Puppy en bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel celineceline

honden foto van celine

Hoi, 

Wij hebben sinds kort een nieuwe puppy een pitbull van nu 13 weekjes oud. En hebben wat problemen betreft de bench.. Wij steken haar er meerdere malen daags in om te slapen dat lukt allemaal heel goed jankt eventjes en stil maar gaat dan toch maar gaan slapen. Als wij even niet thuis zijn ( max. 2 h momenteel) gaat ze ook de bench in omdat ze anders alles vol plast, als wij nog thuis zijn geen probleem maar erna begint ze echt heel hard te huilen en kan wel 2 h aan een stuk zijn, ze stopt maar niet.. We hebben al vanalles geprobeerd, speeltjes, kauwbotjes, dekentjes in de bench ( deze plast ze dan ook vol) wij wonen op appartement dus kunnen we echt niet maken voor onze onderburen.. Snachts gaat ee ook de bench die staat bij ons in de slaapkamer dan is ze redelijk stil jankt wel meedermaals per nacht maar niet al te luid.. Iemand tips wat we nog kunnen proberen? 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Waarom laat je je pup 2 uur aan een stuk gillen? Je bent thuis lees ik dus vandaar mijn vraag.

 

Ik denk dat je de pup meer naar buiten moet laten gaan met een wandelingetje....kan ze ook plassen.

honden page profiel celineceline

honden foto van celine

" Waarom laat je je pup 2 uur aan een stuk gillen? Je bent thuis lees ik dus vandaar mijn vraag.
 
Ik denk dat je de pup meer naar buiten moet laten gaan met een wandelingetje....kan ze ook plassen. "

 We zijn op sommige dagen 2 h van huis dus dan zijn we niet thuis. Dan gilt ze als we thuis zijn niet ook niet in de bench. We gaan er genoeg mee naar buiten als we thuis zijn heeft ze ook de kans niet om binnen te plassen dit doet ze enkel als we er niet zijn en in de bench. Nu neem in der overal mee maar in juli begin ik ook terug te werken en zal ze sommige dagen 4h max. Alleen zijn dat baart me zorgen.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De bench vind je pup niet ideaal, zelf vind ik wat je daar schrijft over dat ze twee uur lang de boel bij elkaar schreeuwt verschrikkelijk, wat kan je daar aan doen ? Een ruimte creëren waar ze wat meer vrijheid heeft, je kan er ook de bench neerzetten en deur open laten en een traphekje voor de ruimte die je ze geeft neerzetten, heeft ze meer vrijheid, daar kan je aan gaan werken , begin met vijf minuutjes als ze lekker buiten is geweest....laat haar dan daar, een traphekje ervoor en ze hoort je, begin zo en breidt het uit, misschien heb je een radio die je kan laten spelen zodat ze niet het gevoel heeft dat ze zo alleen is.......

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik vermoed dat je veel te snel gaat, met een pup die je 'sinds kort' in huis hebt. Het beestje moet nog léren alleen te zijn en dan is 2 uur veuls te lang, denk ik.

En hoe gaat het met dit Franse Bulletjehonden foto ?

honden page profiel --

honden foto van -

Het is nog een pup... Er zijn oefeningen om de hond langzaam aan te laten wennen met het alleen zijn. Verwacht dus niet dat het meteen lukt, het diertje is er nog sinds kort.

honden page profiel celineceline

honden foto van celine

" Ik vermoed dat je veel te snel gaat, met een pup die je 'sinds kort' in huis hebt. Het beestje moet nog léren alleen te zijn en dan is 2 uur veuls te lang, denk ik.
En hoe gaat het met dit Franse Bulletje ? "

 Ze is nu de 4de week bij ons, eerst waren we altijd thuis en hebben haar dan voor kleine boodschappen de bench in gestoken, dat lukte soms wel maar nu als we langer weg zijn lukt het echt niet. Met de Franse bull alles super gaat heel goed samen hij blijft op haar gejank gelukkig stil. Hij zit zelf nooit in een bench zijn mand staat naast de bench zodat ze toch samen zijn misschien moet ik toch proberen van de bench weg te laten.. 

honden page profiel ElianeEliane

" Hoi, 

Wij hebben sinds kort een nieuwe puppy een pitbull van nu 13 weekjes oud. En hebben wat problemen betreft de bench.. Wij steken haar er meerdere malen daags in om te slapen dat lukt allemaal heel goed jankt eventjes en stil maar gaat dan toch maar gaan slapen. Als wij even niet thuis zijn ( max. 2 h momenteel) gaat ze ook de bench in omdat ze anders alles vol plast, als wij nog thuis zijn geen probleem maar erna begint ze echt heel hard te huilen en kan wel 2 h aan een stuk zijn, ze stopt maar niet.. We hebben al vanalles geprobeerd, speeltjes, kauwbotjes, dekentjes in de bench ( deze plast ze dan ook vol) wij wonen op appartement dus kunnen we echt niet maken voor onze onderburen.. Snachts gaat ee ook de bench die staat bij ons in de slaapkamer dan is ze redelijk stil jankt wel meedermaals per nacht maar niet al te luid.. Iemand tips wat we nog kunnen proberen?  "

 



Ik denk aan verlatingsangst.
Eens testen en ze uit de bench laten als je weg gaat (zorg wel dat de ruimte dog / pupproof is. Blijf buiten het appartement staan luisteren of ze dan ook jankt en hoe lang.
Als ze nog jankt voor langere tijd, dan heeft ze last van verlatingsangst.
Daar zal je dus moeten aan werken.

Ongeveer een 80% van de honden heeft op één of andere manier last van verlatingsangst. Janken, slopen, stress.....


Als ze 's nachts jankt, sta je dan op en laat je haar dan uit?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe lang is je pup er al?

Nu al 2 uur alleen is veel te lang!

Je hebt alles geprobeerd, maar het belangrijkste niet: leren alleen zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Schandalig. Een pup communiceert met je en janken doet het niet voor niets. Als ik lees dat puppie 's nachts jankt, wat doe je dan? Je pup heeft nog geen controle over blaasspieren en zal vaak ook 's nachts er even uit moeten. Verder is 2 uur alleen zijn op een dag veel te lang!! Als wij langer dan 2 uur van huis zijn, dan zorgen we voor oppas! En laten niet de pup toch nog alleen, terwijl we weten dat die continu huilt. Ik kan me niet voorstellen dat een pup heel je huis vol plast. Je kunt ook niet verwachten dat ze al die tijd d'r plas op kan houden, op momenten dat je er niet bent. Je gaat veel te snel en menig pup kan deze situatie niet aan, met alle gevolgen van dien. 
Ik heb geen pup die het hele huis vol piest als wij even een 20 min./half uurtje weg zijn....hoeft niet verplicht in een te kleine ruimte opgesloten te zitten, maar vindt het dan fijn in de gang. Is van tevoren goed uit geweest, zonder extra prikkels en dat hebben we opgebouwd door gewoon vanaf de basis te beginnen met de voordeur uit, rondje huis en weer terug, daarna 2 min. etc. Pup is nu 11 weken en zeer stabiel. Hoe dat komt? Door de pup vooral niets op te dringen wat het niet aan kan. Je bouwt de stress voor dit hondje zo onnodig op. Dat is vragen om problemen en je mag en kunt niet verwachten dat het wel even zo snel in jullie ritme van de dag kan meedraaien.

honden page profiel celineceline

honden foto van celine

" Schandalig. Een pup communiceert met je en janken doet het niet voor niets. Als ik lees dat puppie 's nachts jankt, wat doe je dan? Je pup heeft nog geen controle over blaasspieren en zal vaak ook 's nachts er even uit moeten. Verder is 2 uur alleen zijn op een dag veel te lang!! Als wij langer dan 2 uur van huis zijn, dan zorgen we voor oppas! En laten niet de pup toch nog alleen, terwijl we weten dat die continu huilt. Ik kan me niet voorstellen dat een pup heel je huis vol plast. Je kunt ook niet verwachten dat ze al die tijd d'r plas op kan houden, op momenten dat je er niet bent. Je gaat veel te snel en menig pup kan deze situatie niet aan, met alle gevolgen van dien. Ik heb geen pup die het hele huis vol piest als wij even een 20 min./half uurtje weg zijn....hoeft niet verplicht in een te kleine ruimte opgesloten te zitten, maar vindt het dan fijn in de gang. Is van tevoren goed uit geweest, zonder extra prikkels en dat hebben we opgebouwd door gewoon vanaf de basis te beginnen met de voordeur uit, rondje huis en weer terug, daarna 2 min. etc. Pup is nu 11 weken en zeer stabiel. Hoe dat komt? Door de pup vooral niets op te dringen wat het niet aan kan. Je bouwt de stress voor dit hondje zo onnodig op. Dat is vragen om problemen en je mag en kunt niet verwachten dat het wel even zo snel in jullie ritme van de dag kan meedraaien. "

 Nouja, voor 20 minuutjes alleen te zijn een oppas regelen vind ik nogal extreem.. Ze heeft altijd nog onze andere hond en de katten waar ze super mee overeenkomt. Als wij thuis zijn doet ze niets in huis kan ze ophouden alsook snachts doet ze niets in der bench.Ze springt snachts als ze niet in de bench zit ook op het bed dan is ze wel hele nacht stil (1x gebeurt) en is ook niet de bedoeling .. Als ze overdag in de bench slaapt jankt ze ook niet enkel als ze door heeft dat we niet thuis zijn 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Nouja, voor 20 minuutjes alleen te zijn een oppas regelen vind ik nogal extreem.. Ze heeft altijd nog onze andere hond en de katten waar ze super mee overeenkomt. Als wij thuis zijn doet ze niets in huis kan ze ophouden alsook snachts doet ze niets in der bench.Ze springt snachts als ze niet in de bench zit ook op het bed dan is ze wel hele nacht stil (1x gebeurt) en is ook niet de bedoeling .. Als ze overdag in de bench slaapt jankt ze ook niet enkel als ze door heeft dat we niet thuis zijn  "

Jouw pup kan duidelijk niet alleen zijn, dus je doet iets niet goed. En pup op deze leeftijd MOET ook niet alleen zijn, dus dat mag je dan ook niet verwachten. Verder laat jij je pup 2 uur alleen in die omstandigheid waarmee je verlatingsangst zelf in de hand werkt. Iets in je aanpak klopt dus niet. 
Verder regel ik geen oppas voor mijn pup die nu dus sinds deze week pas 20 min./30 min. alleen kan zijn en die is dus zeer stabiel. Ik regel WEL oppas als die tijd langer is. Een pup 2 uur alleen laten met het nu typerende gedrag is er totaal niet aan toe om dat aan te kunnen. Dat moet je anders gaan opbouwen, zodat het uit kan groeien tot een stabiele pup. Jouw pup zit in 2 opgedrongen fases, het leren alleen zijn en het niet weg kunnen uit een bench. 2 stressfactoren die zo ontzettend onderschat worden en waarmee je zoals je het gedrag beschrijft niet verder gaat komen. Ga je er 's nachts ook uit voor pup als ze zo piept? 

 

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel nikkie en Kittana ( r.i.p )nikkie en Kittana ( r.i.p )

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

Sommige reakties zijn wel een beetje overdreven zeg 

Ik zie het al helemaal voor , rennend door de winkel omdat er een hond thuis zit.

Of voor die 2 uurtjes winkelen maar een oppas regelen.

Weet niet hoe dat met jullie zit maar als ik dat zou moet doen dan zal ik niet veel boodschappen kunnen doen.

 

 

Aan de topic opener.

Heb je het al geprobeerd om je hondje in bijvoorbeeld een rennetje te steken in plaats van de bench?

Of misschien de bijkeuken.

Misschien gaat het dan wel goed die 2uurtjes.

Zo niet kan je het per 5 minuten leren op te bouwen tot aan de 2 uur misschien?

 

Ik hoop dat je een oplossing vind, succes

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Sommige reakties zijn wel een beetje overdreven zeg 
Ik zie het al helemaal voor , rennend door de winkel omdat er een hond thuis zit.
Of voor die 2 uurtjes winkelen maar een oppas regelen.
Weet niet hoe dat met jullie zit maar als ik dat zou moet doen dan zal ik niet veel boodschappen kunnen doen.
 
 
Aan de topic opener.
Heb je het al geprobeerd om je hondje in bijvoorbeeld een rennetje te steken in plaats van de bench?
Of misschien de bijkeuken.
Misschien gaat het dan wel goed die 2uurtjes.
Zo niet kan je het per 5 minuten leren op te bouwen tot aan de 2 uur misschien?
 
Ik hoop dat je een oplossing vind, succes "

 Je kan het wel overdreven vinden, maar de enige manier om een hond zich prettig te laten voelen als hij alleen is, is alleen zijn aan te leren.

 

Je schreef zelf al: per 5 minuten opbouwen! 

Ik vind 5 minuten lang, je begint met 30 sec. Als je op 5 minuten zit, kan je het met 5 min op gaan bouwen.

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

Ik zien niet waar je die 30 seconden vandaan haalt.

Desnoods begin je metb10 minuten.

Zal het anders formuleren

Probeer te kijken na hoe lange tijd je hond begint te piepen.

Is dat pas na een half uur zou je vanaf iets eerder als een half uur kunnen proberen op bouwen.

Ook zou je kunnen kijken of je even met je hond kan spelen of lopen voor je weggaat.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zien niet waar je die 30 seconden vandaan haalt.
Desnoods begin je metb10 minuten.
Zal het anders formuleren
Probeer te kijken na hoe lange tijd je hond begint te piepen.
Is dat pas na een half uur zou je vanaf iets eerder als een half uur kunnen proberen op bouwen.
Ook zou je kunnen kijken of je even met je hond kan spelen of lopen voor je weggaat.
 
  "

 Als je hond gaat piepen, ben je al veel te laat.

Je begint met 30 sec, zodat je voorkomt dat een hond gaat piepen. Zo voorkom je dat je hond het alleen zijn niet prettig vind en er een nare ervaring mee opdoet.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Sommige reakties zijn wel een beetje overdreven zeg 
Ik zie het al helemaal voor , rennend door de winkel omdat er een hond thuis zit.
Of voor die 2 uurtjes winkelen maar een oppas regelen.
Weet niet hoe dat met jullie zit maar als ik dat zou moet doen dan zal ik niet veel boodschappen kunnen doen.
 
 
Aan de topic opener.
Heb je het al geprobeerd om je hondje in bijvoorbeeld een rennetje te steken in plaats van de bench?
Of misschien de bijkeuken.
Misschien gaat het dan wel goed die 2uurtjes.
Zo niet kan je het per 5 minuten leren op te bouwen tot aan de 2 uur misschien?
 
Ik hoop dat je een oplossing vind, succes "

 Nou zeg dat..eens.Je zult toch naar de winkel moeten ja. Onder de douche,zeg het maar

Wij hebben een tuin en bij onze pups ging ik met jas en al in de tuin zitten,paar minuten dan steeds langer.Gesprek met de buren of ze ons de tijd willen geven.                                                                                Alweer om raad vragen en het wordt zo nu en dan weer afgebrand..niet leuk

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Een oppas voor als je 2 uur weg bent lijkt mij ook overdreven...voor mijn pup. Toen ik Bars ongeveer zo lang in huis had moest ik wel eens naar college voor een uur of 2, en dat was geen probleem. 

 

Maarrr, uit verhaal van TS blijkt dat haar pup daar gewoon nog niet klaar voor is. Een pup die het volhoudt om 2 uur lang te janken als de baas weg is, geeft duidelijk aan dat hij dat gewoon nog niet kan alleen.

Dus ik zou inderdaad gaan opbouwen. En als je langer weg moet dan je pup aankan, toch een oppas regelen. Voor zo'n korte tijd is dat misschien niet eens zo lastig, misschien is er wel een buur die dat even wil doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een oppas voor als je 2 uur weg bent lijkt mij ook overdreven...voor mijn pup. Toen ik Bars ongeveer zo lang in huis had moest ik wel eens naar college voor een uur of 2, en dat was geen probleem. 
 
Maarrr, uit verhaal van TS blijkt dat haar pup daar gewoon nog niet klaar voor is. Een pup die het volhoudt om 2 uur lang te janken als de baas weg is, geeft duidelijk aan dat hij dat gewoon nog niet kan alleen.
Dus ik zou inderdaad gaan opbouwen. En als je langer weg moet dan je pup aankan, toch een oppas regelen. Voor zo'n korte tijd is dat misschien niet eens zo lastig, misschien is er wel een buur die dat even wil doen. "

 Heb je gefilmt toen hij alleen was? 

Zo nee, heb je nl geen idee hoe je pup zich alleen voelt

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik heb de eerste paar weken telkens met de microfoon het geluid opgenomen. Je hoorde hem hoogstens snurken ;)

honden page profiel celineceline

honden foto van celine

Wij hebben het ook opgenomen zagen haar niet maar hoorde dan achteraf dat ze flink had gejankt.. Ik laat haar voorlopig niet meer zolang alleen en ga het wat opbouwen. Dat ze moet ophouden tot we naar buiten gaan heeft ze nu precies wel door :) daar ben in al heel blij om. Snachts gaat ze nog steeds de bench in wel naast ons en dat gaat laatste dagen ook al veel beter :) 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Goed om te horen!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Goed hoor !

Volgende forumvraag: gras aar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^