Braken na eten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik heb even een vraag je.

Joy liep eergisteravond beetje onrustig naar etensbakje en naar mij, en dan heel zielig kijken, alsof ze eten wou. Ze had gewoon haar maaltijd gekregen dus heb er niks mee gedaan. Die avond heeft ze gal over gegeven rond 7e. Om half 11 heeft ze haar avond eten gekregen en om 11 uur een botje met gedroogd kipfilet, haar welterusten snack.

Gister gewoon ontbijt gegeten, maar weer rond 7e over gegeven. Zaten nog stukjes van dat kipje in. Geen brokken.

Wel weer avond eten gegeven, en de kipje, niks aan de hand.

Vanmorgen heeft ze meteen haar ontbijt eruit gegooid. Hele brokken met stukken kip. Half uur erna weer waterachtige met stukken kip. Geen eten erna gegeven. Rond 4 uur kreeg ze een stukje gedroogd banaan met gedroogde kipfilet erom, ook meteen weer eruit gegooid en kwartiertje erna 2 plassen gal.

Nu net een klein beetje avond eten gegeven, tussen kwart en helft van normale portie. Nu even afwachten wat ze doet ermee.

Ze maakt geen zieke indruk. Is vrolijk, actief, wilt graag nog spelen, geen raar gedrag, eet en drinkt normaal. Ontlasting is ook goed.

Het enige wat verandert is, is dat zij die banaan-kip snoepjes nog niet zolang heeft, sinds dinsdag. En de kipbotjes voor slapen gaan komt normaal van de Action, maar voor de makkelijkheid nu bij de Jumbo gehaald. Dinsdag avond mee begonnen. Maar voor ze bij de action vandaan kwamen, gaven we altijd die van de Jumbo van kleins af aan.

Nu denk ik dat de kipbotjes gewoon niet goed zijn, of de banaan-kip snoepjes vallen niet goed. Hiermee stoppen we ook voorlopig en geven gewoon weer die van de Action.

Ze word woensdag gesteriliseerd, dus hoop dat dit niet ernstig is of iig snel weer over. Maar misschien dat iemand ervaring hiermee heeft, of tips.

Morgenochtend ook nog portie halveren of weer hele portie geven? Of ligt dat aan of haar avond eten er nu in blijft zitten?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

oh jee, dan moet ze woensdag wel fit zijn, wel belangrijk.

Ik was al bij de dierenarts geweest, maar ik ben snel daarmee, misschien dat anderen er anders over denken.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" oh jee, dan moet ze woensdag wel fit zijn, wel belangrijk.
Ik was al bij de dierenarts geweest, maar ik ben snel daarmee, misschien dat anderen er anders over denken. "

 Ze heeft 2 keer eerder gehad dat ze 2 dagen achter elkaar gal spuugde. Maar omdat er elke keer (op gal plassen na) stukjes kip inzitten, denk ik eerder dat het een reactie met de maag is en dat opgelost kan worden door Dr oude merk. Maar misschien dat er bij iemand een lampje gaat branden, dat het bekent voorkomt. Daarnaast is ze helemaal zichzelf en zij laat (gelukkig) heel goed zien als er iets mis is. Zij wekt hij overgeven ook altijd op. Loopt naar me toe, gaat flink smakken, en dan gaat ze kokhalzen tot het eruit komt. Nu zit ze lekker achter de katten aan te rennen, dus goede hoop dat het erin blijft.

Zal het uiteraard wel melden bij de da en Daarnaast kan ik altijd morgen nog terecht als ze (snel) achteruit gaat.

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Met het vooruitzicht voor woensdag had ik wel even met de dierenarts overlegd.

 

Ik zou haar 1 of 2 dagen licht verteerbaar geven. bv. kip met rijst.

Maar wel haar portie zodat ze woensdag op krachten is.

 

Beterschap !!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Ik zou haar alleen het voer geven.

 

Action en jumbo rotzooi krijgen ze hier niet.

 

Wat je kunt doen is de ingrediënten vergelijken met elkaar.

Gal overgeven doen ze op nuchtere maag...

Je kunt eventueel het voer meer verdelen op de dag zodat ze in de avond ook wat eet.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik zou haar alleen het voer geven.
 
Action en jumbo rotzooi krijgen ze hier niet.
 
Wat je kunt doen is de ingrediënten vergelijken met elkaar.
Gal overgeven doen ze op nuchtere maag...
Je kunt eventueel het voer meer verdelen op de dag zodat ze in de avond ook wat eet. "

 Jaa, ik heb in het begin erg lopen rommelen met tijden om haar eten te geven, omdat ze 's morgens gal eruit gooide. Met een kipje voor het slapen gaan. Weet ze nu ze de bench uit is dat het slaaptijd is en Daarnaast heeft ze wat te verteren zodat ik niet wakker word met galplassen.

Eten van gisteravond is erin gebleven, alleen een beetje gal net. (Vind ik niet gek met minder voer gister?) Zonder stukjes kip. Dus de Jumbo snoepjes gaan de deur uit.bdenk dat er wat met de lijn is ofzo. 

Mocht er nou echt gekke dingen zijn ga ik uiteraard naar de da. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Gaan straks naar de dierenarts. Ze kijkt niet eens naar de bak met eten, en wilt het ook niet uit m'n hand eten. Dus toch even laten checken.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Als onze spaniel beroerd  os gooit ze ook die stukjes kip eruit. Die geef ik dan een tijdje niet meer. Even iets van dat zachte koek voor het naar bed gaan. Na een tijdje gaat het dan wel over. Ikzelf heb het idee als een hond niet lekker is dan vallen die kipdingen zwaar op de maag. Ook ik haa ze bij action of intratuin. Hoopdat het betert voor woensdag anders d.a. even bellen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Even kleine update.

We hadden een afspraak. Dus ik na het bellen met mevrouw naar buiten en wou ze ineens wel de bakje leeg eten. Dus da gebeld, mocht het toch nog aankijken aangezien ze gewoon nog actief is. Zogezegd, zo gedaan. Ontbijt en avondeten en een banaantje Tussendoor bleef er gewoon inzitten. Helaas was het gister wat minder. Alles erin, alles eruit, op een gegeven moment leek ook water eruit te komen (of was gewoon gal, maar beetje grote plassen). Dus ik vanmorgen maar gebeld voor een afspraak. Kreeg ik een tip om een lepeltje yoghurt te geven, en dan kip te koken, en dan uurtje na de lepel yoghurt een beetje kippenbouillon met water te geven. Beide bleven erin. Dus stukje kip gegeven, bleef erin. Dus toen maar overlegd met de dierenarts. Die denkt ook dat ze gewoon wat verkeerds gegeten heeft. Maar zodra er nu weer alles uitkomt of ze lusteloos word, wel echt heen komen om te kijken of er iets met haar maag is. Net 2 beschuitjes gekruimeld met boullion. Ze zat al te lekker bekken en viel meteen aan. Morgen ochtend nog kip, Tussendoor weer beschuit met boullion en 's Avonds wat brokken eten. 

Had me vergist, ze word donderdag geholpen. En als zij morgenavond weer brokken eet (mag halve portie geven, woensdag 2 hele porties) en dat blijft erin, kan ze gewoon geholpen worden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zorg in ieder geval, dat je hond Joy totaal beter is voordat de sterilisatie plaats vindt. Anders uitstellen. Dit is een niet te onderschatten ingreep.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Kan zijn dat ze inderdaad gewoon niet lekker is, of wat verkeerd gegeten heeft. Zou alle tussendoortjes weglaten en alleen haar eigen eten geven, kleine porties verdeeld over de dag, of wat gekookte rijst met gekookte kipfile (als je zeker weet dat ze daar wel tegen kan natuurlijk.)

Mocht ze nog niet helemaal lekker lekker zijn dan de sterilisatie maar beter uitstellen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Zorg in ieder geval, dat je hond Joy totaal beter is voordat de sterilisatie plaats vindt. Anders uitstellen. Dit is een niet te onderschatten ingreep. "

 Jaa klopt. Vanmorgen wel wat gal, heel klein beetje. Dus even da gebeld. Die vertelde dat het waarschijnlijk komt omdat kip zo snel verteerd, was dr maag gewoon leeg. Ze heeft nu net paar stukken kip en een banaan gehad. Geef haar vanmiddag een handje brokken met boullion en vanavond haar normale portie. Ze loopt gewoon weer te water tanden als ik in de keuken sta, en flink te fietsen als ik eten in mn handen heb. Nu even kijken hoe haar ontlasting is na 1,5 dag niet eten en een paar kipfiletjes.

Volgende forumvraag: Rode bult op poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^