Gewicht cocker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Evelyne (Gast)

hallo, ik heb net een Engelse cocker van 9 weken oud. Super lief. Wij willen hel in augustus niet achterlaten en dus mee op reis nemen naar Spanje. Tot 8 kg met inbegrip van de mand, mag hij mee in het vliegtuig op de schoot. Hij weegt nu 3,7 kg. Wie weet er hoe zwaar een cocker normaal is op 5 maanden? ik zie het niet zitten dat hij in het ruim moet. Wie heeft daar ervaring mee? Hoe reageren de honden? Is dit niet traumatiserend? bedankt voor jullie reacties.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Even opzoeken meenemen hond in vliegtuig dan kom je alles te weten waar een hond aan moet aan voldoen,om mee te mogen. :-D

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een cocker wordt volgens mij zo'n 13 kilo.

Dat zijn ze misschien met 5 maanden nog niet, maar je hebt kans dat ze dan al wel te zwaar is om mee te mogen als handbagage.

 

Een vliegreis zou ik met m'n honden nooit zomaar doen.

Je leest er verschillende verhalen over (zieke honden, overleden honden, honden die het wel goed doen)

 

Ik snap dat je je pup graag ziet, maar een vliegreis naar Spanje waar het in augustus waarschijnlijk bloedheet is?

Misschien is het voor je hond prettiger als hij in Nederland kan blijven 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

hier een cocker van 15 kilo. Die van mijn tante die op een mooi en goed gewicht zit ook.  

Moet ik wel zeggen dat ik de laatste tijd erg klein cockers zie rondlopen. Stukje groter dan een cavalier. 

Ligt dus denk ik ook een beetje aan wat voor lijn je hebt die zullen met 15 kilo al snel te dik zijn. En dan nog het verschil reu/teefje. Je zou ook beetje kunnen afgaan op de ouders en even bij fokker informeren op die leeftijd.. vind ik moeilijk te schatten 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Voor de reisbench/reistas kan je al makkelijk 1-2 kilo rekenen, wat betekend dat je hond eigenlijk maar maximaal 6 kilo mag wegen. Als jouw pup nu 3,7 kg weegt dan zal hij met 5 maanden al ruim over de 6 kilo heen zitten, dus ik denk niet dat dat gaat lukken. 

 

In het ruim van een vliegtuig meevliegen ervaart elke hond anders. De een trekt zich er niks van aan, de ander ervaart het als zeer traumatisch. 

Evelyne (Gast)

bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik toch maar dringend op zoek ga naar iemand die hem toch nog kan opvangen. Naar het schijnt moet je daar al heel snel bij zijn omdat voor de zomervakanties alles heel snel volboekt is, en maak ik niet meer veel kans nog een leuke "home" te vinden. Hopelijk wil mijn mama????Ik heb ook veel gehoord over honden in het ruim en dat staat me precies niet zo aan. Hij zou in Spanje wel goed af zijn omdat we in een groot en fris appartement verblijven met leuke tuin, maar het vliegen zint me niet zo...

bedankt,

evelyne 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Soms mag een hond logeren bij de fokker!

 

Beste allemaal

Wij hebben thuis een engelse cocker spaniel. Het is een mannetje en is 4 maanden en een halve week oud. Nu hebben we hem gewogen en hij weegt 9,2 kilogram. Een vriendin van ons heeft ook veel verstand van honden en zij zei ook al dat hij aan de dikke kant is. Is dit gewicht een erg probleem en hoe kunnen wij dit goed aanpakken? Of is dit een normaler gewicht voor deze leeftijd dan wij denken?

heel erg bedankt alvast want wij zijn een beetje gestrest, dit is namelijk ons eerste hondje

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ligt eraan hoe hij eruit ziet en of je zijn ribben goed kan voelen zonder al te veel druk te zetten. 

In het algemeen is het wel een stuk beter als pups wat schraler opgroeien om de gewrichten te ontlasten. Heb je een goede foto van de pup waar je hem staand vanaf de zijkant kan zien? 

Je kan de ribben wel voelen zonder te veel druk te zetten. Hij krijgt ook niet perse veel snoepjes en tussendoortjes. Ook doen we het normale hoeveelheid voer. Hij krijgt natuurlijk wel best wel wat extra eten bij het trainen als beloning. Hij is nu aan het slapen in de Bench maar ik zal zo snel mogelijk een goede foto opsturen.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ben benieuwd naar de foto! 

Je kan trouwens sowieso elke dag van 1/3 van zijn dagelijkse voeding apart houden voor het trainen, dan krijgt hij niks extra maar is het gewoon het voer wat hij die dag mocht hebben. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Christophe , je kunt beter zelf een topic openen, dan komen de reacties ook bij jou terecht.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^