Zonder haatgevoel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Wat doe je als hondenliefhebber als het lijkt dat je een vertegenwoordiger van jouw ras tegenkomt? Juist, even een praatje maken met de eigenaar van de aankomende hond. Zo verging het ons toen we een wandeling maakten rondom 't Loo in Apeldoorn. Aan de overkant liep een mevrouw met een mooie bruine labradoodle, die meer op een poedel leek dan op een labrador. We zagen aan elkaar dat dit een hondenpraatje zou worden en dit leken de honden ook door te hebben. Zij kozen de richting van elkaar en besnuffelden elkaar - zoals dit gewoon is onder honden - eerst even nauwkeurig. Daarna leek het dat ze vriendschap wilden sluiten en dat was ook zo. Totdat de labradoodle wilde bewijzen dat hij ook een mannetje was. Zijn manier was Bailo proberen te bestijgen. Als kleine hondjes dit doen is het Bailo's gewoonte om de andere kant op te lopen. Wegwezen! Maar als een grotere hond hem zo benadert, moet hij wel een waarschuwing laten horen. Dit betekent even grommen,  een hap in de richting van de belager, een kalme uitroep van mij in de trant van: "Hou even op" en dan gaan we beiden een stap naar achteren. Dit ritueel voltrok zich ook nu. Nog geen vijf minuten later moesten ze  toch even naast elkaar voor een foto. En rancune is er dan niet meer bij. De honden kennen beide hun plaats, de eigenaren hebben er geen drama van gemaakt en zo kunnen de dieren weer samen door 1 deur. Kon alles maar zo vreedzaam opgelost worden. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja, mensen kunnen heel wat leren van hun trouwe viervoeters

Anoniem (Gast)

Mooi geschreven. Toch fijn, honden die de hondentaal goed spreken en baasjes die het begrijpen en er op de juiste manier mee omgaan.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat een mooie foto! En inderdaad: het zou heel fijn zijn als mensen het ook op zo'n vreedzame manier konden oplossen 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Mooi geschreven en mooie foto helemaal waar ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat een mooie foto!

Ik heb de hele film al klaar bij uw tekst. Zo herkenbaar. 

 

Hier laat puck soms ook weten waar het op staat. Helaas komt dat soms minder goed binnen bij de andere soortgenoot (voor 2 weken terug was dat een bordeaux dog). Puck blaft namelijk niet echt maar begint dan te gillen/krijsen. Met als gevolg dat puck naar mijn idee soms als 'prooi' gezien word. Gelukkig waren ik en de andere partij snel en konden we ingrijpen voor de bordeaux dog uit ging maken wat er zou gebeuren. 

 

Binnenkort met puck maar eens op blafles. Dan kan ze goed leren blaffen hahaha.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Tsja .. Als .... En kon het maar zo zijn. 

 

Hondentaal is duidelijk, helder. Mensentaal niet altijd met name geschreven taal.

Of men denkt te lezen ... 

 

wat dan zo jammer is, is dat het dan vaak ook niet meer bespreekbaar is.

Dus tsja ... Als ... En kon het maar zo zijn. 

 

Volgende forumvraag: Dagje Cadzand... Genieten!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^