Onderdanigheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Hallo,

Onze Amerikaanse bulldog Rebel, 11 maanden. Gaat bij elke hond die hij tegen komt op de grond liggen. Rebel loopt pas weer door als hond gepasseerd is.

De leeftijd, grote of hoevaak hij de hond heeft gezien maakt niets uit. Rebel gaat altijd liggen. 

Nu vroeg ik me af hoe het komt dat hij zo is, doen we iets niet goed? Maar vooral hoe geven we Rebel meer zelfvertrouwen dat hij niet elke keer gaat liggen bij het naderen van een hond.

In sommige situaties is het wel fijn/goed dat ie gaat liggen,bij bijvoorbeeld bange hondjes. Dan blijft hij rustig liggen zo dat de hond Rebel rustig kan snuffelen.

Alvast bedankt.

Groeten Nadia

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik volg even, mijn jongste hond Lynn doet precies hetzelfde...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Zorg dat tie de kans niet krijgt om te liggen, je ziet anderen aankomen, laat je hond volgen en vergroot de afstand van je hond ten opzichte van de andere hond......heb je een vriendin of vriend die een stabiele hond hebben ? Ga daar mee wandelen, allebei aan de lijn houden en jullie er tussen in, op een veilige plek loslaten, lekker spelen met elkaar , na een kwartier genoeg, aanlijnen  en naar huis, zo krijgt tie vertrouwen dat er niets aan de hand is, wel een stabiele hond uitzoeken.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lance deed het ook, lang nog als puber. Kwam er bezoek , of knuffelde iemand hem ...whoeps daar ging hij ...op zijn rug en alle vier poten omhoog. 

Tot een GT ons zei. Van zogauw hij zich keert, draai je je om en negeert hem volledig. Laat m maar liggen.

hebben we een paar keer gedaan en ja opeens stopte hij ermee.

 

dus geef er geen aandacht aan. Vermijd het als je een hond ziet aankomen door al te anticiperen en andere weg te nemen. 

 Gebeurt het toch, zeg niks en wandel verder.

Verwittig ook je bezoek dat ze zich direct moeten afkeren als hij zo doet 

 

.Ik hoop dat het net als bij Lance ook bij jouw hondje vlug  zal voorbijgaan. 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ook gehad met mijn teefje, na haar eerste loopsheid werd het wat minder en nu na haar tweede loopsheid is het helemaal weg! Ja er zijn reuen die haar echt op de grond dwingen/beuken en dan doet ze het wel, maar zeker niet standaard meer. Dus ik denk dat het een kwestie is van ouder worden. En ik heb heel erg gekeken naar welke honden sociaal zijn/ lichaamstaal bekijken van de twee honden en zien wat voor ontmoeting het gaat worden. Zie je al dat de andere hond erg op zijn strepen staat, dan laten volgen en de andere hond eventueel blokken als hij dichtbij komt. Zie je dat ze allebei ontspannen/ speels zijn dan kun je het laten, mijn hond heeft zo meer vertrouwen gekregen in andere honden. Én als ze werd lastig gevallen hielp ik haar door de andere hond bij haar weg te halen. Ze loste het zelf namelijk niet op dus ja dan doe ik het voor haar, waardoor ze eerst meer vertrouwen kreeg in mij en in de situatie. Ze kwam op een gegeven moment echt naar mij toe als ze zich niet op haar gemak voelde. En dus na haar tweede loopsheid heeft ze veel meer zelfvertrouwen. Maar goed daar schiet jij met een reu niet zo veel mee op natuurlijk haha. Alhoewel dat vast met de hormoontjes ook wel beter zal gaan hoor!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Dit is een kalmerend signaal tegenover de ander. Honden lopen in het algemeen nooit in één lijn op elkaar af, meestal gaat dat met een boogje. Een ander manier van uitnodigen of om te laten zien dat ze niks kwaads in de zin hebben is door te gaan liggen. 

 

Mocht de hond het echt spannend vinden, zorg dat je hem in beweging houdt. Anders loopt de spanning hoger op. Loop met een boogje om de anderen heen, dan zul je zien dat je hond het al minder spannend vindt. Deze manier van een andere hond passeren zorgde er in ieder geval wel voor dat mijn hond veel ontspannender werd. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ze doen dit vaak toch wel omdat ze heet spannend vinden om een (vreemde/nieuwe) hond tegen te komen.Hij beleeft ook geen lol aan zo'n ontmoeting.

 

Je mag je hondje meenemen uit zo'n situatie,liefst nog voorkomen.Ga veel oefenen met je hond dat je aandacht van hem krijgt als je dat van hem vraagt.

Neem iets heel lekkers(rodi worst,gedroogde vlees snacks,viskoekjes,frikandel) en ga dit verbinden aan een woord(kan zijn naam zijn,of een ander woord of een leuk aandacht geluidje)

Dit veel en vaak oefenen.Het woordje of geluidje belangrijk maken en inhoudt geven doe je door het te zeggen en daarbij het lekkers te geven,herhaal dit elke dag een paar keer,met 10 lekkere beloningen (neem kleine stukjes,is voldoende).

Na een week zul je al verschil gaan zien,jij zegt het woord of maakt geluidje en jij krijgt aandacht.

 

Als je dat kan ,dan kun je hem ook mee vragen,als je dat wilt.

 

Vergeet niet dat het in het begin nog best lastig zal zijn,want dit gedrag zit denk ik erg ingesleten bij hem.

Kijk ook goed voor je uit,zodat je gewoon een ander weggetje kan nemen en ontwijk wat meer honden,geef je eigen hond meer ruimte,zodat hij niet steeds in zo'n spannende situatie terecht komt.

 

Voor het sociale zou ik lekker gaan wandelen met wat vaste vriendjes,bekende honden,waar hij ondertussen een band mee op heeft gebouwd.

 

Laat hij dit gedrag ook zien bij honden waar hij al vertrouwd mee is trouwens?

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Bedankt voor jullie reacties en tips.

Soraya, hij heeft het bij elke hond, honden die die 100x heeft gezien en 0x heeft gezien.

Zelfs met honden waar die ook mee speelt ect. Met honden die hij van pup af aan ken. Het maakt niets uit dus.

Daarnaast merk ik wel dat hondjes die bang zijn voor grote honden, wel op hem afkomen (wel met lichte angst, maar Rebel blijft wel rustig liggen en laat de bange hond rustig snuffelen)

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hij vind ontmoetingen gewoon veel te spannend.

Logisch, want van een vreemde hond weet je nooit hoe die zal,reageren. De situatie is onvoorspelbaar en dat kan onzeker maken.

 

Een hond heeft overlevings mechanisme, vechten, vluchten, bevriezen of gekke rondjes rennen.

Het kan bevriezen zijn wat je hond doet. Zo laat hij het zich overkomen dat er een andere hond komt.

 

Wat ik zou doen, op een grote afstand van vreemde honden blijven. Zo zal je hond zich veilig voelen. Zo zal hij merken, dat andere honden hem geen kwaad doen. 

Langzaam, kan je dan weer de afstand gaan verkleinen.

Zorg wel dat je hond altijd aan de veilige buitenkant loopt.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hij is pas 11 maanden, ik zou er maar niet te moeilijk over doen. Zo'n dier voelt zelf aan wat de beste manier voor hem is om zich te gedragen tegenover andere honden. Ik denk niet dat het dwingen zich anders te gedragen gaat zorgen voor meer zelfvertrouwen. Ik betwist overigens dat het gedrag wat je beschrijft een gebrek hieraan laat zien.

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Bedankt ieder voor jullie reacties. 

Fijn om de verschillende tips/mening te lezen van iedereen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^