Anti teek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Wat werkt nu écht goed?

Graag eerlijke eigen ervaringen van dingen die je echt zelf gebruikt (hebt) en of je dan nog teken gespot hebt. Ik ben ondertussen wel bekend met elk middel op de markt, maar ik wil niet onnodig in het wilde weg gaan experimenteren.

 

Ik heb mijn honden altijd zeer grondig gecontroleerd na elke wandeling en dat zal ik blijven doen. Zelden zat een teek vastgezogen en toch... Mijn ene hond is besmet met Lyme. Het besmettingsgevaar is hier zeer groot. Het stikte hier (zelfs in de winter mét sneeuw) het afgelopen jaar wel van de teken (en er zitten reeën in het bos) en gek genoeg, nu in het hoogseizoen is het net erg rustig qua populatie.

 

Nu ben ik dus op zoek naar een middel dat zo dicht mogelijk de 100% benadert en bij voorkeur teken al weert zonder dat ze moeten vastbijten.

Mijn hond heeft ook al een epilepsie aanval gehad, dus dat brengt wel extra beperkingen met zich mee. 

- op zich liefst niets chemisch, dit is een hoog risico voor een nieuwe aanval. Maar ik vrees dat doeltreffend teken doden/weren en enige vorm van chemie toch echt hand in hand gaan. Dus ik sluit het niet uit en noem maar gewoon wat je gebruikt, als het werkt.

- Bravecto, Nexgard en Frontline zijn geen optie. Het eerste lokt bijzonder vaak epi aanvallen uit bij honden die daar gevoelig voor zijn, bij de tweede wordt zelfs door de fabrikant gewaarschuwd en het laatste werkt niet meer.

- tea tree oil, neem olie, lavendel en rosemarijn zijn ook uit te sluiten bestanddelen (vanwege de epilepsie)

- ik heb 2 honden, dus vb. bij gebruik van pipetten graag ook tips hoe lang ik moet in het oog houden dat ze niet bij elkaar gaan likken. Hierdoor lijkt een halsband mij ook een lastige keuze, daar gaan ze ongetwijfeld aanzitten bij elkaar (met spelen enz) en ik las ook in de bijsluiter dat ze dan niet bij mensen mogen slapen terwijl ze hem dragen, dat is voor mij ook belangrijk om 's nachts een epi aanval direct te kunnen opmerken.

 

Ik weet dat dit een moeilijke vraag is, zonder pasklaar antwoord, maar het is toch in ieder geval een nuttig onderwerp voor velen. Als mijn (mogelijk) epi hond er goed mee is, een gezonde hond toch vast zeker ook.

honden foto van Emma & de golden mannen

Een eerste om in de groep te gooien:

Defendog spray

Het zou 30 dagen moeten werken tegen teken en niet schadelijk zijn voor mens en dier. Het vormt een tekenwerende film op de vacht en zou niet in de bloedbaan ofzo terecht komen.

 

Altijd de kernvraag: hoe goed werkt het?

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Puck heeft een ketting met barnstenen om. Nog nooit teken of vlooien gehad.

 

Nu moet ik daar wel bij zeggen dat ik haar pas sinds dit jaar heb, dus kan niet vergelijken hoeveel ze er zonder zou hebben. We lopen wel in hele teekrijke bossen, dus ik ben er van overtuigd dat het werkt. Of iig het proberen waard. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel verschillend wat voor de een werkt werkt bij de ander nou net niet.........geen chemie schrijf je....dan zal je moeten cooglen naar de samenstelling  naar de ingrediënten waar je honden niet tegen kunnen er niet inzitten............

honden foto van Emma & de golden mannen

Bedankt voor het delen Naomi. Het zal toch wel onwaarschijnlijk zijn dat je in een teekrijk bos geen ene teek hebt zonder bescherming, dus het moet wel werken. Al is de test periode misschien wel wat kort nog, maar misschien heeft iemand anders dezelfde ervaring hé.

 

Willemijn, ja, dat vind ik een beetje raar altijd. Wat bij de ene hond werkt... Op vlak van allergische reacties en of mijn hond er een aanval van krijgt, helemaal mee eens, erg hond afhankelijk. Maar een middel werkt toch gewoon doeltreffend tegen teken of het werkt niet?

Bij voorkeur niets chemisch, logisch, maar prioriteit nummer 1 is wel geen teken, dus ik sta werkelijk voor alles open.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Ik heb cd-vet geprobeerd, natuurlijk middel, en helaas, bij mijn windhond werkt het voor geen meter!

Ze had vorige week op één dag 3 teken, en dan waren we nog niet wezen wandelen, was gewoon van in de tuin! Ze is dan ook een tekenmagneet.

Ik ga opnieuw bravecto geven, ook al ben ik ook niet voor chemie, ze heeft door een teek anaplasma opgelopen met hele nare gevolgen...

Dat wil ik geen tweede x meemaken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn ervaring? Er is NIETS wat tekenwerend helpt. Behalve DEET, maar dat kan je niet op een hond gebruiken, enkel bij jezelf.

Zelf gebruik ik bravecto voor de honden: niet tekenwerend, enkel tekendodend. Dat is voor ons (bij honden waar ik dagelijks tientallen teken afpluk) de enige oplossing.

 

Als je kijkt naar bosarbeiders, die kunnen zich enkel beschermen met DEET, en verder de typische dingen als: lange mouwen, lange broeken, nek bedekken, enz.

Moesten er écht middeltjes zijn die teekwerend zijn, zouden die mensen dat echt wel gebruiken, gezien het grote gezondheidsrisico dat ze dagelijks lopen. Lyme is een erkende beroepsziekte bij bosarbeiders, daar wordt niet luchtig over gedaan...

 

Dus nee, helaas, ik kan je geen doeltreffend tekenwerend middel aanbevelen. 

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Zelf gebruik ik geen chemisch middel, maar hier zitten gelukkig weinig teken. Wel geef ik knoflooksnoepjes, maar of dit doeltreffend is? Daar durf ik niets over te zeggen.

Mijn ouders gebruiken Seresto teken/vlooienbanden en dit werkt zeer goed. Zelfs in de bossen waar het stikt van de teken. Voordeel van deze band is dat deze waterbestendig is en 8 maanden lang werkt. Nadeel is dat ook dit een chemisch middel is. Ik hoor daarentegen regelmatig dat honden die niet tegen pipetjes kunnen, geen last hebben van deze band.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Vectra 3 D, alleeen bij dierenartsen te koop, is gewoon chemisch, maar.. normaal zitten er 2 giftige stoffen in de andere pipetten en veel.

Vectra 3D heeft 3 stoffen, maar van elk weinig, werkt heel goed tegen teken en vlooien en zandvliegen en stalvliegen.

maar ja, tis en blijft chemisch

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Na lang nadenken, hier om advies vragen, met andere hondenbazen praten uit onze buurt zijn we toch uiteindelijk op een Seresto teken en vlooienband uitgekomen. 

 

Vanuit haar vorige baasjes kreeg Puk een Beaphar vlooienband om. Dit werkt wel goed voor vlooien maar minder voor teken. Ik wou het liefst overstappen op een wat minder chemisch middel maar dat blijkt hier totaal niet te werken. Alle honden die pipetjes krijgen hebben vorig jaar vlooien en teken gehad. Dan zal een natuurlijk middel wel helemaal niet helpen. Vandaar dat we nu dus alsnog voor de Seresto band hebben gekozen. Helaas zit er hier in de buurt niks anders op. 

Tot nu toe nog geen vlo of teek gezien. 

 

Je had al aangegeven geen chemische middelen te willen dus veel heb je niet aan mijn vlooien en teken middel maar misschien kan je ook eens in de buurt rond vragen. Die honden lopen in hetzelfde gebied als jou hond en hebben dus ook dezelfde hoeveelheid teken waaraan ze bloot gestelt worden. In sommige gebieden is een pipetje of een natuurlijk middel voldoende en in andere gebieden heb je meer nodig. Wie weet is daar wel een baasje die een natuurlijk middel gebruikt dat goed helpt. 

honden foto van Emma & de golden mannen

Bedankt voor alle reacties alvast.

Het had nu wel heel mooi geweest als jullie allemaal hetzelfde middel zouden roepen.  

honden foto van Emma & de golden mannen

" Je had al aangegeven geen chemische middelen te willen dus veel heb je niet aan mijn vlooien en teken middel maar misschien kan je ook eens in de buurt rond vragen. Die honden lopen in hetzelfde gebied als jou hond en hebben dus ook dezelfde hoeveelheid teken waaraan ze bloot gestelt worden. In sommige gebieden is een pipetje of een natuurlijk middel voldoende en in andere gebieden heb je meer nodig. Wie weet is daar wel een baasje die een natuurlijk middel gebruikt dat goed helpt.  "

Bij voorkeur geen chemische middelen, maar als blijkt dat dat het enige is wat werkt (en ik vrees van wel), dan geef ik het wel hoor. Ja, dat is zeker niet zonder risico's, maar Lyme is echt nog veel erger als het stevig huishoudt. 

 

Goed tip! Kan ik zeker doen onderweg eens mensen aanspreken. Ik weet wel 100% zeker dat de besmetting in het bos hier gebeurd is.

Totdat ik mijn honden met iets bescherm (ten laatste na het weekend ga ik iets halen), lopen we nu helaas enkel grote toeren door de wijk, waar ze quasi geen teken oplopen en de kans op besmetting ook weer lager ligt.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

welke pipetten kunnen ze niet tegen?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Advocate (werkzame stoffen imidaclopride en moxidectine) vlooien, rondwormen en mijten

Eliminall werkzame stof fiprnil vlooien teken

 Frontline combo werkzeame stofFipronil (S)-Methoprene vlooien en teken

 

Stronghold (werkzame stof Selamectine) vlooien, rondwormen en mijten

 Vectra 3d      Dinotefuran/pyriproxyfen/permethrin

Fiprodog werkzame stof fipronilvlooien en teken

Advantix ( werkzame stoffen Imidacloprideen Permethrine vlooien en teken zandvliegen

Seresto (werkzame stoffen Imidacloprid en Flumethrine) vlooien en teken

Scalibor protectorband werkzame stof Deltamethrin vlooien teken zandvlieg

Advantage (werkzame stof Imidaclopride) vlooien en luizen

Milbemax (werkzame stoffen Milbemycine en Praziquantel) alle wormen

Profender (werkzame stoffen Emodepside en Praziquantel) alle wormen, behalve hartworm

Program (werkzame stof Lufenuron) vlooieneitjes

Comfortis (werkzame stof Spinosad) vlooien

Pulvex spot (werkzame stof) Permethrin vlooien en teken

Exil Tick Off band werkzame stof  bendiocarb vlooien en teken

Exil Tick Off Combispray werkzame stof pyriproxyfen en permethrin vlooien teken

Beaphar  vlooiendruppels werkzame stof 30% diazinon. Vlooien

Demavic Pipetten voor kleine honden (2 -15 kg) en puppies natuurlijke basis zooplus

Bob Martin Spot On voor Honden natuurlijke basis zooplus

Pulvex Spot 65% spot-on oplossing voor honden werkzame stof Permethrin vlooien teken

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

sorrie voor de verschillende grote van de letters, geen idee hoe dat komt.

maar je zou zo de stofnamen kunnen bekijken zoals frontline waar je honden niet tegen kunnen, er zijn genoeg verschillende stoffen.

De Vectra 3 d is de enige die 3 stoffen heeft maar weinig, dit is waar mijn hond goed tegen kan, terwijl andere middelen niet goed gaan.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

" welke pipetten kunnen ze niet tegen? "

Geen idee. In principe kan ik uitgaan dat ze gewoon overal goed op kunnen reageren, ze hebben geen allergieën. Behalve dat sommige middelen meer "gekend" zijn dat honden met epilepsie er makkelijk aanvallen van krijgen, zoals Bravecto en ik geloof Stronghold ook (wat daarom wel een heel goed werkend middel op zich kan zijn). Het is wel nog niet vastgesteld dat mijn hond echt epilepsie heeft, maar ik kan toch maar beter voorzichtig kiezen.

Frontline werd altijd veel gebruikt bij epi honden en ze reageerden doorgaans heel goed daarop, maar helaas is de werkzaamheid van het product niet meer zo goed door immuniteit van de parasieten. 

 

Ik heb Vectra 3D bekeken na je tip, omdat je zei dat het wat minder stoffen bevat. Dus dat sprak me wel aan en nu lees ik ook dat het teken toch ook al kan afweren voordat ze bijten en ook weer doden als ze alsnog bijten. Dus dat is ook wel weer goed.

Ik hou het in gedachten iig.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

 Ja, dat is zeker niet zonder risico's, maar Lyme is echt nog veel erger als het stevig huishoudt. 
 

 Naal kreeg anaplasma door een teek. Ze werd heel erg ziek, hoge koorts, kreupel, niet meer willen eten, gewrichtspijnen, puntbloedingen op haar buik, ...

We moesten haar 4 weken op AB zetten, en die AB kostte dan nog eens meer dan 100 euro. Niet fijn! Door de AB mocht Naaltje niet 'fel' doen en niet rennen. Voor een windhond niet zo evident! Dus mocht ze ook 4 weken niet los in de tuin. Alleen buiten aan de leiband...

Mijn keuze was daarna snel gemaakt. Ik ben als de dood voor teken op mijn honden! Elke dag moeten ze goed gecontroleerd worden. Ik loop met in elke handtas, in broekzakken, ... met tekentangen rond! Zo bang ben ik. Helaas werkten natuurlijke middelen niet echt goed bij ons.

 

 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

"  Naal kreeg anaplasma door een teek. Ze werd heel erg ziek, hoge koorts, kreupel, niet meer willen eten, gewrichtspijnen, puntbloedingen op haar buik, ...
We moesten haar 4 weken op AB zetten, en die AB kostte dan nog eens meer dan 100 euro. Niet fijn! Door de AB mocht Naaltje niet 'fel' doen en niet rennen. Voor een windhond niet zo evident! Dus mocht ze ook 4 weken niet los in de tuin. Alleen buiten aan de leiband...
Mijn keuze was daarna snel gemaakt. Ik ben als de dood voor teken op mijn honden! Elke dag moeten ze goed gecontroleerd worden. Ik loop met in elke handtas, in broekzakken, ... met tekentangen rond! Zo bang ben ik. Helaas werkten natuurlijke middelen niet echt goed bij ons.
 
  "

Precies! Ik ben ook als de dood voor teken, was het sowieso al, maar nu zeker.

Het is een lastige keuze hoor, je wilt geen 'vergif' aan je hond geven, maar gewoon niets doen in mijn geval zou pas onverantwoord zijn. De gewone preventie en grondige controle was duidelijk niet voldoende (het is ook wel lastig met al die lange golden retriever haren en teken kunnen erg klein zijn), dus nu moet het wat rigoureuzer allemaal.

 

Mijn hond zit nu ook 30 dagen op AB. Ik heb wel geen waarschuwing gekregen over rustig aan doen?  

 

Edit: ik heb anaplasma opgezocht! Jeetje! Dat is ook niet mis. Ik kan me goed inbeelden dat je dat nooit meer wilt meemaken. Hopelijk heeft ze er niets blijvend aan over gehouden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor het delen Naomi. Het zal toch wel onwaarschijnlijk zijn dat je in een teekrijk bos geen ene teek hebt zonder bescherming, dus het moet wel werken. Al is de test periode misschien wel wat kort nog, maar misschien heeft iemand anders dezelfde ervaring hé.
 
Willemijn, ja, dat vind ik een beetje raar altijd. Wat bij de ene hond werkt... Op vlak van allergische reacties en of mijn hond er een aanval van krijgt, helemaal mee eens, erg hond afhankelijk. Maar een middel werkt toch gewoon doeltreffend tegen teken of het werkt niet?
Bij voorkeur niets chemisch, logisch, maar prioriteit nummer 1 is wel geen teken, dus ik sta werkelijk voor alles open. "

 Ik begrijp je, een veilig middel tegen vlo en teek.....ecostyle en dan de spray, niet de pipetjes, sprayen op de vacht goed inwrijven .......toch even naar de samenstelling goed kijken dan....maar dit gebruik ik ook voor Bams....geen teek en geen vlo.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ecostyle heb ik op faro uitgeprobeerd, gewoon teken, dus bij Faro werkt het niet, jammer genoeg.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Precies! Ik ben ook als de dood voor teken, was het sowieso al, maar nu zeker.
Het is een lastige keuze hoor, je wilt geen 'vergif' aan je hond geven, maar gewoon niets doen in mijn geval zou pas onverantwoord zijn. De gewone preventie en grondige controle was duidelijk niet voldoende (het is ook wel lastig met al die lange golden retriever haren en teken kunnen erg klein zijn), dus nu moet het wat rigoureuzer allemaal.
 
Mijn hond zit nu ook 30 dagen op AB. Ik heb wel geen waarschuwing gekregen over rustig aan doen?  
 
Edit: ik heb anaplasma opgezocht! Jeetje! Dat is ook niet mis. Ik kan me goed inbeelden dat je dat nooit meer wilt meemaken. Hopelijk heeft ze er niets blijvend aan over gehouden? "

 De AB die Naal moest nemen, kan de pezen verzwakken, en daar dat gekke windekind zo hard rent en gek doet, moest ik haar rustig proberen te houden. Het is dan ook bij proberen gebleven, hoor, haha. Ze vloog dan maar door het huis met ...-tig speelgoedjes in haar mond. Welke neemt je hond? Ik ben de naam effe kwijt nu...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

er is wel een heel groot verschil tussen niets doen en een combinatie van natuurlijke middelen (waar echt ook werkzame middelen bijzitten) gebruiken.

 

Vantevoren is het ook lastig inschatten, welke risico's neem ik, het gif, of de kans op besmetting, wat weegt zwaarder...

 

Maar alles wat je na grondig onderzoek en weloverwogen beslist hebt, is goed lijkt me? Omdat je het beste voor je hond wil.

 

Ik kijk ook altijd tijdens een wandeling vaak even na, bij Lola indertijd, haalde ik dan vaak die heel kleine teekjes al van haar af, als ze bijv. in gras had liggen rollen of als we langs een bosrand waar veel gras was gelopen waren.

honden foto van Emma & de golden mannen

"  Welke neemt je hond? Ik ben de naam effe kwijt nu... "

 Hij krijgt doxycycline, dat is standaard voor Lyme, maar wellicht kreeg jouw hond wel een andere?  Hier geen gewrichtsklachten en het zijn verre van windhonden. 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

"  Hij krijgt doxycycline, dat is standaard voor Lyme, maar wellicht kreeg jouw hond wel een andere?  Hier geen gewrichtsklachten en het zijn verre van windhonden.  "

 Idd, hier ook doxycycline! Zelfde AB. De laborant had mijn DA verwittigd hiervoor. Daarom hebben we maar rustig aan gedaan.

Effe off-topic: ik had enkele jaren geleden zelf een blaasontsteking en kreeg hiertegen een AB, Tavanic. Na 2 dagen waren mijn Achillespezen zwaar ontstoken, mijn pezen in mijn beide schouders en die in mijn knieën! Dit kwam door de AB. Ik heb een jaar pijn gehad en gesukkeld met die Achillespezen...

Daardoor geloofde ik ook meteen de DA! Het kan dus wel degelijk zulke rare bijwerkingen hebben. Als het bij mensen kan, dan ook bij honden, lijkt me... Doe misschien toch wat rustiger aan, en probeer je ziekerd iets of wat te behoeden voor korte, heftige bewegingen...

Opletten kan nooit kwaad hè

honden foto van Emma & de golden mannen

" er is wel een heel groot verschil tussen niets doen en een combinatie van natuurlijke middelen (waar echt ook werkzame middelen bijzitten) gebruiken.
 
Vantevoren is het ook lastig inschatten, welke risico's neem ik, het gif, of de kans op besmetting, wat weegt zwaarder... "

 Jaja, natuurlijke middelen graag altijd. Maar er moeten dan wel voldoende mensen zijn waarbij het ook echt werkt. Ik hanteer de zelfde logica voor chemische middelen hoor. Ik heb hiervoor echt geen vooroordelen en probeer globaal te weten te komen welk middel het meeste succes boekt en het minst schadelijk is of bijwerkingen geeft.

 

Wat weegt zwaarder? Dat is echt een no brainer voor mij: Lyme altijd! Dit vermijden is voor mij prioriteit 1.

 

Echt geloof me, ik zal me in alle mogelijke bochten wringen om niets chemisch te moeten geven als er echt alternatieven zijn, maar je hond is nu ook niet meteen ter dood veroordeeld als je wel chemie geeft. Het is gewoon een risico en je kan er bijzonder veel pech mee hebben en daarom ben ik helemaal mee om honden niet onnodig te belasten. Maar in mijn geval, beschouw ik het dan toch als een gevalletje wel nodig om te belasten als dit de manier is om geen teek gerelateerde ziekten op te lopen.

honden foto van Emma & de golden mannen

"  Idd, hier ook doxycycline! Zelfde AB. De laborant had mijn DA verwittigd hiervoor. Daarom hebben we maar rustig aan gedaan.
Effe off-topic: ik had enkele jaren geleden zelf een blaasontsteking en kreeg hiertegen een AB, Tavanic. Na 2 dagen waren mijn Achillespezen zwaar ontstoken, mijn pezen in mijn beide schouders en die in mijn knieën! Dit kwam door de AB. Ik heb een jaar pijn gehad en gesukkeld met die Achillespezen...
Daardoor geloofde ik ook meteen de DA! Het kan dus wel degelijk zulke rare bijwerkingen hebben. Als het bij mensen kan, dan ook bij honden, lijkt me... Doe misschien toch wat rustiger aan, en probeer je ziekerd iets of wat te behoeden voor korte, heftige bewegingen...
Opletten kan nooit kwaad hè "

Ik heb volgende woensdag toevallig een afspraak staan met mijn mannen voor een controle, ik ga het dan zeker navragen en zal er intussen op letten dat ze het wat rustig aan doen. Bedankt voor de info.

honden foto van Emma & de golden mannen

" ik geloof zelf in het geven van een combinatie van middelen om dit aan te pakken, omdat er niet 1 middel is wat voor honderd procent werkt voor zover ik weet.
...
 
Bij Jenna werkt de Egyptische Zwarte Kummelolie goed,  nog geen teek gezien vanaf dat ze dit middel krijgt, terwijl we toch in een bosrijk gebied wonen en ook veel in de bossen wandelen. "

 Een combinatie van middelen kan idd ook wel, maar dan natuurlijk wel enkel een natuurlijke combinatie en dan moet ik wel goed opzoeken of het wel kan gecombineerd worden.

 

Waar en hoe frequent breng jij die Kummelolie aan dan?

honden foto van Emma & de golden mannen

"  Ik begrijp je, een veilig middel tegen vlo en teek.....ecostyle en dan de spray, niet de pipetjes, sprayen op de vacht goed inwrijven .......toch even naar de samenstelling goed kijken dan....maar dit gebruik ik ook voor Bams....geen teek en geen vlo. "

 Ja, ecostyle spray en cdvet zie ik hier vaak voorbij komen als goede natuurlijke middelen.

Helaas zijn de ervaringen ook hier weer over verdeeld, wat echt jammer is, want sommige mensen, zoals jij Willemijn, hebben er echt groot succes mee en dat is dan toch altijd des te fijner.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"en ik las ook in de bijsluiter dat ze dan niet bij mensen mogen slapen terwijl ze hem dragen, dat is voor mij ook belangrijk om 's nachts een epi aanval direct te kunnen opmerken."

 Ik laat me daardoor eerlijk gezegd niet tegenhouden. Als Dobby bij mij in bed mag, ligt hij op zijn eigen handdoek. Ik zelf heb dan een fleecedeken of handdoek tussen hem en mij in. Die gooi ik dan naast mijn bed als hij ergens anders gaat liggen, zodat de stof die door zijn vacht gaat niet bij mij in bed komt.

honden foto van Emma & de golden mannen

"  Ik laat me daardoor eerlijk gezegd niet tegenhouden. Als Dobby bij mij in bed mag, ligt hij op zijn eigen handdoek. Ik zelf heb dan een fleecedeken of handdoek tussen hem en mij in. Die gooi ik dan naast mijn bed als hij ergens anders gaat liggen, zodat de stof die door zijn vacht gaat niet bij mij in bed komt. "

 Welja, ik dacht ook aan de Seresto band, omdat jij die gebruikt en het een lage dosis per keer afscheidt. Ik lees ook meerdere verhalen dat dit door honden met epilepsie goed verdragen wordt.

 

Hier staat mijn deur open en liggen ze in de gang of op bed, op het dekbed, graag tegen mijn benen of rug aan. Dus ook geen rechtstreeks contact.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^