Anti teek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wouter HWouter H 3 doggies

Seresto banden hoor je erg veel goede verhalen over. Die zouden volgens mij goed moeten werken. Bodyguard dekens en kussens werken ook goed. Allicht kan dat ook voor uw hond goed werken. Uw hond wordt dan immers telkens opnieuw blootgesteld aan slechts een zeer geringe hoeveelheid gif. Dan heb je niet zoals bij spray of een pipet in 1 keer een grote dosis gif. Allicht verdraagt uw hond dat beter?

 

Wel even een kanttekening hierbij, waar op internet weinig over te vinden is. Bodyguard werkt op basis van Permethrin. Veel middelen bevatten dit. Ook bijvoorbeeld Advantix. Die stof is op zich niets mis mee. Is volstrekt ongevaarlijk voor mensen en de meeste dieren. Echter houdt er wel rekening mee, dat katten en fretten vaak overgevoelig voor die stof zijn. Als je dus ook katten of fretten in huis hebt, kijk dan erg uit met alles wat als werkzame stof Permethrin heeft. Bij Bodyguard kussens staat bijvoorbeeld overal 'niet geschikt voor katten'. Dat is dus echt een behoorlijke understatement, aangezien je kat er zelfs aan dood kan gaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Een combinatie van middelen kan idd ook wel, maar dan natuurlijk wel enkel een natuurlijke combinatie en dan moet ik wel goed opzoeken of het wel kan gecombineerd worden.
 
Waar en hoe frequent breng jij die Kummelolie aan dan? "

 de kummelolie (moet wel de echte zijn die in een warm klimaat gegroeid is) geef ik inwendig.

Daarnaast als we het bos ingaan de Neem olie uitwendig, dat hoeft maar om de paar dagen omdat het zo enorm sterk is, je zou het ook nog met bijv. lavendel olie kunnen vermengen, of geraniumolie.

 

En ja uiteraard voorkoming van Lyme is het belangrijkste natuurlijk. Ik bedoelde dan ook met afwegen: of de chemie dan misschien een trigger voor een aanval zou kunnen zijn.

Maar dat kan een natuurmiddel dan ook natuurlijk, daarom zou ik daarvoor een holistisch dierenarts inschakelen, wat bij jouw honden een goed natuurlijk middel zou zijn. (als je daarvoor zou kiezen)

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Nu lees ik als één van de anti-teken tips voor mensen dit:

Draag kleding die is geïmpregneerd met het insectenwerend middel Permetrine.

Als mensen kledij dragen die hiermee geïmpregneerd is, kan dat toch evengoed via de huid geabsorbeerd worden? Misschien is het dan wel een schadelijk middel op zich, maar niet zozeer een gevaar voor de gezondheid in wanneer gebruikt beperkte hoeveelheid en er geen orale opname is?

 

Weer iets om over na te denken...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

klopt ik behandel altijd mijn broekspijpen ermee als ik naar de Ardennen ga, helemaal hoeft niet, maar ik ben toch wel voorzichtig met contact met mijn hond.

honden page profiel Wouter HWouter H 3 doggies

Permetrine is juist waar ik het hierboven ook over had. Dat is in principe ongevaarlijk voor mens en dier. Het wordt ook gebruikt in Bodyguard kussens. Het enige om echt rekening mee te houden is, dat katten hier overgevoelig voor zijn. Dit is dus een tip om zeker niet te doen, als u ook katten heeft. Als u alleen honden heeft is het mijns inziens een hele goede tip!

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik heb het topic nog niet volledig doorgelezen.

 

Hier normaal gezien weinig teken. 5 op een jaar ofzo.

 

Voor vlooien gebruik ik frontline. Voor teken heb ik sinds vorig jaar een roller: Chi na de beet Dat werkt ook preventief. Als je op de link klikt zie je de uitleg erbij staan. Vorig jaar weinig teken gehad.

 

Nu was ik dit seizoen nog niet begonnen met de roller. Zondag plots 5 teken op een dag! Hallelujah! Sinds gisteren opnieuw de roller in gebruik voor de wandeling. Hopelijk doet het zijn werk...

 

Ik vind het wel erg handig in gebruik. Enkele strepen over de vacht, hup hup klaar.

honden foto van Emma & de golden mannen

" Permetrine is juist waar ik het hierboven ook over had. Dat is in principe ongevaarlijk voor mens en dier. Het wordt ook gebruikt in Bodyguard kussens. Het enige om echt rekening mee te houden is, dat katten hier overgevoelig voor zijn. Dit is dus een tip om zeker niet te doen, als u ook katten heeft. Als u alleen honden heeft is het mijns inziens een hele goede tip! "

 Welja, ik moest er aan denken omdat je dit schreef hierboven. Bedankt voor je input.

Ik heb geen katten of knaagdieren.

honden page profiel WolterWolter 3 doggies

honden foto van Wolter

Wij gebruiken knoflookolie. Niet 100% maar wel veel minder last van vlooien en teken. Ieder ochtend even licht insmeren.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Seresto banden hoor je erg veel goede verhalen over. Die zouden volgens mij goed moeten werken. Bodyguard dekens en kussens werken ook goed. Allicht kan dat ook voor uw hond goed werken. Uw hond wordt dan immers telkens opnieuw blootgesteld aan slechts een zeer geringe hoeveelheid gif. Dan heb je niet zoals bij spray of een pipet in 1 keer een grote dosis gif. Allicht verdraagt uw hond dat beter?
 
Wel even een kanttekening hierbij, waar op internet weinig over te vinden is. Bodyguard werkt op basis van Permethrin. Veel middelen bevatten dit. Ook bijvoorbeeld Advantix. Die stof is op zich niets mis mee. Is volstrekt ongevaarlijk voor mensen en de meeste dieren. Echter houdt er wel rekening mee, dat katten en fretten vaak overgevoelig voor die stof zijn. Als je dus ook katten of fretten in huis hebt, kijk dan erg uit met alles wat als werkzame stof Permethrin heeft. Bij Bodyguard kussens staat bijvoorbeeld overal 'niet geschikt voor katten'. Dat is dus echt een behoorlijke understatement, aangezien je kat er zelfs aan dood kan gaan. "

 Ik ben bang voor een seresto band omdat mijn galgo al bijna geen haren heeft in haar hals... Ze heeft een zeer teer velletje en wordt al rood van een huishalsband te dragen...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb faro ook vorig jaar zo'n band gegeven, na 1 dag begon hij steeds lomer te worden, hij heeft hem 3 dagen om gehad want hij werd er heel ziek van.

gelukkig kan je hem gewoon afdoen maar het heeft toch nog wel even geduurd voordat hij zich weer goed voelde.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik word zelf aanzienlijk minder gestoken door muggen als ik yoghurt eet (of karnemelk of kwark).

Ook 2 eerdere honden van mij die karnemelk of yoghurt kregen hadden nooit vlooien en niet vaak teken.

Ik denk er over om mijn meiden, als ik mijn bakje griekse yoghurt eet ook allemaal een beetje in hun bakje te geven.

honden foto van Emma & de golden mannen

Wat een loterij zo lijkt het, want iedereen heeft met elk middel wel weer een andere ervaring. Op zich zijn er wel meerdere dingen goed werkzaam, maar dan zijn er weer de verschillende reacties die honden krijgen op hetzelfde middel. 

Petra (Gast)

Wij geven onze hond 1 x per week een knoflookteentje door haar eten. Werkt goed.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^