Nika en het gescheurde-kruisband-traject...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Een vervelend bericht van onze kant...

Afgelopen maandagavond zakte Nika ineens gillend in elkaar tijdens de frisbee-training. Omdat ze op dat moment in een rechtlijnige beweging liep, dachten we eerst nog dat ze misschien gestoken was of ergens in was gaan staan, maar al snel bleek dat het een stuk ernstiger was dan dat. Gekke bikkel dat ze was probeerde ze zelfs nog een frisbee te pakken, maar we hebben haar maar naar de auto getild, terwijl ze de frisbee als trofee mocht vasthouden.

Vervolgens de daar in de omgeving dienstdoende dierenarts gebeld, die ons aangaf dat het consult uitgesteld kon worden tot de volgende dag (en we dus naar onze eigen dierenarts konden), mits ze geen verlammingsverschijnselen vertoonde. Nou, dat was gelukkig niet zo... immers kan een hond van 40 kg niet de lucht in springen om een frisbee te vangen zonder ook maar even de tweede poot te gebruiken. O-)

De nacht ging helaas erg slecht. Nika kon geen rust vinden en had behoorlijk wat pijn; ik ben de hele nacht bij haar gebleven en heb de pijn gelukkig wat kunnen sussen met de Metacam die we nog in huis hadden. De volgende dag zijn we naar onze eigen dierenarts gegaan, die vrijwel direct bevestigde waar ik al zo bang voor was: Nika's kruisband was gescheurd.

Een heftige pijnstiller verder, zijn we terug naar huis gegaan om daar te informeren bij verschillende orthopedisch specialisten. We hebben besloten een afspraak te maken in Sleeuwijk voor een TTA Rapid-operatie, die op 24 mei a.s. (om 12.50u) zal plaatsvinden.

Na de operatie zal er een intensief hersteltraject van tenminste 6 weken volgen en met mijn 'hypermuis' wordt dat nog een uitdaging op zich. Ik ben nu vooral aan het kijken hoe ik het voor haar zo fijn mogelijk kan maken... dus we hebben wat hersenwerkjes uit de kast getrokken en ik ben me aan het oriënteren op orthopedische hondenkussens/-banken. Hebben jullie daar misschien ervaringen mee? Je ziet ze in zoveel verschillende prijsklassen, maar ik heb geen idee waar de grote verschillen zitten.

Ook heb ik vanavond wat mailtjes rondgestuurd naar dierfysiotherapeuten die hydrotherapie geven, zowel in een compleet bassin als in een aquatrainer. D.m.v. hydrotherapie hoop ik het herstel te kunnen bevorderen, zodat ze er 'snel' weer bovenop is en we hopelijk weer voorzichtig dingen kunnen gaan ondernemen samen.
Wat zijn jullie ervaringen met beide vormen van hydrotherapie; is het aan te raden om met een aquatrainer (loopband) te gaan werken, of kan ik beter kijken naar de "reguliere" optie in een los zwembad?

Dit topic gaat de komende tijd m'n houvast worden, denk ik. Ik wil jullie via deze weg op de hoogte houden van alle updates, en het is voor mezelf fijn om het zo nu en dan een beetje van me af te kunnen schrijven.

Alle andere tips/suggesties/ervaringsverhalen zijn ook hartstikke welkom!

En mijn gekke clowntje? Die blijft zoals altijd positief... O-)

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

He gatver, wat een slecht nieuws en wat herkenbaar. Zoals je weet zit ik momenteel met Wispa in een erg vergelijkbaar traject :(

Veel sterkte en als ik jullie ergens mee kan helpen de komende tijd.. let me know!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Jeetje Inge, wat een schrik zeg.. zomaar vanuit het niets.

 

Ik heb geen tips of suggesties, maar wil jullie wel heel veel sterkte wensen... het zal een flinke uitdaging worden om het dametje nu en straks na de operatie rustig te houden.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Ja hier wel ervaring!

 

Blaize heeft dit vorig jaar gehad want ze bleef mank lopen. Wij zijn naar Eersel geweest voor de operatie.

 

Blaize lag bij ons gewoon in de bench. Hersenwerkjes maakten we zelf voor haar. De eerste 10 dagen alleen een kort plas en poep rondje.

 

Wij zijn in die zes weken nog een keer terug gegaan aangezien ze wat bleef mank lopen.

Na de zes weken mochten we het wandelen opbouwen. Nog een foto laten maken maar alles ging prima en op de foto zag het er erg goed uit.

Behendigheid was voorbij  maar speuren, snuffelen vindt ze helemaal geweldig.

Hydrotherapie hebben wij niet gedaan. Je moet toch die zes weken rust houden. Is ons helemaal niet aangeraden om te gaan doen.

Wij kregen wel een aantal formulieren mee hoe e.e.a. verliep van voor en na de operatie.

Tja en Blaize is een Border Collie......

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Geen ervaring, maar ik wil jullie wel heel veel sterkte wensen!

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Ook geen ervaring mee maar heel veel sterkte hopelijk komt het helemaal goed

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Even een update...

Morgen is het zover, dan zal Nika om 12.50u onder het mes gaan. Ik vind 't doodeng, maar ik vertrouw er maar op dat ze daar in goede handen is. Het is sowieso heel fijn dat ik bij alle voorbereidingen mag zijn en haar ook mag ondersteunen als ze wakker wordt, een hele geruststelling.

Nika op zich doet 't goed; wel is ze een tijd flink misselijk geweest 's nachts, dus we zijn van medicatie gewisseld (Rimadyl i.p.v. Metacam) en geven nu een maagbeschermer bij, dat gaat gelukkig goed. Ze is wat 'duffer' dan normaal, maar dat is voor nu goed, dan pakt ze tenminste haar rust. Verder is ze nog altijd dezelfde, hyperactieve stuiterbal... Gelukkig!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heel veel succes morgen, ik duim dat alles goed gaat.

 

Fijn dat je bij de voorbereidingen mag zijn en ook bij het wakker worden.

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Inderdaad wat Dobry aangeeft.

Zowel voor jou als voor je hond is dit veel geruststellender.

Succes

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Sterkte morgen!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Sterkte morgen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De 12 dagen vanaf je topic opening zijn zeker langzaam voorbij gegaan? Nu is het morgen eindelijk zo ver.

Tijdens de herstelperiode zoveel mogelijk rechtlijnig laten lopen, geen scherpe bochten laten maken.

Veel sterkte, een geslaagde operatie en succes met de revalidatie.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Veel sterkte morgen! Wat super dat je bij de voorbereidingen mag zijn en bij het wakker worden. Dat zal al wel een geruststelling zijn. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hoe is het gegaan gisteren.... en hoe gaat het nu met Nika ?

honden page profiel SuusSuusgoedgekeurde fokker

honden foto van Suus

Myla heeft eind november haar kruisband gescheurd. Is 7 december 2015 geopereerd ook dmv TTA-rapid operatie. De revalidatie is het belangrijkste en nu bijna 6 maanden later gaat het echt super met haar! 

Volgende forumvraag: Baarmoederontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^