Hoe kleiner hoe erger!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Nou kan ik natuurlijk ook niet achterblijven met mijn 'monstertjes'honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Hoewel, na een stevig partijtje spelen... pas op voor de vervaarlijke speelbob:

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Heidi,doet me denken aan ons laatst op het strand. Jazz is 40 cm. 2 herders wilden spelen ze hoorden bij elkaar. Jazz wilde niet,in het rond rennen en die 2 herders wegblaffen. Uiteindelijk gingen ze weg. Mijn zwager lachen en die honden baas ook. Wel,wat viel er te lachen dan..

honden page profiel **

honden foto van *

Mooi's is ook dat bij deze daar artikel over onze kleine monsters

dezelfde reacties te lezen net zoals hier bij hondenpage zijn ....

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Inderdaad Len@, en dit gebeurt (te) vaak. Nee is gewoon nee, of je nou klein of groot bent.

Vanmiddag nog, komt een Rottiepup op Bobby aan dartelen. Iets te druk en opdringerig, dus Bobby draait zich af en loopt weg. Als niet werkt geeft ze met een keurig grommetje aan dat ze hier niet van gediend is. Beginnen die mensen ook te lachen. Ja, wat is er nou grappig aan?
Natuurlijk moet een pup het allemaal nog leren, maar een hond die zich gedwongen voelt naar jouw pup te grommen, haha, wat een lol??
En stel dat het geen klein hondje maar een grote herder of noem maar wat was geweest, dan was het waarschijnlijk ineens niet grappig meer maar een 'valse hond' die 'lelijk doet naar pups'. Wie het snapt mag het zeggen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Inderdaad Heidi, niet alleen grote honden trekken zich vaak niks aan van de signalen van kleine hondjes, de grote honden baasjes vaak evenmin niet. 

Ik doe als baas echt m'n best om m'n hondje sociaal te maken en hij spreekt de hondentaal perfect. Alleen heeft hij daar in de praktijk weinig aan blijkt helaas. 

 

Overigens wil ik niet alle schuld leggen bij de grote honden en hun baasjes hoor, er zijn genoeg mensen die hun kleine hondje evengoed niet opvoeden en signalen negeren. 

honden page profiel ElianeEliane

" Inderdaad Heidi, niet alleen grote honden trekken zich vaak niks aan van de signalen van kleine hondjes, de geote honden baasjes vaak evenmin niet. 

Ik doe als baas echt m'n best om m'n hondje sociaal te maken en hij spreekt de hondentaal perfect. Alleen heeft hij daar in de praktijk weinig aan blijkt helaas.  "

 


Inderdaad en dat is echt zonde.
Gewoon omdat men niet met de taal van de hond bekend is.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Het is ook niet mijn bedoeling om er nu ineens een 'hoe groter hoe erger' draai aan te geven hoor.

Maar, in het algemeen gesproken, zie ik heel vaak dat kleine honden onderling elkaar prima begrijpen, grote honden onderling ook, maar dat de combinatie grote hond met kleine hond wat meer zorgvuldigheid van de bazen verlangt. Als dat niet gebeurt kan het dus dat de kleintjes worden opgejaagd door een grote hond die geen boodschap heeft aan hun signalen, of juist omgekeerd, dat de grote wordt belaagd door een angstig keffertje dat evenmin oog heeft voor de signalen van de ander.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Zo n omzin.....dat artikel. Het ligt aan de opvoeding en het omgaan met de hond en niet aan de hond zelf.

Elke hond kan bijten, groot of klein. De schade bij een kleine hond is alleen veel minder dan bij een grote hond.

Ik ben vorige week zelfs gebeten....en dat kwam door de eigenares van desbetreffende hond. Ik liep zondags met hem in de ochtend. In de verte kwam een mevrouw aan met der maltezer. Die hond haat Maylo en heeft Maylo al een aantal keren proberen te belagen en ook 1x aangevallen.

Dus Maylo moet hem ook niet meer. Maar dat beestje was al op 5 meter afstand aan het steigeren. Normaal gesproken gaat mevrouw ook het paadje in om zo een bocht te maken. Dit keer niet en wilde me passeren. Het leek wel alsof ze het uit aan het lokken was....natuurlijk zal dat joekeltje aan een flexlijn. Want tja.....dat lijkt wel een trend of zo te zijn. Dus met dat ze mij probeert te passeren (hond over zijn toeren) schiet de beveiliging van de flexlijn los en schiet dat beest naar voren naar Maylo.

Als reactie zet ik mijn been er tussen om Maylo te beschermen. Hij was de maandag ervoor al te grazen genomen. Bijt dat beest me in mijn knie....ik uit reactie met de riem van Maylo gemept op de kop van dat beest. Ik heb zelf een 1,5 meter politie lijn. Dus sloef met het uiteinde...beest deinsde terug, onder de indruk van wat ik deed en mevrouw stond met een bek vol tanden. Ik was kwaad....enorm kwaad. Niet op dat hondje maar op die vrouw.

1. Waarom een uitvallende hond aan een flexlijn? Doe dat beest aan een normale lijn.
2. Waarom zoiets uit gaan lokken.


Het was er dus wel goed doorheen. En het deed ook best pijn maar ik wordt liever gebeten dan Maylo.

honden page profiel ----

honden foto van --

Over de omgang tussen grote en kleine honden vraag ik me eigenlijk wel af of het ook niet aan de opvoeding van grote honden ligt? 

 

Mijn vader heeft een grote Mechelse herder reu en een dwergkees reutje. Die kleine is net zo groot als de holle kies van die herder. Als de herder met de kleine speelt gaat hij rustig op de grond liggen, laat de kleine over hem heen kruipen en springen en duwt af en toe met zijn snuit en gaat speelse geluidjes maken en heel zacht met zijn poten slaan. Als hij met een andere (grote) hond speelt, gaat het erop haha. Dan is het stoeien, beuken, grommen, wild doen, lijkt wel een totaal andere hond dan haha. 

honden page profiel ----

honden foto van --

Over de omgang tussen grote en kleine honden vraag ik me eigenlijk wel af of het ook niet aan de opvoeding van grote honden ligt? 

 

Mijn vader heeft een grote Mechelse herder reu en een dwergkees reutje. Die kleine is net zo groot als de holle kies van die herder. Als de herder met de kleine speelt gaat hij rustig op de grond liggen, laat de kleine over hem heen kruipen en springen en duwt af en toe met zijn snuit en gaat speelse geluidjes maken en heel zacht met zijn poten slaan. Als hij met een andere (grote) hond speelt, gaat het erop haha. Dan is het stoeien, beuken, grommen, wild doen, lijkt wel een totaal andere hond dan haha. 

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Hier ook 2 van die 'bijtgrage monsters '!

 

 Probleem is inderdaad heel vaak dat ze hun willen aaien of even oppakken. Dat willen ze beide niet !  Het zijn beide lieve honden. Ze houden er totaal niet van om zomaar door iedereen geaaid te worden, dat laten ze wel merken door achter mij te gaan staan of inderdaad bij sommige mensen beginnen te blaffen.

 

Wij vinden ook niet iedereen leuk, dus waarom zouden honden wel iedereen leuk moeten vinden?? Zo'n onzin dat artikel, degene die dat geschreven heeft is volgens mij nog nooit in aanraking geweest met een teckel.

Ja, ze zijn eigenwijs en koppig, maar dat vind ik net het leuke/uitdaging van het ras. Bij iedere hond kan er wel iets gebeuren, ligt aan de baas hoe ze ermee omgaan.

 

 

 

 

honden page profiel Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†) Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

 

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" ik denk dat die kleintjes gewoon echt ook vaak nerveuser van karakter zijn, of het komt toch althans zo over.  "

 Chevy hier is de rust zelf...

Terwijl kia niet tegen drukte kan....

Nee kleine hondjes:

worden 1 niet goed opgevoed...

Chevy heeft gg2 diploma... maar hij is altijd de enigste geweest onder de 10 op een examen.

En 2 ze zijn knuffelig Altans dat denken mensen.

Chevy is heel lief maar ik heb mensen gehad die hem zomaar optilden of ff over hem heen hangen.gek genoeg doen deze mensen dat niet bij de rottie van me vader...

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Over de omgang tussen grote en kleine honden vraag ik me eigenlijk wel af of het ook niet aan de opvoeding van grote honden ligt? 
 

 Juist hier kan ik me helemaal in vinden.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Het is ook niet mijn bedoeling om er nu ineens een 'hoe groter hoe erger' draai aan te geven hoor.

Maar, in het algemeen gesproken, zie ik heel vaak dat kleine honden onderling elkaar prima begrijpen, grote honden onderling ook, maar dat de combinatie grote hond met kleine hond wat meer zorgvuldigheid van de bazen verlangt.
Als dat niet gebeurt kan het dus dat de kleintjes worden opgejaagd door een grote hond die geen boodschap heeft aan hun signalen, of juist omgekeerd, dat de grote wordt belaagd door een angstig keffertje dat evenmin oog heeft voor de signalen van de ander. "

De moraal van het verhaal is dus; 

ALLES staat of valt met opvoeding..., het heeft niets met het formaat hond te maken!

Ik word er soms echt moe van hoor...die vooroordelen...

ik heb extra small, medium, en extra large in huis...,

maar allen passen hun spel aan op degene met wie ze spelen..,

dat vind ik echt zooo prachtig om te zien  

 

Zelf maak geen enkel onderscheid tussen de honden, voor iedereen gelden dezelfde regels, mijn chi is net zoveel hond als de andere honden, word precies hetzelfde behandeld, en heeft t.o.v hen ook geen extra privileges..

Dat is denk ik belangrijk...

Kenzo heeft een heel zacht en lief karakter, is net als de hondjes van Ellen een allemansvriendje..

Hier geen geblaf, geen gesnauw en al helemaal geen bijters..

honden page profiel **

honden foto van *

Heh .... mooi gezegd   ............  honden page profiel estheresther

 

Jij had dus nog geen zo een geval dat jouw hondje doodgebeten was

of aangevallen was, geloof je me a.u.b. en liever toch niet ..

Eeuwen was zo inderdaad bekend, dat bij en door opvoeding en eigen-baasje karakter ook en honden kennis, gedrag bij een hond of hondje hangt ..

Alle gebeurtenissen kunnen wij sowieso niet vergeten en bepaalde mensen vragen ze zich toch af, waarom steeds zoiets gebeurt  ..

P.S. Ik kan je geen punten voor geven waarom ??  ???

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

dankjewel Gijs 

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

Ik ben niet gevaarlijk

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Ik ben niet gevaarlijk "

 oooh.. supercute 

honden page profiel **

honden foto van *

Een snoep van hond     honden page profiel LoesLoes 

Kijk maar kop van je hondje en kop van mijn Gijs ...vervolgens zoek maar 10 verschillen

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

"  Whahaha, zou je dat nou wel doen? Ze zijn levens gevaarlijk "

Jaaa, maar dat ben ik wel gewend, ik heb al zo'n levensgevaarlijk monster. 

-
Wij hebben zelf eigenlijk nooit problemen met kleine hondjes en hier lopen best veel mini's in het losloopbos. Dees is wel 1x gebeten door een JR, we zagen die hond niet eens aankomen en ineens zat hij vast in d'r keel, de baasjes waren ook nergens te bekennen. Maar we hebben meer nare ervaringen gehad met de zogenaamde altijd-lieve Goldens dan met kleine hondjes. Mijn hond is heel kalm en heeft respect voor alle hondjes, sterker nog; ze kan 9 van de 10x beter opschieten met een Maltezer of zo dan met een medeRottweiler. Kleintjes vinden haar vaak ook helemaal niet eng en de baasjes ook niet, waarschijnlijk omdat ze toch rustig is en ze niet omver beukt/rent/slaat/stampt. Dus miiiischien ligt het dan toch ook wel vaak aan het gedrag van de grote hond..

honden page profiel **

honden foto van *

Maar ja natuurlijk is dat zo ook, dat die aan bepaalden rassen-karakter zelfs soms ligt ..

Dit natuurlijk en eindelijk meteen kan je merken als je tegen zoiets komt, op andere kant een agressieve-karakter naast een willekeurige baasje als los loopt dan die zeer zeker aan baasje die van eigen hond karakter kent en bewust van is .....  ligt ..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Afgezien van wat al allemaal opgenoemd is denk ik dat er nog iets is wat veel kleinere honden eigenaren (van buiten hp) vergeten. Dat hun hond gewoon een hond is. 

 

Ik persoonlijk heb daar namelijk wel last van ondanks mijn soort hond. Want 'kleintjes doet hij (met roze tuig) toch niets? Dat hoort niet'. Ehm als jouw kleine hond met ontblote tanden al grommend op de mijne afstormd dan is dat net zo goed een aanval als van een grotere hond hoor... Goedemorgen.

 

En dan krijg je vaak de excuses. Hij is wel eens lastig gevallen door grote honden dus nu... Dus nu hoort hij nog meer aan de lijn. Maar goed dat hoort niet want zodra ze een hoog schattigheidsgehalte hebben gelden er ineens geen regels meer voor.

 

Mijn vorige AB was beste maatjes met de Chi van mijn vriendin. Is wel eens mis gegaan omdat hij hem niet zag (in het hoge gras) maar gelukkig niet zo mis dat het ernstig af liep. Geen gezicht die twee samen maar het ging wel prima. En waarom niet. Zolang ze allemaal gewoon honden zijn en blijven in onze ogen is er weinig aan de hand. Het zijn toch de bazen, altijd weer. Klein of groot.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Chester de molester
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^