puppy aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

labradoodle (Gast)

Hallo, wij zijn van plan een pup (labradoodle) te kopen. nu zagen wij dat dogs of the dutch (kennel) ook dat ras verkocht alleen verkopen zij meerdere rassen tegelijk, nu is mijn vraag is het verstandig om hier een hond te kopen? alvast bedankt

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Nee dat is zeker niet verstandig. Dat is een grote br00dfokker!

Andere forumleden zullen je wel kunnen helpen waar je het beste een labradoodle kunt kopen.

Anoniem (Gast)

en wat voor labradoodle moet het zijn??? echt eentje die niet verhaart of maakt dat niet uit, hoe groot moet de hond worden??

en poedel x labrador heet ook labradoodle

een australian Labradoodle is een mix van 6 soorten hond, kost ietsjes meer en verhaart beslist niet..

de fokker die U noemt zou ik niet doen!!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

wegblijven daar; info over 13 rassen (look-a-likes) en kruisingen, dit is of een br**dfokker of een handelaar in pups uit de vreselijke broodfokkerij in Oost Europa.

 

Moeders niet aanwezig??? Meestal de smoes dat zij net aan het wandelen is, of slaapt!

 

Zogenaamde fokkers die meer dan 2-3 rassen aanbieden, kan je beter weg blijven, zoals ik hier boven uitleg.

 

Wil je niet in handen vallen van malafide fokkers of handelaren in pups volg de volgende puppy check list. Print deze uit.

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/FAIRPUP%20CHECK.pdf

 

Ik ben van Nederland en weet geen goede labradoodle fokker in België. Kijk uit want iedereen denkt zo maar een Labrador met een Grote Poedel op elkaar te zetten en de pups als labradoodle te verkopen.

 

Ik ben trouwens geen voorstander van dit "ras". Een labradoodle is niet erkend door de Raad van Beheer, Hubertus en de FCI. Het is en blijft een kruising. Een labradoodle krijgt dan ook geen stamboom, maar een afstammingscertificaat van de eigen club van labradoodle fokkers. De voordelen van bijv. niet verharen en anti allergische eigenschappen, is niet uniek. Er zijn talloze rassen, die hier ook aan voldoen http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/

 

Een labradoodle van een goede fokker kost rond 2000 Euro en je moet een verklaring tekenen, dat je de hond laat castreren/steriliseren vóór dat de hond 1 jaar wordt. Men houdt de fokkerij in eigen hand om zoals labradoodle fokkers zeggen het ras te beschermen. Dit is ook om de eigen kassa te beschermen. Het "helpen" van een hond vóór dat deze totaal uitgegroeid is, zowel fysiek als psychisch, is niet goed voor de bot- en spiervorming en het psychisch stabiliseren.

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hallo,
wij zijn van plan een pup (labradoodle) te kopen. nu zagen wij dat dogs of the dutch (kennel) ook dat ras verkocht alleen verkopen zij meerdere rassen tegelijk, nu is mijn vraag is het verstandig om hier een hond te kopen?
alvast bedankt "

 

Die kennel verkoopt dat ras niet.

Ze verkopen honden die er een beetje op lijken.

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat leuk dat jullie van plan zijn om een pup te nemen!

Het is slim om je in te lezen op broodfokkers. Hier staat wel een duidelijke uitleg over broodfok:

http://broodfok.jimdo.com/wat-is-broodfok/

 

Niet alleen steun je dan de slechte praktijken van broodfok (dierenmishandeling) maar er is ook een hele grote kans dat je een ziek pupje in huis haalt! 

Zoek dus bij een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging. Of als je toch perse op sites als marktplaats wilt zoeken, let erg goed op!

Typ de naam van de fokker of telefoon nummer in op google en kijk op http://www.koophiernooiteenpuppy.com 

En let op deze dingen:

http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html 

 

Broodfokkers zijn zeer achterbaks, ze brengen nestjes onder bij andere mensen zodat het lijkt alsof het een eenmalig nestje is. Stel dus altijd veel gerichte vragen en bij twijfel absoluut niet doen! :)

labradoodle (Gast)

Bedankt voor jullie reacties, ik was zelf al op de hoogte van broodfokkers en ik had me al ingelezen dus wist al dat hij geen stamboom mee kreeg en dat het niet echt een ras is, maar ik dacht dat kennels altijd wel zich "aan de regels" hielden maar toen ik dit zag had ik al mijn twijfels. En ik ga inderdaad een fokker benaderen.

Anoniem (Gast)

Loesje...

je bent altijd zo fel als het gaat om een (australian) labradoodle, maar een echte wordt niet geholpen meer in het nest. De regels zijn wat dat betreft allang aangepast. Ik heb er eentje (nu iets meer dan 10 maanden) die geholpen moet worden tussen de 9 en 18 maanden.

 

Dennis (Gast)

Ik heb bij dogs off the dutch een hond gekocht en ik heb een hele andere ervaring dan wat de meeste mensen hier zeggen . Zo vond ik dat ik goed geholpen werd en de vader en de moeder heb gezien en ik vond dat het er verzorgd en professioneel uitzag . Ik zou mensen het gerust aanraden en zou er zo weer terug gaan als ik nog een hond zou kopen .

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het gaat er niet om of jij goed geholpen werd.

Het gaat er om of er op verantwoorde manier gefokt wordt; of de ouders getest zijn op erfelijke aandoeningen, aangedane fokhonden worden uitgesloten van de fokkerij en of de fokker zich houdt aan de gezondheid- en welzijnsregels, ook volgens de Wet Dieren.

Hondenhandelaren, die pups look-a-likes van 13 rassen en kruisingen verkopen, zijn niet meer dan vermeerderaars/broodfokkers.Degenen, die daar een pup kopen, steunen de walgelijke broodfokpraktijken.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Loes, je snapt het niet.

Dennis is snel en makkelijk aan een hondje gekomen, daar ging het om. 

De mensen hielpen hem vriendelijk, want die willen maar al te graag aan een volgende onwetende of onverschillige pupkoper een pup verkopen.

Zo'n pupkoper die zich verder ook nergens voor interesseert, daar leven ze van!

En wat zouden ze lachen als ze zouden weten dat hun missie geslaagd is en dat Dennis zelfs andere mensen zou aanraden om daar een pup te kopen.

 

honden page profiel RenateRenate

" Ik heb bij dogs off the dutch een hond gekocht en ik heb een hele andere ervaring dan wat de meeste mensen hier zeggen . Zo vond ik dat ik goed geholpen werd en de vader en de moeder heb gezien en ik vond dat het er verzorgd en professioneel uitzag . Ik zou mensen het gerust aanraden en zou er zo weer terug gaan als ik nog een hond zou kopen . "

 



Iemand die zich afvraagt hoe broodfok kan blijven bestaan?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Dogs Of The Dutch is gewoon een kennel die kruisingen verkoopt

 

Labrador x Border Collie.

Labradoodle x Australian Sheppard

Labrador x Weimaraner

 

Ze zetten gewoon maar op mekaar wat er in huis is, zonder enige testen op erfelijke aandoeningen en dan nog leuk aan verdienen.

 

Ze verkopen :
teckels, border collies, beagles, Labradoodles, poedels, chihuahua, ierse setter en boomers
en uiteraard ook de kruisingen van deze rassen.


Ik zou verlegen zijn.

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

" Zo vond ik dat ik goed geholpen werd en de vader en de moeder heb gezien en ik vond dat het er verzorgd en professioneel uitzag . "

 



Och het is zo makkelijk om even een reu en teef uit hun "collectie" te halen en ze voor te stellen als vader en moeder. Het zijn allemaal goeiekope trucjes om hun pupjes te kunnen verkopen aan goedgelovige mensen. Zo winnen ze weer en hebben ze extra redenen voor terug die honden uit te buiten :'(

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^