Nierfalen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chantal Roozen (Gast)

beste allemaal,

Sinds gisteren weet ik dat de nieren van onze kruising dobermann heel erg slecht zijn.
De DA gaf zelf aan dat het waarschijnlijk een kwestie van weken en misschien zelfs dagen is. In twee weken tijd had hij niet verwacht dat de waardes zo erg achteruit zouden gaan.
Nu moet ik erbij vertellen dat ze al ziek is sinds ze bij ons kwam met 1 jaar. Ze heeft Leishmania/Erlichia en een schildklier probleem. Dus ze krijgt al haar hele leven medicatie. Nu is het einde in zicht, alleen is nu mijn vraag hoe weet ik dat het genoeg is. Ze is nu in twee weken 2 kilo afgevallen, omdat ze niet alles meer eet. Ze is dus duidelijk misselijk. Wel wil ze nog naar buiten en speelt ze af en toe nog met haar vriendjes en dan zou je echt niet zeggen dat er iets aan de hand is. Ze krijgt altijd al pijnstillers voor de andere ziektes, dus ik vind het heel lastig om te zien wanneer ik de beslissing moet nemen. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en mij kan vertellen op welke symptomen ik verder moet letten, om te zien dat ze echt pijn gaat krijgen.

BEdankt

Groetjes
Chantal

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Heb ook een hondje met nierfallen gehad.
hij gaat zich op een gegeven ogenblik zelf vergiftigen omdat zijn nieren niet meer goed meer werken.
ik vind het heel moeilijk om daar raad in te geven ik denk dat jij het zelf moet beslissen waar en niet verder.
praat hier over met de dierenarts en maak duidelijke afspraken met hem tot waar en niet verder .
wens je heel veel sterkte.
liefs cocoflanel

machtel (Gast)

:'( Misschien is klassieke homeopathie een optie ?
Ik heb heel goede ervaringen met homeopathie.
Maar dan wel onder begeleiding.
Cranberrie sap is ook heel goed.
Vaak is het zo dat de da niet bekend is met
homeopathie, er niet aan wil, en zegt dat er niets
meer aan te doen is.
Mijn Luca is hersteld door homeopathie, terwijl
de da zei dat er niets meer aan te doen was.

honden page profiel *Yvon*Yvon

honden foto van *Yvon

Jeetje...
Misschien kan je ook eens op barfplaats.nl kijken en dan zoeken op nierfalen.
Daar staan ook een heleboel tips over wat je aan de hond voor voer kan geven.
Zelfs met goede berichten.

Succes en sterkte !!

Groetjessss Yvon

honden page profiel els 2els 2

honden foto van els 2

Ook wij hebben een hond met nierfalen gehad. Wat Coco zegt is waar, ze was zichzelf aan het vergiftigen. Niks hiep meer, ze at en dronk op een gegeven moment helemaal niks meer. Ze begon slecht te lopen, wankelde alleen nog maar. Toen we de beslissing hadden genomen om haar te laten gaan, raakte ze die zelfde avond in coma. Van het moment dat we de diagnose hadden, en haar overlijden, zat er maar een paar weken tussen. Dit is misschien niet wat je wil horen, maar helaas, bij ons is het zo gegaan. Ik weet dus wat je doormaakt, en vindt het heel erg voor jou en je hond.
Heel veel sterkte!!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zolang je twijfelt is het de tijd nog niet. Op een gegeven moment denk je "nu is het genoeg". Oh, op dat moment hoop je nog wel dat de dierenarts een mirakel klaar heeft, maar dat is natuurlijk niet zo.

Hoop en twijfel zijn erg verwarrend, maar als je dit eenmaal weet dan kun je die twee emoties uit elkaar houden zodat de een je beslissingen niet negatief beïnvloed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier nog een , een newfoundlander gehad met nierfalen, ik wist het niet van mijn hond, tot op de dag dat ze stierf. ze zakte heel langzaam weg, en raakte in coma, de dierenarts wist niet wat er op dat ogenblik aan de hand was, tijdens de narcose , ze was opeens binnen een uur opgeblazen, is ze overleden, sextie verricht, en bleek dat ze nierfalen had. dat was een klap. de hond heeft er niets van gemerkt, wij des te meer.

wanneer het ogenblik aangebroken is ? als er geen meerwaarde voor de hond en voor jullie zelf meer is, en anders geniet nog van de tijd dat jullie je hond bij je hebt. en wees alert.

Chan (Gast)

Anoniem (Gast)

bedankt in iedergeval voor jullie tips en medeleven. En inderdaad zolang er twijfel is dan is het haar tijd nog niet en zeker met haar, hebben we al vaker op het randje gestaan en knapte ze weer op. Nu weten we dat dat niet meer zal gebeuren, vooral omdat ze ook nog drie andere aandoeningen heeft. Vanmorgen was ze niet te porren en at met kleine beetjes en ging dan weer liggen. Met in het achterhoofd dat het oud en nieuw eraan komt en we weten dat ze dan onder de tafel en in de kelderkast kruipt van angst. heb ik de dierenarts gebeld en gezegd dat ik dit niet wil voor haar. Afspraak gemaakt voor morgenavond. Na dit telefoontje naar buiten gegaan met haar en gaat ze me daar toch even zich lekker te buiten aan een rol partij in de sneeuw????? Ik was met stomheid verslagen.... Vervolgens na 10 minuten redelijk actief te zijn geweest was het ook wel weer klaar dus een ronde van een uur zit er ook echt niet meer in. Vervolgens thuis wel weer wat gegeten en toen zat ze bibberend op de bank. Temp gedaan en die bleek 37.4. Na een uur was deze weer 37.9. Toen mijn man net thuis kwam kon er zelfs weer een poot van af. Dat heeft ze al 3 dagen niet meer gedaan. We wachten maar even af wat ze morgen doet, want er is even geen pijl op te trekken met deze dame. en misschien bel ik de afspraak wel weer af. In iedergeval nogmaals bedankt voor alle lieve reacties.
Groetjes
Chantal en poot van Roxanne

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

wens je veel sterkte toe
groetjes cocflanel

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

War triest...

Als je je hond goed kent dan zie je aan het gezichtje dat het genoeg is...

Vraag of andere mensen - die de hond kennen - maar niet elke dag zien of ze met je mee willen kijken..

Je wilt je maatje niet laten lijden..
Beter iets te vroeg ingeslapen dan te laat...

Ik wens je heel veel sterkte..
en als het kan - en je het wilt - kan je vragen of de dierenarts thuis komt...

Rustig voor de hond en voor jezelf..

Sterkte, lieve groet, Ilja

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zolang je hondje nog levendig is, speels en redelijk goed eet/drinkt, dan is het nog niet de tijd. Je merkt het wel wanneer de fut er uit is. Wacht niet te lang.

willy (Gast)

Gistere onze sharpei van drie jaar in moeten laten slapen.
had ook last van nierfalen at niks meer en lag de hele dag maar zielig te kijken.
Je merkt zelf wel waarneer het zo ver is het leven moet geen lijden worden .
sterkte allemaal

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Cindy heeft al jaren een nierprobleem. Ze leeft zelfs op 1 nier, deze was al vroeg aan het verschrompelen. 3 jaar geleden gaf onze DA haar ook een paar weken. Ongeveer 2 maanden terug was ze weer erg ziek. De DA gaf haar weer een paar weken. Maar dankzij medicatie o.a. tegen spugen en misselijkheid is ze er nog steeds.Ook heeft zij al jaren een nierdieet. Speciale brokken van de DA. Maar sinds enkele weken ben ik ook gedeeltelijk (dankzij tips op de site) overgestapt op KVV. Ze doet het nu weer redelijk. Heeft geen pijn (vind ik het belangrijkste)eet weer redelijk, niet veel maar toch, en is voor haar doen toch vrolijk.
Een nare bijkomstigheid is echter dat zij vreselijk stinkt. Doordat haar ene werkende nier de afvalstoffen niet kan verwerken komt het uit haar bekkie en porien. Verder gebruik ik Rehmannia, een Chinees kruid, of het helpt weet ik niet maar ze doet het goed.Tegen alle verwachtingen in is ze nu 8 jaar.
Heel veel sterkt en ik hoop dat je hier wat aan hebt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Willy, wat verdrietig, moeilijk he zo iets. veel te jong, maar daar wordt niet om gevraagd. hoop dat het gaat met je.

gedenk meis dat als een hond inslaapt. er een herinnering geboren wordt, geef het een plekje, en denk daar aan, het is soms niet anders.

heel veel sterkte met het verlies van je lieverd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marion, al heeft de hond nog maar een nier, als die redelijk tot goed is, kan er verder geleefd worden, twee nieren die zo slecht zijn, kan dat niet.

het is geweldig dat je hond het zo goed doet, geniet er van.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Haar ene nier werkt ook niet meer optimaal. Vandaar dat ze af en toe zo ziek is. Met 1 goedwerkende nier is goed te leven net als de mens.

Pierards marco (Gast)

Pierards marco (Gast)

Onze hond had een volledig nierfalen, maar kreeg speciale voeding zonder eiwitten waardoor de nieren eigenlijk zo goed als niet hoeven te werken.Kreeg ze wel eiwitten dan moest het wel door de nieren en vergiftigde ze zichzelf.Wij hebben dit een half jaar lang kunnen doen maar ze was al 12jaar en voor een grote hond is dit stokoud.En zoals ik hier nog gelezen hab,ken je je maatje dan zie je het aan haar snuitje en met veel pijn hebben we toen besloten haar te laten inslapen. Maar we hadden pas een paar dagen ervoor nog een zak van dat dure spul gekocht en nu staat dat hier nog, dus als ik er iemand van jullie een plezier mee kan doen,graag.Men kan hem gratis komen afhalen.
Grietjes
[email protected]

Lise (Gast)

Mijn Laika is al een tijdje niet zo super, veel drinken, binnenshuis plassen. Een tijd terug zat er zelfs bloed in haar urine.. Hier heeft ze dan pilletjes voor gekregen, net diezelfde tijd ontdekten we dat ze een gezwel heeft.. Gelukkig is het goedaardig maar er is een mogelijkheid dat het uitbreidt naar haar baarmoeder.. Dus waren ze van plan om tijdens het wegnemen van het gezwel ook haar baarmoeder te laten wegnemen. Maar nu blijkt dat ook haar nieren niet in orde zijn.. Ook haar pootje is niet super, ze mankt en loopt helemaal niet veel meer.. Ze eet ook niet meer fatsoenlijk. Ze heeft wel speciaal eten gekregen voor haar nieren. Ik heb enorm hard schrik.. Ze is nog maar 11 jaar en ik wil haar echt niet kwijt.. ='( =S

Heidi (Gast)

mijn witje is gisteren overleden aan nierfalen. ze had al 5 dagen niets meer gegeten toen ik de dierenarts verwittigde. ben maandag onmiddelijk naar daar mogen gaan. we dachten dat ze een darmontsteking had omdat ze ook diarree had. ik ben dan medicatie beginnen te geven en woensdag morgen was ze heel zwak en had toen 2 dagen niet gedronken. ik heb toen onmiddelijk terug contact met dierenarts opgenomen en ze zei van onmiddelijk naar dierenkliniek te gaan. ben naar daar gegaan en ze hebben haar onmiddellijk aan infuus gehangen en bloed getrokken. ze was wel wat zwakjes maar ze reageerde nog op alles. donderdag morgen heb ik dan gebeld voor de uitslag van het bloed en toen zeiden ze dat witteke nierfalen had. ze zou tot maandag moeten daar blijven en haar niertjes zouden 3x per dag gespoeld worden. ik ben haar dan om 11u gaan bezoeken. ze reageerde bijna helemaal niet meer. tegen 11u45 ben ik er vertrokken en om 12u45 kreeg ik telefoon dat ik onmiddelijk moest opkomen omdat ze heel slecht was. ik zou normaal rond 17u terug gaan maar dat ging ze niet meer halen. toen ik er binnen kwam zag ik dadelijk dat ze heel veel slechter was. ze reageerde op niets meer en haar tong hing al uit haar bekje. de dierenarts zei dat ze al heel eventjes weg was geweest. we hebben toen besloten om haar in slaap te doen. zo dat ze gelukkig naar de hondenhemel kon gaan. het is zoals jullie lezen heel snel met haar gegaan. hou aub jullie hondjes goed in het oog, want je verliest ze heel snel :'(

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hadde een hond met chusing.
En op eens werd ze mager en begon steeds minder te eten en kort daarna dronk ze nie meer zo zielig.
En nog de zelfde dag gaf ze alleen bruin over en direct naar de dierearts gegaan.
Ze had een acuut nierfalen en we hebben haar met veel verdriet moeten laten gaan.

nathalie (Gast)

Beste Corrie,

Wij hebben vandaag onze hond helaas moeten laten inslapen. Ze was ook bekend met de ziekte van chusing dus ik herken alles in jou verhaal. Onze hond had dan ook helaas nog epilepsie al hadden we dat wel goed onder controle en dat had ze nu 7 jaar, en vorig jaar is ze helaas ook bekend geworden met chusing.
Lieve mensen hou je honden goed in de gaten want je bent ze kwijt voor je het weet.

Groetjes nathalie en in gedachte Blanche

Hannyteloo (Gast)

Hannyteloo (Gast)

:'( ;-)



Beste allemaal

Ons hondje is 2 dagen ziek geweest gisteren naar de dierenarts geweest
zei hebben bloed afgenomen en is gelijk aan het aanfuus gelegd.
Ik ging naar huis zonder mijn hondje en dacht om vijf uur haal ik
haar weer op.Maar om 16.10 uur belde de dierenarts het ging niet goed
zei had nierfalen wij hebben haar uit het lijden verlost.
Het is onbegrijpelijk het was zon lief pittig hondje nooit is ze ziek
geweest haar jaarlijkse prik nog gehad sniksnik vaarwel mijn liefje.

Dineke (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb een newfoundlander van 7,5 jaar.
Hij eet al een hele tijd slecht.
2 weken geleden had hij ontstoken ogen en ben ik naar de dierenarts gegaan.
Deze vroeg of ik ook wat urine in kon leveren want ze vond hem vrij mager.
Dat heb ik gedaan en daar kwam uit dat er bloed in zat dus ook gelijk een bloedonderzoek laten doen.
De waardes waren niet best.
Toch ook nog maar even een echo laten maken waar niks bijzonders op te zien was.
Ondertussen eet hij vrijwel niet meer.
Hij is ook nog een dag aan het infuus geweest en daarna weer bloedonderzoek gedaan.
De waardes waar een heel klein beetje beter maar nog helemaal niet goed.
Hij ligt bijna de hele dag te slapen en weigert steeds vaker te eten drinken doet hij nog wel wat.
De dierenarts heeft ons gezegd dat we hem alles maar moesten geven maakt niet uit wat.Als hij maar gaat eten.
Nu is mijn vraag wie heeft zoiets ook meegemaakt en wat kan ik nog meer doen om mijn hond nog een beetje een leuk leven te geven. Want nu is hij zo ontzettend zielig.

louke (Gast)

Mijn hondje (chihuahua) is 2 weken geleden ziek geworden, s maandags wou ze niet meer eten, dinsdag s ook al niet meer drinken, ik heb dan de dierenarts gebeld, die wist niet was hij had en zei dat ik hem suikerwater moest geven en als ze dat nog zou overgeven ik onmiddelijk moest terug gaan, omdat hij niet zelf wou drinken heb ik om het uur wat suikerwater gegeven met een pupet, maar telkens kwam het er weer uit, ik heb hem dan direct naar de dierenpraktijk gebracht, ze hebben er bloed getrokken en hem aan infuus gelegd, toen de uitslag bekend was was het even schrikken, hij had nierfalen, de waarden in zijn bloed waren 7x zo hoog als normaal en de dierenarts zei dat dit dodelijk was :'( , hij heeft hem daar gehouden voor verder onderzoek maar op donderdag namiddag belde hij me en zei dat zijn niertjes helemaal niet meer werkte, zijn lichaampje was heel vergiftigd en hij had niet meer geplast, hij had dus heel veel vocht op , ook op zijn longen waardoor hij niet meer kon ademen en hij zag heel veel af, we hebben dan besloten om hem te laten gaan :'( hij is zacht ingeslapen in mijn armen, hij was amper 2 jaar ! De pijn en verdriet is niet te beschrijven en de leegte is enorm, ik had niks aan hem gemerkt, we waren nog op vakantie geweest... en op 3 dagen tijd was hij weg :( Daarom wil ik aan iedereen die dit meemaakt veel sterkte wensen .

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Heel veel sterkte toegewenst.
2 jaar is veel te jong om te sterven.
Vaak zit er in voer en bijproducten veel zout en dat veroorzaakt nierfalen.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Heel veel sterkte gewenst Louke. 2 jaar is veel te jong. Onze Cindy (boxer) hebben we 8 jaar bij ons mogen hebben. Maar het ziekte proces is afschuwelijk. Toen wij overgingen op KVV is ze wel (tijdelijk) opgeknapt. Had ik dat maar eerder geweten dan was er nog nooit een brok van welk merk dan ook het huis ingekomen. Maar ja, daar hebben we nu niets meer aan. Alsnog heel veel sterkt.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hoi meis, wat een naar en triest verhaal :'( . Ik heb vorig jaar mijn Dober moeten laten inslapen en ik dacht eerst dat mijn manneke gewoon door zou gaan voor mij en dat was ook een kleine week zo. Ik kwam s'middags thuis van een klein stukje wandelen en hij ging liggen met een blik in zijn ogen van baasje, het hoeft van mij niet meer, ik ben er nu aan toe, dat was voor mij het seintje om de dierenarts te bellen.

Ik denk dat ook die van jou het wel aangeeft als het vechten niet meer wil lukken. Geniet van de laatste momenten samen en kijk goed naar je doggy, ze verteld het je heus wel!

Veel sterkte

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^