radeloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel enzoenzo

Hallo allemaal,

Onlangs ons allereerste nestje met pups gekregen van onze Mechelse herder.

 

Nu zijn we een beetje radeloos, de pups (12) zijn geboren 22/04/16 dus nu iets meer dan een week oud (jong).

De pups zijn elke dag ongeveer +- 60 gram bijgekomen. Nu na de weging vandaag hebben we gemerkt dat 10 van de 12 pups in gewicht zijn afgenomen in plaats van bijgekomen. We zijn begonnen met bijvoeren met puppy milk van beaphar.

Ook hebben we gemerkt dat onze teef biet meer door alle tepels melk geeft, moeten we ons zorgen maken? of is dit normaal?

 

groetjes

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Up.

Ik heb een fokker voor je geroepen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als het wachten te lang duurt hier, bel de dierenarts, ook op zondag is er een dierenarts, zou goed zijn dat hij dan even naar je teef kijkt of er wat aan de hand is......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb ook fokker aangeroepen......helaas is het zondag ....bel toch even de dierenarts...die zitten vandaag, een belletje en je wordt gerustgesteld, anders vragen of die naar je teef komt kijken, doen.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Krijgt de teef zelf genoeg eiwitten binnen? Als ze voer krijgt met een te laag eiwit gehalte zal ze niet veel melk kunnen produceren.

honden page profiel enzoenzo

" Krijgt de teef zelf genoeg eiwitten binnen? Als ze voer krijgt met een te laag eiwit gehalte zal ze niet veel melk kunnen produceren. "

 We geven ze natvoer, karnemelk met druivensuiker en de overschot van de puppymelkpoeder. En haar brokken zoals vroeger maar gemengd met puppyvoer. dus zoeken voor voer met een hoog eiwitgehalte dan. straks even naar de winkel gaan dan .

 

Bedankt!

honden page profiel enzoenzo

" Heb ook fokker aangeroepen......helaas is het zondag ....bel toch even de dierenarts...die zitten vandaag, een belletje en je wordt gerustgesteld, anders vragen of die naar je teef komt kijken, doen. "

 zometeen even bellen naar de dierenarts dankjewel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou ik echt doen Enzo.....jammer op het moment geen fokkers in de buurt, dan toch even bellen naar de dierenarts , voor je gemoedsrust.....

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Hallo allemaal,
Onlangs ons allereerste nestje met pups gekregen van onze Mechelse herder.
 
Nu zijn we een beetje radeloos, de pups (12) zijn geboren 22/04/16 dus nu iets meer dan een week oud (jong).
De pups zijn elke dag ongeveer +- 60 gram bijgekomen. Nu na de weging vandaag hebben we gemerkt dat 10 van de 12 pups in gewicht zijn afgenomen in plaats van bijgekomen. We zijn begonnen met bijvoeren met puppy milk van beaphar.
Ook hebben we gemerkt dat onze teef biet meer door alle tepels melk geeft, moeten we ons zorgen maken? of is dit normaal?
 
groetjes "

Hoi Enzo,

Op die leeftijd moet je ze inderdaad nog goed in de gaten houden en moeten ze iedere dag aankomen. Ik weet niet hoe veel ze zijn afgevallen? Als het een heel klein beetje is kan het niet zo veel kwaad, dan kun je inderdaad bij gaan voeden met een flesje. En dan kijken hoe ze het daarop doen, naast de moedermelk. 

Het zijn veel pups, dus ze moeten ook dringen om bij moeder te kunnen drinken. Het is verstandig om de pups goed uit elkaar te houden en de kleinere pups die minder wegen, vaker aan te leggen en aan te leggen aan de achterste tepels van moeder. Uit deze tepels stroomt de melk het beste. 

Het is belangrijk dat moederhond genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Een zogende teef, eet ongelooflijk veel! Geef dus ook gewoon, want ze heeft het nodig. 
Ik zou haar nu op dit moment niet heel plots overzetten op ander voer. Afhankelijk van haar darmen kan ze dit wel of niet hebben. Als ze nu diarree krijgt, ben je verder van huis. 
Afhankelijk dus van wat je haar nu geeft, kun je als ze ander voer nodig heeft (met extra eiwitten) er wat van bijgeven. Maar ik zou daar wel voorzichtig mee zijn. 

De pups moeten overigens na een week verdubbeld zijn in gewicht, dat is belangrijk. Dus het kan best zijn dat ze vandaar iets zijn afgevallen, maar dat morgen weer dubbel hebben ingehaald (ook omdat jullie nu bijvoeden). Ik kan vanaf hier niet inschatten hoeveel ze zijn afgevallen, want veel afvallen is natuurlijk niet goed. 

Het is sowieso fijn om met een dierenarts te overleggen en daar ook contact mee te onderhouden. Gewoon voor de zekerheid en dat je altijd iemand achter de hand hebt. 

Voor nu; moeder goed en voldoende (veel) eten geven en de pups bijvoeden. Eventueel kijken naar wat de moeder op dit moment te eten krijgt (ik neem aan iets voor zogende moeders?). 
De wat kleinere pups helpen met aanleggen en er ook bij blijven; de grotere duwen ze namelijk snel aan de kant.
Daarnaast bijvoeden met een flesje, voor de pups die dat nodig hebben. 
Het is even flink bikkelen, maar nog een paar weekjes en dan zijn ze wat zelfstandig. 

Hoe zien haar tepels er trouwens uit? Rustig en (zacht) roze, of wat feller qua kleur en rood en gevoelig? 

Succes! En geniet er ook van ;)

Maaike

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Het belangrijkste bij zo'n grote worp is rust voor de moeder (dus geen vreemde erbij ) en goed en veel eten ,

Het vraagt heel wat van de moeder dus daar moet je niet alleen brokken in doen maar flink wat vlees groente brood als ze dat verdraagt  , Ze mag gerust 5 x per dag eten  en uiteraard moet er voldoende drinkwater bij haar staan ,

Haar melkproductie kan terug lopen van veel onrust en te weinig voer en ja  dan gaan de pups afvallen .

Succes !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Super dat jullie haar gerustgesteld hebben, altijd even spannend, en als het even tegen zit dan graag respons 

honden page profiel enzoenzo

" Hoi Enzo,
Op die leeftijd moet je ze inderdaad nog goed in de gaten houden en moeten ze iedere dag aankomen. Ik weet niet hoe veel ze zijn afgevallen? Als het een heel klein beetje is kan het niet zo veel kwaad, dan kun je inderdaad bij gaan voeden met een flesje. En dan kijken hoe ze het daarop doen, naast de moedermelk. Het zijn veel pups, dus ze moeten ook dringen om bij moeder te kunnen drinken. Het is verstandig om de pups goed uit elkaar te houden en de kleinere pups die minder wegen, vaker aan te leggen en aan te leggen aan de achterste tepels van moeder. Uit deze tepels stroomt de melk het beste. 
Het is belangrijk dat moederhond genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Een zogende teef, eet ongelooflijk veel! Geef dus ook gewoon, want ze heeft het nodig. Ik zou haar nu op dit moment niet heel plots overzetten op ander voer. Afhankelijk van haar darmen kan ze dit wel of niet hebben. Als ze nu diarree krijgt, ben je verder van huis. Afhankelijk dus van wat je haar nu geeft, kun je als ze ander voer nodig heeft (met extra eiwitten) er wat van bijgeven. Maar ik zou daar wel voorzichtig mee zijn. De pups moeten overigens na een week verdubbeld zijn in gewicht, dat is belangrijk. Dus het kan best zijn dat ze vandaar iets zijn afgevallen, maar dat morgen weer dubbel hebben ingehaald (ook omdat jullie nu bijvoeden). Ik kan vanaf hier niet inschatten hoeveel ze zijn afgevallen, want veel afvallen is natuurlijk niet goed. 
Het is sowieso fijn om met een dierenarts te overleggen en daar ook contact mee te onderhouden. Gewoon voor de zekerheid en dat je altijd iemand achter de hand hebt. Voor nu; moeder goed en voldoende (veel) eten geven en de pups bijvoeden. Eventueel kijken naar wat de moeder op dit moment te eten krijgt (ik neem aan iets voor zogende moeders?). De wat kleinere pups helpen met aanleggen en er ook bij blijven; de grotere duwen ze namelijk snel aan de kant.Daarnaast bijvoeden met een flesje, voor de pups die dat nodig hebben. Het is even flink bikkelen, maar nog een paar weekjes en dan zijn ze wat zelfstandig. Hoe zien haar tepels er trouwens uit? Rustig en (zacht) roze, of wat feller qua kleur en rood en gevoelig? Succes! En geniet er ook van ;-)Maaike "

 Hallo,

Ik heb het eens uitgerekend en van eergisteren op gisteren zijn de meeste pups tussen de 80g en 110g bijgekomen en van gisteren op vandaag +- 60g afgevallen.

 

Vanmiddag zijn we om speciale voeding geweest van royal canin voor lacterende teven. Ook hebben we de melkpoeder van royal canin meegenomen.

morgen nemen we zowiezo contact op met de dierenarts en vragen we voor eens langs te komen.

ze zijn allemaal ongeveer wel verdubbeld in gewicht op de eerst week.

De tepels zijn niet gevoelig want we mogen er gerust aankomen. Wat ik ook gemerkt heb is dat er geloijk maar 4 tepels goed melk geven. buiten in het begin gaven ze allemaal.

 

alvast bedankt

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Je kan moeders ook wat geitenmelk geven.
En als er maar een paar tepels melk geven, zal je zeker bij moeten blijven geven met een flesje met zoveel pups.
Gelukkig zijn de uiers van moeder soepel, dus geen uierontsteking.
Maar inderdaad contact opnemen met je dierenarts.

honden foto van Anneloes, Fleece addict

"  We geven ze natvoer, karnemelk met druivensuiker en de overschot van de puppymelkpoeder. En haar brokken zoals vroeger maar gemengd met puppyvoer. dus zoeken voor voer met een hoog eiwitgehalte dan. straks even naar de winkel gaan dan .

 

Bedankt! "

 Hoeveel voeding geef je de hond?
Zeker met zo'n groot nest heeft de teef veel extra energie nodig. Een goede brok met hoger eiwit en vet gehalte, bij voorkeur een geperste brok omdat dit minder maagvolume geeft wat een voordeel is omdat de teef meer moet eten. Verder kun je vlees bijgeven. Mijn advies/voorkeur om dit niet rauw te geven i.v.m. de bacteriën en de jonge pups. Dus bijvoorbeeld gestoomd vlees van Renske of een KVV (met caciumpreperaat, niet met bot) verhitten. Klinkt KVV je vreemd in de oren, ga dan voor safe en koop Renske gestoomd vlees.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Veel succes!

 

Zorg voor voldoende drinken in de buurt en veel maaltijden.

 

duim!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik geef altijd vers vlees (KVV dus) en meng er nog puppymelk bij de eerste twee weken. Zo krijgt de moeder extra vocht binnen.

Normaal krijgen mijn honden hier dus 250gr van.

wanneer ze pups hebben is dit minimum 750 gr.

Dus het driedubbele.

En nog veel tussendoortjes zelfgedroogd vlees als knabbelsnackje.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Hier ook.

Normaal krijgt de moeder 2 x per dag haar normale hoeveelheid.

 

Nu met 5 puppy's krijgt ze 4 x per dag de dubbele hoeveelheid per keer.

 

12 puppy's is erg veel en om de moeder wat te ontlasten zou ik ook bijvoeding geven aan de puppy's in de vorm van puppymelk.

 

Bovendien heb je altijd nog je dierenarts die je raad kunt vragen....

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hoe gaat het nu met moeder en de pups?
Wat zei de dierenarts?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Soms vraag ik me af waarom ik antwoord.
Je weet gewoonweg niet of het nu beter of slechter gaat.
Hoe het er mee is.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Soms vraag ik me af waarom ik antwoord.Je weet gewoonweg niet of het nu beter of slechter gaat.Hoe het er mee is. "

 
Ja, dat is zo jammer, je bent oprecht bezorgd en hoort dan niks meer.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Soms vraag ik me af waarom ik antwoord.Je weet gewoonweg niet of het nu beter of slechter gaat.Hoe het er mee is. "

 Tja dat gevoel heb ik ook....

 

Je ziet de oproep  staan en probeert advies en tips te geven.

Jammer dat je dan ineens niets meer leest hoe het gaat.

honden page profiel enzoenzo

" Hoe gaat het nu met moeder en de pups?
Wat zei de dierenarts? "

 hoi, alles gaat goed nu volgens de dierenarts. Ze zei dat het een goede keus was voor direct bij te voeren, 2 pups zitten nu al boven 1kg. vandaag zijn ze precies 2 weken oud.

 

Sorry voor het late antwoord maar we hadden problemen met ons internet, daarom kon ik niet eerder antwoorden.

honden page profiel enzoenzo

" Soms vraag ik me af waarom ik antwoord.Je weet gewoonweg niet of het nu beter of slechter gaat.Hoe het er mee is. "

 Ik had probelemen met het internet daarom kon ik niet antwoorden, sorry iedereen.

 

Alvast bedankt voor de hulp :)

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Fijn dat we wat van je horen én dat het goed gaat met de pups! ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

honden page profiel enzoenzo

Nogmaals hallo mensen

Ik heb nog een vraagje wanneer we zouden  mogen beginnen met het overschakelen op vaste voeding. Weliswaar een papje volgens ik gelezen heb van puppybrokken met warm water.

 

Groetjes 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Vanaf 3 of 4 weken

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Met zo'n aantal krijgen ze hier vanaf drie weken bijvoeding ,

Ik begin dan met pap ,bambix ,en een dag later gemalen vlees met beschuit ,tegen de vier weken kunnen ze dan geweekte brokjes knagen ,dat lukt met drie weken nog niet zo ,Om de moeder te ontlasten krijgen ze hier dan elke dag een voeding erbij ,waarbij ze op een gegeven moment op vijf voedingen per dag staan .

Met een kleiner nest begin ik ook wel met drie weken maar staan ze op vier voedingen per dag .

Veel succes en een foto zou leuk zijn .

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T filmpje is ook superleuk! Succes met de pupjes!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zara heeft 4 prachtige pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^