Anti-tekenmiddel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Wij gaan dit jaar op wandelvakantie in Duitsland voor een paar dagen en uiteraard gaan de honden mee.

Normaal gesproken gebruik ik voor de honden een natuurlijk mengsel tegen teken en vlooien en spray dat op de vacht en dat werkt voldoende.. Maar in Duitsland stikt het van de teken, gaan we in het hoogseizoen èn wandelen we hele dagen door beboste gebieden. Ik ben nu dus op zoek naar een chemisch alternatief omdat ik denk dat de natuurlijke middelen niet voldoende zullen zijn.

Nu ben ik hier helemaal niet in thuis omdat ik er geen gebruik van maak dus daarom mijn vraag hier op het forum aan mensen die er wel ervaring mee hebben.

De 'eisen':
- Werkzaam op de huid, zodat de teken vrijwel direct worden gedood en niet eerst een paar uur vast hoeven te zitten
- Betrouwbaar merk zowel qua werkzaamheid maar ook wat betreft nare bijwerkingen.. die willen we niet
- Geen band voor om de nek
- Hoeft niet werkzaam te zijn tegen vlooien

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen!

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Wij geven sinds vorig jaar Bravecto. Is een kauwtabletje met smaak die er makkelijk ingaat. Bravecto geeft tot 12 weken bescherming tegen teken en vlooien. Honden kunnen gewoon gaan zwemmen en geaaid worden zonder dat je direct troep aan je handen hebt. 

Zijn er zelf erg tevreden over! 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bravecto voldoet niet aan de gestelde eisen. Bravecto gaat in het bloed zitten. Dit betekent dat teken zich eerst moeten hechten en dan bloed op gaan nemen. Doordat ze het bloed binnen krijgen, gaan ze dood.

 

Edit: zelf vorig jaar wel dankbaar gebruik gemaakt van Bravecto toen we teken ontdekten op de hond en het onmogelijk bleek om ze weg te halen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

vectra 3D is nieuw en alleen bij de dierenarts verkrijgbaar.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

CDvet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou een Scalibor tekenband nemen. Ideaal, je doet hem een week voor je op vakantie gaat om, zodat de stof tussen de haren gaat zitten. En na de vakantie doe je hem weer af. Dan heb je de kortst mogelijke tijd van het aan de chemische middelen zitten, en dit zit niet in het bloed. Dus teken hoeven niet eerst te bijten, en als je hond er slecht op reageert is het gewoon een kwestie van de band af doen en een paar keer wassen en weg is de troep.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik zou een Scalibor tekenband nemen. Ideaal, je doet hem een week voor je op vakantie gaat om, zodat de stof tussen de haren gaat zitten. En na de vakantie doe je hem weer af. Dan heb je de kortst mogelijke tijd van het aan de chemische middelen zitten, en dit zit niet in het bloed. Dus teken hoeven niet eerst te bijten, en als je hond er slecht op reageert is het gewoon een kwestie van de band af doen en een paar keer wassen en weg is de troep. "

 Eens. En hij werkt echt. 

Edit ,  ik zie dat je niks om de nek wilt.

Eerder gebruikten wij advantix. 

Dat hielp ook goed.

 

 

Volgende forumvraag: Beschadiging hoornvlies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^