Giardia en mager

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *denise**denise*

Hoi allemaal,

Zonet met de fokker van Faya(7maanden tibetaanxmaltezer) gebeld. Ik had maandag ontlasting opgestuurd, en dit zou onderzocht worden. En ja hoor Giardia. Dit zou ze al maanden hebben, omdat we haar eerst hebben behandeld en nu pas de ontlasting hebben laten checken.
Ze heeft al 2 x panicur gehad en willen nu flagyl gaan geven voor een aantal weken.

Maar waar ik me vooral zorgen om maak is dat ze al die maanden zo mager is gebleven, met tussenpozen dat ze ietsjes aankwam. Maar nu heeft ze weer een terugval, en haar ribben steken uit. Ik voer al 375 gr. vers vlees per dag, ze weegt 6,9 kg dus dat is al meer dan zou mogen, maar het doet gewoon niets. Iemand tips of moet ik haar mager zijn maar laten zoals het is, kan dit geen kwaad?

Groetjes,
een heel bezorgd baasje

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het is ook echt een rotziekte, sterkte voor Faya.

 

Hou in elk geval alles zorgvuldig schoon, haar spulletjes  en let goed op, handen wassen ook voor jezelf kan het gevaarlijk zijn.

 

Verder zorgen dat haar weerstand beter wordt. Daarvoor zou ik persoonlijk naar een holistisch dierenarts gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heb je het met je dierenarts erover gehad dat ze veels te magertjes is, de darmflora gaat ook achteruit door de giardia.....er is speciale voeding voor je hond, bepraat dat met je dierenarts......zoveel geven en het wordt nauwelijks opgenomen doet geen goed.

honden page profiel CarolineCaroline

Het is vervelend ziekte! Blitz ook gehad en herstel goed qua gewicht. Alleen is ze nu moelijk met eten en daar door minder in gewicht. Maar even vrolijk en levendig. Ik hoop dat Faya snel beter wordt! Sukses en beterschap voor Faya!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Giardia kan er voor zorgen, dat de darmen minder voeding kunnen opnemen. Daardoor kan hij zo mager zijn.

Ik hoop dat de behandeling aanslaat!

Goed de omgeving behandelen en zijn billen om de 3 dagen, dacht ik.

 

 

Je kan overwegen probiotica te gaan geven, ter ondersteuning herstel darmen. 

Wat voor vlees voer je? Kvv?

Een scheutje zonnebloem olie zou je ook kunnen geven. Goed voor huid en haar en het geeft extra vet.

 

Heel veel beterschap

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel naar dat je jonge hondje al zo lang Giardia blijkt te hebben. Dit is een aanslag op de weerstand van je hondje. Vraag je dierenarts hoe je haar op gewicht kunt krijgen en houden.

 

Als je van de Giardia af wilt komen dan moet ook je hele huis schoongemaakt worden. De ontlasting van je hond ook buiten opruimen; andere honden kunnen hierdoor besmet worden. Maak de anus van je hondje iedere keer na het poepen schoon in verband met de kans op herbesmetting.

 

Giardia is zéér besmettelijk; ook voor mensen. Als je meer dieren in huis hebt, dan moeten deze ook behandeld worden.

 

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html

 

Ik hoop dat de Giardia bij je hondje nu met succes bestreden wordt en je hondje een normaal gewicht krijgt.

 

Beterschap.

 

honden page profiel *denise**denise*

Bedankt voor de reacties allemaal!

De dierenarts is niet van het vers vlees en heeft het alleen maar over Royal Canin of Hills. Nou nee dank je, ik blijf mooi bij KVV en barf. Ik heb vandaag schapenvet gekocht en ik geef haar vuile pens voor haar darmflora, en de kvv schroef ik even terug om te kijken wat het doet. Ik heb nu contact met Farmfood en die blijken veel te weten van giardia en die hebben het ook over vuile pens, om de darmen wat rust te geven, en vooral de bacteriën weer op peil te brengen.
Volgende week krijg ik de kuren opgestuurd en dan gaan we van start. Ik hoop ook dat het werkt, want het doet mij pijn dat mijn pup hieronder lijdt!
Verder is ze gelukkig gewoon super druk en vrolijk en een echt mafkees, elke dag maakt ze me weer aan het lachen, maar het magere voelt gewoon niet goed. En de wisselende ontlasting niet te vergeten.

Hoeveel zou een pup van 7 maanden op kvv moeten poepen? Ik dacht toch maar 1 a 2 x per dag, mini hoopjes? Nou het valt hier op zich wel mee, ze poept 4 x een dag, maar wat er dan uit komt echt van alles. Ook mede omdat ze vaak alles opeet van straat, en stokjes en touw van haar speeltjes, dus dan bengelt er weer iets aan haar billetjes, en dan maag baasje het eruit gaan trekken, heel fijn haha.

Maar goed we hopen op verbetering, en heeel snel!

Anoniem (Gast)

Giardia remt de opname van voeding uit de darmen. Om de passage van de voeding te vertragen, kan het belangrijk zijn om juist wat meer vezels toe te voegen. Daarbij: door de giardia kunnen ook intoleranties voor voedsel ontstaan. 

KVV en Barf zijn vezelarm, dus ik zou eens gaan kijken of naar toch wat (hoge kwaliteit) brokken, evt erbij of groentemixen extra.

Omdat ze nog zo jong en te mager is, zou je ook wat extra koolhydraten kunnen gaan geven in de vorm van (zoete)aardappel of rijst - mits je hond dat verdraagt. Het zal even zoeken worden. 

Mijn hond heeft een langdurige giardia infectie achter de rug, hij stond op KVV en brok (ook omdat hij op alleen KVV te mager bleef vroeger), met verschillende kuren panacure en metrazol. 

Hij staat nu op helemaal brok: Wolfsblut Cold Pacific (obv vis dus), samen met 1x per dag biogarde voor de darmflora en een beetje kokosolie. Het gaat nu een aantal weken al goed met hem en hij komt zelfs wat aan. 

Ik zou zelf zeggen: eerst rust in de tent, dan langzaam wat gaan variëren en ik zou bij Giardia een brok niet op voorhand afwijzen: het voer moet gewoon vaak wat makkelijker/lichter verteerbaar zijn omdat de darm niet goed werkt

@Loesje: overdracht van giardia van hond op mens is zeldzaam. Het is een andere subsoort. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje


@Loesje: overdracht van giardia van hond op mens is zeldzaam. Het is een andere subsoort. 
  "

 

er wordt door verschillende partijen voor gewaarschuwd.

 

citaat

Giardia is de meest voorkomende maag-darmparasiet bij honden. Een Giardia-infectie is zeer besmettelijk en kan bovendien van dier op mens worden overgedragen. Het is daarom belangrijk een besmetting met Giardia snel te kunnen herkennen en behandelen. Daarnaast ligt bij Giardia herbesmetting op de loer, waardoor het belangrijk is de juiste hygiënische (voorzorgs)maatregelen te treffen. In dit artikel leest u wat u moet doen als u een Giardia-infectie bij uw hond vermoedt en hoe u de kans op (her)besmetting kunt verkleinen.

 

Giardia is besmettelijk ook voor mensen, dus is goede persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Het is daarom van belang uw handen grondig te wassen nadat u de hond hebt aangeraakt. Daarnaast moeten alle honden en katten gelijktijdig worden behandeld wanneer er sprake is van een Giardia-infectie, ook wanneer er bij de andere dieren geen symptomen worden waargenomen. Voor katten geldt wel een ander behandelschema.

einde citaat

Bron: http://www.medpets.nl/giardia-bij-honden/

 

citaat

Giardia bij mensen

Sommige Giardia stammen kunnen zowel hond, kat als mensbesmetten. Let dus goed op uw eigen hygiëne, als u in contact komt met een Giardia patiënt
 
einde citaat
Bron: http://www.mcvoordieren.nl/giardia-hond-kat
 

Volgende forumvraag: enting 9 weken pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^