beetje hulp

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dimi (Gast)

is er iemand omgeving sint niklaas ,die het zou zien zitten om in de vrij tijd wat mee op te treken met de hond (border collie)? kwestie wat te kijken wat ik beter kan doen met de hond... hij negeert de commandos en heb indruk dat dit wat uit angst is ik volg wel hondenschool maar veel trainen is er nie aan zonder zijn aandacht en interesse, ze zeggen kordaat zijn (trekken aan de lijn enz) maar heb indruk dat dit het nog erger maakt.... uitleg is " eerst zal hij wat angst vertonen maar als hij het snapt wil die werken met plezier voor u" wilde al eens een gedragstherapeut raadplegen voor hulp en begeleiding hoe ik best zijn vertrouwen/aandacht kan terugwinnen maar die zijn zo duur...... dus stel ik hier even de vraag of er iemand dichtbij woont,kennis heeft voor honden te trainen en wat tijd daar wil aan besteden,dan raak ik al een heel stuk vooruit

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Dag Dimi,

Lijkt mij heel lastig. Wel vreemd wat ze daar jou op de hogeschool zeggen, maar ben er natuurlijk niet bij. Het is inderdaad belangrijk dat je hond jou vertrouwd en dat je dan samen plezier heeft. Als hij angstig is, zou ik eerst daarmee aan de slag gaan voordat je trekt en dergelijke. Zou sowieso niet aan je hond gaan trekken.

 

Ik woon veel te ver weg, want zou je graag helpen.

Ik weet niet wat jij te duur vind, maar gt-ers hebben erg wisselende prijzen. En soms kunnen een paar keer langs komen al heel veel helpen dus ben je niet eens zoveel kwijt.

 

Ben verder wel benieuwd wat je hond wel/niet kan.. leeftijd.. of dit al vanaf begin is..hoelang heb je de hond etc?:)

Vind je hond speelgoed ook leuk of wil hij iets met voertjes?

Speel je binnen wel eens.. en wat doet hij dan?

 

honden page profiel ----

honden foto van --

Voor mij ook te ver weg helaas, en ben bang dat ik ook niet de juiste persoon ben om je te helpen. Misschien kunnen we je hier op het forum wel wat tips geven?

 

Dan zou het wel fijn zijn als we iets meer informatie hebben.

Hoe oud is de hond? 

Vanaf welke leeftijd heb je de hond en wat weet je over zijn/haar afkomst?

Weet je waar je hond precies bang voor is? Is het de omgeving, speelt het zich overal af, zijn het auto's, mensen, andere dieren etc.?

Is er iets waar je hond gek op is? Bijvoorbeeld, gedroogd vlees, gedroogde kipfilet, kaas, worst, de bal of ander speelgoed etc.?

Anoniem (Gast)

die is 11maand,

basis oefeningen kent hij wel ,maar weigert ze vaak uit te voeren :-) volgen aan de lijn kan hij ook ,maar als je zegt flink of stapt 4meter verder is die weer weg ,

concentratie en aandacht is echt nihil ..... geen aandacht voor speeltjes of snoep/eten ik dacht dat het met kaas ging lukken maar ook niets geworden,

zowel tijdens het wandelen en trainen op de hondenschool heeft die zoveel interesse in zen omgeving en andere honden,grassprieten enz dat die mijn gewoon nie ziet staan (hoe interessant ik me ook probeer te maken) de trainers zijn ook verbaasd over zijn koppigheid, zelfs simpel voorbeeld bij de zit oefening als die geen zin heeft spant die zo hard zijn beenspieren op dat je die gewoon nie kunt laten zitten...... dagelijks probeer ik vanalles om de band aan te halen spelen,wandelen, eten weghalen en maar 2x per dag eten geven ,training zoals watch me game enz. maar niks baat om zijn aandacht te winnen ,

laatste training op de school stond ik op het punt het veld te verlaten en ermee te stoppen.

Anoniem (Gast)

ja binen speelt hij wel en voert ook vlotter zijn bevelen uit,

 

ik zeg nu wel van angst ,maar denk dat verkeerde omschrijving is

ganse dag loopt die thuis naast mij van naar de ene plaats naar de andere (en dan herhaal ik constant dat flink volgen is ) maar het lijkt wel als ik deglijk een bevel vraag hij een klik maakt van "ok nu vraagt de baas dat dus ik doe het nie ,anders wel " mss kinderachtig uitgelegd maar daar komt het op neer

ik omschreef het als angst ,omdat hij dus die klik maakt als ik iets vraag ,maar dat zal wel nie kloppen

 

hij is als pup op 3maanden bij ons gekomen ,dan heb ik een maand of 2 puppyklas gedaan -daarna moeten stoppen met de gezondheid ,dat ik nu sinds een dikke maand opnieuw ben begonnen maar dan in de A klas natuurlijk ,dat hij nog veel moet leren en tijd nodig heeft dat besef ik ,maar enkel die aandacht en interesse maken me bezorgd -vooral omdat dit demotiverend werkt om verder te doen,

in het verleden heb ik nog een border collie gehad waarmee ik na de gehoorzaamheid ben gaan flybal doen en daar ging het vrij vlot allemaal mee ,zo zien we maar weer de eene hond is de andere niet

honden page profiel ----

honden foto van --

Hmmm vreemd ik heb ook een BorderCollie, beginnend puber nu. En die staat juist steeds te vragen om commando's. Misschien is die van jou gewoon een extreme puber hoor.

 

Hoe reageert hij op jou? Hoe is de stand van zijn oren/staart/lichaam als  je hem aanhaalt? Komt hij ooit uit zichzelf naar je toe voor aandacht/spelen? Daagt hij je uit tot spel? Hoe reageert de hond als je thuis komt of beneden komt? 

Anoniem (Gast)

goh die komt afwisslend naar mij ,de eene keer staart kwispelend andere keer staart wat omlaag,oren wel vaak laag

is ook wel zeer nederige hond,ga ik er zelf naartoe gaat die direkt op de rug of zij liggen

vind hij een speelgoedje (leg die vaak weg zodoende hij er niet op uitgekeken raakt) brengt die dat wel om te spelen ,vaak komt hij ook gewoon met zijn poten op mij liggen om wat ik noem "te knuffelen"

nu ja het kan natuurlijk wel het puberen zijn ,maar zo hard verschiet ik wel van ,zal gewoon op mijn tanden moeten bijten en binnen maand of 6 pas kijken of er verbetering is op de training en me daar dan aan op trekken :-)) kom ik thuis dan is natuurlijk kwispelen en springen -maar dan negeer ik hem tot hij rustig is

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Binnen is het opvolgen van bevelen altijd makkelijker: bekende en prikkelarme omgeving. Buiten is er zoveel te zien en te ruiken!

 

Ook ik heb getraind op de manier die jij beschrijft; bij mij werkte dat ook totaal niet. Ik heb daarom geopteerd om me in te schrijven in een andere hondenschool. Ik ben echt op zoek gegaan naar een school met een positieve trainingsmethode en heb die ook gevonden. Les 1 puppyklas: je hond luistert pas als hij aandacht heeft voor je. Dat bereik je niet door te trekken maar door jezelf als baas heel leuk te maken. Wij moesten een snoepje/speelgoedje ter hoogte van onze borst houden en dan het bevel "kijk" geven. Kijkt je hond, wat zeer waarschijnlijk is als hij het snoepje/speelgoedje wil, dan beloon je hem.

Eens de hond kijkt zonder het snoepje kan je gaan trainen met zit, lig, volgen,... Wijkt je hond af opnieuw "kijk!" en belonen als hij zijn aandacht weer bij jou heeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed dat je hulp vraagt, misschien weet Eliane iemand bij jou in de buurt die je kan helpen.

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/42306/Eliane.php

 

 

Die hondenschool lijkt me wat ouderwets trouwens

 

Misschien heb je ook iets aan deze links

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Let ook op je houding en stem. Als hij al op zijn rug gaat liggen als jij naar hem toe gaat, vindt hij het toch wel erg spannend. Je zou kunnen proberen om niet naar hem toe te gaan maar hem naar jou te laten komen.

 

Als je binnen komt zou ik wel het wilde gedrag negeren maar ondertussen toch gewoon even gedag zeggen en onderwijl je eigen dingen gaan doen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Is je hond fysiek in orde? Pijn of iets ergens?

 

Je hond beleeft geen plezier met trainen, lijkt zo. Dat hij geen aandacht voor je heeft kan komen, dat hij te onzeker is om opdrachten uit te voeren,

dat hij misschien niet helemaal begrijpt wat de bedoeling is, of dat het gewoon even te veel is.

 

Ik zou het even helemaal andes gaan aanpakken.

Even helemaal niets van je hond vragen.

Buiten proberen lekkere wandelingen te maken. Voertjes in het gras gooien. Je hond zo proberen aan het snuffelen krijgen buiten.

Als hij je aankijkt, gelijk belonen, goed zo en voertje.

 

Even helemaal geen druk op je hond leggen en veel belonen als hij contact met jou maakt.

 

Juist wel belonen en erop ingaan als je thuis komt en hij blij is!

Als ik jou vriendelijk gedag zegt en je negeert mij, dat is niet leuk. Je wil juist leuk worden als baas, wees dan ook leuk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


 
Let ook op je houding en stem. Als hij al op zijn rug gaat liggen als jij naar hem toe gaat, vindt hij het toch wel erg spannend. Je zou kunnen proberen om niet naar hem toe te gaan maar hem naar jou te laten komen.
 

 
 
  "

 Helemaal,eens! Ga niet naar hem toe, laat de initiatieven voor

opig bij hem. Als je wat van hem wilt, roep hem dan bij je. Maar dat zou ik ook even niet doen.

Door de initiatieven bij hem te laten, kan hij zich wat zekerder gaan voelen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Net als Suzanne, zou ik je ook aanraden te stoppen met dingen te vragen van je hond. Het is niet door dingen van je hond te vragen dat je een band opbouwt, maar door zelf te geven. Stel je ontvankelijk op en kijk en luister naar je hond. Wat vindt ie leuk, waar houdt ie zich mee bezig, waar heeft ie plezier in, en stap mee in zijn verhaal. Zo creëer je een veel innigere vriendschapsband dan door commando's te trainen, zo leer je je hond beter kennen en kan je mee plezier hebben in de dingen die hij leuk vindt. Dat zal je relatie ten goede komen, waardoor je een nieuw evenwicht kan opbouwen tussen: ik doe dit voor jou - jij doet dit voor mij.

 

Als je traint en je hond gaat liever in het gras snuffelen, dan is dat niet uit koppigheid, maar omdat ie daarmee aangeeft dat ie deze situatie niet aan kan/niet aan wil op dat moment. Het kan te druk zijn of te veel of te langdurig voor hem zijn. Dus doe een stap terug. Vraag niet zo veel. En kijk hoe dit de hond verandert, dan kan je van daaruit weer een nieuwe stap zetten. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" ja binen speelt hij wel en voert ook vlotter zijn bevelen uit,
 
ik zeg nu wel van angst ,maar denk dat verkeerde omschrijving is
ganse dag loopt die thuis naast mij van naar de ene plaats naar de andere (en dan herhaal ik constant dat flink volgen is ) maar het lijkt wel als ik deglijk een bevel vraag hij een klik maakt van "ok nu vraagt de baas dat dus ik doe het nie ,anders wel " mss kinderachtig uitgelegd maar daar komt het op neer
ik omschreef het als angst ,omdat hij dus die klik maakt als ik iets vraag ,maar dat zal wel nie kloppen
 
hij is als pup op 3maanden bij ons gekomen ,dan heb ik een maand of 2 puppyklas gedaan -daarna moeten stoppen met de gezondheid ,dat ik nu sinds een dikke maand opnieuw ben begonnen maar dan in de A klas natuurlijk ,dat hij nog veel moet leren en tijd nodig heeft dat besef ik ,maar enkel die aandacht en interesse maken me bezorgd -vooral omdat dit demotiverend werkt om verder te doen,
in het verleden heb ik nog een border collie gehad waarmee ik na de gehoorzaamheid ben gaan flybal doen en daar ging het vrij vlot allemaal mee ,zo zien we maar weer de eene hond is de andere niet "

 ganse dag loopt die thuis naast mij van naar de ene plaats naar de andere (en dan herhaal ik constant dat flink volgen is )

 

wat bedoel je hiermee?

 

Als je je hond constant een compliment geeft voor het volgen in huis, dan is het logisch, dat hij binnen niet van je zijde is weg te slaan.

 

Volgen is trouwens op de hoogte van je voeten laten meelopen en dat is niet zoals je hond je binnenshuis in de gaten houdt.

 

Negeer zijn gedrag binnen en doe de deur dicht als je naar een ander vertrek/kamer gaat, zonder aandacht aan je hond te besteden

 

Het volgen moet je juist buiten oefenen of je moet een balzaal van een woonkamer of ander vertrek hebben, dan kan je het volgen zowel binnen als buiten oefenen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja eens, even helemaal stoppen met druk maken, geen commando's oefenen, maar de nadruk leggen op contact maken, vertrouwen opbouwen.

 

wat ook kan helpen (heeft hier altijd goed gewerkt) om de hond eens zelf de route te laten bepalen en hij mag snuffelen waar hij wil, in het tempo wat hij wil. Het is leuk om te zien waar hij nu eigenlijk graag loopt en ook goed voor zijn zelfvertrouwen.

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik ben het helemaal eens met Alaska's finest & Suzanne en Luca! 

 

Even geen oefeningen meer doen, want daar heeft de hond blijkbaar geen behoefte aan. Verdiep je in de lichaamstaal van de hond en probeer hier op een passende manier op te reageren. Leg inderdaad de nadruk op contact maken en de band versterken. Dus eerst belonen voor het aandacht hebben voor jou. Praat vrolijk, met zachte stem en doe je best om de leukste baas van de wereld te zijn :) 

honden page profiel ElianeEliane

Advies van de hondenschool is niet echt een aanrader. Het is duidelijk dat het voor de hond veel te veel spanning geeft. Meer dan dat hij er zich goed bij voelt. Om hem dan nog kordater te gaan aanpakken gaat de zaken alleen maar verergeren.


Als je het zit zitten om tot bij mij te komen wil ik wel eens mee wandelen.
Stuur dan maar een PBtje

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Mijn Border Collie Ziva, raakte in haar eerste jaar snel overprikkelt. Dus het kan best zijn dat jouw Border Collie de commando's niet wil uitvoeren daardoor. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat Border Collies gevoelig zijn en een harde aanpak vaak niet handig is. Border Collies vragen (net als andere rassen) om een duidelijke aanpak, maar niet om een harde. 

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Mijn Border Collie Ziva, raakte in haar eerste jaar snel overprikkelt. Dus het kan best zijn dat jouw Border Collie de commando's niet wil uitvoeren daardoor. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat Border Collies gevoelig zijn en een harde aanpak vaak niet handig is. Border Collies vragen (net als andere rassen) om een duidelijke aanpak, maar niet om een harde.  "

 ik ben het hier helemaal eens

mijn border collie zit nu heel erg te puberen en wil absoluut niet luisteren ook moet je bij de border inderdaad niet te hard handelen

Volgende forumvraag: Bixem gesteriliseerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^