Door de bomen het voer niet meer zien...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

Aankomend weekend gaan wij onze westie pup ophalen en ben al weken aan het speuren en bellen welk voer ik het beste kan gaan geven. Vers is helaas geen optie (achterliggende reden laat ik even in het midden)..

Nou is mij verteld dat voeders als Orijen, Acana, Taste of the Wild o.a. De toppers zijn maar in hoor hier en daar ook namen als Canagan, Jarco en Dog lovers gold.

Heb uiteraard hier ook wat rond gestruind en een hoop geleerd over percentages eiwit, calcium en fosfor maar ik kom er gewoon niet uit!

in het verleden hebben we (mijn ouders) 2 westies gehad, de 1 had nooit ergens last van maar moest helaas ingeslapen worden toen ze 13 was.. Haar zus mankeerde alles waar de westie bekend om staat zo onderhand.. Oranje huid, chronisch ontstoken oortjes. M'n ouders hebben er de faculteit mee plat gelopen en zijn na 80 verschillende voeders op Greenheart lam&rijst gekomen toen ze een jaar of 5 was, de huidproblemen namen af (helaas de oortjes niet) en deze dame is 16,5 geworden! Het lijkt nu voor de hand liggend om dit voer te kiezen maar heb toch het idee dat 1 van de eerder genoemde voeders op de lange termijn beter is.. 

Wat kan ik ons nieuwe gezinslid het beste geven? Het is natuurlijk maar een klein hondje.... Dus welke verhoudingen zijn ideaal en waar moet ik op letten? Natuurlijk reageerd elke hond anders op voer maar waar kan ik het beste beginnen?

 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je zou inderdaad de brokken kunnen voeren wat je op noemt. Daar is volgens mij niks mis mee, zie ze hier vaak op het forum voorbij komen.

Maar als je er voor open staat, zou je ook nog kunnen kijken naar een goede kvv 100% natuurlijk, dus met spiervlees, vleesbot en orgaanvlees. Geen kunstmatige toevoegingen. 

 

Ohw... Lees ondertussen terug dat vlees geen optie is. Jammer. Maar je hond kan het ook vast heel goed doen op brok. Je zult gewoon echt moeten kijken naar wat de hond nodig heeft. En dat is straks alleen maar uitproberen. 

Uiteraard niet teveel soorten brok in een keer proberen. Ook niet wisselen als jij denkt dat het goed gaat.

 

- Goede stevige compacte drolletjes 

- Mooi in de vacht en niet verharen. Tenzij het de rui periode is of je hond geplukt moet worden.

- Actieve hond, geen lichamelijke klachten. 

(mijn hondje, een Maltezer, had op brok bijv heel vaak oorontsteking en diarree. Dat is sinds versvoeren eigenlijk verleden tijd). 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.eko4petz.nl/c-3112488/carnilove-into-the-wild/

Ik kan je dit voer aanraden. Een heel hoog vlees percentage en een prima prijs. 

Orijen is erg duur en sommige honden verdragen het niet. Was volgens mij veel calsium of weet niet meer de rede?

 

Carnilove in to the wild, ruikt heel goed en honden eten het graag.

Veel,plezier met je pup alvast!

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier ook een voorstander van KVV.

Toen ik hier op het forum kwam wist ik niks over honden en voer.

Gaf mijn teefje goedkope Bonzo brokken.

Toen ze 6 maanden was kwam ze niks meer aan.

Toen mijn reutje erbij kwam heb ik ze beide op vers gezet.

En ze doen het er super op.

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Hier ook een voorstander van KVV.
Toen ik hier op het forum kwam wist ik niks over honden en voer.
Gaf mijn teefje goedkope Bonzo brokken.
Toen ze 6 maanden was kwam ze niks meer aan.
Toen mijn reutje erbij kwam heb ik ze beide op vers gezet.
En ze doen het er super op. "

 Ik ben er nog over na aan het denken, m'n man is het er niet helemaal mee eens en wil het ook niet klaar maken en aangezien ik niet áltijd thuis ben rond etenstijd word dat een probleem.. En ik geloof ook echt wel dat er kwalitatief heel goede brokken zijn.. Alleen kom ik er niet meer uit welke nou voor zo'n formaat hondje goed is!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Op de volgende site vind je geweldig veel en goede info over zowel brokken als KVV

www.voerwijzer.com

 

Voor mijn eigen hondje kom ik altijd weer terug op de brokken (alle versies) van Taste of the Wild.

Heb al heel wat graanvrije broksoorten geprobeerd.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Je zou eens hier kunnen kijken. Een 6-stappen plan om zelf een brok te beoordelen. Je kunt de stappen die voor jou belangrijk zijn zwaarder mee laten tellen. Ik ben zo op Acana Grasslands uit gekomen. Heb momenteel Acana Adult in huis (goedkoper en minder calcium) maar helaas doen ze het hier niet al te best op. Wij gaan volgende keer weer terug naar Acana Grasslands!

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik volg graag. Pumba krijgt Acana puppy & junior, maar heeft af en toe geen goede ontlasting, ondanks dat hij niks geks eet tussendoor. Ook heeft hij erg vaak ontlasting (4 keer per dag ongeveer, waarvan 1 keer dun). 

Het kan ook zijn dat het door tandjes wisselen komt, of dat hij toch iets geks eet want tja puppy's.. Maar zou toch graag een andere brok willen proberen. Heb alleen geen idee welke brok.. Er zijn zoveel goede. 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ook wij geven onze honden graanvrije brokken. Wij hebben gekozen, na overleg met de verkoper, voor Wolfsblut. Het is niet meteen het goedkoopste merk, maar onze honden doen het er goed op. Dit merk heeft ook varianten voor de kleine hondenrassen, met kleinere brokjes.

Ik bestel bij food4pets. De leveringen zijn altijd snel en in orde. Ze staan je ook altijd bij als je vragen hebt.

 

Verder is het vooral uitproberen vrees ik. Wat gaat je hondje graag eten en waar doet hij het goed op.

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Ik volg graag. Pumba krijgt Acana puppy & junior, maar heeft af en toe geen goede ontlasting, ondanks dat hij niks geks eet tussendoor. Ook heeft hij erg vaak ontlasting (4 keer per dag ongeveer, waarvan 1 keer dun). 
Het kan ook zijn dat het door tandjes wisselen komt, of dat hij toch iets geks eet want tja puppy's.. Maar zou toch graag een andere brok willen proberen. Heb alleen geen idee welke brok.. Er zijn zoveel goede.  "

 Ja dat niks geks eten word hier nog een hele opgave met een 1 en 4 jarige in huis die nogal wat knoeien ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ik ben er nog over na aan het denken, m'n man is het er niet helemaal mee eens en wil het ook niet klaar maken en aangezien ik niet áltijd thuis ben rond etenstijd word dat een probleem.. En ik geloof ook echt wel dat er kwalitatief heel goede brokken zijn.. Alleen kom ik er niet meer uit welke nou voor zo'n formaat hondje goed is! "

 

Jij kan toch de avond voor de volgende dag een afgesneden stuk kvv in een schaaltje afgedekt met folie of een deksel in de koelkast zetten? Het enige wat je man hoeft te doen is het folie/deksel eraf te halen, op kamertemperatuur laten komen en op de grond zetten.

Hij hoeft het zelf niet te eten.

 

Hier wordt maar 1x daags gegeten 's avonds op een willekeurig tijdstip. Zo heb ik dus nu een hond die niet rond etenstijd om eten gaat zeuren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Uiteindelijk ligt het ook aan de hond. Dus zal ik niet zeggen dat je het beste merk dit of dat kunt nemen.  Gewoon uitproberen. 

Westies staan idd ook bekend om hun gevoeligheid dus ik zou idd wel voor een kwaliteits voer gaan.

Sowieso zonder granen.

Destijds heb ik de dierenwinkel eigenaar gewoon uit laten leggen wat de effecten van kvv zijn.

 

Wat Ruby88 zegt, hij hoeft er niks mee te doen als je het in een bakje klaarzet. 

Een alternatief zou Renske vers kunnen zijn. Is gestoomd, lijkt meer op blikvoer. 

 

 

 

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

Het is Canagan geworden.. 5% lager eiwitgehalte dan Orijen puppy en dat werd mij geadviseerd door de dame bij de dierspeciaalzaak hier in het dorp.. Zat nog te twijfelen tussen deze en Orijen maar we proberen het eerst hier mee! Nu aftellen tot komend weekend en dan ons hondje ophalen! Bedankt voor alle tips! En wie weet word het in de toekomst wel vers (kan dat ook gecombineerd worden trouwens??)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

 fijn dat je een keuze hebt kunnen maken.

 

Er zijn inderdaad mensen die vers en brokken combineren en de hond doet het goed, maar het kan ook dat de hond de wisseling van voer niet verdragen kan.

Zelf doe ik het niet. Puur omdat Puck weigert brok te eten en de kleine hoeveelheid die ze eet. Tussen de 80 en 130 gram aan vers vlees. Dat ga ik niet nog eens halveren om vervolgens brok er naast voeren.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

spijtig dat er zoveel winkels verkeerd advies geven dan...Qua puppy voer zit orijen bij de top,verkopers die afkomen met gelul pup/eiwit kunnen beter schoenen gaan verkopen. Komt er nog bij dat Orijnen 100% natuurlijke micronutrienten bevat waar Canagan de synthetische kiest,nuja in hoeverre je daar moet van wakker liggen?maar zegt uiteraard wel wat over de verkooppraatjes ervan

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" spijtig dat er zoveel winkels verkeerd advies geven dan...Qua puppy voer zit orijen bij de top,verkopers die afkomen met gelul pup/eiwit kunnen beter schoenen gaan verkopen.

Komt er nog bij dat Orijnen 100% natuurlijke micronutrienten bevat waar Canagan de synthetische kiest,nuja in hoeverre je daar moet van wakker liggen?maar zegt uiteraard wel wat over de verkooppraatjes ervan "

 Hier was ik dus al bang voor.. Ze raadde me Orijen niet zozeer af maar ivm de allergie gevoeligheid van de westie (Orijen is dan de laatste stap voor vers?) en sommige honden die slecht reageren op het hoge percentage eiwitten zei ze misschien het beste beginnen met Canagan... 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Als die om die reden op orijen slecht zal reageren (wat overigens onzin is)dan zal die dat op Canagan ook doen...

Als Orijen de laatste stap voor vers zou zijn ?het kan ook de eerste stap na vers zijn...Vers voeren is ook niet het wondermiddel van de eeuw laat staan dat ik kvv al klasseer als vers voeren,spreek trouwens liever over Rauw voeren.

honden page profiel RLJRLJ

honden foto van RLJ

" Als die om die reden op orijen slecht zal reageren (wat overigens onzin is)dan zal die dat op Canagan ook doen...

Als Orijen de laatste stap voor vers zou zijn ?het kan ook de eerste stap na vers zijn...Vers voeren is ook niet het wondermiddel van de eeuw laat staan dat ik kvv al klasseer als vers voeren,spreek trouwens liever over Rauw voeren. "

 Ja daar zit wat in... Vind het lastig omdat ik toch graag het (zo goed als) beste voor ons hondje wil maar er even grof gezegd de ballen verstand van heb.. Snap heel goed dat de ene hond de ander niet is en elke hond anders kan reageren op brokken en dat het meer een kwestie van proberen is? En geloof ook wel dat vers/rauw/KVV niet het ei van Columbus is maar als ik her en der lees zijn er wel enorm veel

mensen heilig van overtuigd dat dat hét allerbeste is... 

Ga nu weer twijfelen om dit zakje om te ruilen voor 1 van Orijen en dan toch gewoon m'n eerste ingeving te volgen... Vrouwen ;-)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat krijgt hij bij de fokker?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou gewoon een voer uitkiezen en dat een tijdlang uitproberen. Gaat dat goed, dan erbij blijven, tenzij je zelf wat anders wilt. Gaat het niet goed, dan iets anders proberen.


Dobby kwam van de Royal Canin af bij zijn vorige baas, kreeg in het asiel iets anders, kreeg bij mij eerst AH brok, toen kvv.

Toen een ander merk kvv. Toen stopte dat merk en uit noodzaak Taste of the Wild gekocht. Daar deed hij het niet ideaal op.


Ik heb Orijen of Acana geprobeerd, maar daar was de ontlasting niet goed op.


Kvv en brok gaan voeren. Ander merk brok, Lukullus. Alleen bleek daar toch kip in te zitten, foutje van mij met lezen - mijn hond is allergisch voor kip.

Toen dus noodgedwongen weer een andere brok. Intussen ook weer andere kvv wegens fabrieksverhuizing.

Eindelijk een goed merk brok gevonden en toen de volgende keer per ongeluk de verkeerde besteld.

Weer terug op het goede merk brok en daarna per ongeluk de senior versie besteld. Maar! Nu al 9 maanden op "mijn" merk brok en kvv wisselend, naar wat er beschikbaar was, en nu weer een ander merk kvv.


Ik geef mijn hond Markus Mühle Black Angus brok en wisselend Shaweca, Tamro en Daily Meat kvv.

Maar zoals je ziet, ik heb al zo veel gewisseld en niet altijd expres... Je zou zelfs kunnen bedenken dat afwisselen misschien zelfs wel goed is. Als het ene brok type bijv. een vitamine wat minder heeft, heeft de ander het misschien wel.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Orijen of canagen. Kies gewoon 1 en kijk hoe je pup erop doet. Je hond behoord tot de elite in het hondenrijk van de mens met brokken van zulke hoge vleespercentages.

90 procent van de honden krijgt brok van 4% vlees uit de supermarkt. Men weet niet beter want het eigen voedsel wordt daar ook gekocht. Door middel van sluikreclame en verdraaiing van woordvolgorde/betekenis wordt de massa voor de gek gehouden. De merken die jij aanhaalt zijn allen goede voeders.

Als je jouw vraag relativeert dan kan ik de vergelijking trekken alsof je vraagt "meneer of mevrouw wilt u daar kaviaar bij" . Op dat niveau ben je nu brokken aan het vergelijken.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^