zieke pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sylvia (Gast)

Drie weken geleden heb ik een pup gehaald bij Erica uit Liempde. Het was een nestje voor de fun. De pup is een kruising tussen een Beagle en een Franse Bulldog. Sinds ze hier is, heeft ze nog geen goede ontlasting gehad. Na een dag of vier zat er ook slijm en bloed bij. Ze heeft Panacur gekregen en heeft een paar spoelwormen verloren. Helaas gingen haar klachten niet over. Nu is gebleken na onderzoek van haar ontlasting dat ze Giardia heeft en nog twee parasieten. Het kan zijn dat er nog meer dingen uitkomen want dit was een voorlopige uitslag. Volgens Erica en Leo haar vriend kan dat niet want geen enkel hondje uit het nest is ziek. Maar ze hebben ook gelogen over dat het nestje voor de fun was want na dit nestje had ze gelijk een nestje Labradoodles en haar vriend een nest Weimareners. Dus teveel fun naar mijn mening! Mijn pup heeft door haar ellende nog geen tweede inenting kunnen krijgen en loopt alleen nog maar rond hier in de tuin. Socialisatie zit er voor haar ook niet in. Het is erg triest allemaal. Wie heeft hier ook een pup vandaan en is ook ziek? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Geen ervaring gelukkig.

Je schrijft : ' teveel fun naar mijn mening'.

Waarom heb je dan toch een hondje daar gekocht?

Het is ongetwijfeld een van de vele foute hondenhandelaars in Brabant.

Ik wens je sterkte en hoop dat je hondje ooit gezond en sterk wordt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja heel triest voor je pup.

Iedereen die bij zo'n verdacht adres een pup koopt, heeft kans op een zieke pup.

Het is eerder een geluk als je er een gezonde pup vandaan haalt.

Dat is het risico om goedkoop en snel ergens een pup vandaan te halen.

Helaas zijn de honden zelf er de dupe van.

Maar ik hoop dat je pup het overleeft en gezond op kan groeien!

Het is erg naar als je een pup hebt, die niet gezond is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De fun voor de portominaie van hun.

Je kan ze verantwoordelijk stellen, voor je gelede schade. De enige manier dat je pup besmet kon zijn, is via hun. Je hebt zelf geen andere honden en wat ik begrijp, je gaat alleen in de tuin?

Een aangetekende brief verzenden. 

 

Je pup is toch enigzins beschermd, je kan om te socialiseren bvb naar tuincentra gaan. Een hoop mensen en ook honden. Je hoeft niet te laten snuffelen, maar het zien van andere honden is heel belangrijk voor het wennen aan andere honden en ook mensen.

Je kan ook stukjes over straat. Als je alleen nog maar niet naar losloopgebieden gaat, daar waar veel honden zijn.

Je zou probiothica kunnen overwegen, de darmen krijgen toch een klap door de giardia en alle wormen.

Beterschap!

sylvia (Gast)

Natuurlijk wist ik dit niet van tevoren! Het was een nestje wat bij hun op de boerderij was. Voordat ze moeder lieten steriliseren wilde ze nog een nestje. Dat was het verhaal. Het is ook een kruising en geen zuiver ras. Er waren voor de rest geen sporen van andere honden! Moeder was aanwezig. Als ik ook maar enige verdenkingen zou hebben, had ik er geen pup gekocht. Al is dat nu wel moeilijk om te zeggen, omdat ik nu helemaal gek ben op haar. Zou haar niet willen missen. Later zag ik pas dat er na dit nest nog meerdere nestjes zijn geweest. Dat zag ik toevallig door dezelfde tekst die bij de advertentie stond. Het telefoonnummer was anders. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Natuurlijk wist ik dit niet van tevoren! Het was een nestje wat bij hun op de boerderij was. Voordat ze moeder lieten steriliseren wilde ze nog een nestje. Dat was het verhaal. Het is ook een kruising en geen zuiver ras. Er waren voor de rest geen sporen van andere honden! Moeder was aanwezig. Als ik ook maar enige verdenkingen zou hebben, had ik er geen pup gekocht. Al is dat nu wel moeilijk om te zeggen, omdat ik nu helemaal gek ben op haar. Zou haar niet willen missen. Later zag ik pas dat er na dit nest nog meerdere nestjes zijn geweest. Dat zag ik toevallig door dezelfde tekst die bij de advertentie stond. Het telefoonnummer was anders.  "

 Die lui zijn zo gehaaid in het verkopen van hun pups. Hele mooi verhalen ophouden. Pups en mama uiteraard in huis als een koper komt.

Vaak laten ze kennissen ook pups verkopen, alsof die de fokker en eigenaar zijn.

 

Er zal een goede wetgeving moeten komen, zodat dit soort praktijken onmogelijk en strafbaar worden.

 

Niet meer fokken dan met 2 rassen, niet meer dan ... aantal nestjes per jaar. Pups verplicht in huis houden en tot minstens 7 weken bij de mama. Dat soort regels.

Kan o.a. via chip en da gecontroleerd worden

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, zulke mensen zijn zo slim helaas.

Op zo'n manier worden vele pups verkocht, soms worden ze gewoon bij zomaar een teef gezet en dan zeggen ze dat dat de moeder is.

Dan denk je dat je bij een particulier bent die eenmalig een nestje heeft, maar helaas loop je er dan met open open in.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jammer dat je dit forum nu pas vindt.

Onlangs heeft iemand anders op dit forum navraag gedaan over deze broodfokkerij c.q. hondenhandelaar

http://www.hondenpage.com/hondenforum/207941/puppy-in-liempde!?-.php

Waarschuw iedereen die je kent voor dergelijke hondenhandel.

 

Giardia is een zeer hardnekkige parasiet. Alles moet grondig schoon gemaakt en gehouden worden om herbesmetting te voorkomen. Evt. andere huisdieren moeten ook behandeld worden. Ruim de ontlasting van je hond op. Als het te dun is, zorg dan dat andere honden/katten er niet bij kunnen door het te begraven; neem een schepje mee als je gaat wandelen met je hondje.

Als je hond ontlasting heeft gedaan, maak haar anus dan goed schoon. Doordat ze er evt. aan zou kunnen likken, vindt continue herbesmetting plaats.

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html

 

Ik hoop dat de uitslag van andere onderzoeken meevalt en je pup toch gezond mag opgroeien.

 

 

sylvia (Gast)

Inderdaad Loesje, heel jammer! Ja, het gaat inderdaad over dezelfde persoon. Hele gehaaide mensen dus. Iedereen is gewaarschuwd!!!!

Anoniem (Gast)

" Inderdaad Loesje, heel jammer! Ja, het gaat inderdaad over dezelfde persoon. Hele gehaaide mensen dus. Iedereen is gewaarschuwd!!!! "

 Ik wil graag weten hoe het met haar broertjes en zusjes gaat. Er waren 7 pups.

 

sylvia (Gast)

Ik zie nu Loesje dat het berichtje over het nestje ging wat na mijn pup verkocht werd. Jammer dat ik het bestaan niet wist van dit Forum. Ik heb wel gekeken op lijsten van broodfokkers en zwarte lijsten maar daar kon ik ze niet vinden.

Volgende forumvraag: Beginnen met fotografie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^