Schors

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Beste leden,    Onze bijna puber (5,5 maand) is van in het begin dol geweest op de schors in onze tuin.  Hij zoekt een mooi stuk uit en gaat dan liggen kauwen. Volgens onze da was dat geen probleem aangezien het geen sierschors is.    Nu merk ik wel een verandering in zijn stoelgang. Er komt heel veel schors terug mee uit. Is dit wel normaal?Waarom doet hij dit? Mist hij iets in voeding? (We geven kvv)    In het begin hadden we hem eens zo'n gedroogd ding gegeven maar dat zat vast in zijn keel en we zijn daar tien behoorlijk van geschrokken.    Yasmin

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik wil sowieso niet dat mijn hond op takken en schors kauwt.

Er is ook een verschil tussen kauwen en doorslikken.

Een jonge hond moet leren dat ie niet alles moet opeten.

Voor hetzelfde geld raakt ie verstopt.

Hij zal wel kauwbehoefte hebben.

Ik zou toch regelmatig een stuk runderkophuid oid aanbieden, is goed voor zijn gebit en ter ontspanning.

En afleren dat ie aan "gevaarlijke" spullen kauwt.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Niet zo best. Je kan beter goed kauwmateriaal geven.

Denk aan gedroogde bullepees, geelhaar, oren van bijv. konijn, hert, rund.

 

Je zou ter ondersteuning van het maag/darmstelsel iets van veendrenkstof kunnen geven? Misschien is daarna het eten van schors wel verleden tijd?

Hier at Puck altijd konijnenkeutels en gras. Met het geven van veendrenkstof is dat nu verleden tijd.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Volgens je DA geen probleem?

Tot je bij hem/haar komt, omdat je hond zijn darmen verstopt zitten en er geopereerd moet worden. Kassa!

Mijn hond mag niet kauwen op takken, schors etc. Ik probeer zo veel mogelijk te voorkomen dat hij buiten dingen pakt en op eet. Het commando los en ruilen voor een hondensnack werkt hier goed.

Inderdaad: geef je hond een goed bot; bijv. runderhuid, bullenpees of runderkophuid (geen gerookte of gekookte botten, die splinteren). Dit helpt ook om de tanden schoon te houden.

Laatste stukje bot wegnemen; sommige honden kauwen dit niet goed en slikken het zo door. Mijn kleine hond krijgt geen kleine botten, die zijn zo op en meer kans op laatste eindje doorslikken zonder te kauwen.

 

Wat voor gedroogd ding had je je hond (hoe heet hij?) gegeven?

 

Yasmin (Gast)

Ik weet niet meer precies wat het was. Volgens mij was het te klein. Hij was er nog maar net op aan het kauwen of dat ding stak halfweg zijn keel. 

Een geluk dat we erbij waren en kunnen uittrekken. De runderkophuid enz is dat dan eerder een "lap" ipv een stokje?

De da vond het geen probleem omdat onze hond het in het begin ook niet opat. Hij kauwde maar wat en liet het dan liggen. Het is pas sinds kort dat we zien dat het in zijn stoelgang zit. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vind het geen probleem als ze op schors of een tak kauwen. Meestal trekken ze er stukken af, soms eten ze het ook op. Poepen ze vanzelf weer uit.

En dan komen de reacties weer dat het le-vengevaarlijk is. Ja, dat weet ik, wij hebben 's nachts ook bij de kliniek gezeten maar dat ging wel om een enorme hoeveelheid die onze hond had opgegeten in het bos.
Zo nu en dan op een tak kauwen vind ik geen probleem.

honden page profiel ..

honden foto van .

Om even tegen alle reacties in te gaan... 

 

Mijn hond die kauwt ook op boomschors. Ze vind het heel leuk om het zelf van de boomstammen te trekken (niet van levende bomen). Daarna gaat ze het in kleine stukjes slopen maar ze eet er nooit iets van op. Dit doet ze ook met boomtakken. Apporteren doet ze er niet mee. Ze pakt ze alleen en versnippert ze. 

 

Ik weet dat het 'gevaarlijk' is maar dat zal maar net zijn hoe je ermee omgaat. Ik vind het geen probleem als ze met takken en schors speelt/kauwt/versnippert. 

 

Uiteraard mag ze nooit zonder toezicht hier mee spelen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik weet niet meer precies wat het was. Volgens mij was het te klein. Hij was er nog maar net op aan het kauwen of dat ding stak halfweg zijn keel. 
Een geluk dat we erbij waren en kunnen uittrekken. De runderkophuid enz is dat dan eerder een "lap" ipv een stokje?
De da vond het geen probleem omdat onze hond het in het begin ook niet opat. Hij kauwde maar wat en liet het dan liggen. Het is pas sinds kort dat we zien dat het in zijn stoelgang zit.  "

Wat voor een hond heb je?

Geen kleine botjes geven als je hond te gulzig is en niet goed bijt. Zelfs kleine hondjes weten wel raad met grotere staven van runderhuid, bullenpezen en runderkophuid. Ik koop de laatste vaak in stukken van ca. 70 cm en maak er dan met de takkenschaar stukken van ca. 20 cm van. Als je een grotere hond hebt, grotere stukken van maken; bijv. 35 cm.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Schors eten is natuurlijk gedrag van een hond, er zitten goeie voedingsstoffen in. Op zich is daar dus niets mis mee. 

Het kan een probleem worden als het echt een obsessie wordt, dat kan je beter voorkomen. Maar af en toe wat schors knabbelen is niks mis mee.

Yasmin (Gast)

Een obsessie is het niet. En hij gaat ook alleen voor de schors. 

Wat ons verontrust is dat er zoveel van terug te zien is in zijn stoelgang. 

 

Mist hij dan iets in zijn eten als het een natuurlijke behoefte is? 

 

Het is trouwens een Boston

 

Yasmin

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Lijkt me dat hij het gewoon lekker vindt. Zou toch proberen het te vermijden als hij echt veel opeet. Klein stukje niet erg, maar niet te veel.

Als je het ziet verbieden, lastig als je het in de tuin heb, maar toch beter consequent zijn en bv naar binnen sturen als hij ervan eet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!


Mist hij dan iets in zijn eten als het een natuurlijke behoefte is? 

 Nee, dat hoeft niet. 't Is niet omdat een hond iets eetbaars uit de natuur opeet, dat ie een tekort zou hebben. Als de mijne wilde aardbeiden tegenkomen, eten ze daar ook van. Is gewoon lekker 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Zou me niet zo'n zorgen maken, bij die van ons kwam eens een plastic zakje naar buiten geperst waarna ze hysterisch rondjes ging rennen omdat het nog aan de ster hing.

Ach en anders iets anders geven, gewoon bij het slachthuis een koeienpoot halen met hoef eraan en die achter in de tuin gooien, dan gaan ze daar wel mee bezig of hoefjes, hebben ze even wat anders te kauwen

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Nee, dat hoeft niet. 't Is niet omdat een hond iets eetbaars uit de natuur opeet, dat ie een tekort zou hebben. Als de mijne wilde aardbeiden tegenkomen, eten ze daar ook van. Is gewoon lekker  "

 

Mee eens. 

 

Puk knabbelt op schors maar eet het niet op. Ze vind het gewoon heel leuk om te slopen. 

Ze eet wel gras. We hebben het zelfs aan de dierenarts gevraagd omdat we ons ook zorgen maakte of ze niet iets miste in haar voeding. Die dierenarts vertelde dat ze niks mist maar het blijkbaar gewoon lekker vind. Ook vertelde de dierenarts dat ze de hond van haar ouders helemaal had onderzocht omdat die ook gras eet. Conclusie van dat onderzoek: kerngezonde hond die gras gewoon heerlijk vind. 

 

Blijkbaar heb ik gewoon een hond met hier en daar wat koeien DNA. 

Yasmin (Gast)

:) hier zal er dan raar dna tussen zitten denk ik. Takjes worden ook ontdaan van schors en de rest laat hij liggen.

Volgens de da moesten we wel opletten met sierschors omdat daar exotische dingen kunnen tussen zitten. Maar dat is niet het geval. 

 

We zijn nog niet met hem in een bos gaan wandelen. We gaan vaak naar het strand of in de stad en daar vindt hij geen schors :) 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  We zijn nog niet met hem in een bos gaan wandelen. We gaan vaak naar het strand of in de stad en daar vindt hij geen schors :-)  "

 Even een opmerking over het strand. Het is niet goed voor de gewrichten om met een hond van 5,5 maand naar het strand te gaan. De meeste dierenartsen raden aan om daar mee te wachten totdat ze een jaar oud zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Zou me niet zo'n zorgen maken, bij die van ons kwam eens een plastic zakje naar buiten geperst waarna ze hysterisch rondjes ging rennen omdat het nog aan de ster hing.

Ach en anders iets anders geven, gewoon bij het slachthuis een koeienpoot halen met hoef eraan en die achter in de tuin gooien, dan gaan ze daar wel mee bezig of hoefjes, hebben ze even wat anders te kauwen "

 Geen dragende botten geven.....een koeienpoot is een dragend bot........

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

......runderkophuid.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Even een opmerking over het strand. Het is niet goed voor de gewrichten om met een hond van 5,5 maand naar het strand te gaan. De meeste dierenartsen raden aan om daar mee te wachten totdat ze een jaar oud zijn. "

 Wanneer je de hond begeleid en geen rare fratsen uithaalt is dat geen probleem, het is het mulle zand als ze daar lopen te rennen,  loop rustig met je pup, niets aan de hand....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

......rustig aan dan is er geen probleem.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Wanneer je de hond begeleid en geen rare fratsen uithaalt is dat geen probleem, het is het mulle zand als ze daar lopen te rennen,  loop rustig met je pup, niets aan de hand.... "

 Zomaar een site van een willekeurige DA. Even doorsrollen naar wandelen. Ik luister zelf in deze toch graag naar mijn DA.

http://www.dierenkliniekduinoord.nl/blog/honden/nieuwe-puppy/

Er zal niet voor niets gewaarschuwd worden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Luca eet schirs, gras, vooral dat dikke gras en zwarte aarde. Ook de worteks van een bepaalde gras.
Vind ze gewoon lekker.

Zou zorgen dat ze er geen kilo's van eet.

Ik vergeet de ganzen poep bijna

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Luca eet schirs, gras, vooral dat dikke gras en zwarte aarde. Ook de worteks van een bepaalde gras.
Vind ze gewoon lekker.

Zou zorgen dat ze er geen kilo's van eet.

Ik vergeet de ganzen poep bijna "

 Grr ganzenpoep eet Bacchus ook zo graag. Er zijn honderden in het natuurgebied bij mij achter neergestreken en het ligt er vol met poep. Hij gaat daar voorlopig aan de lijn.

Dacht vroeger altijd dat een hond zijn maag van streek was als hij gras at, als ons vorige hondje gras op at ging ze geheid spugen. 

Bacchus vind het volgens mij gewoon lekker, zo een groen sprietjes.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Grr ganzenpoep eet Bacchus ook zo graag. Er zijn honderden in het natuurgebied bij mij achter neergestreken en het ligt er vol met poep. Hij gaat daar voorlopig aan de lijn.
Dacht vroeger altijd dat een hond zijn maag van streek was als hij gras at, als ons vorige hondje gras op at ging ze geheid spugen. 
Bacchus vind het volgens mij gewoon lekker, zo een groen sprietjes. "

 Als ze misselijk zijn, kunnen ze wel gras gaan eten. Met katten ook.

Maar ze vinden het idd gewoon lekker.

Yasmin (Gast)

We zijn toch maar begonnen met hem toegang tot de schors te verbieden. Dit weekend heeft hij overgegeven en dat was 1 hoop schors. 

Het is effe opletten nu maar het lukt al vrij aardig. Telkens hij op zoek gaat naar een stuk bieden we hem speelgoed aan. 

Ik ga ook nog naar de winkel voor runderkophuid. Want h

Yasmin (Gast)

want het hele schors gedoe zit me toch niet lekker. 

 

Yasmin

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" want het hele schors gedoe zit me toch niet lekker. 
 
Yasmin "

Zoiets kan ook wat dwangmatig worden. Af en toe een schorsje is niet erg. Maar het moet niet zo zijn dat hij continue schors loopt te eten.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Hallo Yasmin,

 

Zelf vind ik het geven van kauwmateriaal ook altijd een hele onderneming. Veel dingen worden op den duur te klein en dan moet je het weer afnemen. Of ze scheuren er een stuk vanaf dat eigenlijk te groot is om door te slikken; zit je weer te prutsen in hun mond.

Ik geef vaak een Marrowbone (variant zonder het smaakje in een kern: Nylabone). Hier krijgen ze hooguit wat kleine stukjes/schilfertjes vanaf, die ze nadien weer uitpoepen. Niet elke hond vindt het leuk, maar misschien het proberen waard? Ze zijn niet heel erg goedkoop, maar ze gaan jaren mee. Misschien kent er ook iemand een goedkoper merk dan ik noemde?

Anoniem (Gast)

Hij heeft voor het moment een  dogwood stick van Petstages. Eerst was dat zijn ding niet maar nu wordt er toch op geknabbeld. 

Heelin het begin gaven we zo "voorgefabriceerde" botten. Maar de stank die toen uit onze pup kwam was niet te harden. We zijn dan overgegaan op kvv voeding en wilden ook voor kauwmateriaal natuurlijke dingen in huis. En liefst groot genoeg dat het niet in de keel steekt en even lekker als schors :)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Trap lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^