Nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mari BoerMari Boer

Hallo allemaal!

Wij zitten er aan te denken om een Mechelse pup te nemen.
We zijn al flink alles op een rijtje aan het zetten, zoals waaraan we allemaal zouden moeten denken.
Zo ook de introductie van een pup in een nieuwe leefomgeving.

Nu kunnen we het zo maken dat we sowieso 4 en met een beetje geluk 6 weken achter elkaar iemand de hele dag thuis is. Dan moet het werken toch echt weer beginnen. We werken allebei onregelmatig dus dat betekent dat er vaak wel iemand thuis is en op sommige momenten zou de pup iets langer alleen zijn.

Nu de vraag:  Toen jullie een pup namen hoe lang hebben jullie hier vrij voor gehad om de pup een goede introductie te geven. Hoe ging het verder toen het gewone dagelijkse leven ( werken ) weer begonnen was. Hebben jullie tips?  Wij zijn zo erg zoekende en willen onder andere dit heel goed op een rijtje hebben alvorens we aan een pup beginnen.

Wij zijn erg benieuwd naar de reacties!

Groetjes ons!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Wij kregen een herplaatser, dus misschien niet erg vergelijkbaar.

Maar wat ik vooral zou adviseren is om een goede oppas te zoeken. Misschien is het helemaal niet nodig, maar zo heb je altijd iemand achter de hand mocht het nodig zijn tijdens het opbouwen met het alleen zijn. 

En een goede oppas is uiteraard sowieso erg handig

 

Ik heb geen ervaring met pups, dus wens jullie verder alleen heel veel plezier met de eventuele pup

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Ikzelf had het geluk (of de pech, hoe je het maar bekijkt ;D) dat ik bij mijn huidige hond bijna een jaar thuis heb gezeten zonder noemenswaardige afwezigheid. Bij eerdere honden verschilde het. En het verschilde ook per hond hoeveel tijd hij nodig had. De vorige hond kon op dag 1 meteen alleen blijven. Dat was dan ook een hond die weliswaar heel erg van aandacht genoot, maar bij wie het ook geen drol uitmaakte wie die aandacht gaf (hij ging net zo lief met de postbode mee zeg maar). Bij Badalonius merkte ik dat hij na een maand of 3 wel zo gesettled was in zijn rol als hond (om het maar een naam te geven) dat hij wel een tijdje alleen kon zijn. 

 

Nu is 4-6 weken de hele dag iemand thuis een goed begin (vergeet niet in die tijd ook op te bouwen dat de pup alleen kan zijn), na die tijd hangt het af van hoe lang de pup achtereen alleen is. Wanneer hij goed went aan het alleen zijn, iets te doen heeft als jullie er niet zijn en hij vol de aandacht krijgt als jullie er weer wel zijn zie ik geen beren op de weg. Tenzij je de hond ineens 8 uur alleen wil laten, dan zou ik een oppas zoeken. Ik zou in eerste instantie de max op 2 uur alleen houden, als - en ook echt alleen dan - hij na het opbouwen van het alleen zijn ook echt 2 uur alleen kan zijn (probeer hem te filmen en/of geluid op te nemen om te zien of hij onrustig is). Liever minder natuurlijk. En mocht nu blijken dat dat voor jullie pup niet werkt, neem een oppas. Elke hond is anders en je doet meer kwaad dan goed als je iets probeert te forceren. 

 

Hou ook rekening met een plek om de hond te laten. Een bench is een goed hulpmiddel maar ik zou de hond niet langer dan een uur in de bench zetten. Gewoon los in de kamer kan ook, maar hou wel rekening met scherpe puppytandjes: alles wat kapot kan gaat kapot. Snoeren, meubels, het hoeft niet per se maar je zal zien: als je denkt dat jouw pup wel niet aan meubels kauwt krijg je er één die niets liever doet! Flink uitlaten voordat je weggaat, spelletjes spelen om zijn brein te vermoeien, hier en daar wat lekkers verstoppen zodat hij wat kan zoeken als je er niet bent, allemaal helpt het mee. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Hoe meer de hond volwassen en zeker, is hoe beter hij het alleen zijn kan aanleren.

Dus is een oppas een handig alternatief voor wanneer jullie niet thuis kunnen zijn. Tot de hond rijp genoeg is om het aan te leren.

honden page profiel JJJJ

12 weken lang hebben wij langs elkaar heen gewerkt. In die 12 weken hebben wij hem geleerd alleen te zijn, maar het was niet nodig dat hij uren alleen was.

Zo was het geen probleem toen wij allebei weer aan het werk gingen.

We werken sowieso allebei onregelmatig, dus voor ons gaat het maar om één dat per week dat hij 6 uur alleen is (wel kom ik hem tussendoor een half uur uitlaten)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb 3 weken genomen en van in het begin rustig aangeleerd om alleen te zijn.(na de 1ste week zodat hij wel de tyd had om te wennen).dus minuut per minuut opbouwen.

Dan heb ik het zo geregeld dat ik telkens een uur pauze heb zodat ik over huis kan gaan smiddags.zo zit hij maar 2 x 3/4 uurtjes alleen(met onze katten) en dit gedurende 3 dagen in de week.voor de rest is er altyd iemand thuis(andere werkshiften)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Weet je zeker een Mechelaar?

 

Absoluut niet geschikt als huishond, dit zijn echte werkhonden.

Ze gaan bij onvoldoende uitdaging, zeer neurotisch probleem gedrag vertonen.

Daarom worden ze vaak als herplaatsers aangeboden, helaas.

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik heb 2 weken vrij genomen aansluitend mijn man 2 weken vrij.

Daarna op de 2 dagen dat ik werkte kwam mijn man om 12.00 thuis dan hadden we het alleen zijn al opgebouwd na 3.5 uur.

Dit ook 2 weken en daarna kwam ik zeker tot een jaar onder de middag naar huis voor een snelle uitlaat ronde.

 

Hier zitten de honden 2 dagen van 8.15 tot 15.30 alleen thuis.

Dit zijn de rustdagen waarbij ze niks hoeven.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Weet je zeker een Mechelaar?
 
Absoluut niet geschikt als huishond, dit zijn echte werkhonden.
Ze gaan bij onvoldoende uitdaging, zeer neurotisch probleem gedrag vertonen.
Daarom worden ze vaak als herplaatsers aangeboden, helaas.
  "

 Nou... Huishonden kunnen ook werken. Ik heb een Duitser in huis.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Nou... Huishonden kunnen ook werken. Ik heb een Duitser in huis. "

 Een Duitser kan je niet vergelijken met een Mechelaar. Een Duitser is veel gemoedelijker en veel minder neurotisch dan een Mechelaar. Hebben ook een veel mindere drive dan de Mechelaar.

 

 

 Natuurlijk wil een huishond ook werken, elke hond wilt werken.

Maar een Mechelaar of border, is een werk hond, puur sang. Groot verschil

 

Volgende forumvraag: Druk Weekend?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^