Algehele gezondheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Linda+Rene (Gast)

 

 

Hallo allemaal,  

 

Ik heb een vraag en hoop dat naar aanleiding van de geschetste situatie jullie me wellicht een denkrichting kunnen geven.  

 

Wij hebben een Duitse Herder, hij wordt in mei 3 jaar. Hij is allergisch voor verschillende zaken, mijten, rund, kip, maar we hebben dit eigenlijk goed onder controle. Hij krijgt KVV en 1x per week probiotica (van de Jumbo) en eet hiervan 1 kg per dag. Dit is erg veel, maar eerder gaven we hem 750 gr. en hij begon toen af te vallen. Met 1 kg blijft hij mooi op gewicht.

 

We willen zijn ontlasting laten onderzoeken of hij wel genoeg voedingsstoffen opneemt. Wellicht is zijn pancreas niet in orde.  

 

Nu heeft hij ook veel jeuk, zijn anaalzakken waren ontstoken, die zijn nu geleegd en hij heeft antibiotica gehad. Met de jeuk gaat het nu wel beter, maar 's avonds kan ik hem horen krabben als ik op bed lig. Ik weet niet of dit een reactie is om 'wat te doen te hebben' of dat het met een onderliggende oorzaak getriggerd wordt. Nu is hij wel gevoelig, als je hem aait/ kriebelt dan kun je vrij vlot een krabreflex uitlokken.  

 

Vanmiddag gaat hij voor controle naar de dierenarts om te kijken of zijn anaalzakken niet meer ontstoken zijn. Hopelijk is dit dus straks helemaal in orde. Heb al gehoord dat hij ook op weg naar de dierenarts gepoept heeft want dan controleren we op wormen en wellicht een signaal dat de pancreas niet functioneert.  

 

Heeft iemand een idee of er meer aan de hand is dan wij op dit moment zien?  

 

Alvast bedankt.  

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 08 maart om 12:59 --

Linda+Rene (Gast)

Oh, hij gooit alles aan elkaar. Zo heb ik het niet getypt. Leest onhandig, mijn excuus

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb de text wat uit elkaar gehaald

 

 

Altijd lastig die jeuk, het kan met zoveel te maken hebben. Het pollenseizoen begint ook weer, is hij ook allergisch voor pollen?

 

Goed idee om het wat nader te laten onderzoeken. Wanneer komt de uitslag?

Wat zit er in de kvv die hij nu krijgt?

 

Mocht je niet verder komen zou ik je een holistisch dierenarts aanraden.

Linda+Rene (Gast)

Oh bedankt dat je de tekst goed hebt neergezet.

 

Toen we het bloedonderzoek gedaan hebben, 1,5 jaar geleden, was hij nog niet allergisch voor pollen. Wel zat hij vrij hoog met schimmels en ik dacht bepaalde planten, maar er was toen nog geen sprake van allergie.

 

We leveren vandaag zijn ontlasting in en ik hoop dat we vrij vlot een reactie hebben. Ik ben ook benieuwd of die ontstoken anaalklieren met een slechte opname van voedingsstoffen en misschien ten gevolge daarvan ook een slechte weerstand te maken kan hebben.

 

Het is zo zielig hoe hij zit te krabben. Jeuk vind ikzelf al vervelend en de mate waarin hij er last van lijkt te hebben heeft de schat niet verdiend.

Linda+Rene (Gast)

De kvv vergeten.. hij krijgt naturis, geit, konijn, kwartel en zalm.. volgens mij hadden we er nog 1 maar heb die niet meer scherp.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja het is zo sneu

 

Jenna hier, heeft in elk geval een pollen en mijten allergie en het is een heel gezoek wat voor haar werkt en wat juist niet.

 

Met voedsel pobeer ik zo goed mogelijk de inzichten van de traditionele chinese geneeskunde te volgen. (Wat nog een hele studie is, die ik ook nog niet helemaal snap, maar simpel gezegd geeft je iemand die allergisch wat warmte is, voedsel wat koelt)

Je zou Roos van Jeff en Waldo hierover na kunnen vragen. Zij weet daar heel veel van

 

Verder zet ik chinese kruiden in, ze heeft kuurtjes gehad met bepaalde natuurlijke enzymen, bromelaine papain en quercetin, en bepaalde voedingssuplementen zoals krilolie.

Voor Jenna is Neem olie, heel belangrijk, wat ik uitwendig gebruik, het doodt mijten en ander ongedierte en is ook nog jeuk verzachtend en goed voor de huid.

Nu het pollenseizoen weer begint, moeten we ook weer beginnen met na elke wandeling even pootjes en buik wassen met groene thee of calendula tinctuur of verdunde appelsap, teetreaolie (ik wissel dat af)

 

Een heel gedoe en uitzoekerij dus, maar ik wil in elk geval geen gif meer voor haar. Vorig jaar heeft ze eerst ook nog een reinigingskuur gekregen en iets om haar immuunsysteem te versterken.

Linda+Rene (Gast)

Interessant.. we geven Mayro wel kruiden over het avondeten en hij krijgt s'morgens luposan dat helpt tegen zijn artrose.

 

De kruiden over het avondeten helpt ook tegen mijten en teken e.d. hij krijgt dit nog niet heel lang dus ik ben nog sceptisch. Hij heeft nog geen teken gehad, maar het is nog vroeg. 

 

Hij heeft ook soms vinnetjes op zijn huid. Van 1 heb ik sterk het gevoel dat de chip aan het zwerven is gegaan. De andere bultjes komen en gaan. Weet ook niet hoe en waarom hij deze krijgt..

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Voor de pancreas bestaat er een speciaal dieet ook kvv

 

En ook een speciale test genaamd TLI om dit te laten testen anders is het maar stom om zoveel geld uit te geven aan eten als blijkt dat zijn pancreas wel ok is.

Linda+Rene (Gast)

Onze dierenarts gaf aan dat ze aan de ontlasting in ieder geval konden zien of het eten goed verteerd werd. Dat zou de indicatie zijn voor het wel of niet goed functioneren van de pancreas. We krijgen hiervan vrijdag de uitslag.

 

Je kunt ook poeder over het eten doen als de pancreas niet goed werkt, is ons verteld.

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

" Onze dierenarts gaf aan dat ze aan de ontlasting in ieder geval konden zien of het eten goed verteerd werd. Dat zou de indicatie zijn voor het wel of niet goed functioneren van de pancreas. We krijgen hiervan vrijdag de uitslag.
 
Je kunt ook poeder over het eten doen als de pancreas niet goed werkt, is ons verteld.
  "

 Zo simpel is het helaas niet!

 

Mijn hond en mechelse herder heeft van zijn 17m een aandoening aan zen pancreas onomkeerbaar genaamd EPI.

 

Was zeer mager steeds diarree en vraatzucht. Als je hond niet mager niet steeds diarree heeft etc zou ik mij daar niet al te veel zorgen over maken.

 

 

Linda+Rene (Gast)

Hij heeft geen constante diarree. Met 1kg per dag vermagert hij niet verder en hij heeft geen echte vraatzucht. Tuurlijk vindt hij van alles lekker, maar hij graait het niet als een gek overal vandaan.

 

Dan heeft de dierenarts dus een verkeerd beeld geschetst. We krijgen wel vrijdag de uitslag van de ontlasting.. ik wacht af. Als er dan allerlei andere testen aankomen, zoek ik een ander.

Volgende forumvraag: Vage klachten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^