Luisteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rachel (Gast)

Wanneer onze pup van 6,5 maand losloopt en iets te eten heeft gevonden luistert hij totaal niet als ik hem roep. Hoe kan ik dit oplossen? Ik heb al geprobeerd hem bij me te roepen met wat lekkers. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Eten vinden is ook lekker. Helaas zelf belonend gdrag. 

Het enige wat je kan doen is proberen te voorkomen. Als hij wat eet, aanlijnen en meenemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Rachel, ben je er nog?

Rachel (Gast)

Ja ik ben er nog. Hetgene wat jij schrijft doe ik ook

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja ik ben er nog. Hetgene wat jij schrijft doe ik ook "

 Gelukkig!

Het is nooit fijn als ze van straat eten en ze zijn vaak zo snel ermee.

Afleren lukt bijna niet, dus vandaar gewoon aanlijnen als hij wat eet of wilt eten.

Succes!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ik zou thuis proberen te oefenen met het commando "nee" of "laat liggen". 

Dit vind ik wel een goed filmpje, op haar kanaal staan er nog meer, dus ik zou even daar op gaan kijken 

honden page profiel gregre

ik leer ze als pup al het woord los,als ze iets pakken wat niet mag.
en het werkt goed.
als ze buiten iets pakt en ik zeg los laat ze het ook los.

honden page profiel --

honden foto van -

Of werken aan impulscontrole? Ik heb mijn hond geleerd dat het meer oplevert om NIET te pakken wat er op de grond ligt dan om het wel te pakken. Als er nu eens iets ligt wat wel echt erg lekker is dan komt ze naar mij en dan is ze de meest geweldige hond van de hele wereld (is ze natuurlijk al maar ik bedoel dat ik dan helemaal uit mijn pandeksel ga en een feestje bouw om haar te laten weten dat ze zo braaf is).

 

Zoek maar eens filmpjes op op Youtube. Je kunt bijvoorbeeld heel simpel beginnen met een brokje in je hand houden. Je hond krijgt het alleen als hij niet krabt, niet likt etc maar juist op het moment dat hij zijn kop even wegtrekt geef je uit je andere hand een nog lekkerdere beloning. Dan kun je vervolgens als hij dan braaf wacht dat brokje op de grond leggen met je hand er overheen. Dan doe je je hand een stukje er vandaan. Vervolgens kun je de tijd en de afstand van je hand vergroten en uiteindelijk kun je dan oefeningen doen waarbij je hond over het lekkers heen loopt zonder het te pakken. Het duurt wel even en je moet het in het begin niet al te serieus doen, niet meer dan 5 keer per sessie en maak er een leuk spel van (dus niet gaan roepen of corrigeren als hij niet doet wat je wil, enkel belonen als hij wél doet wat je wil en niet te moeilijk maken, kleine stapjes vooruit)

Rachel (Gast)

iets loslaten als ik erbij sta dat doet Junior ook wel. Het is meer in een losloop gebied. Als hij dan een aantal meters vooruit sprint en tussen de bosjes iets te eten vindt dat hij dan niet komt als ik hem roep.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ja als we wandelen is lilly aan gelynd en kan ze niks oprapen want ik gebruik ook het woord los of nee als ik zie dat ze zou oprapen in de tuin luister ze nu ook goed ik kryg ze wel met iet lekker by my

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Als de hond niet luisterd als die buiten je bereik is, niet loslaten , eerst het goed oefenen dat de hond komt, het is een gevaar als de hond niet terug komt, er kan van alles gebeuren als je hond niet luisterd...ga dat eerst oefenen, maak het spel leuk, zorg dat jij de baas bent en blijft, ondanks  dat ze vaak hun eigen zin willen doen.

Volgende forumvraag: Boomertje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^