Boomertje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maggiemaggie

honden foto van maggie

Goede morgen ,Mijn eestte ervaring op deze site is niet zo leuk .Ik had namelijk mijn verhaal over mijn vorige Boomer verteld, dat ik hem uit een dierenspeciaalzaak  had gekocht .(en de reactie was niet leuk )Hij zou van een broodfokker komen .Maar hij is 16 jaar in ons midden geweest En nooit ziek geweest .Dat is nu 3 jaar geleden en wij moesten hem in laten slapen veel verdriet gehad .(we zullen je nooit vergetenFreedom)je was speciaal .Nu hebben we weer een Boomertje aangeschaft  .Wij denken deze keer het ook goed te hebben gedaan. Is in huis bij mensen tot 10 weken opgegroeid.Is krant zindelijk, vrolijk ,ondeugend ,en eet en drinkt goed .o,ja zijn twee inentingen gehad   . Maar als je een gezonde baby krijgt ,die kan toch ook ziek worden .

Nu ben ik gewoon een beetje bang geworden .Stel ik krijg een probleem met Lucky .Dan zou ik het hier niet eens durven plaatsen dan hoor ik het al zie je wel misschien toch van een brood fokker .Nu ben ik benieuwd hoe hier op gereageerd word .Dan moet ik helaas stoppen .Maar vind de site leerzaam en gezellig .Wens ieder een fijne na het uitziet zonnige dag .Maggie

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Dat je hond niet ziek is geworden is hartstikke fijn. Dat ie uit de broodfok kwam is wel ontzettend jammer, met name voor de moederhond die gewoon een rotleven heeft. Dan kun je de reactie niet leuk vinden, maar er wordt vooral gereageerd op de broodfok. Ik zag jouw reactie in dat topic en vroeg me ook af waar hondjes die in een winkel verkocht worden dan vandaan komen.

En elke hond kan ziek worden, ook die met een stamboom. 

Alleen zijn de ouders van jouw hondje waarschijnlijk niet getest dus heb je minder zekerheid. 

Dat ie bij mensen thuis vandaan komt zegt helaas niet alles. 

Broodfokkers zijn slim, en hebben zo hun eigen manieren. 

Wat dat betreft zou t wel nuttig zijn als je er wat over leest, denk ik. En die informatie delen in je omgeving.

Verder gewoon forummen als je dat leuk vindt. En er niet vanuit gaan dat je hondje iets mankeert.

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

Hoi, fijn dat je dit topic hebt gemaakt.

Even een kans om het beter uit te leggen 

 

Je had gereageerd in een ander topic, waar iemand een vraag had gesteld waar je een betrouwbare boomer fokker kan vinden.

Daar vermeldde je dat je eerste pup uit een dierenspeciaalzaak had, en dat dit geen broodfokker was.

En daar werd over gevallen, en als je even verder leest zul je snappen waarom.

Dierenwinkels zijn juist de grootste broodfokkers.

Ze fokken niet zelf, ze laten de pups die ze verkopen invoeren.

Vaak vanuit Oost Europa, daar worden de pups met zo'n 5 a 5 weken uit het nest gehaald en illegaal ons land in gesmokkeld.

Een deel van de pups is al dood bij aankomst, maar dat hebben ze al ingecalculeerd, met de pups die nog leven hebben ze nog winst genoeg over.

 

Jouw 1e hondje die daar vandaan kwam, die was gezond en is 16 jaar geworden, dat is natuurlijk hartstikke fijn! 

Maar het grootste leed ligt niet bij de pups die verkocht worden!

Dat ligt bij de ouderdieren die worden gebruikt.

Die leven levenslang in kooien, krijgen minimale zorg en voeding om de kosten te drukken.

Soms leven er tientallen of nog veel meer in een schuur.

De teefjes krijgen soms hormonale injecties zodat ze eerder loops worden om opnieuw gedekt te kunnen worden.

Zodra ze 'op' zijn en niet meer zwanger kunnen worden, worden ze afgemaakt of gedumpt zodat een nieuwe teef hun plaats in de kooi kan innemen.

Er wordt ook met zieke honden gefokt, zolang een teef pups kan krijgen is het goed genoeg, medische zorg krijgen ze niet of minimaal.

Hier zie je een foto van zo'n plek waar de fokdieren leven, en waarvan de pups onder andere in dierenspeciaalzaken terecht komen:

 

 

En nu heb je Lucky 

Gelukkig heb je die van een goed adres!

Lucky, daarvan heb jij zelf haar moeder gezien en je weet dat Lucky in huis is opgegroeid en lang genoeg in het nest heeft kunnen blijven.

Dat is een goede basis voor een pup.

En je hebt ook kunnen zien dat het moederhondje er goed uitzag en goed verzorgd werd.

Dus dat is super!

 

Niemand gunt een ander een zieke hond!

Dus niemand zal blij zijn of 'zie je wel'  zeggen als Lucky ziek zou worden.

Geniet van Lucky en hopelijk heeft ze net zo'n lang leven bij jullie als jullie 1e hondje.

En je kunt gerust alle leuke/minder leuke dingen van Lucky vertellen op HP, dat is alleen maar leuk.

 

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Iedere hond kan ziek worden, je hoort vaak genoeg dat honden bij een goede fokker (met papieren en de hele rambam) ook ziek worden. Dit kan gewoon gebeuren. En niet iedere hond uit de broodfok wordt ziek of is zwak. Het leed ligt inderdaad meer bij de moederhonden, die alsmaar nestjes moeten werpen in zeer slechte omstandigheden.

En helaas door een hondje uit de broodfok aan te schaffen hou je het in stand. Daarom is iedereen zo heftig tegen broodfok hier op HP.

Ik had vroeger (als kind) altijd het idee dat je een puppie redde bv vanaf de vogeltjesmarkt (in Antwerpen), had toen vooral het idee dat de puppies het slecht hadden, zo met veel in een hokje.  En had altijd doembeelden over wat als ze niet verkocht werden. Toen ik wat ouder werd realiseerde ik me dat vooral de moederhonden het slecht hadden.

honden page profiel maggiemaggie

honden foto van maggie

Het is al wel 19 jaar geleden dat ik mijn eerste hondje heb gekocht .Ik wist toen echt nog niets over broodfok .Maar was voor haar gevallen .Loop altijd dieren winkels in om naar de vogels te kijken en zo zag ik mijn vorig hondje .

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Het is al wel 19 jaar geleden dat ik mijn eerste hondje heb gekocht .Ik wist toen echt nog niets over broodfok .Maar was voor haar gevallen .Loop altijd dieren winkels in om naar de vogels te kijken en zo zag ik mijn vorig hondje . "

 

19 jaar geleden was er ook minder over bekend bij de meeste mensen, alleen de beruchte markt in Antwerpen werd voor gewaarschuwd.

Ik wist het ook niet voordat ik op HP kwam.

Wat ik wel veel lees hier, mensen die bij beruchte broodfokkers een pup kopen, terwijl ze er rondlopen met een gevoel van, wat gebeurt hier? Dan denk ik, waarom niet even naar huis, voor mijn part in de auto met je mobiel internet en even Googlen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 1 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Inderdaad 20 jaar terug was er veel minder bekend. Iets opzoeken op internet was niet zo gewoon als nu.  Ik wist toen ook van niks. Dacht dat alleen dieren op de vogeltjesmarkt en dierenwinkel bij broodfok hoorde. 

Ik denk ook dat onze vorige hondje uit de broodfok kwam. Hoewel alles er goed en netjes uitzag (maar 1 ras en dan onze Saar een kruizing) heb ik achteraf mijn twijfels. 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 1 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik heb het ook meegekregen idd uit je vorige topic. Er werd volgens mij gedacht dat je huidige hondje ook van een broodfokker kwam.
Gelukkig is dit niet het geval hoe ik je nu begrijp.

Dat je vorige hondje wel van een broodfokker danwel dierenspeciaalzaak kwam is natuurlijk heel erg jammer. Maar ik snap ook dat er 19 jaar geleden nog veel minder bekend was over broodfok, en dat je dacht een goed hondje te hebben gekocht omdat ze ook nog eens gezond was. (gelukkig)

Gelukkig weet je het nu wel, en zal jij de fout dus (als het goed is) niet meer begaan! Er wordt hier soms nogal fel op gereageerd, wat ook logisch is, gezien de moeder honden echt onder erbarmelijke omstandigheden leven. En de pups ook.
Door deze felle reacties schrikken nieuwe forumleden wel eens terug, wat ik ook heel goed begrijp. Maar er moet gewaarschuwd worden voor broodfok. Al kan dat soms op een wat mildere manier.

Maargoed, om een lang verhaal kort te maken, je bent hier nu op het forum, je hebt een gezond hondje, van harte welkom. Het is inderdaad een forum waar je veel kunt leren en het (bijna altijd) gezellig is!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Welkom op het forum veel plezier en geluk met je hondje

honden page profiel maggiemaggie

honden foto van maggie

Soms zie je een reclame van die soort hondje .en ik kan er niet eens naar kijken En ik zal zeker nooit bewust een hondje van een broodfokker nemen .Maar ben nu wel beetje blij dat ik begrepen word hoera gevoel .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Maggie wat heerlijk dat je weer een huisgenootje hebt, zou leuk zijn als we er een foto van zien........19 jaar geleden bestond dit forum niet, en vele wisten toendertijd ook niet wat een broodfokker is, nu wel, informatie erover nu genoeg........en nu en goede hond, en het kan altijd gebeuren dat je hond ziek kan worden maar e niet van uitgaan hoor, veel plezier van je nieuwe aanwinst, en vertel eens wat erover.....hoe die heet en wat voor kattenkwaad die uithaalt, en wat doe jij allemaal om de hond een fijn leventje te kunnen geven.......en mooi mee forummen hier.

honden page profiel maggiemaggie

honden foto van maggie

Hier zou je denken wat een rustige Lucky ,maar o wee als ik wakker word .Heb ik allerhande plannetjes bedacht .rennen in broekpijp hangen .vooral de wisser is zo cool .En plas al keurig op een krant .En ook al buiten .van morgen al twee plasjes buiten gedaan .En lekker met vrouwtje en een stokje gespeelt .Ik ben in een gouden mandje terecht gekomen .En dus heb ik best wel V.I.P gevoel .groetjes van mij .

honden page profiel Nadine Nadine 1 doggies

honden foto van Nadine

Leuk hoor dat buiten plassen komt al zeer goed voor een kleine veel geluk en plezier

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De reden waarom je tegen reacties kreeg was omdat je vertelde dat niet elke boomer van broodfokker komt. En vervolgens doodleuk zegt dat je pup van dierenwinkel kwam.... Ik hoop dat je begrijpt dat mensen daar dan over vallen aangezien een dierenspeciaalzaak geen verantwoorde fok is ( import) en dus net wel broodfok is. Goed dat je nu dus even meet uitleg geeft dan snappen we je reactie ook beter

 

Maar dat ter zijde. Veel plezier en succes met je pup! 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Gefeliciteerd met Lucky!

Volgende forumvraag: bench welsh corgi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^