Geneesmiddel carporal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sem (Gast)

Hallo  kan iemand mij zijn/ haar ervaring geven over het gebruik van Carporal. Mijn hond (labrador Sem 13 jaar) altijd zeer active en blije hond looptie 3x 10km Pw tot voor kort) geef ik sinds een maand of twee dit medicijn dit voor geschreven door de DA, het is voor zijn artrose en hoesten/kokhalzen (geen kennelhoest), voor heen gaf ik hem Rimadyl. De DA vertelde dat het het zelfde is. Wat mij nu verbaasd is dat hij nu een slome lusteloze hond is geworden en niet meer mee te branden is. Is dit voor iemand herkenbaar en wat heb je er mee gedaan?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het werkzame bestanddeel van Rimadyl is Carprofen.

De werkzame stof van Carporal en ook Carprodyl is eveneens Carprofen.

http://www.astfarma.nl/wp-content/uploads/2014/03/Carporal_100mg_Bijsluiter_A4_def.pdf

 

Vraag je dierenarts of de hulpmiddelen om van de stof een tablet te maken bij Rimadyl anders is dan bij Carporal en of dit de reden kan zijn van de reactie van Sem. Kijk ook even op de bijsluiter (zie bovenstaande link) of de door je dierenarts voorgeschreven dosering juist is (4 mg per kilo lichaamsgewicht per dag).

 

Vraag ook of er wat anders aan de hand kan zijn; ook gezien de leeftijd van Sem. Het is vreemd dat na al 2 maanden gebruik van Carporal deze verschijnselen door dit middel veroorzaakt zouden worden.

 

Ik heb mijn vorige honden zeer lange tijd Rimadyl/Carprodyl gegeven zonder bijwerkingen.

 

Edit; toevoeging: als je het niet vertrouwt, bel dan vanavond nog een dienstdoende dierenarts!

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Nova

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat het door de carporal is aangezien je het al 2 maanden geeft. Ik zou de DA raadplegen misschien heeft die wel wat anders onder de leden! succes!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn hondje van bijna 15 gebruikt sinds ongeveer een half jaar Carporal 20 mg.

Bij hem omdat hij wat artrose heeft, en wat pijnlijk en stram was.

Sindsdien is hij juist enorm opgeknapt, hij is energieker en loopt veel beter, dit dus ook omdat hij niet meer zo pijnlijk is.

 

Het slome en lusteloze wat jij bij jouw hond ziet, dat herken ik bij mijn hondje dus totaal niet.

Volgende forumvraag: Echt handig zo'n kar!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^