energie drainen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

hoe drainen jullie de energie van jullie honden?

Dit vraag ik omdat ik iig 1x per maand een weekend naar mijn zus ga, morgen is het weer zover, en de hond gaat uiteraard mee. Bij mijn zus word ze ook gewoon uitgelaten, maar toch niet zoals hier, ik fiets daar meer met haar.

 

Maar voor ik naar mijn zus ga wil ik er dus voor zorgen dat zij al lekker veel gedaan heeft en voldaan daarnaartoe kan gaan, het is ook nog eens 3 1/2 uur reizen...

 

Ik ging altijd met haar van de ene stad naar de andere stad fietsen kan je gewoon door het bos en zij lekker los, kan ze lekker snuffelen en rent ze ook erg snel mee, zeker als ik wedstrijdje zei, gingen we sommige stukken wel 30 km/u. Maar nu mag ze dat stuk niet meer los, omdat er allemaal weilanden naast liggen en ik niet weet wanneer er wat op staat en ze laatst (ergens anders) een accefietje met schapen heeft gehad) ik hier geen herhaling van wil hebben.

 

Wat ik ook wel eens deed, is haar naar de buurvrouw brengen die heeft een labrador der grote vriend en is ze daar rustig 1-1 1/2 mee aan t spelen met kleine pauzes, maar de buurvrouw heeft morgen helaas geen tijd.

 

Ik vind het helemaal niet erg er vroeg voor op te moeten staan, dat deed ik ook altijd als ik ging fietsen met haar.

 

Fietsen naar de andere stad kan nog wel, MAAAR als ze aangelijnd naast mijn fiets rent gaat ze niet sneller dan 10 km/u, dat is niet heel vermoeiend, voor mij zelfs saai...

 

Ik moet zelf eerst ook nog werken, voor werk tijd zat kan altijd eerder opstaan, en na werk nog 1 - anderhalf uur.

 

Hoor graag wat jullie met de honden doen, of tips hebben!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik neem aan dat je trainen bedoeld ipv drainen? Daarbij denk ik namelijk aan de drain die geplaatst word bij operatiewonden enzo hihi.

 

Je kunt zoveel op energie trainen, als jij wilt dat je hond met gemak een kilometer of 5 naast de fiets loopt, dan moet je dat rustig aan opbouwen en niet verwachten dat je hond dat in een keer kan. Zodra jij die 5 km hebt opgebouwd moet je zorgen dat je dat onderhoud, dus dat betekend dan dat je een keer of 2 á 3 in de week die 5 km moet fietsen. 

 

Je kan ook op een andere manier zorgen dat je hond een voldaan gevoel heeft en dat is het samen doen van een hersenwerkje. 

 

Toevallig gisteren als vervanging van de behendigheidsles gedaan omdat ik op het moment niet over een ongelijk veld kan lopen.

We zijn een kwartier tot half uur bezig geweest met de puzzeltjes. Op ons dooie gemak. De hondjes hebben zich vermaakt en puck is er nu nog rustig van.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

met drainen bedoel ik meer snel veel.energie kwijt raken.

 

Ze hoeft dat zeker niet, doe het juist vaak om haar energielevel naar beneden te krijgen en tussendoor ook wel eens maar niet 3x in de week.

 

Hersenwerkjes ik ken ze, alleen ze intresseert zich er niet echt in, en binnen trainen heeft ze zeer veel moeite mee waardoor hersenwerkjes erg lastig worden.

Tenzij het niet regent dan wil het buiten nog wel eens lukken.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" met drainen bedoel ik meer snel veel.energie kwijt raken.

 

http://www.encyclo.nl/begrip/drainen

 

Gebruik je toch je woordkeuze verkeerd :-P.  (sorry, geen Nederlandse les hier, ben een beetje vervelend vandaag haha).

 

Jij laat je hond actief dingen doen (wat heel goed is hoor), maar verwacht hierdoor dat hij voldaan is (wat natuurlijk heel goed mogelijk is). Maar hoe vaker je dat soort dingen dus doet, hoe meer energie je hond krijgt en hoe verder die uiteindelijk wil.

 

Of begrijp ik je nu totaal verkeerd? 

 

Verder zou je, als je hond in is voor een nieuwe uitdaging kunnen kijken of bike jöring of steppen wat is? Je hond zal dan wel snelheid moeten maken omdat die voor de fiets/step loopt. 

Misschien kun je wat met het eten van je hond doen? Hier gaan er snoepjes in een voerbal of in het gras, maar je zou ook de brokken zo kunnen geven. Je hond moet er dan namelijk wat voor doen, wat uiteindelijk resulteert in een tevreden en voldane hond ( niet lichamelijk, maar wel geestelijk). 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

haha bedankt voor de link, je hebt gelijk!! Dan heb ik gelijk geen idee hoe ik het dan moet verwoorden haha, maar goed je snapt het al!

 

En ze heeft zeker een uithoudingvermogen ja, we zijn per dag 2-6 uur bezig wandelend. Zeker na een lange wandeling voldaan, na 2 uur hmm ligt eraan wat ik tijdens de wandeling gedaan heb.

Verder leer ik haar tijdens het lopen regelmatige nieuwe (onnodige) trucjes aan. 

Of verstop ik inderdaad snoepjes, haar brokjes vind ze niet intressant genoeg.

 

Ze is zeker in voor nieuwe dingen, maar trekt gewoon niet alsin totaal niet, waardoor die sporten toch wel afvallen helaas. Zelfs met haar tuig om te trekken trekt ze niet, voor me lopen doet ze wel als het mag maar trekt ze nog niet. Ze is meer van het samenwerken. (ze zit op behendigheid, maar heeft winterstop) Was laatst met een vriendin begonnen met de beginselen (duw) van treiball te leren.

 

Oja! zo een voerbal heb ik wel ja, die heb ik standaard bij mijn zus liggen zodat ze daar nog wat nuttigs doet, aangezien de wandelingen daar korter zijn.

 

Maar ik kan altijd nieuwe manieren bedenken met snoepjes verstoppen, dat is zeker een goed idee! 

Dankje

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

'Moe' en 'voldaan' zijn twee verschillende dingen.

Dus wil je een voldane hond, ga je moeten kijken naar wat May ontspannen en happy maakt, en dat hoeft niet per se een hoog energielevel te hebben.

 

Als je toch iets zoekt qua nieuwe activiteiten: loopt ze graag met een rugzak?

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

moe en voldaan zou helemaal super zijn

 

Hmm daar zeg je wat! Spelen met de buurhond vind ze helemaal super, oke dat gaat even niet, maar daar ga ik toch even meer op letten!

 

Ik heb geen idee, ze heeft geen rugzak, alleen verschillende tuigen.

Wat is het doel van een rugzak?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!


Wat is het doel van een rugzak? "

 

Uiteraard is daar de voor de hand liggende praktische reden: je kan er spullen insteken 

En omdat jij ook zoekt naar dingen die May moe kunnen maken: een rugzak dragen vraagt een lichamelijke inspanning. Je verbruikt meer calorieën als je een gewicht moet dragen dan dat je niks op je rug hebt hangen.

Een gezonde hond kan tot 25% van z'n lichaamsgewicht dragen, mits het een goed zittende kwaliteitsvolle rugzak is.

 

Maar naast de lichamelijke inspanning, kunnen honden uit het dragen van een rugzak ook trots en eigenwaarde halen.

Mijn beide honden vinden het heerlijk met een rugzak te lopen, omdat het hen het extra gevoel geeft te participeren. Ze dragen bij. Ik loop met een rugzak, zij ook. Ik draag spullen, zij ook. Vaak zijn het hun eigen spullen, bijvoorbeeld voeding/water/ehbo.

En dan op de eindbestemming: ieder z'n rugzak af, gerief wordt uitgeladen, kampplaats opgesteld, er wordt samen gegeten… ieder heeft een gelijkwaardige inbreng gehad in het geheel. Ja, dat beleven ze heel bewust.

 

Het extra mooie vind ik dan nog de link naar het verleden, waar in de zomermaanden poolhonden geen slede trokken maar rugzakken droegen als ze met hun mensen samenwerkten… 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

ooh dat ziet er super uit!!

 

Ik ga me er eens in verdiepen, dankje!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Laat toch nog even weten wat ik heb gedaan en hoe het ging.

 

Vanochtend eerst even gelopen en wat vriendjes tegen gekomen, waar ze mee heeft gerend en weg gerend achter een of ander geurtje aan, maar dat is wel iets wat ze heel leuk vind! Daarna even een uurtje gefietst, met tussen door even pauze, snoepjes gezocht in het gras en trucjes geoefend en geleerd door mijn benen heen te zigzaggen. Toen weer terug gefietst nog even gedronken, en zowel op de heen als terugweg heeft ze nog even met andere honden gespeeld, waarop ik gewoon even wacht aangezien dat gewoon leuk is voor haar en ook energierijk is!

 

Toen ben ik gaan werken, en heb net toch even gekeken of ze het nu misschien leuker vind die hersenwerkjes. Dus met huis-tuin & keuken spullen een "parcour" gemaakt. Ze lag bij mij in de slaapkamer terwijl ik mijn tas pakte, en in een cirkel om haar heen, verschillende dingen gezet.

 

Een doos met lege flesjes en snoepjes ertussenin, ferero roche doosjes met lege ballonnen met tussenin snoepjes, de deksel van het doosje met oude fotorolletjeshoesjes om het moeilijker te maken bij de snoepjes te komen, andere doos met verpakkingsmiddelen die er nog in zat snoepjes tussen verstopt en ook wat uitgehaald en ergens anders gelegd, ik had nog een plastic buisje van onder dicht en daar snoepjes ingedaan 

ze heeft ze allemaal gedaan! wel eens waar met de staart toch wel naar beneden, maar toch!! 

Super trots?

 

Ze heeft er ong. half uurtje over gedaan en ligt nu toch bijna te pitten, ofwel super bedankt voor de tip!!

 

Ga ik toch vaker proberen

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

Gewichtenhalsband of tuigje  

Note : minimale leeftijd 12 maanden en dit moet worden opgebouwd !

Flirtpole kost ook veel energie ,maar weet niet of jou ras daar voor te porren is

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het concept "energy drain" is anders wel vrij normaal Engels. "I feel drained" bijvoorbeeld. In die context dus ook gewoon te begrijpen.


Wat trouwens als je "wedstrijdje" zeg als je aan de lijn op de fiets zit?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Het concept "energy drain" is anders wel vrij normaal Engels. "I feel drained" bijvoorbeeld. In die context dus ook gewoon te begrijpen.
Wat trouwens als je "wedstrijdje" zeg als je aan de lijn op de fiets zit? "

 

Whaha, tja.. Zo goed is mn Engels niet. Kwam alleen op het medische, verder niet :-p. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Het concept "energy drain" is anders wel vrij normaal Engels. "I feel drained" bijvoorbeeld. In die context dus ook gewoon te begrijpen.

Wat trouwens als je "wedstrijdje" zeg als je aan de lijn op de fiets zit? "

 




Dan doet ze het gewoon niet ;-) ;-)

Ik heb geeen idee waarom die lijn zo belangrijk is wat dat betreft..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^