terechte prijs

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Suze (Gast)

Hallo! Weet iemand wat een juiste prijs voor een border collie is? Sommige vragen er echt veel voor, maar wil me er niet laten opleggen.  

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb voor een Border Collie begrepen dat de prijs over het algemeen tussen de 900,- en de 1.200,- ligt.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een rashond is nu eenmaal vaak duur. Verschilt natuurlijk per ras en fokker, maar een goede fokker mag er van mij best wat geld voor vragen. Achter ieder nest zit veel voorbereiding, werk en natuurlijk gezondheidstesten (en stambomen). Een bedrag van duizend euro is vaak niet gek voor een goede rashond.

Vind het dan wel weer onterecht dat br00dfokkers zoveel geld vragen voor een pup. Dat is gewoon oplichting.

honden page profiel BalouBalou

Veel mensen onderschatten de prijzen van een rashond maar er zit heel veel werk en geld in voor de fokker. Dat begint al bij de dekking. Wat ik begrepen heb zijn de kosten van een dekking meestal ongeveer 1 pup prijs. Dan heb je nog de testen, inenting, ontwormen, stamboom etc... Dierenarts kosten tijdens de dracht (echo etc)
En denk je dat de fokker 8 weken op zijn luie kont zit 
Die zijn er dag en nacht druk mee. Kunnen over algemeen niet werken die 8 weken (of wisselen af met andere mensen, maar een nest een dag alleen laten kan gewoon niet)
En tuurlijk word er meer verdiend op een nest van 9 dan een nest van 3. Maar dat is ook weer het risico van fokken. Soms heb je verlies, soms gelijk en soms winst. Maar de winst word dan weer gebruikt voor een volgende nest.

En dat het ene ras meer kost dan het andere dat is logisch. Dat heb je met alles ookal zijn de kosten om het te "maken" hetzelfde. 

Dat de broodfok tussen de 500 en 1000 voor een pup vraagt is echt achterlijk! Die hebben geen medische kosten en verzorgen de moederhond en pups slecht. Maar bij een goede fokker betaal ik met liefde 1200 euro. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

De fokkers die ik heb bezocht vroegen er €800 - €950 voor. Er zullen altijd fokkers zijn die meer of minder vragen, maar ik denk dat gemiddeld €900 voor een Border met stamboom een normale prijs is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik vind 1000€ euro een correcte prijs voor een hond met stamboom waarbij de ouders getest zijn op voldoende zaken en de pups hun ogen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De vraag had ook kunnen zijn; wat is de prijs van een pup van ouders, die beide getest en goed bevonden zijn op erfelijke aandoeningen en waar de fokker de gezondheids- en welzijnsregels van de Raad van Beheer aanhoudt? Waar de stambomen van beide ouders zijn nagetrokken op gezondheidsgeschiedenis van voorouders en de inteeltcoëfficient laag is.

 

citaat

4.2. Verplicht screeningsonderzoek.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn de volgende gezondheidsproblemen binnen het ras vastgesteld en moeten de ouderdieren vóór de dekking worden onderzocht op:

  

Erfelijke oogafwijkingen waaronder Cataract, PRA, CEA en Distichiasis.

Heupdysplasie

 

einde citaat

Bron: http://www.bordercollieclubnederland.nl/documenten/CFH/VFR%20Border%20Collie.pdf

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Mini aussie heb ik en zag ze nu ergens voor 1200.00 euro voorbij komen. Trouwens ik zeg er nog wat bij..das wel duur want de stamboom is in ons land niet geldig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Mini aussie heb ik en zag ze nu ergens voor 1200.00 euro voorbij komen. Trouwens ik zeg er nog wat bij..das wel duur want de stamboom is in ons land niet geldig. "

 Ik zie ze vaak voor 900-1000€. Dat de stamboom geen fci is vind ik niet de reden voor een lagere prijs. Meeste fokkers van de mini aus testen toch op behoorlijk veel. Ze kunnen nu wel een AKC krijgen he niet? Is opzich ook een goede organisatie die al jaren dna afname verplicht 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Ik zie ze vaak voor 900-1000€. Dat de stamboom geen fci is vind ik niet de reden voor een lagere prijs. Meeste fokkers van de mini aus testen toch op behoorlijk veel. Ze kunnen nu wel een AKC krijgen he niet? Is opzich ook een goede organisatie die al jaren dna afname verplicht  "

 O je hebt zeker gelijk. Jazz heeft dat ook en daar ben ik heel blij mee. Hij was niet zo duur als wat ik als voorbeeld gaf hij kosstte genoeg en ik vond dat prima. Ook met AKC stamboom

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Trouwens wat ik nog even zeggen wil. Mensen om me heen hebben vaak commentaar. Ik praat met niemand over het bedrag wat Jazz heeft gekost. Ik krijg nog regelmatig te horen..wat een hoop geld zal je betaald hebben  voor een stamboom die hier niet geldig is. Ik weet , mensen laat ik praten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Trouwens wat ik nog even zeggen wil. Mensen om me heen hebben vaak commentaar. Ik praat met niemand over het bedrag wat Jazz heeft gekost. Ik krijg nog regelmatig te horen..wat een hoop geld zal je betaald hebben  voor een stamboom die hier niet geldig is. Ik weet , mensen laat ik praten. "

 Tss wat maakt dat uit :D een gezonde hond is het belangrijkste... Of dat nu met fci of akc is... Maar de meningen over dd mini aus zijn vaak niet goed heb ik al gemerkt ( voornamelijk in Be)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Tussen de 650 en de 1250 euro.

Afhankelijk van de lijn en de fokker.

Er komt bijv een nest aan waarvan alles keurig getest en met stamboom 650.- voor een pup wordt gevraagd.

Ik vind alleen het inteelt % te hoog naar mijn smaak.

Ik ga straks met mijn nest ook geen hoge prijs vragen.. ik wil gewoon graag 1 keer een nest en doe het als hobby.

Dat ik voor een hobby kies. Tja hobby's kosten geld dus ik ga er van uit dat ik geen winst ga maken.en ik heb liever dat de mensen het resterende bedrag aan een paar cursussen besteden.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Tja wat is veel, ik heb bijna €3000 betaald voor mijn pup, ik ben super blij met mijn hondje, ik weet alles van ouders en voorouders heel ver terug. Ben buiten de inentingen nog nooit bij de dierenarts geweest en ze is pl vrij getest, dat is mij alles waard

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Tussen de 700 (en dat is Echt goedkoop!) en de 1000 zijn de prijzen in Nederland/België.
Bij welke fokker zit je te kijken? Op de bccn.nl staan misschien ook wat nestjes, maar dat zijn wel allemaal werklijnen en ik weet niet wat je zoekt ;)

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Ik heb al van alles voorbij zien komen, van een nest met isds papieren voor 500 euro, ouders daarvan alleen de ogen getest, verder niks.

Tot aan 1400 euro voor werklijn pups uit Duitsland (met VDH papieren)

Doorsnee zal het inderdaad tussen de 700 en 1000 euro liggen voor een hond met papieren, uit geteste ouders (minimaal ogen, heupen)

Tegenwoordig durven ze ook al 500 euro of meer te vragen voor border collie pups zonder papieren, uit ouders die werkelijk nergens op getest zijn :(

Veelal zijn dat broodfokkers die voor een leuk kleurtje nog eens meer vragen.

Het strafste wat ik al gehoord heb was 700 euro voor een blue merle zonder papieren....hondje is niet de gezondste ook!

TS, ik zou me eerste eens de vraag stellen wat je met de hond wil gaan doen. En daarna op zoek gaan naar een gedegen fokker.

 

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Tussen de 700 (en dat is Echt goedkoop!) en de 1000 zijn de prijzen in Nederland/België.Bij welke fokker zit je te kijken? Op de bccn.nl staan misschien ook wat nestjes, maar dat zijn wel allemaal werklijnen en ik weet niet wat je zoekt ;-) "

 Debbie vraagt voor dat nest van cassie x track 650.- voor een pup.

Alle verplichte testen zijn gedaan.

Maja inteelt ligt volgens mij wel hoog...

Ook ik heb isds honden gezien inderdaad 450.- 

Maar inderdaad ook red merle bij de grootste bf voor 750.-

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Tja wat is veel, ik heb bijna €3000 betaald voor mijn pup, ik ben super blij met mijn hondje, ik weet alles van ouders en voorouders heel ver terug. Ben buiten de inentingen nog nooit bij de dierenarts geweest en ze is pl vrij getest, dat is mij alles waard "

 Maar wordt er bij de chihuahua zoveel meer getest dan bij de borders?

Ik vraag me af hoe die prijs tot stand komt, of is dit gewoon een kwestie van populariteit? 

Geen aanval hoor, oprechte nieuwsgierigheid waar het grote verschil vandaan komt. 

 

Ik vermoed dat ik bij de herplaatsers zal blijven, maar als ik voor een pup zou gaan, ga ik wel op zoek naar een goede fokker.

Nu heb ik een herplaatser met ED, HD, artrose en allergieën. 

Is niet makkelijk! Ook al zou dit met een goed gefokte hond ook kunnen, is de erfelijke kant in elk geval uitgesloten.

Dus idd ts, staar je niet blind op de prijs, want een gezonde hond is echt wat waard. 

Volgende forumvraag: waar een gezonde pup kopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^