met de kont over vloerbedekking schuren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rilana (Gast)

hallo dierenvrienden, ons hondje gaat heel af en toe met zijn kont over de vloerbedekking hij is ontwormd en zijn anaal knieren zijn ook leeg gemaakt, kan het zijn dat hij gewoon soms jeuk heeft, of moet het een oorzaak hebben? Hij doet het alleen op de vloerbedekking boven 1a2x in de avond. ik hoor graag jullie mening. alvast bedankt.

honden page profiel ..

honden foto van .

Het kan gewoon wat jeuk zijn of dat er nog wat poep aan zn kont zit. 

Ik weet niet hoelang het geleden is dat de anaalklieren uitgeknepen zijn maar onze hond had er toen ook even last van. 

 

Als je het niet vertrouwt is de dierenarts sowieso de beste oplossing. 

Rilana (Gast)

Hallo.

ongeveer een maand geleden zijn de anaal klieren leeg gemaakt na hoe veel tijd moet je weer even laten kijken? Ik heb hier eigenlijk geen idee van, het is ook maar af en toe dat hij het doet, vroeg mij af of er altijd een reden is, maar kan inderdaad ook dat hij jeuk heeft, hij heeft veel haren bij zijn kont misschien kriebeld dat wel, ik hou het zeker goed in de gaten. bedankt voor uw reactie. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

wat voor een hond heb je?

honden page profiel ..

honden foto van .

Mijn hond schuurt ook haar kont wel eens omdat het gewoon wat jeukt, niks ergs dus. 

Kriebelende haren bij de kont kan ook een rede zijn om even te schuren. Misschien kan je die een stukje wegknippen? 

Ik heb geen idee na hoeveel tijd je weer moet laten kijken. De dierenarts controleert ze altijd tijdens haar jaarlijkse prikjes. Ze heeft er eigenlijk helemaal geen last van. Mocht er tussendoor iets mis zijn met haar anaalklieren merken we dat snel genoeg als ze  vaak gaat bijten of schuren. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Hallo.
ongeveer een maand geleden zijn de anaal klieren leeg gemaakt na hoe veel tijd moet je weer even laten kijken? Ik heb hier eigenlijk geen idee van, het is ook maar af en toe dat hij het doet, vroeg mij af of er altijd een reden is, maar kan inderdaad ook dat hij jeuk heeft, hij heeft veel haren bij zijn kont misschien kriebeld dat wel, ik hou het zeker goed in de gaten. bedankt voor uw reactie.  "

 Als t al zo snel weer zou moeten. Zou ik de ontlasting en het voer eens bekijken.

Als de ontlasting te zacht is raken ze hun anaalzooi niet kwijt. De ontlasting hoort goed van vorm en stevig en stabiel te zijn. 

Ontlasting kan zachter zijn door allergie. Graan, maar ook voor 1 of meerdere vleessoorten.

 

Hoe is de ontlasting van je hond?

Wat voor voeding en tussendoortjes krijgt je hond?

 

Bij te zacht kan je proberen eerst even zonder tussendoortjes bij verbetring zit t m ergens daarin. Geen cerandering zou ik sterk overwegen om andere voeding te gaan proberen. 

Zonder graan of rijst en een ander diersoort.

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

De ene hond heeft nooit last van een anaalklier die vol zit, de andere heel vlug.  Maar dat zou je dan wel ruiken . 

 

Misschien inderdaad wat verdroogde poep die in de lange haren bleef zitten.  Dan kan deppen met wat papier met gewoon water helpen.  Geen zepen want dan droogt de huid uit.

 

Als je hondje er vaker last van heeft zonder aanwijsbare reden zoals wormen of anaalklier kun je een heeel dun laagje uierzalf (geen uiercreme) uit de hema smeren, dat verzacht juik en droge huid.

 

Succes voor jou en voor je hondje

rilana (Gast)

hallo.

ons hondje is een kruising chi/jack van 6 kilo hij krijgt Kvv voer van Kivo zijn ontlasing is eigenlijk altijd goed hij heeft geen last van diarree, of dat het zacht is, ik zal inderdaad de haartjes achter wat korter knippen misschien dat het dan over is.

bedankt voor jullie reacties.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik vroeg naar het ras, omdat ik weet dat Cavalier King Charles Spaniëls dat schuren met hun achterste over tapijt etc. vaak doen, terwijl er geen aanwijsbare aanleiding toe is. Als je hondje dit doet, probeer hem zodra je ziet dat hij het gaat doen, af te leiden door bijv. met hem te gaan spelen. Houdt de anus goed schoon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bekijk de poepert...en maak een mooi poep sleetje, kort houden daar, zo dat de poep er mooi uitrolt, let ook er op dat de drollen mooi stevig zijn zodat er niets achterblijft, en aan de billen blijft hangen.

Volgende forumvraag: HELP !!! Hoe moet dit ???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^