Hierkomen aanleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

We hebben een probleempje met Puck. Als ze los mag lopen in het bos gaat ze te ver van ons af. Op zich is dat geen probleem als we haar kunnen blijven zien en weer goed terug komt, maar dat is niet.
Deze week is ze al een paar keer écht te ver weg gegaan, dan gaat ze achter vogels aan en rent ze echt heel ver weg. Tijdens de wandeling van vandaag zelfs 2 keer. De laatste keer zijn we haar zelfs gaan zoeken, zijn we met de auto terug gereden en heb ik aan iemand gevraagd of ze een hond heeft gezien. In gedachte was ik al een vermist oproep aan het plaatsen voor haar.

Nu is het dus echt tijd om er iets aan te doen.

 

Het commando hier komen kent ze. Thuis luistert ze er goed naar, en in het bos redelijk als ze niet te ver weg is en niet aan het snuffelen/rennen is. Ik ben ook bezig om ze het hondenfluitje aan te leren. Als ze komen krijgen ze een likje smeerkaas, dat krijgen ze alleen voor het hondenfluitje om het extra ''speciaal'' te maken. We zitten nog in de aanleer fase, maar ze snapt het begrip en komt in de tuin perfect. In het bos ook alleen als ze niks anders interessanter aan het doen is. Als ik verwacht dat ze niet komt roep ik niet. Maar als ze echt te ver weg is, moet ik wel iets kunnen.
Deze week heeft ze dus een aantal keer zichzelf beloond door achter vogels aan te gaan, dus zo wordt het alleen maar erger.

Iemand tips??

Oja, we hebben haar sinds 23 december, ze komt uit Spanje en is ongeveer een jaar oud. (pubertje dus) Uit de DNA test is gekomen dat er windhond, herder, pointer, breton, stafford en Samojeed in zit.

honden page profiel Tessa&NomadTessa&Nomad

honden foto van Tessa&Nomad

https://www.youtube.com/watch?v=jauuFGzQNhg&list=PLMssKIjsDxXmMGypWsr8u-yGOUSoPoozb&index=19

 

Hier kijk ik zelf sinds vandaag naar. Hij heeft wel leuke filmpjes. Misschien heb je er iets aan? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Aan de (lange) lijn tot hij wel goed luistert. Zo raak je m niet kwijt en kan hij zichzelf niet belonen  (en worden de vogels niet lastig gevallen )

En dan ondertussen veeel oefenen. En belonen met iets dat leuker is dan de vogels of andere triggers.

 

Probeer jezelf ook interessanter te maken door samen dingen te doen ipv ieder zijn gang gaan, als je dat niet al doet. 

 

Is er misschien een speeltje wat hij super interessant vindt? 

 

Als hij het in de tuin goed onder de knie heeft ga je langzaam prikkels toevoegen en dat oefenen. Dus niet in 1x los in een omgeving waar heel veel interessante dingen zijn. 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier heeft Black ook een handje van gehad, zo toen hij tussen de 1 en 2 jaar oud was.

Hij kwam altijd zelf weer terug, maar soms zag ik hem gewoon hele stukken niet en kwam hij van een heel andere kant weer bij me terug.

Gaat nu gelukkig stukken beter en blijft hij zelf in zicht.

 

Wat ik hem heb aangeleerd en nog steeds doe, is hem belonen als hij zelf naar me toe komt en me aankijkt.

Dan prijs ik hem de hemel in, en geef hem iets lekkers.

Tegenwoordig komt hij geregeld even naar me toe, dat is helemaal automatisme geworden.

Soms verstop ik het snoepje in een boom, zodat hij moet zoeken (vindt ie geweldig leuk) of ik laat hem even zitten en wachten.

Dit heeft bij hem echt geholpen, hij gaat lang niet meer zo ver.

 

Ook heb ik hem 'Wachten'  aangeleerd van een afstand.

Als hij al aan het eind van een pad is, roep ik Wachten, en dan blijft hij daar een beetje rond snuffelen totdat ik er ook ben.

 

Maar het blijven honden natuurlijk, hij heeft ook wel eens een spoor geroken waar ie achter aan ging, maar 9 van de 10 x gaat het goed.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik volg dit even.. 

Met onze Puk (zal t aan de naam liggen?) hebben we er ook last van. Ze is half beagle en dat merk je heel goed aan haar! 

Wat ik gemerkt heb dat helpt is dat alles wat ik haar thuis aan leer ik ook een aantal keer oefen op de plek waar ze los gaat.

Dit helpt wel een beetje maar het gaat nog niet perfect,vandaar dat ik hier de tips ook ff blijf volgen haha. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Het hierkomen trainen eerst met lange lijn. En hierkomen altijd belonen met iets heel lekkers of het allerleukste speeltje. 

 

Bij jou terug komen moet leuk zijn.

Tussendoor ook even hierkomen belonen en weer vrij geven. Hierkomen moet niet standaard aanlijnen betekenen. Dan is hierkomen namelijk niet meer leuk, want los is leuker.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Heb zelf ook dit probleem. Loop met Luna dus vaak aan de lange lijn, maar ook los om te oefenen. Wat ik heb geleerd op de cursus is, dat jij leuk moet zijn. Op het moment dat het verderop leuker is, zal de hond echt niet naar jou terugkomen. Echt super lastig, hoor!

Waar ik nu achter ben, is dat zodra ik een stok van de grond pak, Luna voor mijn neus staat. Dat is voor haar het leukste wat er is. Ik was er altijd enorm op tegen, ik wilde geen stokkenhond, maar het werkt zo ontzettend goed! Sinds we dat doen, komt ze ook beter als we enkel roepen en een snoepje geven. We houden gewoon vol, het is even zoeken naar wat werkt, en dit blijft toch wel altijd het lastigste.

Succes!!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ik zou ook eerst een tijdje oefenen met een lange lijn. Uitbundig belonen als ze bij je komt, ook als het spontaan is zonder dat je haar roept. Zoals Dutch Auti zegt, moet bij het baasje komen leuk worden :D

 

Ook moet je zorgen dat ze hierkomen niet gaat koppelen aan aan de riem gaan en naar huis gaan, dus tijdens de wandeling af en toe bij je roepen, belonen en haar weer lekker laten gaan :)

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Bedankt voor de reacties!

Ik beloon haar inderdaad ook als ze uit zichzelf naar me toe komt, maar in het begin van de wandeling is dat bijna nooit. Dan is ze helemaal blij en druk en constant aan het rennen, snuffelen, jagen, etc. Ze heeft het loslopen dus ook echt nodig eigenlijk.

Tussendoor roep ik haar, of fluit ik, wanneer ik (bijna) zeker weet dat ze komt. Gewoon om het hier komen te oefenen, en inderdaad zodat ze niet de link legt: hier komen = aanlijnen. Aan het einde van de wandeling probeer ik haar niet te roepen om aan te lijnen, maar ga ik haar zelf halen. Meestal is dat ook niet nodig trouwens, dan komt ze zelf naar de auto toe.

 

In het begin, toen ze nog niet los kon, heb ik een lange lijn gebruikt. Ik vond het een verschrikkelijk ding. Ze wilde rennen, en aan de lange lijn kon ze goed vaart maken, waardoor ik (en zij ook) een klap kreeg als ze aan het einde van de lijn was. Heb een paar keer flink pijn gekregen en toen dat ding nooit meer gebruikt.


We hebben wel een flexi die we eigenlijk nooit gebruiken. Die is een heel stuk minder lang, maar dan heeft ze iets meer vrijheid.

Ze vindt een bal heel erg leuk. Die neem ik ook mee naar het bos, daar ren ze ook achter aan. Maar andere geurtjes en vogels zijn toch leuker. Ik denk dat het heel lastig gaat worden om iets te vinden dat ze leuker vindt dan op vogels jagen, dat is nl echt GEWELDIG!

 

Heb al worst geprobeerd, frikadellen en nu smeerkaas. En natuurlijk altijd geweldig blij reageren. Als ze ver weg is ga ik ook wel eens achter een boom staan zodat ze me niet ziet. Als ze merkt dat ze me kwijt is komt ze meestal snel terug. Behalve als ze achter vogels aan gaat.... Iemand nog een idee was honden SUPER lekker vinden?

 

Als het aankomende week nog niet beter gaat zal ik het eens op de cursus vragen.


Ga nu het filmpje eens bekijken!   

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Veel belonen naomi vooral in het begin

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat onze Puk super lekker vind zijn Frolic brokjes (die ronde wat zachtere), ei, kaas, sinaasappel, druif (pitloos!!), en snoepjes met een vis smaak.

Vis is ze gek op (vooral zalm) maar ik zie het niet zitten om met een stuk zalm in me zak te gaan lopen hahaha 

Ik ken ook mensen die runderlong in stukjes knippen en daarmee de hond belonen, knakworst, een tube met soort leverworst erin (speciaal voor de hond), rookworst. 

Hopelijk zit er iets bij wat Puck heel lekker vind. 

 

Let wel op dat hoe meer de beloning 'stinkt' hoe groter de kans is dat er andere honden achter je aan lopen.. *ervaring* 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

" Wat onze Puk super lekker vind zijn Frolic brokjes (die ronde wat zachtere), ei, kaas, sinaasappel, druif (pitloos!!), en snoepjes met een vis smaak.
Vis is ze gek op (vooral zalm) maar ik zie het niet zitten om met een stuk zalm in me zak te gaan lopen hahaha 
Ik ken ook mensen die runderlong in stukjes knippen en daarmee de hond belonen, knakworst, een tube met soort leverworst erin (speciaal voor de hond), rookworst. 
Hopelijk zit er iets bij wat Puck heel lekker vind. 
 
Let wel op dat hoe meer de beloning 'stinkt' hoe groter de kans is dat er andere honden achter je aan lopen..  "

Druiven zou ik niet geven hoor, pitloos of niet. Het is erg giftig voor honden!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Druiven zou ik niet geven hoor, pitloos of niet. Het is erg giftig voor honden! "

 oh echt?? Ik heb juist begrepen dat het om de pitten gaat. Ik geef haar daarom altijd pitloze druiven. Ik bijt ze door de helft en haal dan ook nog dat stukje eruit waar de 'pitten' zitten in de pitloze druiven als je me begrijpt haha

Lief dat je me waarschuwt! Vanaf nu geen druiven meer voor Puk 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien is het ook een idee om de hond tijdens een langere wandeling niet de hele tijd los te laten maar ook af en toe een tijdje aangelijnd te houden, totdat ze wat ouder is en wat langer bij je en snapt dat ze niet te ver weg moet gaan. Voor sommige honden is een lange wandeling los dan net teveel van het goede en zijn die geurtjes toch verleidelijker dan de baas die leuk staat te doen

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Je moet een stapje terug doen, je oefent met haar.  Elke keer als je haar loslaat roep je haar terug op bv. 2m, daarna 4m en zo bouw je op.  Haar enkel terugroepen op een afstand waarvan je weet dat ze terugkomt.  Niet de kans geven er vandoor te gaan.

Wij doen het zo met onze honden, de naam is komen en dan een beloning - altijd!  Niks van "kom hier max"  Gewoon "Max" en een snoepje. 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

"  oh echt?? Ik heb juist begrepen dat het om de pitten gaat. Ik geef haar daarom altijd pitloze druiven. Ik bijt ze door de helft en haal dan ook nog dat stukje eruit waar de 'pitten' zitten in de pitloze druiven als je me begrijpt haha
Lief dat je me waarschuwt! Vanaf nu geen druiven meer voor Puk  "

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Frolic hebben we ook inderdaad. Eigenlijk vindt ze alles wel lekker, maar andere dingen zijn tijdens een wandeling toch interessanter.
Vis heeft ze nog niet gehad, het proberen waard. :)

 

Ik ben van plan om haar de volgende keer aan te lijnen als het te lang duurt wanneer ze komt als ze geroepen is. Dan weet ze dat het iig gevolgen heeft om niet te komen, en als ze wél komt ze los mag blijven lopen én iets lekkers krijgt. Of zou ik er zo juist voor zorgen dat ze niet meer bij me komt als ze niet heeft geluisterd?

 

Net tijdens het uitlaten (klein rondje, waar we meerdere keren per dag lopen om ze te laten plassen, niet in het bos) heb ik haar weer even los laten lopen. Ze was heel erg op me gericht omdat ik het netjes lopen aan het oefenen was, dus ze bleef heel goed in de buurt. Als ze wat verder weg ging floot ik en ze kwamen iedere keer perfect terug! Dit was natuurlijk wel makkelijker aangezien ze heel dicht bij bleef, deze weg veel minder afleidingen heeft en ze was ook nog moe. Maar dit is iig een begin.  

Als we het hele rondje lopen gaat ze vaak de paardenwei in om poep te eten. Dit mag ze natuurlijk niet, maar dan is ze ook slecht terug te roepen. Dus ze moest regelmatig aan de lijn daar, heel jammer. Als dit goed blijft gaan is dat de volgende stap misschien? Los naast de paardenwei.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

https://www.youtube.com/watch?v=8az4wxnbDQU

Door deze manier ging Penny heel erg goed luisteren, zelfs als ze heel erg werd afgeleid. Penny eet ook poep en loopt dan ook weg, maar hierdoor stopte als ik haar riep en kwam ze weer bij mij. Ik heb het met geitenkaas geoefend en steeds voordat ik haar losliet herhaalt.

 

Je moet je hond trouwens niet meteen aanlijnen als straf als hij na een lange tijd pas bij je is gekomen, dan straf je hem voor het komen. Je kan beter naar hem toe gaan en hem daar aanlijnen. Penny ging ook een keer een ander pad in en luisterde niet. Toen ben ik naar haar toegegaan, heb ik haar aangelijnd en vervolgens heb ik haar een lang stuk heel kort gehouden zodat ze niet echt iets kon doen. Dat vond ze niet leuk en daarna heeft ze dat ook niet meer gedaan

 

Ik heb de andere reacties trouwens niet gelezen want ik heb het nogal druk :)

 

Penny kan nu trouwens bij mij niet meer loslopen omdat ze te bang is, maar toen ze het nog wel kon had dat filmpje echt super goed geholpen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Door die manier luistert Penny ook zo goed dat ze vandaag toen ik samen met mijn moeder ging wandelen wel naar mij luisterde maar niet naar mijn moeder. Bij mijn moeder vlucht ze niet weg en kan ze dus nog steeds loslopen (ondanks dat wij precies hetzelfde doen) maar vandaag wilde ze poep eten dus mijn moeder riep haar, toen reageerde ze niet. Ik besloot haar toen te roepen en ze rende echt meten naar mij toe

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ben niet erg goed in Engels, maar als ik het goed begrijp roep je de hond en laat je hem een oefeningetje doen zoals touch, door de benen, etc. en krijgt hij daarna een beloning?? 

''Touch'' kent Puck. Dat vindt ze ook heel leuk om te doen, vooral als ik mijn hand hoog hou waardoor ze moet springen.

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Bedankt voor de reacties!
Ik beloon haar inderdaad ook als ze uit zichzelf naar me toe komt, maar in het begin van de wandeling is dat bijna nooit. Dan is ze helemaal blij en druk en constant aan het rennen, snuffelen, jagen, etc. Ze heeft het loslopen dus ook echt nodig eigenlijk.
Tussendoor roep ik haar, of fluit ik, wanneer ik (bijna) zeker weet dat ze komt. Gewoon om het hier komen te oefenen, en inderdaad zodat ze niet de link legt: hier komen = aanlijnen. Aan het einde van de wandeling probeer ik haar niet te roepen om aan te lijnen, maar ga ik haar zelf halen. Meestal is dat ook niet nodig trouwens, dan komt ze zelf naar de auto toe.
 
In het begin, toen ze nog niet los kon, heb ik een lange lijn gebruikt. Ik vond het een verschrikkelijk ding. Ze wilde rennen, en aan de lange lijn kon ze goed vaart maken, waardoor ik (en zij ook) een klap kreeg als ze aan het einde van de lijn was. Heb een paar keer flink pijn gekregen en toen dat ding nooit meer gebruikt.We hebben wel een flexi die we eigenlijk nooit gebruiken. Die is een heel stuk minder lang, maar dan heeft ze iets meer vrijheid.
Ze vindt een bal heel erg leuk. Die neem ik ook mee naar het bos, daar ren ze ook achter aan. Maar andere geurtjes en vogels zijn toch leuker. Ik denk dat het heel lastig gaat worden om iets te vinden dat ze leuker vindt dan op vogels jagen, dat is nl echt GEWELDIG!
 
Heb al worst geprobeerd, frikadellen en nu smeerkaas. En natuurlijk altijd geweldig blij reageren. Als ze ver weg is ga ik ook wel eens achter een boom staan zodat ze me niet ziet. Als ze merkt dat ze me kwijt is komt ze meestal snel terug. Behalve als ze achter vogels aan gaat.... Iemand nog een idee was honden SUPER lekker vinden?
 
Als het aankomende week nog niet beter gaat zal ik het eens op de cursus vragen. Ga nu het filmpje eens bekijken!    "

 Hier een berner aan flexi in buitengebied op open vlakte krijgt ze de volledige 8 m.

Wel kent ze commando's stop, einde van de lijn, lange lijn, korte lijn, en wacht om ruimte te creeeren om de lijn in te korten. 

 

Echter toen mijn vriend (vertraagd door niet aangeboren hersenschade haar even vast had zodat ik kon proberen een slowmotionfilmpje te maken ging het dus even fout. Hij is er met spierpijn vanaf gekomen maar krijgt de flexi dus niet meer in handen) (edit met gewoon lopen mocht ie dat al niet voor sadi's en zijn eigen veiligheid)

https://youtu.be/2qV5LbPH1Mw

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Ben niet erg goed in Engels, maar als ik het goed begrijp roep je de hond en laat je hem een oefeningetje doen zoals touch, door de benen, etc. en krijgt hij daarna een beloning?? ''Touch'' kent Puck. Dat vindt ze ook heel leuk om te doen, vooral als ik mijn hand hoog hou waardoor ze moet springen.
  "

Dan zal ik even uitleggen wat ik heb gedaan:

Ik heb haar steeds op een afstand van ongeveer 15 meter laten zitten. Vervolgens riep ik haar terwijl ik snoepjes in mijn hand had. Als ze bij mij kwam liet ik haar heel snel zitten (dat moet ze bij ons doen als naar ons is gekomen) en zodra ze die beweging maakte gooide ik het snoepje in de andere richting weg. Dan wachtte ik tot ze het snoepje had gevonden en als ze klaar was begon ik weer opnieuw en dat in een snel tempo achter elkaar. Dat bleef ik herhalen tot ze wat verveeld raakte.

 

Dit kan je ook met andere trucjes afwisselen (zoals inderdaad touch), Penny vond dat heel leuk

 

Ik hoop dat het duidelijk is, anders moet je het even melden.

 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik ben van plan om haar de volgende keer aan te lijnen als het te lang duurt wanneer ze komt als ze geroepen is. Dan weet ze dat het iig gevolgen heeft om niet te komen, en als ze wél komt ze los mag blijven lopen én iets lekkers krijgt. Of zou ik er zo juist voor zorgen dat ze niet meer bij me komt als ze niet heeft geluisterd?"

 Bij ons op cursus wat dat ten strengste afgeraden. Die link leggen ze niet. Zo komen ze liever niet bij jou, want worden ze aangelijnd:)

Moest een keer 15 minuten wachten voordat ik kon aanlijnen.. heb haar enorm beloond. Tis super dat ze komt haha.

 

Heb een paar tips, maar weet natuurlijk niet wat je al doet en hebt gedaan.

Ga eens samen met iemand wandelen en laat die jou feedback geven. Of dat die in de buurt op een bankje gaat zitten.

Als je roept.. roep je dan 1x? Of is het "Puck" "hier" "Puck". ... "kom maar Puck". ... fluiten.. "Puck nou hier komen"... een piep geluidje met je mond.. etc. Zeg maar wat hoor.. maar hier is iemand in de buurt die al 10 commando's geeft voor het hier komen binnen 10 tellen. Zo leer je onbewust je hond aan dat die pas naar 10 x roepen hoeft te komen.

Mijn vriend en ik hebben dit in begin elkaar wel eens op gewezen na een tip op cursus en wij riepen ook wel eens 3x achter elkaar. Nu 1x en ze moet gewoon komen. Weet niet of je dat doet hea, maar als voorbeeld.

 

Weer oefenen met de lange lijn. Laat Puck zijn gang gaan.. roep de Puck 1x. Komt hij niet direct? Rustig touw naar je toe trekken (niet rukken, maar soort oprollen).. (niet corrigeren en ondertussen niks zeggen) en naast je been trekken en dan klopje op de rug en "goed zo". Dit net zo lang doen totdat hij gelijk komt. Zeg dan niet halverwege "goedzo", maar komt hij uit zichzelf bij jou zonder dat je touw hoeft oprollen, geef je een beloning.

Dit kun je ook met je 2en doen met de lijn op de grond. Dan als goed gaat zonder lijn.

 

En tussendoor in een wandeling los en vastmaken, dus niet alleen op het einde. Maak er een spelletje van..

Reageert hij ook op rennen? Ik ren wel eens of doe alsof er iets heek bijzonders op de grond ligt (zonder geluid.. anders is het roepen) en dan rustig aaien en dan vastklikken en belonen. Ik beloon dan dat ze contact maakt en bij mij blijft. Als je snapt wat ik bedoel.

Varieer.. dus niet alleen op einde vastklikken en naar huis en wisseling in bij je laten komen.. speeltje kan ook. Of rennen en als hij bij je is .. zijn naam noemen en voertje. En dan commando vrij.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Vandaag weer gewandeld.Deze keer is ze de hele weg aan de flexi geweest. Als ze uit zichzelf bij me kwam kreeg ze een koekje of worst en een "goedzo, super!" Heb een aantal keer gefloten. Als ze niet kwam trok ik haar mijn kant op. Maar moet ik haar hier voor belonen?? Ze liep dan heel blij naar me toe,  dus ik beloonde haar wel. weet niet of dat goed is?

Als ze uit zichzelf kwam natuurlijk weer "super! !" en smeerkaas!

Laat haar maar een tijdje aan de lijn zodat ze iig niet meer steeds die beloning ervaart van het vogeld jagen enzo. 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Vandaag weer gewandeld.Deze keer is ze de hele weg aan de flexi geweest. Als ze uit zichzelf bij me kwam kreeg ze een koekje of worst en een "goedzo, super!" Heb een aantal keer gefloten. Als ze niet kwam trok ik haar mijn kant op. Maar moet ik haar hier voor belonen?? Ze liep dan heel blij naar me toe,  dus ik beloonde haar wel. weet niet of dat goed is?
Als ze uit zichzelf kwam natuurlijk weer "super! !" en smeerkaas!
Laat haar maar een tijdje aan de lijn zodat ze iig niet meer steeds die beloning ervaart van het vogeld jagen enzo. 
  "

 Weet niet of je mijn tip hierboven hebt gelezen, maar ik zou haar dan wel belonen. Maar dan gewoon met een "goedzo" zonder voertje. Je wil dat ze het leuk vind bij jou. 

 

Ben zelf geen fan van flexi, mogen wij ook niet op cursus. Maar dat is wat je zelf prettig vind natuurlijk;)

 

Fluit je dan nadat je geroepen hebt? Dan is het namelijk dat je meerdere commando's geeft;)

 

Wel super dat het nu zo goed ging!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Overheen gelezen denk ik

Flexi ben ik zelf ook geen fan van. Ik gebruik hem dan ook nooit, dit is de eerste keer. Maar vind het fijner dan een lange lijn, die sleept over de grond en raakt verstrikt tussen de poten. Dan vind ik een flexi veel handiger.

Ik roep niet als ik fluit. Het is gewoon een hondenfluitje, en een commando op zich dus. Voordeel is dat het altijd en bij iedereen hetzelfde klinkt, en ook ver weg goed te horen is.

Ik zit te twijfelen om een goede lange lijn te kopen. De vorige was een geleende van familie, en héél lang, waardoor ze dus heel veel vaart kan maken. (En Puck is snel! ) Ik zat nl te denken, als het hier komen goed gaat aan de lijn, kan ik als tussenstap de lange lijn aan haar tuig laten hangen als ze los loopt. Als ze dan niet luistert kan ik de lijn pakken en kan ze minder makkelijk mijn commando negeren.

Maar dan kan ze natuurlijk wel snel verstrikt raken natuurlijk.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Een lange lijn hoeft niet over de grond te slepen. Ik gebruik nu een lijn van ongeveer 8 meter en hij sleept niet over de grond. Een lange lijn moet je altijd met twee handen vast houden. Op youtube staat daar trouwens een filmpje over op. Het is Engels maar je ziet wel hoe je zo'n lijn vast moet houden. Ik dacht dat het BAT leash skills heette, maar ik zou het even op zodra ik op mijn computer zit.
Hoe lang was die lange lijn eigenlijk?

Ik zou de lijn trouwens niet los over de grond laten slepen zonder dat je hem vast houd. Als jou hond niet luistert en je hem kwijt raakt kan deze heel makkelijk vast komen te zitten.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

https://www.youtube.com/watch?v=byTWUsnuW8o 

dit is het filmpje (ik had de Nederlandse versie gevonden). Het gaat over een methode om uitvallen te stoppen maar je ziet wel hoe je zo'n lijn vast moet houden. Ik doe het trouwens niet helemaal op die manier, maar zo kan het ook. Op deze manier kan een hond niet in de lijn verstrikt raken :)

 

Als je een lange lijn wilt kopen kan je beter een longeerlijn voor paarden kopen. Hier bespaar je veel geld mee :) Ik had een 5 meter lijn voor 16 euro gekocht maar ik kon ook gewoon een 8 meter longeerlijn voor 8 euro kopen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Bedankt voor de tips!

De lange lijn was 20 meter. De flexi is 5 meter. tussen de 7,5 en 10 meter lijkt me wel een goede lengte. 

Zal eens denken over de lange lijn en oven overleggen op de cursus.  Denk dat het misschien een geklooi wordt met en de lijn en het voer en het fluitje en nog een tweede hond. Al gaat dat met wat oefenen misschien beter uiteindelijk.  

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wij hebben een 8 en een 13 meter lijn. Die houden we dan met 1 hand vast.. in de handpalm met duim erover. Je hond zelf laten regelen als hij vast zit of onder pootjes. Zonder ongelukken natuurlijk. Als hij vast zit wel even helpen.

En je kunt op de grond laten hangen zonder dat je vast hebt en elke keer als hij te ver gaat, je voet erop. Zo leert hij dat hij niet verser gaat en kan je wisselen met mag wel verder of juist niet.

Kan niet als je hond weg rent, want inderdaad als je dan ineens op de lijn staat is wel gevaarlijk.

 

Maar volgens mij ben je al goed aan de gang dus succes:)

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^