Vachtverzorging

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

   

Behalve zijn borstelbeurten ontkomt Bailo er niet aan dat ik zo nu en dan zijn vacht bijknip. Hoewel ik persoonlijk vind dat die langere vacht meedoet om hem er leuk uit te laten zien, is het functioneel om zijn haren bij te werken Vooral tijdens regenachtige periodes  kan het geen kwaad. Een kortere vacht droogt dan sneller, omdat het water er minder in kan blijven hangen. Met die kennis gewapend besloot ik hem vorige week te korten. Zijn pensioen wordt er niet anders van.  Zoals altijd geeft hij zijn volle medewerking  tijdens de 'opknapbeurten' en biedt zelfs zijn poot aan om die te borstelen. Vertrouwen, daar komt het op aan!  Met het voorjaar in aantocht dacht ik wat vooruit te lopen op dit seizoen.  Daarom alvast de schaar tevoorschijn gehaald in plaats van de borstels. En laat het nu uitgerekend twee dagen daarna gaan sneeuwen. Maar goed dat die weggegooide winterjas voor onze opgeruimde poedel geen beletsel heeft gevormd, om met veel plezier het niet lang liggende sneeuwlaagje, te begroeten. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bailo ziet er altijd keurig verzorgt uit vind ik. Makkelijk toch als ze het niet erg vinden om verzorgt te worden.

Bacchus hoeft alleen maar geborsteld en gelukkig vind hij het heerlijk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Vachtverzorging....ge moet het mij niet vertellen , maar ach je kiest ervoor vind ik. Dagelijks 15 minuten , is nog niet zo erg.

Ogen reinigen en borstelen.

 

Ik heb geen speciale behandeling voor winter of zomer, regen of zon.

of misschien ja, verleden zomer Lance een froufrouke geknipt zodat zijn ogen meer beschermd worden tegen de zonnestralen. Vond het eerst maar raar, maar ben het nu gewend en het blijft. 

En verder de grote maandelijkse bijwerk beurt, oren , pootjes en buik .

Hij laat het ook goed doen, (buiten zijn nagels knippen) .....alleen diepe zuchten erbij.

 

gisteren nog complimentje gekregen dat mijn hondje mooi verzorgd uitziet. Doet altijd goed 

 

En dan krijgt Bert nu ook van mij een complimentje daarvoor want met zo een krullebol .....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zal je net zien dat er dan toch nog sneeuw komt, gelukkig dat Bailo het niet erg vond met een dunner jasje van de sneeuw te genieten.

 

Jenna is heel makkelijk in principe hoeft ze nauwelijks vachtverzorging, maar vanwege haar allergieen moet ik toch altijd goed opletten op schilfertjes of plekjes en zo nodig aktie ondernemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja drie uurtjes, en Bams is altijd goed verzorgd, maar wil ik haar uit haar wintervacht halen, drie uurtjes en dan nog is ze niet klaar, de volgende keer maar weer, de ruitijd komt er aan, ooooooooooo ik zou nu hulp goed kunnen gebruiken.....

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

" Ja drie uurtjes, en Bams is altijd goed verzorgd, maar wil ik haar uit haar wintervacht halen, drie uurtjes en dan nog is ze niet klaar, de volgende keer maar weer, de ruitijd komt er aan, ooooooooooo ik zou nu hulp goed kunnen gebruiken..... "

 



Geen trimster in de omgeving die aan huis wil komen?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik doe mijn poedeltje ook zelf :-) en idd,beter wat korter,zeker ook op de Hondenschool.en is het erg koud,krijgt hij toch een truitje aan hoor!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^