Ineens geen zicht meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Martha (Gast)

Goedemiddag ik heb een sint bernard die kan ineens niets meer zien bij de da geweest die zei blindheid maar toen heeft ze contact gehad met een dierenarts in Rotterdam die vond het raar dat smurf ineens niets meer kan zien die zei het is misschien een ontsteking want het witte van haar ogen is rood maar ik heb het niet zo breed want de kosten om naar Rotterdam te gaan kost ongeveer alles bijelkaar 200 euro nu weet ik wat er word gezegd dat heb je toch over voor je hond dat heb ik zeker maar ik zit hier thuis ook nog met een man die kanker heeft dus alles bijelkaar valt zwaar is er iemand of ik eerst zelf wat voor mijn hond kan doen ze is voor de rest gezond en ze word 10 jaar en is een sint bernard ik hoop dat iemand mijn raad kan geven gr martha 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hallo Martha,

Ik begrijp dat het allemaal heel zwaar is, met de ziekte van je man erbij.

Maar als je hond ineens niets meer ziet en haar ogen zijn rood dan moet ze echt naar een dierenarts.

Veel sterkte met alles!

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wellicht zijn er ook andere specialisten die dichter in je omgeving zitten? Anders eens zeggen in welke omgeving je ongeveer zoekt?
In Utrecht zit bv een grote universiteit waar ze alles doen om te vinden wat hij eventueel mankeert, of als je eerder richting Belgie zit kan je bv naar de universiteit van Merelbeke?

Als de kosten van het reizen gedrukt kunnen worden, scheelt dat al een hoop neem ik aan. Er zijn ook instanties voor als je het niet zo breed heb..
Maar om je hond zo aan ze lot over te laten.. Nee doe dat aub niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er moet echt wat aan gedaan worden, vraag of je het in termijnen kan betalen... doen zou ik zeggen, je hond heeft pijn aan het oog.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Goedemiddag ik heb een sint bernard die kan ineens niets meer zien bij de da geweest die zei blindheid maar toen heeft ze contact gehad met een dierenarts in Rotterdam die vond het raar dat smurf ineens niets meer kan zien die zei het is misschien een ontsteking want het witte van haar ogen is rood maar ik heb het niet zo breed want de kosten om naar Rotterdam te gaan kost ongeveer alles bijelkaar 200 euro nu weet ik wat er word gezegd dat heb je toch over voor je hond dat heb ik zeker maar ik zit hier thuis ook nog met een man die kanker heeft dus alles bijelkaar valt zwaar is er iemand of ik eerst zelf wat voor mijn hond kan doen ze is voor de rest gezond en ze word 10 jaar en is een sint bernard ik hoop dat iemand mijn raad kan geven gr martha  "

 ik heb wat snel gereageerd, 200 euro voor de reis ? in rotterdam zit een goeie oogarts, maar ga eens informeren bij jou in de buurt , vraag eens aan je dierenarts dichterbij...... er zijn meerderen goeie oogartsen...

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Sterkte!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Het zijn beide ogen Martha?

Ik hoop dat er iemand is die met je met de auto er heen kan, sterkte.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Waar woon je? Misschien kan je dichter bij huis geholpen worden of kan je dierenarts verder advies vragen. Hij kan bv een duidelijke foto nemen en die doorsturen naar de specialist en zo kan die op zijn beurt advies geven aan je da.

 

Mijn da vraagt ook advies aan specialisten als ze er zelf niet uitkomt en stuurt me niet gelijk door, enkel als het niet anders kan.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja waar woon je ? In Belgie is er een stichting die helpt bij financiele nood van baasjes voor hun hond. 

 

Hopelijk geraak je eruit en wordt het terug beter, 

sterkte ook met je man zijn ziekte.

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is lastig een overzicht te vinden van alle veterinaire oogartsen in NL. De beroepsorganisatie van dierenartsen en specialisten KNMvD vraagt hiervoor een inlog; dus alleen voor dierenartsen.

 

De volgende zijn Nederlandse oogartsen aangesloten bij het Europees College van Veterinaire Oogartsen 

http://www.ecvo.org/index.php?option=com_comprofiler&task=usersList&Itemid=&limitstart=0&search=&cbsecuritym3=cbm_77d07265_76948583_426d86a1f708cb52a16960fa75955e07&listid=19

 

Ik heb ook een overzicht bij de Raad van Beheer gevonden met dierenartsen en vet. oogartsen, die de oogonderzoeken op erfelijk gebied mogen doen. Ik hoop dat er één dicht in je buurt zit; neem dan contact op en vraag specifiek naar een dierenarts oogspecialist.

 

https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/ecvo-oogonderzoek/

 

Sterkte.

honden page profiel BrendaBrenda

honden foto van Brenda

Ach wat vreselijk voor de hond. Snel naar laten kijken hoor! Er valt vast wel een regeling te treffen. Hoe vreselijk zal de hond zich voelen nu hij helemaal niets ziet. Echt heel zielig.

Sterkte en hopelijk ook beterschap voor de hond.

En natuurlijk heel veel sterkte bij de ziekte van je man.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Heel erg zwaar met de ziekte van je man erbij...

Maar die hond verdient verzorging, probeer een goede oogarts in je buurt te vinden en probeer wat te regelen met die arts.

Hij kan pijn hebben en hoe langer je wacht, hoe erger misschien de schade is.

 

Het spijt me voor je, maar zo staan de zaken, je hond moet dringend verzorgd worden.

honden page profiel ElianeEliane

Een hond die van ouderdom blind wordt is iets wat geleidelijk aan gebeurd. 

Als het plots is dan heeft dit wel een oorzaak. Er kan bvb door infectie de druk van de ogen doen oplopen en daardoor valt je zicht weg.

Door die druk op de oogzenuw valt het zicht weg maar het is ook pijnlijk.

Belangrijk is eerst en vooral te laten uitzoeken wat de oorzaak hier van is. Er zijn ook, zoals hier al aangegeven, Da die zich in de ogen specialiseren.

Uiteraard met alle begrip voor de situatie, maar één de hond kan pijn hebben. En heeft toch ook recht op verzorging. Vandaar dat er dan naar een oplossing moet gezocht worden.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Goedemiddag ik heb een sint bernard die kan ineens niets meer zien bij de da geweest die zei blindheid maar toen heeft ze contact gehad met een dierenarts in Rotterdam die vond het raar dat smurf ineens niets meer kan zien die zei het is misschien een ontsteking want het witte van haar ogen is rood maar ik heb het niet zo breed want de kosten om naar Rotterdam te gaan kost ongeveer alles bijelkaar 200 euro nu weet ik wat er word gezegd dat heb je toch over voor je hond dat heb ik zeker maar ik zit hier thuis ook nog met een man die kanker heeft dus alles bijelkaar valt zwaar is er iemand of ik eerst zelf wat voor mijn hond kan doen ze is voor de rest gezond en ze word 10 jaar en is een sint bernard ik hoop dat iemand mijn raad kan geven gr martha  "

 Tja Martha. Rottig van je man. Ik snap dat het zwaar is.  Ik snap je échte vraag niet helemaal. Want nu is het net ofdat het afhangt van 200 euro en de reis naar Rotterdam of je hond de juiste behandeling gaat krijgen. Wij zijn allemaal geen dierenartsen. Dus wat verwacht je van ons? Als je zelf thuis gaat kijken wat je voor de hond kan doen, terwijl de dierenarts zegt dat je eigenlijk naar een specialist moet, dan heb je de keus al gemaakt. Dus wat voor advies moeten wij dan geven? Ik kan alleen mijn mening geven. En dat is dat ik het zeer oneerlijk vind tegenover de hond. Misschien heeft hij wel pijn en is dat te behandelen met een zalfje. 10 jaar voor een SB is idd oud, maar dan nog heeft hij recht op een juiste behandeling. Ik zou iemand in mijn kennissenkring proberen te charteren om te gaan. Of een oogspecialist meer in de buurt of een second opinion bij een andere DA. Maar dat dit geld gaat kosten is iets wat zeker is. En daar lijkt het nu om te gaan. En dat vind ik sneu. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Helemaal eens met chantal.

Grote hond, grote kosten.......maar dat er naar gekeken moet worden, vérder gekeken vind ik ook hoor!

Als er n ontsteking achter zit kan dit erg pijnlijk zijn voor je hond.

Vraag anders gespreide betaling oid. Maar nu niks doen......kan niet.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Plotselinge blindheid kan ontstaan door een veel te hoge bloeddruk... En dit kan ontstaan door nierfalen... De blindheid is dan niet meer terug te draaien maar met bloeddrukverlagende medicijnen voelt hij zich wel weer beter... En met een nierdieet kun je ook de verdere aftakeling van de nieren aanpakken...

Als ik jou was zou ik dus de bloeddruk eerst laten uitlezen (veel dierenartsen hebben inmiddels voor dieren aangepaste bloeddrukmeters)... Heeft je eigen dierenarts dit niet, dan kun je rondbellen naar andere dienaressen in de buurt om te kijken of zij het wel hebben...

Het is in ieder geval de moeite waard om het voor te leggen bij je dierenarts.

Heel veel sterkte!



Volgende forumvraag: Rottend vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^