Hond neergestoken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hummelie (Gast)

Wat een triest verhaal is dit. Als er bedoeld wordt Wagenberg in NB dan denk ik dat ik de eigenaar en de honden ken.Honden lopen in het dorp altijd aangelijnd natuurlijk, luisteren naar hun baas (zie ik) en mogen los bij de Wagenbergse plas. Iedereen blijft natuurlijk verantwoordelijk voor zijn/haar eigen hond. maar je mag wel verwachten dat je als eigenaar je hond kent en weet hoe die reageert.

Als je roept tegen iemand als je hond er aan komt: Stuur hem maar weg hoor, denk ik "zie kent zijn hond" . Mocht je jezelf eens vergist hebben en denken dat de andere hond kwaad in de zin heeft (wat altijd kan) til je kleine hondje dan op en trek je knie omhoog. Maar om een hond dan neer te steken.... er zijn geen woorden voor....  Hoop dat de eigenaar van de Mechelaren aangifte gedaan en wens hem sterkte!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Wat een triest verhaal is dit. Als er bedoeld wordt Wagenberg in NB dan denk ik dat ik de eigenaar en de honden ken.Honden lopen in het dorp altijd aangelijnd natuurlijk, luisteren naar hun baas (zie ik) en mogen los bij de Wagenbergse plas. Iedereen blijft natuurlijk verantwoordelijk voor zijn/haar eigen hond. maar je mag wel verwachten dat je als eigenaar je hond kent en weet hoe die reageert.

Als je roept tegen iemand als je hond er aan komt: Stuur hem maar weg hoor, denk ik "zie kent zijn hond" . Mocht je jezelf eens vergist hebben en denken dat de andere hond kwaad in de zin heeft (wat altijd kan) til je kleine hondje dan op en trek je knie omhoog. Maar om een hond dan neer te steken.... er zijn geen woorden voor....  Hoop dat de eigenaar van de Mechelaren aangifte gedaan en wens hem sterkte! "

 



Verschrikkelijk inderdaad... Hoop dat de dader een flinke straf krijgt. Maar wie houd ik voor de gek dat gaat niet gebeuren. Van mij mogen ze hem op zn minst wegpesten uit de buurt daar, totaal geschift om zoiets te doen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik vind het ook nog steeds walgelijk en begrijp er niets van.....diegene die de herder doodstak had hem al vast en sleurde het dier mee naar de zijkant. Hij wist ook duidelijk hoe hij moest handelen om de hond zo snel mogelijk dood te krijgen. Met hetzelfde gemak sleurde hij de hond mee en overhandigde de hond aan de eigenaar lijkt mij.

 

Ik keur het gewoon niet goed om met een mes in je zak te gaan wandelen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ja ik vind het ook nog steeds walgelijk en begrijp er niets van.....diegene die de herder doodstak had hem al vast en sleurde het dier mee naar de zijkant. Hij wist ook duidelijk hoe hij moest handelen om de hond zo snel mogelijk dood te krijgen. Met hetzelfde gemak sleurde hij de hond mee en overhandigde de hond aan de eigenaar lijkt mij.
 
Ik keur het gewoon niet goed om met een mes in je zak te gaan wandelen. "

 Kan ook zijn dat hij eerst gestoken had en dan de hond aan de kant sleurde. Je weet het niet en ik ook niet.

Sandra (Gast)

Hoe kunnen zulke mensen zo iets afschuwelijks doen, wat heb je dan een hele erge zieke geest, en wat zielig voor dat witte hondje dat die zulke eigenaars heeft, als die eigenaars boos zijn op hun witte hondje dan vermoorden ze die ook nog, en wat krijgen ze dan voor straf helemaal niks hoog uit een geld boete.                                               Zulke mensen moeten heel erg gestraft worden, ze moeten al die dierenbeulen naar de beruchte gevangenis brengen waar Joran van De Sloot zit, en zorgen dat ze daar verhongeren, dat zou een mooie straf voor ze zijn, dat is mijn grootste wens.

Blijf van dieren en andermans dieren af.

 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Dat ben ik met je eens Linneke ....we weten het niet maar dat hij de hond al vast had wel dus ja in mijn ogen had hij niet hoeven te steken

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Dat ben ik met je eens Linneke ....we weten het niet maar dat hij de hond al vast had wel dus ja in mijn ogen had hij niet hoeven te steken "

 In mijn ogen had hij ook niet moeten steken.

We waren er niet bij en de waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Vandaag komt de man die de hond dood stak voor de rechter.
Ik ben benieuwd hoe het af loopt.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2493681273/Man+die+hond+doodstak+voor+de+rechter,+beroept+zich+op+zelfverdediging.aspx

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Vandaag komt de man die de hond dood stak voor de rechter.
Ik ben benieuwd hoe het af loopt.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2493681273/Man+die+hond+doodstak+voor+de+rechter,+beroept+zich+op+zelfverdediging.aspx "

 Week schoffelen... 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

"  Week schoffelen...  "

 


Ik hoop toch op 2 weken schoffelen. ;-) :'(

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  
Ik hoop toch op 2 weken schoffelen. ;-):'( "

 Van mij mogen ze hem vijf jaar opsluiten. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

"  Van mij mogen ze hem vijf jaar opsluiten.  "

 


Inderdaad. En zelf nooit meer huisdieren mogen hebben want je weet nooit waar deze man nog meer toe in staat is.

Ik vraag me af (een dier is voor de wet een ding) of hij de hond moet gaan vergoeden en wat daar dan voor een bedrag voor tegenover staat.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  
Inderdaad. En zelf nooit meer huisdieren mogen hebben want je weet nooit waar deze man nog meer toe in staat is.

Ik vraag me af (een dier is voor de wet een ding) of hij de hond moet gaan vergoeden en wat daar dan voor
een bedrag voor tegenover staat. "

 Ja zal inderdaad ook wel een geldboete tegenover staan. Schat dat dit nooit heel veel zal zijn. Niet iets waar hij de rest van zijn leven krom voor ligt helaas... 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik gooi nu eens de knuppel in het hoenderhok: we kennen het verhaal maar van een kant. Als in dit geval het kleine hondje doodgebeten was dan was de eigenaar van de mechel de boeman geweest, of niet?

Hoeveel verhalen hoor je tegenwoordig niet van honden die aangevallen zijn, en ernstig verwond of dood door aanvallen van zulke gevalletjes "hij doet niks".

Ik was er niet bij, en kan en wil er dus in dit geval niet over oordelen.

Maar met alle verhalen van aangevallen honden vind ik het tegenwoordig dus niet zo heel vreemd dat een eigenaar van een klein ras met een mes op zak gaat wandelen, met het idee dat ie zijn geliefde hond (blijkbaar ten koste van alles) moet beschermen.

In hoeveel topics hier wordt daar niet over gediscussieerd wat men kan doen of meenemen om zijn hond te beschermen?

Diep triest dat dat in de tegenwoordige tijd überhaupt nodig zou moeten zijn!! 

 

 

 

 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

 En zoveel is een leven blijkbaar nog maar waard, daar waar die mensen nog rouwen om hun hond is hij met 2 weken gewoon klaar en van alles af.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Het verhaal van de man die de hond dood stak.

'Hond Trix doodgestoken om eigen hond te redden', Casper doet zijn verhaal

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2493991483/Hond+Trix+doodgestoken+om+eigen+hond+te+redden,+Casper+doet+zijn+verhaal.aspx

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Was het noodweer? Kon de 25-jarige Casper uit Made niks anders doen dan hond Trix neersteken toen die zijn hondje Angel aanviel? De politierechter van Breda vindt van wel. Casper krijgt een werkstraf van tachtig uur omdat hij ook anders had kunnen handelen. In de rechtbank doet hij zijn verhaal.

Trix werd 31 januari doodgestoken in hondenuitlaatgebied De Put bij Wagenberg. Volgens het baasje van de Mechelse herder zou Casper Trix bij zijn nekvel gepakt hebben en een paar meter meegesleurd hebben. Het baasje zag toen dat zijn hond aan de kant werd geduwd en op de grond bleef liggen.

'Hij maakte onze hond dood'
Tegen de rechter zei Casper vrijdag: "Ik heb die hond gedood, maar niet opzettelijk. Ik was samen met mijn vriendin aan het wandelen met mijn hondje Angel bij De Put. We kwamen daar een man tegen met twee honden, een kleintje en een grote Mechelse herder. De kleine hond ging meteen spelen met onze hond."

"We liepen verder, voorbij de man en begroetten elkaar. Opeens schiet zijn hond ervandoor. De herder greep meteen onze hond. Hij begon te schudden en te trekken. Hij was onze hond aan het doodmaken", vertelt Casper in de rechtbank.

ZIE OOK: Man (25) die hond Trix doodstak krijgt werkstraf, dader gaat in hoger beroep


'Geef hem maar een schop'
De vriendin van Casper werd tijdens de zitting opgeroepen als getuige. "Die man deed niks, die bleef gewoon staan. Ik raakte in paniek", vertelt de vriendin.

Het baasje zou zijn herder eerder al een schop hebben gegeven omdat de hond bij hem moest blijven. Toen de herder Angel aanviel zou hij gezegd hebben dat Casper de herder een schop moest geven, dan zou de hond wel stoppen.

Mes in werkjas
"Ik heb de herder toen een schop gegeven. De hond begon daarop naar mij te happen", vervolgt Casper. "Daarna begon hij meteen weer op mijn hond in te happen. Ik heb van alles proberen te doen om die hond los te trekken, maar dat lukte niet."

"Ik had mijn werkjas aan die dag. In die jas zat een werkmes. Zonder te beseffen dat het mes een oplossing zou zijn, had ik het al gepakt en de hond gestoken. Ik heb meteen die man geroepen. Dat hij moest helpen, maar hij kwam niet. Hij bleef staan. Ik heb weer geroepen dat hij moest helpen, maar hij kwam nog steeds niet. Toen raakte ik in paniek. Ik was bang voor de reactie van de man. Ik ben weggegaan."

Eerde bedreigingen
De officier van justitie noemt het vooral een emotionele zaak: "Iemand die veel van zijn hond houdt, heeft een verkeerde keuze gemaakt." Van noodweer is dan ook geen sprake, aldus justitie.

De officier gelooft de verklaring niet dat Casper toevallig een mes bij zich had. Een getuige zegt een half jaar geleden het stel tegen te zijn gekomen. Ze kreeg toen te horen dat zij haar hond beter bij zich moest houden, anders zou die worden neergestoken. Ook had Casper vlak na de daad het mes weggegooid. "Ik wilde niks meer met dat mes te maken hebben", reageert Casper hierop.


Hoger beroep
Advocaat Sander Arts zegt dat het wel degelijk noodweer was. "Als je hond al twee keer is gebeten door een agressieve hond en je bent zelf bijna gebeten en je wil dan je hond redden. Het enige andere wat mijn cliënt had kunnen doen was zijn hond dood laten gaan. Daar heeft hij niet voor gekozen." Volgens de advocaat was Trix ook geen goed opgevoede hond. "Je trapt een hond niet om bij je te blijven. Ook zeg je niet dat je hem er maar af moet trappen."

Casper gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Zoals ik al eerder zei zal de waarheid ergens in het midden liggen.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Zoals ik al eerder zei zal de waarheid ergens in het midden liggen. "

 


Inderdaad.

Natuurlijk zegt de eigenaar van Trix dat zijn hond geen vlieg kwaad deed en natuurlijk zegt de eigenaar van Angel dat er wel sprake was van een aanval. Beide verhalen totaal verschillend en beide verhalen hebben punten waarop ze behoorlijk rammelen.
De echte waarheid zullen we waarschijnlijk niet te weten komen, alleen wat de bazen beweren en wat wij daar over kunnen gissen.

Toch vraag ik me af hoe er maatschappelijk gereageerd zou zijn als de versie van Casper als eerste groot in het nieuws gekomen was in plaats van de 'zomaar een vriendelijke hond doodgestoken' versie.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo 3 doggies

honden foto van Lola&Jojo

Maar als zijn hond bijna uitmekaar is getrokken, waar zijn dan de bewijzen ervan bv foto's en/of da rekeningen behandeling enz.

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Maar als zijn hond bijna uitmekaar is getrokken, waar zijn dan de bewijzen ervan bv foto's en/of da rekeningen behandeling enz.
 
  "

 Wou  net zeggen dat had ie naar de dierenarts gekunt als zo'n grote hond kwaad zou willen doen had dat kleine hondje vol bijtwonden gezeten. Obi is begin dit jaar nog gebeten door een mechelse herder en die mist nu een stuk van z'n oor ik bedoel maar...

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  
Inderdaad.

Natuurlijk zegt de eigenaar van Trix dat zijn hond geen vlieg kwaad deed en natuurlijk zegt de eigenaar van Angel dat er wel sprake was van een aanval. Beide verhalen totaal verschillend en beide verhalen hebben punten waarop ze behoorlijk rammelen.
De echte waarheid zullen we waarschijnlijk niet te weten komen, alleen wat de bazen beweren en wat wij daar over kunnen gissen.

Toch vraag ik me af hoe er maatschappelijk gereageerd zou zijn als de versie van Casper als eerste groot in het nieuws gekomen was in plaats van de 'zomaar een vriendelijke hond doodgestoken' versie. "

 Mijn reactie zou hetzelfde zijn. Losloopgebied of niet, laat je hond niet ongevraagd bij een vreemde hond, hou je hond bij en steken met een mes is nooit goed te keuren.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" Maar als zijn hond bijna uitmekaar is getrokken, waar zijn dan de bewijzen ervan bv foto's en/of da rekeningen behandeling enz.
 
  "

 Hoeft ook niet altijd zo te zijn... 

 

Ik heb dat zelf gehad met mijn hond en een losloper zonder baas die ik toevallig kon. Daar had mijn hond het nog wel eens dik van kunnen verliezen. Toen ze elkaar aanvlogen ben ik er tussen beland en eindstand was ik de enige met echte schade. Die hond had een paar gaten, mijn hond nog geen schrammetje. Toch was zij degene die aangevallen werd.

 

Had ik op zo'n moment een mes in mijn zak gehad voor mijn werk... (Stel dat is waar) Dan weet ik het niet hoor.. Niet om het nou goed te gaan praten maar je hebt niet altijd je eigen reactie onder controle in stress situaties. Achteraf kijk je een koe in z'n kont. Dan is het weliswaar absurd maar wel al gebeurd. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, ik heb intussen al zo vaak honden van mijn hond af moeten trekken dat ik een beetje moeite heb met het verhaal dat het niet lukte. Op zijn minst moet het lukken een hond neer te leggen en de nek te beheersen zodat schudden niet lukt. Dan was de persoon ook nog met een vriendin, die zou het kleine hondje eventueel nog kunnen ondersteunen als die vastgehouden werd.

Als je niet weet wat je moet doen, dan is het geweld escaleren geen oplossing. Bovendien was de slachtoffer hond rustig genoeg om voor de man dusdanig goed gemikt te steken dat het dodelijk was. Zonder risico zijn eigen hond te raken. Dus ik heb zo mijn twijfels.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Tja, ik heb intussen al zo vaak honden van mijn hond af moeten trekken dat ik een beetje moeite heb met het verhaal dat het niet lukte. Op zijn minst moet het lukken een hond neer te leggen en de nek te beheersen zodat schudden niet lukt. Dan was de persoon ook nog met een vriendin, die zou het kleine hondje eventueel nog kunnen ondersteunen als die vastgehouden werd.Als je niet weet wat je moet doen, dan is het geweld escaleren geen oplossing. Bovendien was de slachtoffer hond rustig genoeg om voor de man dusdanig goed gemikt te steken dat het dodelijk was. Zonder risico zijn eigen hond te raken. Dus ik heb zo mijn twijfels. "

 Dat laatste wat jij schrijft dus. Dat waren ook mijn gedachten. Alsof het je zomaar lukt een hond van dat kaliber in één keer dood te steken als die in het heetst van de strijd bezig zou zijn. 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Nu op bbc1 over puppyfarms
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^