Hond neergestoken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Eens. Ik vind dat mensen te snel zeggen 'bewust dood gestoken met een mes'. Kan ook verdediging zijn geweest met iets anders. 

 

Maarja, daarom is de discussie lastig. Teveel onduidelijkheden. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" nu zit ik er nog eens over na te denken:
maar is die hond wel neer gestoken?
want ik had net met fietsen ook een leuke fijn elosloper die het grappig vond om achter ons aan te rennen.
(en die vrouw maar roepen: stop dan! ja hallo, jij laat hem los naast het fiets pad)
en ik gooi dus mij fiets op die hond... ja ik weet het niet lief maja het is dat of tussen de kaken van kia...
maar stel die herder kwam met een bloed gang er op af? en het stel van de witte had van die wandel stokken.
(nordid walking ofzo?) daar zit ook een beste punt aan...
en stel die hond loopt/rent daar in. dan al niet of wel express.
ik kan me goed voorstellen dat als er een herder op je kleine hond af komt dat je ziets dan naar voren steekt.. "

Dan ga je niet snel daarna weg. Als je iets perongeluk gedaan hebt... Sowieso... je krijgt zo'n grote hond niet zomaar dood dat hij pats boem neervalt en sterft. Dan heb je doelgericht gestoken dan heb je gedacht "Ik steek daar want... halsslagader" bijvoorbeeld en zomaar met een punt van een wandelstok een vreemde grote hond hard poken?  Daar piept ie hoogstens een keer flink van. Een mes heb je stevig vast steek je in een lichaam en draai je nog eens flink om, daarbij alles kapotsnijdend in zo'n nek. Zo'n hond maakt dan geen schijn van kans want hij bloedt meteen dood. Dat doe je niet met een wandelstok.. dat kun je daar niet eens mee. Voor je dat klaar hebt heeft die hond jou vast denk ik. Als een hond doorheeft wat jouw intentie is.. Hij zal zich wel verdedigen of vluchten. En dan krijg je de kans echt niet meer. En gezien de lengte van zo'n stok heb je geen mogelijkheid om goed te mikken. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" Dan ga je niet snel daarna weg. Als je iets perongeluk gedaan hebt... Sowieso... je krijgt zo'n grote hond niet zomaar dood dat hij pats boem neervalt en sterft. Dan heb je doelgericht gestoken dan heb je gedacht "Ik steek daar want... halsslagader" bijvoorbeeld en zomaar met een punt van een wandelstok een vreemde grote hond hard poken?  Daar piept ie hoogstens een keer flink van. Een mes heb je stevig vast steek je in een lichaam en draai je nog eens flink om, daarbij alles kapotsnijdend in zo'n nek. Zo'n hond maakt dan geen schijn van kans want hij bloedt meteen dood. Dat doe je niet met een wandelstok.. dat kun je daar niet eens mee. Voor je dat klaar hebt heeft die hond jou vast denk ik. En dan krijg je de kans echt niet meer. En gezien de lengte van zo'n stok heb je geen mogelijkheid om goed te mikken.  "

 Boxer van mijn ouders rende tegen een boom op. Op slag dood. Een afgesnoeide tak door zijn borst..

En zo'n stok heeft een metalen punt... ik weet niet... 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Nou dat weet ik zo net nog niet. Waarom loop je in het park uberhaupt met een mes rond? Toch? "

 Het ligt eraan wat voor een mes. Ik heb ook wel met een aardappelschilmesje rondgelopen. Er is niets zo leuk als een appeltje meenemen en die samen schillen en oppeuzelen. Stukje voor mij, stukje voor de hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Boxer van mijn ouders rende tegen een boom op. Op slag dood. Een afgesnoeide tak door zijn borst..
En zo'n stok heeft een metalen punt... ik weet niet... 
  "

 Ja als ie bij z'n hart geraakt wordt.. een borstbeen bij een hond is niet zo heel verschrikkelijk sterk en het hart is altijd een kritieke plek. Verkeerde harde klap daarop en je hebt al een hartstilstand. Dat + z'n eigen snelheid x gewicht, dat is inderdaad een enorme klap. Ik kan me voorstellen dat zoiets meteen fataal kan zijn. Zeker als een tak het lichaam in boort.

Maar deze hond was in z'n nek gewond. Dan heb ik zoiets van of je hebt flink van vaten doorgesneden of z'n nek gebroken.. 

De hond was al dood toen de eigenaar erbij kwam toch, dat is echt bizar snel. 

Danny (Gast)

Misschien had die man wel zo'n swiss army knife bij zich, je weet wel zo'n uitklap ding. Mijn vader heeft zo'n ding ook jaren bij zich gedragen, doet trouwens geen vlieg kwaad mijn vader, vondt hij gewoon handig. Als de herder inderdaad het witte hondje aanviel kan ik begrijpen dat je hem met geweld eraf haalt,ik zou mijn hond ook verdedigen met alles wat ik in me heb,maar als hij eraf is dan nog doodsteken, er zijn geen woorden voor. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

 

Ik loop ook standaard met een leatherman rond.
Dat is ook zoiets, zit van alles aan. Mijn draagbare gereedschapskist haha. Ik denk niet dat iemand een flink mes bij zich draagt. Daar moet altijd iets van een hoes omheen zitten en het ziet er erg verdacht uit. Dus valt het niet op dat moet het iets van een swiss knife, leatherman zijn geweest.

honden page profiel prulprul 3 doggies

honden foto van prul

"  

Ik loop ook standaard met een leatherman rond.Dat is ook zoiets, zit van alles aan. Mijn draagbare gereedschapskist haha. Ik denk niet dat iemand een flink mes bij zich draagt. Daar moet altijd iets van een hoes omheen zitten en het ziet er erg verdacht uit. Dus valt het niet op dat moet het iets van een swiss knife, leatherman zijn geweest. "

 



En jij hebt zon super reactie en redeneringsvermogen en bent zo vingervlug dat je zodra de hond eraan komt her uit je zak kunt halen en het juiste mes tevoorschijn kan frutten en dan te steken? Knap.

Ik kan me eerder voorstellen dat er al eerder bedreigende confrontaties zijn geweest en dat hij dacht volgende x heb ik je rotzak.
Kan me best voorstellen dat je zo denkt maar om het uit te voeren is toch een tweede.
Maar ja het is in nederland nog steeds geen misdaad om een dier te vermoorden helaas. Je krijgt hoogstens een boete voor het dragen van een mes mits het blade lang genoeg is...

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Volgens het verhaal was de eigenaar van de herder zo ver weg dat de hond neergestoken kon worden en dat de daders tijd genoeg hadden om weg te gaan. In dat geval is er meer dan genoeg tijd om een leather man of swiss zakmes te pakken om de hond neer te steken. De hond is vastgehouden, meegeslepen. Dus ook daar was genoeg tijd om een mes te pakken en uit te klappen.

Ik zeg niet dat het goed is, absoluut niet.

honden page profiel prulprul 3 doggies

honden foto van prul

Ha we doen wel goed detective werk zo met zen allen.

;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nouja ik hoop wel dat die dader er nog mee geconfronteerd kan gaan worden. Ik blijf het echt absurd vinden dat je een hond gewoon neer steekt op zo'n manier. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik vind alles raar en absurd aan dit verhaal. Tot op het punt dat ik me afvraag of er wel met een mes gestoken is.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber


Signalement daders:
De man is blank en ongeveer dertig tot 35 jaar oud. Hij heeft blauwe ogen, een slank gelaat en is nagenoeg kaal. Ook had hij een piercing in zijn rechterwenkbrauw en droeg hij een grijs geblokt jack met daarop een capuchon.

Ook de gezochte vrouw is blank en rond de dertig jaar oud. Ze heeft een normaal postuur en donker halflang haar. Ze droeg een opvallende rode of roze jas.

Bulldog
De daders lieten zondagmiddag zelf ook een hondje uit. Het gaat waarschijnlijk om een Engelse bulldog. Vermoedelijk was het beestje circa acht of negen maanden oud. De hond werd aangeroepen met de naam ‘Angel’.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/243824852/Signalement+zo+ziet+het+duo+eruit+dat+een+hond+doodstak+in+Wagenberg.aspx

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dus als ik het goed begrijp zouden eerste de mensen van het kleine witte hondje de herder doodgestoken hebben en nu zijn het mensen met een macho uiterlijk en hond. Hmmm.... ik denk bijna aan vooroordelen, het verhaal word er in ieder geval niet duidelijker op.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Het is een raar verhaal.
Ik hoop wel dat ze de dader vinden of dat de waarheid naar boven komt.

Danny (Gast)

top! Maar straf zal weer tegenvallen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Reden nummer 5684 om je hond bij je te houden en niet ongevraagd bij andere te laten. Waarschijnlijk was het een schrik reactie van die mensen met het kleine hondje. Natuurlijk valt het nooit goed te praten en is het heel erg voor de hond. "

 Ik weet niet hoor, maar ik laat de hond niet uit met een mes op zak...

Schrikreactie is een schop of een lel verkopen, maar neersteken, meeslepen en aan de kant gooien, en door lopen lijkt mij eerder wel doordacht.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Goed zo. Stelletje

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik gok dat de straf voor verboden wapen bezit hoger uit zal vallen,dan het doden van een 'ding'

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende. 3 doggies

honden foto van De relteckelbende.

Alleen al het feit dat die hondenmoordenaar met een mes op zak loopt is al te gek voor woorden. wat als een kind plagend op zijn hond af loopt? nee oppakken die vent en een paar maanden laten zitten in een cel. dit is toch te gek voor woorden.Hein.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Ik gok dat de straf voor verboden wapen bezit hoger uit zal vallen,dan het doden van een 'ding' "

 Daar heb je, denk ik, wel gelijk in

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Alleen al het feit dat die hondenmoordenaar met een mes op zak loopt is al te gek voor woorden. wat als een kind plagend op zijn hond af loopt? nee oppakken die vent en een paar maanden laten zitten in een cel. dit is toch te gek voor woorden.Hein. "

 De herder viel de pup aan. Ik zou dan ook niet leuk reageren. Een Mechelse herder is toch een hond van formaat dus ja.....

De laatste periode van m'n vorige hond wilde ik zeker geen honden bij haar hebben en m'n grootste angst was dat ze overreden of aangevallen zou worden. Ik weet dat ik tot alles bereid zou zijn geweest als dat laatste was gebeurd.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

een mes is niet per defintie een verboden wapen. er zijn wel bepaalde messen die verboden zijn, bv. stiletto's of werpsterren. maar een straf voor verboden wapenbezit zit er niet in denk ik

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Een mes is wel context gebonden..of het dan onder verboden wapen bezit zal vallen...bijv een aardappelschil mesje in je keuken is normaal...maar een mes mee nemen naar buiten om je hond uit te laten niet.Of zoals in de link mee naar de disco is niet waar een mes/wapen thuis hoort.En ik ga er voor het gemak even vanuit dat hij niet aan het vissen was met zijn Zwitserse zakmes.

Geen idee natuurlijk wat voor mes is gebruikt om de Herder te vermoorden!

 

https://www.politie.nl/nieuws/2015/februari/16/08-proces-verbaal-wegens-verboden-wapenbezit.html

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

En als je zegt dat je altijd een mesje bij je hebt om een appeltje te kunnen schillen dan kom je overal mee weg... Nou ja, mits het geen groot mes is, natuurlijk.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Ik gok dat de straf voor verboden wapen bezit hoger uit zal vallen,dan het doden van een 'ding' "

 Hier kan ik zoooo kwaad over worden.   

Tja, hij krijgt een boete van een paar honderd euro.......

Waarom zou je het dan laten......een verkeersboete is vaak hoger.

 

Is het niet mogelijk in Nederland die wet eens te veranderen en een ECHTE straf voor zoiets, moord, te geven. EN....heel belangrijk......te gaan begrijpen dat het geen ding is maar een levend wezen met gevoel.

 

Oef.....hier moet ik niet op doorgaan want dan plof ik.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Zou het niet misschien te maken kunnen hebben met als honden als levende wezens zijn voor de wet dan je er dan geen belasting meer op kan vragen? Geen idee hoor, ik vraag het me alleen even af.

Maar zeker mogen de straffen hoger, maar daar zal eerst de wet voor aangepast moeten worden zodat honden als levende wezens gezien worden en niet als dingen. Want nu is het gewoon simpelweg vernieling, en niet moord.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Om de wet aangepast te krijgen zou je eigenlijk volgende moeten doen........

Die minister zou je verplicht hier op HP eens de berichten moeten laten lezen van mensen die hun schat (hond) verloren zijn.

De emoties, het verdriet, de ellende ........

Gewoon verplicht een dag alles doorlezen.......kijken of hij dan nog denkt dat het "maar een ding" is of dat hij begrijpt hoeveel liefde bij en met een hond gepaard  gaat.

 

OEF 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Zou het niet misschien te maken kunnen hebben met als honden als levende wezens zijn voor de wet dan je er dan geen belasting meer op kan vragen? Geen idee hoor, ik vraag het me alleen even af. "

 

Ik denk eerder dat het makkelijker is voor wetgeving richting dieren die voor voeding gehouden worden. Want een varken die gefokt wordt voor de slacht "te vroeg" doden zonder dat er sprake is van leed... Dat kan nog verdraaid lastig worden om dat wettelijk goed vast te leggen.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Nu op bbc1 over puppyfarms
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^