Focussen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jolanda (Gast)

Hoi ik wil graag weten hoe ik het wandelen weer leuk kan maken samen met mijn Amerikaanse bulldog kayne hij heeft me een paar maanden geleden omgetrokken nu ben ik erg onzeker geworden kayne is buiten echt vreselijk kan niet met andere honden samen zodra hij er ook maar een ziet is het vreselijk hij draagt een mazter anti trek tuig maar zelfs daarmee sleurt hij me mee ook is hij zeer gefocust op katten we hebben er zelf vier zodra hij een kat ziet wilt hij erop af ik krijg hem dan ook niet meer zover om zich op mij te richten ook niet voor iets lekkers voorheen ging het goed en liep kayne keurig naast me met een julius k9 tuig die durf ik naar die val niet meer te gebruiken graag tips om de wandeling weer leuk te maken voor kayne en voor mij

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Je zou focus-oefeningen kunnen doen tijdens het wandelen. Neem wat lekkers mee, zodat jij heel interessant bent  Steeds wanneer Kayne jou aankijkt, geef je hem wat lekkers. Zo leert hij dat het leuk is om de aandacht op jou te hebben.

 

 

 

Wanneer hij gefocust is op een kat of hond in de verte, draai dan direct om en loop te tegenovergestelde richting op. Jij bepaald waar je heen loopt, niet de hond. 

 

Succes 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Eens met Iris

 

Hier ook een hond die heel gefocust was op andere honden. De truc hier is afstand bewaren, flinke bogen maken (wat een hond van nature zou doen, in een rechte lijn op elkaar toelopen is niet netjes in hondenogen, en kan zelfs bedreignd overkomen) Een hond die vrij zou lopen zonder mensen zou waarschijnlijk de confrontatie niet aangaan, maar wij mensen laten honden in situaties komen die ze niet willen, niet aankunnen, vandaar het uitvallen.

 

Wij hebben zelf veel gehad aan Turid Rugaas haar boekjes, Kalmerende Signalen en Help mijn hond trekt.

Ook ben ik me gaan verdiepen in ABC training en BAT, en pas daar ook enkele dingen van toe.

 

Ik zou voor nu de wandelingen proberen kort te houden en vooral zonder afleidingen (andere honden, druk verkeer, drukte, etc). Laat hem eens de route bepalen (als dat past natuurlijk), laat hem lekker op zijn gemak snuffelen, zorg voor een korte maar ontspannen en succesvolle wandeling,dat is meer waard dan een lange wandeling vol frustratie (was voor mij ook even een knopje omstellen). Hoe vaker de hond een ontspannen wandeling heeft, hoe minder gestressed hij het huis uitgaat en er vertrouwen in gaat krijgen dat de wandeling leuk en ontspannen is.

 

 

Volgende forumvraag: Verveling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^