Verveling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DinyDiny

honden foto van Diny

Hallo ik heb een shitzu pup van 6 maanden.
Ik heb het idee dat hij zich verveelt.
Heb van alles in huis speelgoed ga er zeker 6 keer per dag met hem uit.
Maar hij kan zich niet goed vermaken en slaapt ook erg weinig.
Wat zou ik hier aan kunnen doen.

honden page profiel --

honden foto van -

Misschien hersenwerkjes proberen? Pak bijvoorbeeld een doos en stop die vol met wc rolletjes zodat ze netjes naast elkaar staan, dan stop je wat lekkers in de rolletjes en zoeken maar! Of allerlei kranten tot propjes vouwen, in een doos stoppen met snoepjes ertussen en dan laten zoeken. Er zijn heel veel van dit soort dingen simpel te maken met huis tuin en keuken spullen. Helen Hagestein heeft 3 boeken geschreven vól met dit soort spelletjes, ze heeft ook een facebookpagina (spelideeen voor honden) waar je alle spellen op terug kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld een snuffelmat maken, van fleecedekens en een gootsteenmat. Op youtube kun je daar filmpjes van vinden. Maar je hebt ook kant en klare spellen, van nina ottosson of karlie bijvoorbeeld. 

 

Verder kun je de wandelingen ook wat spannender maken dan gewoon alleen wandelen. Je kunt bijvoorbeeld snoepjes verstoppen tussen takken of in het gras. Je kunt hem over muurtjes en bankjes laten lopen, om bomen en palen heen sturen, je kunt "tikkertje" spelen. Zo wordt je hondje ook mentaal uitgedaagd en dan zal hij rustiger zijn in huis omdat hij dan meer voldaan is. 

 

Er is hier ook een topic over hersenwerkjes. Als je het niet kunt vinden dan hoor ik het wel, dan zoek ik de links even. Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met Charlie. Hersenwerkjes zijn erg leuk. Weet wel dat je ze samen met de hond moet uitvoeren. Laat je je hond er alleen mee en snapt hij het niet, dan word je hond gefrustreerd en loop je je doel voorbij.

 

Lees je er goed over in. Je hoeft het niet moeilijk te maken.

Zelfs onderweg tijdens het wandelen kun je de hersens laten kraken. Ik doe vaak, wanneer ik met Puck wandel, een handvol snoepjes in de jaszak en die strooi ik uit over het grasveld hier in de straat. Succes verzekerd haha.

In het bos tussen een omgevallen boom snoepjes verstoppen is ook erg leuk.

 

Een hondensport is ook erg leuk

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Hier een pup van 5 maanden. Als Loco zijn eigen verveel zoekt hij zelf wel iets om zich mee bezig te houden. Laat dat nou altijd dingen zijn die ik niet wil hebben. Ik voorkom het wel dat hij zijn eigen ga vervelen.

 

Zijn speeltjes wissel ik dagelijks om. Zodat ze leuk blijven. Hersenwerkjes zijn hier ook favoriet. Tis wel iets om samen te doen en niet te moeilijk te beginnen. Is het toch nog te moeilijk help je hond dan. Zijn voer word aangeboden in een green feeder. Als je brokken geef kan je ook een voerbal/snackbal gebruiken. Moet Loco net iets meer moeite doen voor zijn eten. Anders is het binnen een minuut op nu is hij er een kwartier mee bezig. Vul ook regelmatig een kong met iets lekkers waar hij een tijdje mee bezig is. Een kluif is ook iets waar hij lekker een tijdje mee bezig is.

 

En de wandelingen worden ook leuk gemaakt. Standaard word er wat lekkers mee genomen om onderweg te verstoppen of in het gras te strooien. Soms word er samen gewandeld met een vriendje/vriendinnetje uit de buurt. Of een nieuw plekje verkent waar allerlei nieuwe geurtjes en dingen zijn om te ontdekken.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Je schrijf ook dat hij weinig slaap. Hoeveel slaap je pup dan?

Waarom heb je het idee dat hij zijn eigen verveel?

Volgende forumvraag: Trainen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^