Mensen staan op het punt een br**dfok puppy te kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Help.

Ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Ik ben zojuist gecontacteerd voor informatie over onze hondenschool.

Ze legt uit dat ze een staffordshire-puppy zondag gaat halen.

Ze *denkt* dat hij 16 weken is. 

Ik vraag dus waar dat hij vandaan komt, want ze zei zelf dat ze het niet helemaal vertrouwde.

Zij antwoord daar op (site van de fokker, weet niet of ik die mag plaatsen?) en:

Ze hebben een btw - nummer dus ik ga ervan uit dat het allemaal in orde is. De mensen deden gwn raar. Ze brachten de pups naar de voorplaats, het reutje dat wij kozen was heel actief en vrolijk maar de 2 vrouwtjes leken me heel schuchter en bang. We vonden het ook raar dat we de ouders en leefomstandigheden niet mochten zien. Ze hadden ook nog veel andere rasse (al zou je op de website denken dat het enkel staffords zijn). We zijn in ieder geval heel blij met onze pup! Ik speel gwn graag op zeker ...

Dit is dus zo fout! Ik ga haar aanraden om toch eens broodfok te googlen voor ze de pup gaat halen. Hoewel mijn hard breekt voor dat kleine reu-pupje, dat waarschijnlijk niet eens 16 weken is.

Ze gaan er wel meteen mee naar de dierenarts gaan.

Ik besef nu pas hoe een gewetensconflict dit is.
Enerzijds mag je broodfok absoluut niet steunen, anderzijds is er wel dat kleine pupje dat er niets aan kan doen en ook een familie verdiend.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ze mag zich inderdaad afvragen of hij wel 16 weken is... Vaak worden ze ver onder de 8 weken verkocht (lijkt mij dat je het verschil zelf wel ziet tussen een pup van -8 weken of een van 16+). Maar goed, wat doe je in zo'n situatie. Ik zou het ook maar lastig vinden.
Je hart zegt meenemen, je verstand wat anders...

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Pfff als iemand die ik ken een broodfok pup zou gaan halen zou ik het hem zowat verbieden  En tja dat is ook een puntje, je moet niet denken aan die ene pup die "zielig" is en een huisje nodig heeft, je moet altijd in je hoofd houden dat de verkoop van een pup alleen maar weer plaats maakt voor een nieuwe... helaas... Maar de harde waarheid. 

 

Laat haar maar even zien hoe slecht die pupjes gesocialiseerd worden, hoe veel er wel niet ziek worden of zelfs sterven en hoe de moederhonden er aan toe zijn... Heeft ze trouwens de moederhond uberhaupt gezien? Anders is het al helemaal foute boel...

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

tja, ik denk dat je alleen advies zou kunnen geven hierin.

 

 

Je kunt deze mensen natuurlijk niet gaan verbieden daar een pup te kopen, hoe graag je dat misschien ook zou willen.

 

 

Ik zou deze mensen wel informeren dat ze op het punt staan bij een br**dfokker een pup aan te schaffen en ook wat de gevolgen van de koop zijn, zowel voor deze individuele pup, als voor de moederhond en de volgende pups die er weer gaan komen. 

 

Ik begrijp je gevoel in deze ook wel hoor, dit reutje verdiend ook een gied huisje, hij kan er immers ook niks aan doen! 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Ze had nog niet van broodfok gehoord. ;-)

Ik heb haar aangeraden het te googlen voor ze de pup zondag gaan halen.

Dat ik vond dat ik haar moest waarschuwen dat haar pup mogelijks geen 16 weken is en in de toekomst ernstig ziek kan worden.

Maar dat ze vooral zelf haar oordeel moest vellen over de fokker en dat ze uiteraard zeer welkom is bij ons op de hondenschool, moesten ze de pup gaan halen.

Ze heeft nog niet gereageerd. Het doet me echt pijn. Ik wil die mensen hun geluk niet afnemen, maar 2 mensen t.o.v. die miljoenen hondjes zonder stem. Ik moest er echt iets van zeggen.

Ik snap echt niet hoe je daar nou nog nooit van kunnen hebben gehoord? En vooral als er een waarschuwing op de facebook pagina van onze hondenschool staat, via ze contact heeft gezocht!

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Pfff als iemand die ik ken een broodfok pup zou gaan halen zou ik het hem zowat verbieden  En tja dat is ook een puntje, je moet niet denken aan die ene pup die "zielig" is en een huisje nodig heeft, je moet altijd in je hoofd houden dat de verkoop van een pup alleen maar weer plaats maakt voor een nieuwe... helaas... Maar de harde waarheid. 

 

Laat haar maar even zien hoe slecht die pupjes gesocialiseerd worden, hoe veel er wel niet ziek worden of zelfs sterven en hoe de moederhonden er aan toe zijn... Heeft ze trouwens de moederhond uberhaupt gezien? Anders is het al helemaal foute boel... "

 



Nee de man had de twee reutjes en twee teefjes mee naar voor gebracht om te laten zien. De teefjes waren heel bang zei ze.

Maar ze hadden een btw-nummer...

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Ze staan trouwens hier tussen:
http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

Heb het haar door gegeven. ;-)

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  

Nee de man had de twee reutjes en twee teefjes mee naar voor gebracht om te laten zien. De teefjes waren heel bang zei ze.

Maar ze hadden een btw-nummer... "

 

Zelfs als de teefjes heel bang zijn zoals ze zeggen dan zou het zelfs nog fout zijn, want karakter gaat over op de pups. Maar goed dat is niet eens de waarheid denk ik, de moederhond is waarschijnlijk gewoon niet aanwezig, hoogstwaarschijnlijk een pupje uit oost europa. Een btw nummer zegt trouwens niks, nouja, het zegt dat ze bedrijfsmatig fokken... Laat het eigenlijk alleen nog maar slechter klinken eigenlijk :p  

 

Ik hoop dat ze er van af zien :) 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Laat ze even naar dit filmpje kijken, misschien dat ze dan voor eens en altijd genezen zijn om bij die smerige broodfokkerij/hondenhandel te kopen. Daar een pup kopen is de walgelijke broodfokkerij steunen. Voor elke pup die verkocht wordt, wordt er weer een teef gedekt om nieuwe pups te "produceren"

 

https://www.youtube.com/watch?v=sfZsQU09cl4

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Een btw nummer kan ik ook vandaag nog aanvragen. Dat heeft werkelijk met niets anders te maken dab de belasting. 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Laat ze even naar dit filmpje kijken, misschien dat ze dan voor eens en altijd genezen zijn om bij die smerige broodfokkerij/hondenhandel te kopen. Daar een pup kopen is de walgelijke broodfokkerij steunen. Voor elke pup die verkocht wordt, wordt er weer een teef gedekt om nieuwe pups te "produceren"

 

https://www.youtube.com/watch?v=sfZsQU09cl4

  "

 



Dankje ik geef het door.

Ze heeft ondertussen gereageerd dat ze het opgezocht heeft en begrijp wat broodfok is nu.

Nu zegt ze dat het haar erger lijkt om de pup niet te halen. Wat er dan mee gebeurd. Ik hoop dus dat jou filmpje haar in haar besluit helpt.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Een btw nummer kan ik ook vandaag nog aanvragen. Dat heeft werkelijk met niets anders te maken dab de belasting.  "

 



Nee ik vond het ook zo raar van haar om dat als argument aan te brengen. Trouwens die broodfokkers zorgen wel dat ze in orde zijn met de wet of toch zo lijken.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik snap het hoor, dat ze denkt van ja maar dan blijft dat puppy daar. Maar als ze het puppy wel nemen is er morgen een nieuwe voor in de plaats

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Veel meer kan je vrees ik niet doen.

 

Begrijp je gevoel wel. Hier in de straat ook sinds kort iemand met een broodfok pup. Kwam haar tegen toen ze haar pup al had. Ze vond het wel handig dat zij al 4 maanden was. Scheelt weer dierenarts kosten voor de inentingen . Zij had ook nog nooit van broodfok gehoord. Hoe stom kan je zijn.  Maar gelukkig heb jij wel de kans om ze van te voren te waarschuwen. Maar hopen dat ze er iets mee doen.

 

Nu zijn we nog geen 2 weken verder en heeft ze meer dierenarts kosten dan inentingen kosten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  

Nee ik vond het ook zo raar van haar om dat als argument aan te brengen. Trouwens die broodfokkers zorgen wel dat ze in orde zijn met de wet of toch zo lijken. "

 Precies .

Het zegt mij vooral dat deze mensen goedgelovig zijn of gewoon allang hun zinnen op de pup gezet hebben. 

 

Staat de fokker bekend als broodfokker? 

 

Denk dat je alleen maar met concrete informatie in de vorm van plaatjes deze mensen kunt waarschuwen, en de rest is helaas aan hen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

We hebben hier de laatste jaren heel wat radeloze kopers met een zieke pup uit de broodfokkerij gehad, die dit forum pas vonden nadat ze al een pup hadden gekocht.

 

De eerste dag deden de pups het nog aardig; dan bergafwaarts. De truc is dat de handelaren vlak voor het meegeven van de pups, suikerwater geven, zodat de pups tierig lijken.

 

Ook veel eigenaren, die een pup met parvo hadden gekocht, die het wel of niet gered hebben. Deze pups met parvo hebben dagenlang aan het infuus gelegen; vaak in universitaire dierenklinieken. De kosten hiervan zijn exorbitant hoog.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Niet alleen de pups

 

Op deze manier hou je de hel open voor de kweek honden

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

allemaal hondjes met parvo uit de smerige broodfokkerij

 

 http://www.hondenpage.com/hondenforum/44170/overlevers-van-parvo.php

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  

Dankje ik geef het door.

Ze heeft ondertussen gereageerd dat ze het opgezocht heeft en begrijp wat broodfok is nu.

Nu zegt ze dat het haar erger lijkt om de pup niet te halen. Wat er dan mee gebeurd. Ik hoop dus dat jou filmpje haar in haar besluit helpt. "

 

Laat het haar wel duidelijk wezen dat ze met het kopen van die pup alleen maar de broodfok steunt en het dan alsmaar door zal blijven gaan :( Hopelijk helpt dat, want die pup maar kopen omdat die zo zielig is... Ja heel begrijpelijk natuurlijk, maar eigenlijk maak je het dan alleen maar erger, dan hebben de broodfokkers weer een klant gescoord.  

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Pup krijgt waarschijnlijk een paspoort uit Oost Europa. Dat baseer ik ook op het feit dat de pup al 16 weken is. Vanaf eind vorig jaar mogen alleen pups van minimaal 15 weken worden geïmporteerd, zowel in NL als BE, en de pups moeten dan met 12 weken de rabiësenting gehad hebben. 21 dagen daarna kan pas vervoer en import plaatsvinden.

 

Het is een ras, dat ook op karakter gefokt moet worden. Het is dan ook aan te raden een pup bij een fokker te kopen, die aangesloten is bij de rasvereniging http://sbtcn.nl/

 

Iedereen, die een staffordshire aanschaft, moet zich realiseren dat dit ras als de hond volwassen wordt, niet kan opschieten met soortgenoten (c.q. andere honden) en mensgericht zijn. De staffordshire moet dus geleerd worden om buiten andere honden te negeren.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Na anderhalve week heeft ze me eindelijk laten weten dat ze de pup toch heeft gekocht. ;-)

Ze zijn er mee naar de dierenarts geweest direct en hij had alle inentingen gehad en is voorlopig gezond.

Hij komt uit Tsjechië.

Ze komen ook naar onze hondenschool wanneer hij bekomen is van de 'verhuis'. Dierenarts wilde hem ook de spuit tegen kennelhoest niet geven daarom (is verplicht voor onze hondenschool). Hij heeft al veel stress moeten mee maken in zijn korte leven.

Hij doet het voorlopig heel goed, is speels en kan goed met het kindje overweg.

Fijn voor het hondje; spijtig dat broodfok weer gewonnen heeft

honden page profiel BalouBalou 3 doggies

Jammer dat iemand bewust voor een broodfok hondje kiest.

Je hebt je best gedaan. Hopelijk heeft ze een leuk, vriendelijk gezond hondje in huis gehaald.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Onbegrijpelijk dat iemand met opzet voor de broodfok kiestDan heeft ze er of niets van begrepen of het maakt haar niets uit. Had dan liever voor een asielhond gekozen, ook al kwam die misschien uit de broodfok, je steunt dan tenminste die praktijken niet.

 

Ik denk dat ik zulke mensen niet meer om me heen zou kunnen verdragen en het contact verbreken, maar dit terzijde

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Het blijft dweilen met de kraan open zolang mensen geloven dat ze een pup gered hebben. In zekere zin is dat misschien ook zo, tenzij straks de run naar de DA kan beginnen, met slechte afloop.

Op FB werd onlangs nog een verhaal gedeeld van mensen die een pup gekocht hadden in de grensstreek B/NL. Pupje doodziek en de mensen gaven toe dat ze geen flauw idee hadden van BF...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Never ending story mensen hebben gewoon geen geduld .... Spijtig dat mensen ondanks ze gewaarschuwd worden en er van op de hoogte zijn toch een pup nemen lekker egoistisch.. Pup is wel "gered" maar de mama mag wel rotten in een schuur en dat hebben ze nu wel gesteund :(

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Jenna,

Treurig dat die mensen niet verder kijken dan hun neus lang is.

Lekker kortzichtig; als zij maar een pup hebben en totaal geen oog voor de wantoestanden, waar deze pup in geboren is.

De hondenhandelaren in pups uit de vreselijke broodfokkerij uit Oost Europa, duwen je een pup in de armen en hopen dan dat je verkocht bent.

De mensen, die daar een pup kopen zouden eens een bezoekje moeten brengen in de puppy mills in Oost Europa. De honden leven in smerige krotten meestal zonder daglicht. Teven worden elke loopsheid gedekt en als er niet genoeg pups geproduceerd worden, worden de teven afgemaakt. Die fokkers zijn een stelletje onderontwikkelde barbaren met geen greintje gevoel voor dieren.

Volgende forumvraag: Amerikaanse Bulldog 7 maanden oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^