Trainen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Beste leden,  Ik had een vraagje ivm trainen van de hond.  Onze pup is nu 4 maand. Ik ben een hele dag met hem thuis en door de dag heen probeer ik hem spelerderwijs wat basis dingen bij te brengen. ( zit, lig, blijf,...)   Nu doe ik dit altijd zonder snoepjes of eten. Hij eet heel graag en als ik wil trainen met snoepjes is hij totaal niet meer gefocust op de oefening.   Ik train dus met een speelgoedje. Maar is dit doenbaar? Hou ik dit ene speeltje dan enkel om te trainen? Als hij iets goed doet gooi ik het weg en kan hij er even mee spelen. Ik weet alleen niet of dit even effectief is als snoepjes.    Het is niet zo dat hij alle basis dingen al onder de knie heeft maar ik oefen gewoon elke dag en denk dat het bij sommige hondjes gewoon wat langer duurt :)  Ik doe het ook gewoon doorheen de dag. En niet te lang. Ik kreeg onlangs commentaar van iemand dat hij nog wat manieren moest leren :(  wat had hij gedaan? We stonden te wachten op mijn dochter en ik liet hem naast me zitten. Die persoon kwam naar mijn pup toe om hem te aaien en mijn hondje sprong tegen zijn been op.    Nu begin ik natuurlijk onzeker te worden of ik wel juist met hem bezig ben. Hij is toch nog maar 4 maand? Hij is zindelijk en gaat na zijn plasje mooi op het matje zitten tot zijn pootjes worden schoon gemaakt. Hij gaat overal met ons mee en is dan een leuke hond zonder wild of hevig te doen. Zelfs bij katten :) Ik vind dat knap van hem. Maar msschn ben ik gewoon een trots baasje en moet hij al meer kunnen?? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik principen kan je belonen met speelgoed. In de agility wordt dat vaak toegepast. Je zou ook bijvoorbeeld een woordje kunnen zeggen "yes" bijvoorbeeld om nog eens extra te bevestigen dat ie het goed doet. 

 

Dat je pup nog opspringt tegen mensen is dood normaal. Maar dan moeten mensen er wel aan meewerken om het opspringen af te leren. En dat deed die man niet echt correct. Willen mensen je pup aaien kan je bv om een zit vragen en de mensen mogen dan je pup aaien springt je pup op moet die persoon dan even wegdraaien. Zo leert je pup dat het niet opspringen meer voor hem oplevert. Als ik het zo hoor ben je op de goede weg!! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vind dat je het goed doet. Met speelgoed trainen is toch prima? Als jou hondje dit leuk vind en jij uiteindelijk het gewenste resultaat ziet is het goed.

 

Die persoon in kwestie die jou hondje aanhaalde is zelf hartstikke fout. Jou pup zat netjes naast jou en diegene heeft je pup uit de concentratie gebracht. De volgende keer  moet je die persoon ook even flink over z'n hoofd aaien. Kijken wat ie doet, bij het ongewenste gedrag gelijk zeggen; je hebt nog heel wat manieren te leren .

Yasmin (Gast)

Dat woordje erbij ga ik zeker proberen! 

 

Ik vond de opmerking ook niet fijn. Hij kwam tenslotte zonder boe of ba op mijn hondje af.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

 Nu begin ik natuurlijk onzeker te worden of ik wel juist met hem bezig ben.
Hij is toch nog maar 4 maand?
Hij is zindelijk en gaat na zijn plasje mooi op het matje zitten tot zijn pootjes worden schoon gemaakt. Hij gaat overal met ons mee en is dan een leuke hond zonder wild of hevig te doen. Zelfs bij katten :-) Ik vind dat knap van hem. Maar msschn ben ik gewoon een trots baasje en moet hij al meer kunnen??  "

 Flinke puppy, hoor!

Niet onzeker worden, is nergens voor nodig. Het lijkt wel een nieuwe trend dat een hond vanaf dag 1 zowat alles moét kunnen en moét begrijpen en perfect kneedbaar moét zijn. Pffffff… alsof er al niet genoeg druk is in deze wereld… dus laat je niet opjagen.

Er is tijd genoeg om te leren, er zijn geen deadlines die je moet halen, lekker op 't gemakje samen de wereld verkennen en genieten van elkaars vriendschap.

Je doet dat prima!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dat woordje erbij ga ik zeker proberen! 
 
Ik vond de opmerking ook niet fijn. Hij kwam tenslotte zonder boe of ba op mijn hondje af.
  "

 Daar zal je aan moeten wennen .... Hoeveel keer ik al ongevraagt "opvoedingsadvies" gekregen heb van voorbijgangers ... Wordt je moe van na een tijdje maar het went ook wel 

Yasmin (Gast)

Blijkbaar.

 

Ik dacht niet dat je dat ook bij hondeneigenaars tegen kwam. Zo van "die van mij kon dat of dat op 1 week tijd"

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nou als ik het zo lees is die man die die opmerking plaatste degene die nog wat manieren moet leren. Je loopt niet zomaar op een pup af en gaat die proberen te aaien dat is heel onbeleefd en kan voor de pup dreigend overkomen.

 

Je ben juist goed bezig hoor, het maakt denk ik niet uit of je met snoepjes of speelgoed traint, zolang het maar ontspannen en leuk is voor jullie.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Blijkbaar.
 
Ik dacht niet dat je dat ook bij hondeneigenaars tegen kwam. Zo van "die van mij kon dat of dat op 1 week tijd"
 
  "

 Van mii mogen bijvoorbeeld honden niet op udhai aflopen als hij aan de lijn loopt op straat. Mensen zeggen dan dat ik hem zo niet goed socialiseer. Maar hun hond staat tegelijkertijd wel te blaffen omdat ze perse naar mijn hond willen. Dan denk ik... Wie is hier nu niet goed gesocialiseerd ...

Yasmin (Gast)

Soms wil ik wel antwoorden als ze zoiets zeggen .Maar het is onze eerste hond als gezin en dan zwijg ik liever.

 

Misschien gaat het wat trager met een speeltje. Maar we vinden het niet erg. Hij krijgt zoveel informatie. En onze enige betrachting is dat hij kan meedraaien in ons gezin en zijn plaatsje vindt. 

En je leest zoveel over trainen met eten. En laat ons dat juist niet willen doen...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Soms wil ik wel antwoorden als ze zoiets zeggen .Maar het is onze eerste hond als gezin en dan zwijg ik liever.
 
Misschien gaat het wat trager met een speeltje. Maar we vinden het niet erg. Hij krijgt zoveel informatie. En onze enige betrachting is dat hij kan meedraaien in ons gezin en zijn plaatsje vindt. 
En je leest zoveel over trainen met eten. En laat ons dat juist niet willen doen... "

 Dat is toch ook je goed recht om zelf te bepalen waar je mee traint? Wat maakt het uit als het misschien trager gaat met een speeltje (wat denk ik niet zo is).

Een hond leert snel of een hond leert niet snel dat is net als met mensen. De een heeft 3 weken nodig om een opdracht te begrijpen en de ander heeft met een halve week de hele opdracht in de smiezen.

 

Het is inderdaad belangrijk dat je hond mee kan draaien in het gezin, dat je hond zindelijk is en dat je hond lief is.

Volgende forumvraag: Plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^