2e hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

We zitten te denken aan een 2e hond. Bumper is nu bijna 2 en wil er eigenlijk wel 1 bij. Maar doe ik daar bumper niet tekort mee? Of zou hij het wel leuk vinden? Dat hij ons moet delen met een andere hond.

honden page profiel ellenellen 3 doggies

honden foto van ellen

hartstikke leuk een tweede hondje erbij

ik heb twee hondjes en ik heb echt niet het idee dat 1 van beide iets tekort komt. ik heb wel het geluk dat ze helemaal gek van elkaar zijn, nooit ruzie of strijd onderling, liggen altijd lekker tegen elkaar aan

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dat hangt van jezelf af of je Bumper tekort doet. 

Als alle aandacht uitgaat naar de nieuwe pup, doe je hem inderdaad tekort.

Maar als je zorgt dat Bumper niet minder aandacht krijgt dan ervoor, dan doe je hem niet te kort.

Het kan soms even duren voordat ze aan elkaar gewend zijn.

Maar 2 honden die samen kunnen leven en spelen is erg leuk.

Maar goed, ik heb er natuurlijk zelf ook twee. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het ligt heel erg aan jezelf den ik.. 

 

persoonlijk zie ik het zelf niet zitten om een tweede hond te nemen, Mijn zusje heeft een hondje dat hier ook in huis woont, dus we hebben er wel 2, maar allebei een eigen.. Ik vind het zelf best lastig om ze beide aandacht te geven. Er is altijd wel een hond jaloers als ik de andere aai.. Ik wil zelf mijn aandacht gewoon aan 1 hond kunnen geven en me maar op 1 hond focussen, misschien dat er ooit ergens ver in de toekomst een bij komt maar dat is nog niet het plan. 

 

Soms logeert er wel een hond hier, dat vindt mijn hond heel leuk, lekker spelen etc dus dat is wel weer een voordeel :) 

 

Gewoon zorgen dat Bumper eerst de aandacht krijgt, zodat hij zich niet onder doet voelen tegenover de andere 

 

Mijn hond en mijn zusje haar hond spelen trouwens echt onwijs leuk samen, waren beide tegelijk als pup in huis gekomen, we doen juist expres veel apart zodat ze daar ook aan wennen, en dat zijn ze al, ze zijn vaker een paar dagen / week van elkaar weg. Maar vind het wel fijn om te zien dat ze ook zeker wat aan elkaar hebben

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Tja dat is een vraag die je niet aan mij moet stellen.

Heb al meer dan 30 jaar 2 (of 3) honden.

Of je Bumper daarmee tekort doet (als al eerder gezegd) ligt aan jezelf.

Hier doe ik bijna alles met de 2 samen. Maar soms is er 1 of de ander bij mij en dan knuffel of stoei ik apart.

Ligt puur aan jezelf hoe de honden dit ervaren. Ze zijn beide even lief en evenveel waard. En dat moet je ze laten merken. Als je er een pup bij pakt kun je Bumper er bij betrekken, "als grote hond" om de pup op te voeden. Daar stimuleer je Bumper ook mee.

 

Hoe is Bumper met andere honden. Ik bedoel is hij een honden hond of meer een mensen hond??

 

Verder denk ik dat honden elkaar iets kunnen geven wat wij als mens ze niet kunnen geven. De hondse omgang. Dat vind ik heel belangrijk. Als ik zie hoe mijn honden met elkaar omgaan soms, dat kan ik ze niet bieden terwijl ze dit wel nodig hebben.

 

Nogmaals, zoiets moet je mij niet vragen want ik ben van mening dat een hond een roedel dier is en een soort genoot nodig heeft.

 

Succes met je overwegingen en volg je hart.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het zal even wennen zijn voor Bumper.....maar na een poosje zullen het zeker maatjes worden, neem  geen hond voor  Bumper, maar echt voor jezelf...

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Heb sinds kort een tweede hond erbij en mijn eerste hond heeft flink moeten wennen maar het heeft hem heel goed gedaan. Hij is nu een stuk stoerder met wandelen en andere honden.


Daarnaast vullen ze elkaar perfect aan, de ene wil lekker de hele dag bij je liggen en de ander wil lekker veel naar buiten. Dus met de een maak ik grote wandelingen en als ik terugkom gaat die op haar plaats liggen slapen en kruipt mijn kleintje lekker op schoot en zijn ze allebei helemaal tevreden :-)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben ook een jaar of 25 twee honden. We weten niet beter. Hier gaat het altijd goed.                                                                                   

Gewoon zelf opletten wat je doet en met welke hond. Pupje heeft veel aandacht nodig als het slaapt kun je met de ander iets doen.  Wij vinden het leuk.

 

 

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Ik denk dat je bumper er niet tekort mee zou doen. Je hebt alleen wel iets minder keus qua rassen, omdat je moet kijken wat voor type hond er goed in jullie  'roedel' past. Probeer te zoeken naar een hond met een karakter dat voor jullie allemaal iets positiefs toevoegt 

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Wij hebben exact dezelfde leeftijd gekozen om een tweede hond erbij te nemen. Qua leeftijd vind ik het perfect. De oudste is stabiel, maar nog speels genoeg om de pup bij te houden.

 

Voor Loes was het even wennen. Het heeft even geduurd voor ze Polly accepteerde als huisgenoot. We hadden verwacht dat dit vlotter zou verlopen, Loes is immers heel sociaal naar andere honden toe.

Maar geen zorgen, ze kunnen elkaar inmiddels niet missen.

Of je je andere hond tekort doet, ligt idd aan jezelf. Loes en Polly hebben in principe een andere baas: Loes is van mij, Polly van mijn vader. Dat maakt het iets makkelijker, al doen we wel eens dingen met elkaars honden. We zorgen ervoor dat wat de ene hond krijgt, dat de ander dat ook krijgt. Beide zijn dus even belangrijk. En we doen met elke hond ook wel eens iets apart, zodat ze ook individuele aandacht krijgen.

Wij hebben er trouwens voor een pup gekozen van hetzelfde ras als onze oudste is. We hebben dus twee Maltezers in huis.

 

Wij hebben alvast veel plezier met twee honden.

Jij veel plezier met het uitzoeken van een ras/fokker /pup!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij hebben binnenkort ook een tweede. Udhai heeft zijn nieuwe huisgenoot wel al paar keer ontmoet. De klik is er enorm tussen die twee. We doen geregeld (halve) daguitstapjes en tussen udhai en O'die klikt het enorm.

 

Ik vind dat je rekening moet houden met persoonlijke en rastypische eigenschappen. Ze moeten bij elkaar passen vind ik. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Ik vind dat Sylvia het mooi heeft omschreven.

 

Waar je best rekening mee houdt is dat het aanpassing vraagt, Bumper heeft tijd nodig om te wennen. En dat is zo afhankelijk van de ene hond tov de andere hond.

Ook wel zien welke combinatie.

En verder het tijd geven om aan elkaar te laten wennen. Wat soms wel echt wel een aantal weken kan duren. En dan heb je er die na een paar dagen al vrienden zijn.

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

Wij hebben bijna 13 jaar een hondje gehad, zij wist volgens mij niet dat ze "maar" een hond was maar zag zichzelf gewoon als 1 van ons. Ze had niks met andere honden liep ze zo voorbij buiten. Ze was overigs altijd lief maar toonde geen interesse haha oké nu was Rusty ook wel een beetje apart hondje daarin. 

 

Wij hebben nu gekozen voor twee hondjes (de bedoeling was 1 wellicht 2e in de toekomst.. vervolgens hadden we twee zusjes haha oke wij zijn beetje slecht voorbeeld haha) Ik moet zeggen vind nog steeds de beste keuze die wij gemaakt hebben. Als ik zie hoe die twee lekker met elkaar bezig zijn, ons zo goed als niet missen als je eventjes de deur uit bent of moet werken vind ik stiekem toch wel fijn. Ze hebben elkaar, al ben je uren bezig met je hondje soms zijn ze toch alleen. 

 

Ik moet zeggen twee pups tegelijk zou niet iedereen aanraden nu waren gelukkig deze twee eigenlijk twee model hondjes en ging het prima. Beetje geluk gehad, zou inderdaad aanraden als je hondje van 2 hebt die dan al is "opgevoed" er een tweede bij te nemen. Zoals gies beschrijft hierboven kunnen nog lekker samen spelen en even die lekkere puppy momenten weer terug. 

 

ik denk dat jullie enorm veel plezier aan gaan hebben, goed over na denken je hebt de lasten van 2 maar ook dubbel plezier! 

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

waar ik trouwens beetje bang voor was met 2 hondjes dat ik niet een band met ze zou opbouwen of een voorkeur zou krijgen voor 1. 

 

Nou ik ben gek op allebei en neem ook bewust tijd om soms samen, en dan ieder apart eens lekker te knuffelen of aandacht te geven en dat vinden ze volgens mij prima zo :) aandacht te kort komen ze hier toch nooit. 

 

Voorkeur tja soms ben ik team rose soms team ruby maar als ik moet kiezen ben ik team Rose & Ruby :) haha 

honden page profiel rosinarosina 3 doggies

Ik ken Bumper niet. Maar ik heb zelf de ervaring dat een ander hondje erbij het eerste hondje verrijkt. Om zo te zeggen ze werden meer hond. Nog wel op ons gericht maar ook op elkaar als speelmaatje bijv.

 

Dus onze ervaring is na het meerdere malen ondernomen te hebben positief! Houd wel rekening met het reageren van Bumper op honden buiten. Vind ie mannetjes of vrouwtjes niets doe er je voordeel mee. Vind hij grote honden niets idem.

 

Veel succes en mocht je er toe overgaan dan ben ik heel benieuwd naar je ervaring

 

Groetjes

koert (Gast)

ik zal een Ierse setter doen

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Ik /wij gaan nog even goed nadenken over een 2e hond. Bumper heeft moeite met grote honden dus het word sowieso een kleine hond. Ook is bumper meer op ons gericht dan op soort genoten. Ik zit zelf te denken aan een shih tzu  (bumper is een kruising ) ik twijfel of een pup of misschien een herplaatser lastig allemaal wil niet uit emotie beslissen maar er goed over nadenken.  In iedergeval bedankt voor de reacties 

Volgende forumvraag: hoe duur is een shih tzu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^