Kvv vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SkipperdepipSkipperdepip

honden foto van Skipperdepip

Hallo,

Ik ben net nieuw op dit forum, dus bij deze stel ik me ook graag voor als baasje van Skippy, Welsh Springer Spaniel van net een jaar.

Skippy krijgt nu nog gedeeltelijk brok en kvv van Lotgering.
Nu zou ik graag willen weten of de kvv van Dogmeat ook goed is.
Ik zou dan de enkelvoudige kvv willen proberen, maar hoe maak ik hier een compleet menu van? Ik zag dat ze bij hun complete variant vitaminepremix toevoegen. Is dit dan het enige verschil?

Ook heeft Skippy tijdens zijn kvv dagen vaak witte en harde ontlasting.
Ik had al gelezen dat dit door teveel bot kan komen. Is dit schadelijk?

Lotgering geeft aan bij de meeste mixen 15% bot te gebruiken, maar bij Dogmeat is dit 20%. Is Dogmeat dan wel een goede keuze?

Sproet (Gast)

Hoi,

 

Lotgering heeft een erg wisselende samenstelling. Sommige honden doen het er goed op, maar ook veel (waaronder de mijne) helemaal niet. Van de ene soort zat mijn hond aan de diarree en de andere had hij krijtpoep. Lotgering is goedkoop en dat zie je terug in het vlees. Ik was er niet tevreden mee en heb het niet weer besteld. Ik voer nu carnibest als hoofdvoer en dit vind ik er altijd goed uitzien (niet zo'n kleverig papje) en mijn hond doet het er erg goed op. Bij degomeat was er maar één variant waar mijn hond goede ontlasting op had, dus ook dit voer ik niet meer. Om te zorgen dat je hond geen tekorten oploopt is het van belang de enkelvoudige varianten af te wisselen en dus meerdere diersoorten door elkaar heen te voeren. Of je hond het er goed op doet, zou je kunnen uitproberen. Ik vind het belangrijk dat een kvv er goed uitziet, goed verpakt is en de hond goede ontlasting heeft. Witte poep is niet goed en vaak niet fijn voor je hond.

honden page profiel SkipperdepipSkipperdepip

honden foto van Skipperdepip

Dankjewel Sproet.

Ik zit ook een beetje met de betaalbaarheid van het voer.

Ik vindt 3 euro per kg nog wel betaalbaar, maar Carnibest wordt voor mij al te duur.

Gelukkig is de hoeveelheid poep wel een stuk minder, als pup had hij wel het dubbele aan ontlasting dan onze Golden retriever had (die trouwens op het zelfde merk brok zat/zit).

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Wat je ook kan doen, is de dure merken afwisselen met de goedkopere.

 

 

Wat ik doe, ik bestel de ene keer 20 kilo carnibest, de andere keer 20 kilo kivo en dit wissel ik dan tussendoor af met de versies van smuldier.

Soms de complete en soms de enkelvoudige (hart, pens) en vul deze aan met wat kippen/eendennekken of karkas van konijn oid, net wat ik nog heb liggen.. En lekker een keer per week een vet visje, een rauw eitje en gepureerde rauwe groente. 

 

Onze hond doet het hier prima op, altijd goede ontlasting en ziet er super uit. 

Volgende forumvraag: Schrikbarend artikel??!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^