Schrikbarend artikel??!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jeffreyjeffrey

Dit artikel kwam ik tegen op Facebook, wat zeggen jullie hiervan? Hoe komt dit volgens jullie?

WAARSCHUWING VOOR HONDENEIGENAREN, PAS OP VOOR PARMABOTTEN!

Vrijdag kochten we een kluif voor Luna bij de dierenwinkel.Deze Parmabotten liggen vacuüm verpakt in het schap. Luna heeft er van gekloven en ook de knokkels er vanaf gegeten. 's Avonds kon Luna heel moeilijk poepen en bleef maar persen. De volgende morgen lag ze te trillen van de pijn en kwam er bloed uit haar anus, poepen ging niet meer. Bij de dierenarts was op een röntgenfoto te zien dat haar darmen van voor naar achter verstopt zaten met keiharde ontlasting en scherpe botsplinters. Luna moest blijven en werd onder narcose gebracht waarna ze haar laxeerden en met clisma's probeerden het weer op gang te brengen. Dit lukte niet en de dierenarts vertelde dat het er slecht uitzag. 's Avonds is Luna opnieuw onder narcose gebracht en hebben ze haar darmen gemasseerd, heel voorzichtig om ze niet te perforeren. Hierna wederom gelaxeerd en clisma's waarna op een foto bleek dat haar darmen zo goed als leeg waren. Ze is blijven slapen met wat pijnstillers en de volgende morgen belden ze weer dat ze nog veel aandrang had om te poepen doordat alles wat beschadigd was geraakt. Vanmiddag mag ze hopelijk naar huis en dan moeten we afwachten of er niks kapot is van binnen. Mensen, koop deze Parmabotten niet voor je hond. Ze splinteren en zorgen voor een hoop ellende, op het etiket stond niks over het feit dat het bot zelf niet gegeten moet worden. Graag delen!

 

honden page profiel --

honden foto van -

Dit kan zeker, je mag een hond nooit gekookte of gerookte botten geven omdat deze dus kunnen gaan splinteren en bovendien veel te hard zijn voor het gebit!

jeffrey (Gast)

Maar hou weet je wat gekookt of gerookt is en is dat bij rauwe botten niet dat risico.

Ik geef wel eens een runderbot zo.n grote. Wat is dit dan komt uit dierenwinkel dino bot heet dat het lijkt rauw maar ligt niet in vriezer

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B


Ja verschrikkelijk!


Ook ik geef die botten nooit!
Als het goed is staat er op de verpakking of het gerookt of gekookt is en je kan het meestal ook wel zien hoor.

Vraag, als je het niet zeker weet, gewoon even na bij de dierenwinkel.


En nee, bij rauwe botten gebeurt dit niet. Bot gaat pas splinteren wanneer het bewerkt is.

jeffrey (Gast)

Dan gooi ik dat bot voor de zekerheid weg kan het kwaad dat hij er zoveel van op heeft al?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B


Dat zou ik ook doen, weg gooien!


Wanneer heeft je hond er van gegeten?

honden page profiel --

honden foto van -

Ja een dinobot is gerookt, dat is dus niet goed. Als je nu niks aan je hond merkt hoef je niet accuut naar de dierenarts, maar ik zou het bot wel weggooien om schade te voorkomen. Wat je beter kunt geven is bijvoorbeeld runderkophuid, runderoren, kalfshoefjes of bullenpezen. 

Bij rauwe botten is dat gevaar niet, alleen mag je nooit botten van dragende delen geven omdat die veel te hard zijn. Denk aan benen van poten ed. Van lam kan dit dan geloof ik weer geen kwaad, omdat dat een jong dier is waardoor er nog veel kraakbeen in het bot zit.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ja een dinobot is gerookt, dat is dus niet goed. Als je nu niks aan je hond merkt hoef je niet accuut naar de dierenarts, maar ik zou het bot wel weggooien om schade te voorkomen. Wat je beter kunt geven is bijvoorbeeld runderkophuid, runderoren, kalfshoefjes of bullenpezen. 
Bij rauwe botten is dat gevaar niet, alleen mag je nooit botten van dragende delen geven omdat die veel te hard zijn. Denk aan benen van poten ed. Van lam kan dit dan geloof ik weer geen kwaad, omdat dat een jong dier is waardoor er nog veel kraakbeen in het bot zit. "

 Ik weet niet wat voor hond TS heeft (een schrokker of niet), maar ik zou heel erg oppassen met die ellendige hoefjes. Een kennis van ons zijn Bull is er in gestikt, en ze kreeg het onder toezicht. Hij heeft het niet uit haar keel kunnen krijgen. Onze eigen eerste Bull heeft bijna het leven gelaten door zo'n rottig runderoor. Die hebben we er godzijdank toen met een tang uit kunnen trekken. Maar wat een paniek. Dat soort spul komt hier van zijn leven niet meer in huis. Het enigste wat ik nog een beetje vertrouw is een hertengewei.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ik weet niet wat voor hond TS heeft (een schrokker of niet), maar ik zou heel erg oppassen met die ellendige hoefjes. Een kennis van ons zijn Bull is er in gestikt, en ze kreeg het onder toezicht. Hij heeft het niet uit haar keel kunnen krijgen. Onze eigen eerste Bull heeft bijna het leven gelaten door zo'n rottig runderoor. Die hebben we er godzijdank toen met een tang uit kunnen trekken. Maar wat een paniek. Dat soort spul komt hier van zijn leven niet meer in huis. Het enigste wat ik nog een beetje vertrouw is een hertengewei. "

Oh bah! Die van mij knaagt met heel veel beleid en neemt nooit het hele ding in haar bek dus met haar ben ik niet bang dat ze stikt, het laatste kleine stukje gooi ik ook altijd weg. Maar goed dat je het zegt, dat is zeker iets om rekening mee te houden dan! 

 

Hertengewei vind ik juist weer griezelig, omdat het zo kei en kei hard is! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik noem het recreatie botten, in de dierenwinkel liggen ze, en worden gretig verkocht...weg ermee, te veel calcium krijgen ze binnen en het veroorzaakt verstopping, gerookte botten en ook die vacuüm verpakte zie ik daar, nee niet kopen, ook de kauwbotten die licht bruine ook niet geven, die verteren ook zeer slecht, koop een runderkophuid bot, een lange stok, of een bullepees en geef een heerlijke kong met wat magere smeerkaas aan de binnenkant gesmeerd, of.........dat heb ik voor Bams, gedroogd stokvis, goed voor de tanden, en veilig, wel duur maar dat hoef niet iedere dag gegeven worden....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



veilig heel veilig, gedroogd stokvis, goedkoop bestellen, dan bij www.witjesverzendhuis.nl.... een groot stuk in de week, goed voor de tanden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Maar hou weet je wat gekookt of gerookt is en is dat bij rauwe botten niet dat risico.
Ik geef wel eens een runderbot zo.n grote. Wat is dit dan komt uit dierenwinkel dino bot heet dat het lijkt rauw maar ligt niet in vriezer "

 Dit is al jaren bekend over die botten. Ik ken een hond die het overleefd heeft en eentje die dit met de dood heeft moeten bekopen. Ongelooflijk dat dit verkocht mag worden. 

Hoe je erachter komt dat je iets deugdelijks geeft? 

Verpakking lezen, kijk hoe t product eruit ziet en bij twijfel niet doen. Koop bij een adres waar je 100 % vertrouwen in hebt. 

Mijn kvv verkooppunt zou zoiets bv nooit verkopen. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hier wordt op dit forum al jarenlang voor gewaarschuwd.

 

Geef je hond geen gerookte of gekookte botten; deze splinteren met soms zelfs de dood tot gevolg.

 

Precies dezelfde tekst als het openingsbericht in dit topic van januari 2013

http://www.hondenpage.com/hondenforum/139535/waarschuwing-..parmabotten-!.php

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hertengewei is ook niet helemaal onschuldig, heel veel honden die met kracht erop bijten breken hun tanden.

Volgende forumvraag: Kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^