riem aandoen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chantal Chantal

Hallo allemaal, ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Sinds een week hebben we onze hond Soof gehaald bij Stichting Poor Animal. Soof is een reu en 6 maanden oud en hij komt uit Portugal. Soof was extreem bang toen hij bij ons kwam. We zijn nu een week verder en er is al veel veranderd. Hij komt al naar ons toe en eet koekjes uit ons hand, dat had ik een week geleden nog niet durven hopen. Het grote probleem is dat ik zijn riem niet om krijg zonder hem al teveel stress te bezorgen. Hij komt zelf naar ons toe, maar zodra ik mijn arm met de riem ( of zonder riem) naar hem toe beweeg, schiet ie weg. Ik heb besloten om het even met rust te laten omdat het hem de nodige stress oplevert, dus hij doet nu zijn behoefte even in de tuin. De keren dat ik het met veel moeite wel voor elkaar heb gekregen genoot ie van het buiten zijn! Kunnen jullie me helpen? Want het lijkt me heerlijk om met hem te gaan wandelen en hij heeft ook zeker zijn beweging nodig! (Het is een mix met een podenco) Groetjes Chantal

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Hij is aan de riem lopen waarschijnlijk niet gewend.  Hij is nog maar 1 weekje bij jullie. Ik denk dat je veel geduld moet hebben. 

Laat je de halsband om of doe je die af? Als je halsband omlaat is het al wat makkelijk erom de riem eraan te klikken. Maar ik lees dat hij je arm al eng vind. Hij moet leren dat de riem niet eng is maar dat dat naar buiten gaan betekend. Misschien de riem neerleggen in de woonkamer met wat lekkers ernaast. Of de riem vasthouden en dan een koekje/snoepje geven, dan steeds wat dichter naar hem toen met je hand en de riem.

Hebben ze vanuit de stichting geen tips meegeven? Was hij in de opvang of is hij gelijk meegegaan met jullie?

Misschien hebben er anderen hier op hp met ook een angstige hond meer/betere tips.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat Odette zegt

 

En ik zou er op letten dat als je de riem of halsband om doet dat je hurkt en vanaf onderen pakt, dus niet over hem heen hangen 

Eventueel tegelijk snoepjes geven of op de grond strooien

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou persoonlijk nog een paar weken wachten met de riem om doen en wandelen.

 

Eerst zorgen dat de hond aan jullie en het huis/de tuin gewend is, aan jullie aanraking en alles wat bij jullie in huis gebeurd. Zodra hij hier gewend is, dan voorzichtig beginnen met een riem omdoen. Ga er dan evt bij op de grond zitten/liggen zodat je niet boven hem hangt. Dit is voor veel honden niet prettig.

Begin met het wandelen in huis en in de tuin, zodat hij kan wennen aan de riem en aan de lijn wandelen. Zodra dit goed gaat, voorzichtig een aantal meter (misschien meer als hij durft) bij de voordeur vandaan.

 

Je moet niet te snel willen. Je moet klein gaan kijken, echt puur en alleen naar de hond en niet naar wat je zelf graag wilt, dat komt later pas. Doe alles in kleine stapjes. Maak ze niet gelijk te groot.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Ik zou ook niet te veel willen in 1 keer. Wat je wel kan doen is de riem ergens leggen, bijvoorbeeld dichtbij zijn slaapplaats. Of gewoon ergens dichtbij zijn eetbakje. Je laat het maar wat rondslingeren tot hij het wat gewoon is. Misschien is hij gewoon bang van de riem omdat die op een soort zweep lijkt. Ons Naaltje uit Spanje is bang van een bezem omdat die op een stok lijkt. Wat ze hebben meegemaakt zal je nooit weten, maar ik kan er mij al iets bij voorstellen.

Je spreekt over een hond die extreem bang is, dan heeft hij zeker nare dingen meegemaakt, want een hond die in normale omstandigheden heeft geleefd ginder, is niet extreem bang, maar eerder sociaal en meteen superaanhankelijk.

Geef het veel tijd en geduld. Eens je hond de riem niet als marteltuig aanziet, gaat hij die associëren met wandelen en dan is de riem alleen nog maar fijn voor hem.

Veel succes met je hondje!!!

 

honden page profiel Chantal Chantal

Dank voor jullie snelle en fijne reacties! Ik denk inderdaad dat ik meer geduld moet opbrengen, het is al heel knap hoe vertrouwt hij in een week tijd met ons is. Volgens mij heeft hij inderdaad heel wat meegemaakt. Ik ga de riem even loslaten, en inderdaad in de buurt van zijn mand leggen en hem eerst helemaal aan ons laten wennen. Fijn zo'n forum, ik heb er al veel tips vandaan kunnen halen, nogmaals bedankt, Chantal

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Voertje uit je hand laten eten. Voertje geven en even zijn zijkant van zijn aanraken. Voertje uit je hand laten eten. Voetje aanraken. En dat blijven herhalen. Roep hem en voertje. Dit gewoon blijven oefenen.

 

Laat hem altijd naar je toe komen.

Dan kan je voertje met de riem over je hand, voertje, riem in je andere hand. Riem op de grond en voertjes er kver strooien.

Oefenen met aanraken, aan zijn zijkant, kinnetje. Aanraken met de riem en voertje. Riem in je hand en voertje.

Zo kan je gaan oefenen met de riem is leuk, aanraken is leuk.

Voertje in je hand  riem om je arm, hoog houden, hand hangt in de riem en als hij dan een voertje eet moet hij zelf een stukje door de riem. Doe een hand vol brokjes, arm in je riem hangen en beweeg de riem een stukje. 

Zo stapje voor stapje. Neem er de tijd voor, dan maar even in de tuin.

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als je zover bent kan dit filmpje je helpen. Het hondje in de film is zo bang/onzeker dat ie van zich afbijt. Het ziet er anders uit, maar het onderliggend probleem is hetzelfde. Als je je hond zelf laat kiezen om mee te doen en ook om te stoppen ( heel belangrijk voor een angstige hond) zal het uiteindelijk snelller gaan en hem vertrouwen in je geven.

https://m.youtube.com/watch?v=VU6PovniaQA

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

En hier nog een enorme berg informatie over leven met en het trainen en helpen van angstige honden. En ook wat je vooral niet moet doen. 

https://fearfuldogs.wordpress.com

 

honden page profiel Chantal Chantal

dankjewel Wendy, handig om zo'n filmpje te zien

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Misschien de riem nooit vanboven naar hem toe brengen ? Hij is misschien ooit met een riem geslagen ?

 

ik zou de riem in mijn hand , laag houden en eerst een koekje geven. 

Dan voorzichtig de riem vastmaken ,?

nog even eraan  toevoegen dat hij een riem die op de grond ligt niet als gevaarlijk zal aanzien.hopelijk

 

wat mooi dat je een buitenlander hebt genomen en een kans wilt geven.

Volgende forumvraag: belonen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^