Belonen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

"Alleen als ik hem een brokje laat zien, wil hij wel werken, slim he? "  Dat was zo ongeveer wat een hondenbaas mij als verhaal opdiste over zijn hond. "Als wij werken, willen wij toch ook beloond worden?" was mijn opmerking. Maar direct liet ik daarop volgen: "Toch hoeft een beloning niet altijd een versnapering te zijn. Als de hond net gegeten heeft, hoeft hij eigenlijk niet meer. Maar dat wil niet zeggen dat je hem dan geen andere beloning kunt aanbieden. Je kunt hem na een geslaagde poging laten bewegen door bijvoorbeeld een bal te laten ophalen, je kunt ook even met hem dollen, maar een belonend woord is heel vaak ook al voldoende en je stem heb je altijd bij je. Een voorwaarde is dan wel dat je een goede band met je hond hebt. Het dier zal dan blij zijn dat het iets voor je heeft gedaan. Dit kunnen wij vergelijken met een vriendendienst. Hoe geweldig is het, als we gratis eens iets voor een ander doen en daarvoor waardering krijgen zonder dat wij betaald worden. Je wordt dan betaald met een stuk respect en waardering. En precies... daar zit onze hond ook naar te smachten. Je kunt de hond volstoppen met voedsel, maar weinig contact met het dier hebben.  Zou het dier daar op zitten te wachten?" Volgens mij begreep die man mijn betoog en hopelijk laat hij zijn hond inzien dat hij bij de familie hoort en daar dankbaar gebruik van maakt, door op zijn beurt de baas een plezier te doen.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Daar in heb je gelyk bert myn pup geef ik ook een heel klein snoepje maar myn lieve queenie die verleden jaar ingeslapen is moest ik niet geven ze deed wat men vroeg maar myn pup is maar by 5maand en ze komt rapper als ze wat krygt maar gelyk heb je

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Klopt,de mijne zijn ook geen koekiemonsters.

 

In het begin wat lekkers voor het leermoment,daarna vrolijk doen een aaitje ofzo.

En niks geen lekkers meer.

Ze zouden dichtgroeien hier,daarbij wil ik niet dat de hele dag door, troep, lekkers tussen de tanden zit.

Alleen met loslopen doe ik het nog wel want soms is het heel moeilijk om dan terug te komen want het is zo leuk los lopen.

En eerlijk de leuke stem van baasje, vrouwtje is veel leuker dan een koekje dat merk je heel goed.

 

Wat wel irritant is anderen met koekies in de zak, mogen zij ook,Nee.

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii vindt alle beloningen leuk. Dus wordt dat flink afgewisseld. Ik ben ook de enige die haar iets geeft. Koekjes van een ander krijgt ze beslist niet. 

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Naar mijn idee inderdaad de grootste misvatting in het opvoeden. Ik heb beloont met eten tot Shadow 1.5 jaar oud was. Toen heb ik dit gestopt, omdat hij de aanleerfase van alles wel gehad had. Na de aanleerfase verwacht ik gewoon dat hij doet wat er van hem verwacht wordt.

Tegenwoordig beloon ik hem nauwelijk met eten of een speeltje. Ik beloon hem nu met een aai over zijn bol of een ''goed zo''. In onze sport heb ik nooit met eten beloont, werk averechts. Daarbij doe ik alles op stem.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik beloon wel degelijk met voer, ook bij opdrachten die ze al kent. Maar ik beloon soms ook met spel, met een speeltje of zonder want ook zonder speeltje kun je natuurlijk spelen. En ik beloon ook met een trotse "heel goed gedaan knappe meid!". Maar ik wissel wel af, zodat mijn hond nooit weet in wat voor vorm ze haar beloning krijgt. Bij behendigheid beloon ik nooit met voer maar bij jachttraining wel, alhoewel ik daar vaker beloon door even achteruit te lopen en even te knuffelen en te spelen. Ik ben van mening dat, mits goed gebruikt en niet het snoepje al klaar gehouden wordt en de hond niet volgepropt wordt, er niks mis is met een voerbeloning op zijn tijd. Zo lang je maar in de gaten houdt dat je hond het niet alleen maar voor voer doet maar inderdaad vooral voor het goede gevoel en dat goede gevoel kan dus op meerdere manieren gecreeërd worden denk ik.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb d.m.v. de clickertraining Santa veel geleerd, en omdat op de cursus het zo werd gepromoot, altijd blijven belonen met lekkers.

Ik vind t op zich niet erg, maar idd, geef tegenwoordig ook wel een knuffel of een vriendelijk woord.

Santa is erg gericht op eten, dus die kijkt bij alles zo van, komt er nog wat?

 

Wat een collega ooit vertelde, heel trots, als hij een koekje pakte wist de hond al wat hij moest doen....

Wat ik jammer vind is dat mensen weleens zeiden dat clickeren met lekkers omkopen is. Zo ziet ik dat niet. De beloning is pas zichtbaar als het commando is opgevolgd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wordt niet beloond met voer, nimmer, Bams is een heerlijke eter, zou zeker beloond willen worden met iets lekkers, maar een kwijlenbak.... vandaar nimmer beloond met wat lekkers.....

een aai een gebaar een spel, alles waar ik haar mee kan verleiden , behalve met voer, en het werkt....
Ook bij Ogin ben ik dat al aan het doen, geen beloning met voer, ze zijn blij met een aai, knuffel en spel,

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja een hond is lid van het gezin, en er ontstaat dan een bepaalde routine waar dan natuurlijk geen beloningen meer aan te pas komen (hier tenminste niet)

 

Zelf vind ik lekkertjes fijn om een hond vertrouwen te laten winnen, of soms eens wat lekkertjes strooien ter ontspanning. Of een kunstje aan te leren of soms ter afleiding.

 

Op de een of andere manier is het gebruik hier ontstaan dat als Jenna iets duidelijk wil maken, ze op de rand van mijn stoel springt, haar poot op mijn arm legt en ook volhoudt. Wat ze precies wil, naar buiten gaan of wat aandacht, of iets lekkers is dan aan mij om uit te vinden. Maar ze wordt door mij wel daarvoor beloond om het aandacht vragen. Omdat ze voor mij best moeilijk te lezen is af en toe door haar meegaand karakter, ben ik dolblij met die aktie en daar wordt ze ook altijd voor beloond.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier word ook beloond met een snoepje. Ik droog zelf runderhart en laatste keer stukjes penslap gedroogd. Ik kan puck namelijk niet blij maken met een speeltje. 

 

Uiteraard, als ze er mee naar mij komt dan doe ik mee. Als ik uit mezelf begin word ik aangekeken of ik wel goed wijs ben.

 

Commando's uitvoeren doen we thuis bijna nooit, tenzij het noodzakelijk is. Buiten gebeurt dat soms als we er zin aan hebben. Uiteraard gaan er dan snoepjes mee, puck is dan helemaal blij :). Ze vergeet soms zelfs eerst nog te plassen hihi.

 

Verder gebruiken we de commando's op de behendigheidsles. Daar zijn ze nodig. 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Hier word ook beloond met een snoepje. Ik droog zelf runderhart en laatste keer stukjes penslap gedroogd. Ik kan puck namelijk niet blij maken met een speeltje. 
 
Uiteraard, als ze er mee naar mij komt dan doe ik mee. Als ik uit mezelf begin word ik aangekeken of ik wel goed wijs ben.
 
Commando's uitvoeren doen we thuis bijna nooit, tenzij het noodzakelijk is. Buiten gebeurt dat soms als we er zin aan hebben. Uiteraard gaan er dan snoepjes mee, puck is dan helemaal blij :-). Ze vergeet soms zelfs eerst nog te plassen hihi.
 
Verder gebruiken we de commando's op de behendigheidsles. Daar zijn ze nodig.  "

 Eens! Abby heeft ook niks met speeltjes, alleen als het haar uitkomt.

 

Voor de rest is het maar goed dat ze geen middelvinger heeft, anders stak ze die naar mij op als ik met een frisbee aankwam lopen.

Volgende forumvraag: fotoshoot met team lolly
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^