Dom, tenzij het mevrouw uitkomt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nu heb ik in de tussen tijd best wel wat ervaring met honden, vooral de buitenlandertjes. 
Wij hebben zelf een pup opgevoed (want het leek ons ook wel leuk om een hondje zijn hele leven te kennen en een beetje te kunnen kneden wat betreft opvoeding, de meeste buitenlandertjes hebben toch wel iets van een rugzak of gebruiksaanwijzing)
Maar wat is ze dom. Haha, ik ben niet zo'n baas die de meest slimme honden ter wereld heeft hoor. Gruul is erg slim, maar Thalia.... De achterkant van een varken is slimmer zeg maar. Nu vond ik dit ergens wel jammer want het leek me erg leuk om allerlei commando's aan te leren. Ook commando's voor beide honden (zoals dat de een de ander een knuffel moet geven etc) 
Dit werd al snel duidelijk dat het niet iets voor Thalia was. Ze is heel lief en sociaal, maar slim is ze niet. Toch hou ik heel veel van haar hoor.

Maar soms, soms besluit ze ineens wel slim te zijn. 
Dan ligt Gruul lekker bij mij maar Thalia wil erbij liggen. Dat kan dus niet want er is geen plek meer. Thalia heeft dus zelf bedacht dat als ze voor het raam gaat blaffen dat Gruul dan moet komen kijken en mee blaffen. Zodra Gruul opspringt rent Thalia al naar mijn schoot toe om daar te gaan liggen alsof ze er al uren lag.

Zo ook met wandelen, mevrouwtje wil overal aan snuffel, om de meter en het liefst 5 minuten lang. Ik heb daar vaak geen zin in want ik wil lekker lopen. Dus vaak trek ik haar mee/ik loop gewoon door, zodat ze niet overal stil kan staan. Wat mevrouwtje nu dus verzonnen heeft: Als ik stil wil staan moet ik gewoon met mijn kont omlaag alsof ik moet plassen of poepen. Dan blijft het baasje inderdaad stil staan. 

 

Foto van de eigenwijze lieverd: Ze is de zwarte.


Hebben jullie honden ook van die dingen?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh heerlijk

 

Gijs doet het niet zo slim, die steekt gewoon zijn middelvinger op als ik hem roep en hij geen zin heeft, haha

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Heel herkenbaar!

Als Loes het speelgoed wil waar Polly mee aan het spelen is, haalt Loes gewoon even een ander. Polly wil altijd wat Loes heeft. Dus laat Polly het gewilde speeltje los en pakt ze het nieuwe speelgoed van Loes af. Zo kan Loes bij het speelgoed dat zij wil.

 

Als Loes even van Polly af wilt, gaat Loes naar buiten. Negen keren van de tien volgt Polly haar. Als Polly dan ook buiten is, komt Loes snel weer binnen. Eer Polly door heeft dat Loes er toch niet is, is de deur natuurlijk al lang weeer dicht.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Oh ja, als Nahla het plekje op de zetel wilde waar Athena lag, ging ze gewoon een speeltje halen en liep er kauwende mee voorbij, Athena sprong dan uit de zetel, waarna Nahla het speeltje liet vallen en op Athena's plek ging liggen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Haha, geweldig .

 

Ja hoor hier nog zo een met het IQ van een stoeptegel. Rayosk luistert heel goed, leert redelijk vlug, dus capabel om veel commando's te leren is hij wel.

Echter stond hij gisteren nog voor twee tegen elkaar aan geschoven stoelen te piepen dat hij er door wilde, maar niet snapte dat je er ook omheen kunt lopen . Intens verdrietig was hij. 

 

Als je een lege hand laat zien, en vervolgens met die lege hand een gooiende beweging maakt rent hij weg en gaat hij zoeken.

 

Laatst gaf ik hem een stukje fruit, lustte meneer niet en werd uitgespuugd, vervolgens schooien om een nieuw stukje fruit wat opnieuw uitgespuugd werd, en dat tot 4 keer toe.

 

Zo heeft hij wel meer streken, maar daar kom ik nu even niet op 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Haha, dus als je 2 honden hebt weten ze heel snel de truukjes te verzinnen om elkaar weg te jagen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Oh ja, als Nahla het plekje op de zetel wilde waar Athena lag, ging ze gewoon een speeltje halen en liep er kauwende mee voorbij, Athena sprong dan uit de zetel, waarna Nahla het speeltje liet vallen en op Athena's plek ging liggen. "

 

Haha, precies dit doet Rayosk ook . Heerlijk om te zien

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hahah Maylo is best slim en weet ook een manier op zijn vriendje Kenny een voor de gek te houden. Als ze buiten zijn, dan spelen ze altijd samen met een balletje. Alleen als Kenny hem eenmaal heeft brengt tie hem niet terug, maar Maylo wel. Maylo wilt het balletje dan naar ons tie brengen maar krijgt hem niet van Kenny.

 

Maylo is er achter gekomen dat als hij zijn poot ergens tegen op tilt, Kenny dan denkt dat hij daar geplast heeft en moet daar overheen. Die laat dan de bal los en Maylo kan hem dan snel pakken. Het viel ons een tijdje terug op dat hij dat zo deed....we stonden met onze monden echt open.....en ja Kenny trapt er telkens weer in

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Aiden is zo slim dat hij zich gewoon 90% van de tijd dom houdt. Dan hoeft hij ook niets te doen, want 'Aiden snapt dat toch niet'. 

De andere 10% van de tijd laat hij dus wel zien hoe slim hij is, en dan is er eigenlijk altijd wel eten in het spel. 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ollie is juist een beetje het tegenovergestelde;

 

trucjes en commando's leert ze heel snel aan, maar in "functioneren" in het dagelijks leven kan ze niet zo goed 

 

Mooi voorbeeld; 

 

Wanneer ze aan de riem loopt begrijpt ze soms niet dat ik er ook aan "hang", dan gaat ze dus lekker slalommen tussen bomen door, of ineens een sprintje trekken en dan heel verbaast achterom kijken als ze bij het einde van de lijn komt. 

 

Ook snapt ze niet dat vlak voor mensen langs lopen geen goed idee is en dat die mensen dan misschien struikelen of haar per ongeluk schoppen.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Oh heerlijk
 
Gijs doet het niet zo slim, die steekt gewoon zijn middelvinger op als ik hem roep en hij geen zin heeft, haha "

Ollie kan dat ook heel goed. Die kijkt me dan gewoon aan van "Ik doe het gewoon niet." 

Dan komt de Stabij in haar naar boven haha

Stiekem vind ik dat toch wel heel grappig hoor

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Toevallig doet obi sinds kort nepplasjes om koekjes te scoren maar ik ben erachter na 2x dus die vlieger gaat niet meer op.

Obi is wel echt heel slim. Opent deuren/ramen etc. Het is echt een houdini ook met zijn halsband, tuig en oude bench. En dat is alles behalve handig! Gelukkig issie verder wel heul lief.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

"  
Ook snapt ze niet dat vlak voor mensen langs lopen geen goed idee is en dat die mensen dan misschien struikelen of haar per ongeluk schoppen. "

 

Haha, ja herkenbaar met Thalia. Dan loop je lekker en ineens besluit ze dat het geurtje recht voor je voeten geroken moet worden. Zo heeft ze al vaker een trap (je voet die dan doorloopt) tegen zich aan gekregen. Maar afleren gebeurt niet hoor. 
Gruul heeft dat 2x gedaan en toen viel het kwartje, Thalia is zo'n ezel die zich 100x aan dezelfde steen moet stoten voordat ze überhaupt begint met na denken. 
Zindelijkheid is ook lang een probleem geweest met haar. Nu doet ze het alleen als wij weg zijn (als ze het doet) dus ik ben maar met puppy pads gaan werken. Het feit dat ze gewoon de mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan laat ze links liggen. 
Ze is ook typisch zo'n vrouwtje die goed naar de leefregels luistert, totdat je niet meer in zicht bent. 
Gruul zal nooit iets van tafel pakken, Thalia ook niet als je haar ziet. 
Alle foster honden moeten dat leren maar die pikken dat vaak wel binnen een week op. Zindelijkheid heb ik nooit langer dan 2 dagen voor hoeven te trainen bij alle opvangers, ook Gruul niet. 

Het zal me bij Thalia ook echt niet verbazen als er een paar kronkels niet goed lopen. 
Gelukkig is ze wel heel erg lief!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Toevallig doet obi sinds kort nepplasjes om koekjes te scoren maar ik ben erachter na 2x dus die vlieger gaat niet meer op.

Obi is wel echt heel slim. Opent deuren/ramen etc. Het is echt een houdini ook met zijn halsband, tuig en oude bench. En dat is alles behalve handig! Gelukkig issie verder wel heul lief. "

 En ontzettend knap!

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

hahaha, hier wel twee slimme hondjes, maar met dat blaffen is héél herkenbaar. Als Kahlúa een bot heeft en mijn zusje haar hondje het hare opheeft, rent zij naar het raam en gaat kei hard blaffen, Kahlúa komt er dan naartoe en het kleintje pakt haar bot.. En no way dat Kahlúa haar bot terugkrijgt haha.. 

 

Ik heb het ergens op een filmpje staan, zo leuk :D 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Pas ontdekt dat lola dat ook doet haha. Die moet altijd mee knuffelen en er tussen zitten...
wij op de bank, en lola loopt naar de deur en gaat zitten. Of ze de tuin in wil..als ik opsta en bij dr ben, rent ze terug...bij mijn bezoek op schoot en jeroentje zn plek weg...
toen viel het kwartje haha

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Eigenlijk gewoon een hele slimme hond dus!  Ik hou er ergens wel van. 

 

Dat snuffel "probleem" kennen we hier ook. Als ik haar mee roep, begint ze nog te zuchten ook. 

Sta je soms wel een kwartier op anderhalve meter stil, tot mevrouw iedere vierkante millimeter heeft gehad. 

Dan vragen ze hier thuis waar ik allemaal geweest ben (ben ik bv anderhalf uur weggeweest). "Uhh..parkje om de hoek, want mevrouw wou snuffelen.."

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Haha je hond is juist alleen maar heel slim en weet precies hoe je het vrouwtje en de andere honden om de tuin kan leiden.

 

Kunstjes doen?  Waarom in vredesnaam,  ze ziet er totaal het nut er niet van in dus het interesseert haar niet. Ze lijkt dom en baasje geeft het op. Doel bereikt? Ze kan weer doen wat ze zin in heeft op dat moment.

 

Ik moet er erg om lachen! 

 

En die andere dingen die je noemt vind ik echt slim, dat laat zien dat ze ergens over na heeft gedacht om haar doel te bereiken 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

O zo grappig... hoe 'dom' kunnen ze zijn

 

Hier vooral het blondje... die is met alles over the top... niets kan normaal bij haar wat nogal eens heerlijke situaties oplevert.

 

Zo blijft ze maar niet begrijpen dat als de riem niet langer is, het geen zin heeft om te doen als of er toch nog 2 meter aanzit.... met als gevolg dat er na al die tijd nog steeds heeeeeel veel stil gestaan wordt als ik het te gortig vind worden.

Maar als we op de hondenschool zijn weet ze het opeens wel  ... daar denken ze allemaal dat ze een heel braaf meisje is

 

Als ze iets wil, moet het NU... spelen, slapen, rennen... het maakt niet uit... als ze iets in haar kop heeft zul je het weten ook... als het moet rent ze gewoon over je heen

Maar als ik het eten voor hun ga klaar is zij de enige die echt super braaf in de mand gaat liggen tot ik met de bakken naar de voerplek loop... dan staat ze op om netjes bij de bak te gaan zitten en dan zal ze nooooooit zomaar gaan eten als ik niks zeg

 

Opgestaan, plaats vergaan doen ze hier allebei aan... en ze willen allebei het liefst als enige naast de baas liggen, dus worden er ook wel eens wat fratsen uitgehaald om de ander zo gek te krijgen om op te staan... een run naar het keukenraam alsof er iemand de tuin in komt... piepspeeltjes door de kamer gooien.... de baas porren zodat die opstaat en de ander denkt iets te missen dus ook opstaat 

 

Heerlijk als ze zo 'intelligent' kunnen doen 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha wie is nu de echte slimmerik

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Eigenlijk gewoon een hele slimme hond dus!  Ik hou er ergens wel van. 
 
Dat snuffel "probleem" kennen we hier ook. Als ik haar mee roep, begint ze nog te zuchten ook. 
Sta je soms wel een kwartier op anderhalve meter stil, tot mevrouw iedere vierkante millimeter heeft gehad. 
Dan vragen ze hier thuis waar ik allemaal geweest ben (ben ik bv anderhalf uur weggeweest). "Uhh..parkje om de hoek, want mevrouw wou snuffelen.." "

 

O ja, dat snuffelen! ook dat ken ik...

lola is een grote charmeur, die denkt dat iedereen die op straat loopt daar loopt helemaal speciaal en alleen voor haar (ik ben er echt van overtuigd dat ze dat dnekt haha) , en ze sjanst met iedereen...als je dan ergens loopt en er komen verderop leuke mensen aan, komt ze niet mee, maar moet ze ineens "snuffelen".. tijd rekken dus, en met een schuin oog die mensen in de gaten houden...

 

rotzakje 

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Zo herkenbaar 

Als ze beiden een botje krijgen wil Fenna (teckel) wel eens blaffen, Diesel gaat dan natuurlijk meteen kijken wat er is en Fenna heeft er dan opeens 2 bij zich 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Sadi pakt dingen alleen op /wil alleen iets leren als zij er voordeel voor zichzelf in ziet.

Dat wil niet zeggen dat ze dom is, zeker niet.

Ze kan ontzettend slim zijn maar alleen, als het haar zo uitkomt. Een slimme gevoelige eigenwijze lomperik. 

Alleen iets willen leren als zij voordeel ziet is ook slim   Alleen niet altijd handig of makkelijk, maar wel lekker koppig. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

"  
O ja, dat snuffelen! ook dat ken ik...
lola is een grote charmeur, die denkt dat iedereen die op straat loopt daar loopt helemaal speciaal en alleen voor haar (ik ben er echt van overtuigd dat ze dat dnekt haha) , en ze sjanst met iedereen...als je dan ergens loopt en er komen verderop leuke mensen aan, komt ze niet mee, maar moet ze ineens "snuffelen".. tijd rekken dus, en met een schuin oog die mensen in de gaten houden...
 
rotzakje  "

 als Sadi denkt dat snuffelen niet genoeg is om tijd te rekken moet ze spontaan een (nep) plas doen. Ook Sadi denkt dat iedereen er speciaal voor haar rondloopt.

 

Als er ooit weer een pup komt gaan we de socialisatie echt wel anders aanpakken.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Bobby is dol op kunstjes en oefeningen. Kimmi niet, die snapt er niets van. Maar zodra ik met Bobby ga oefenen, zit opeens Kimmi ook naast me. Ze weet namelijk donders goed dat Bobby steeds lekkers krijgt en ja, ik ga niet de ene hond wel wat geven en de andere niet, dus krijgt Kimmi ook haar deel.

Wie is nou eigelijk de slimste van de twee?

Bobby die zoveel knappe kunstjes kan? Of Kimmi die al die malligheid niet hoeft uit te halen en evengoed haar deel krijgt?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh Gijs doet wel eens als hij ergens aan het graven is, roep ik hem, krijgt hij wat lekkers en rent hij weer terug naar waar hij bezig was!!!

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Hahahahahahahha! Hoe herkenbaar? 

Snuffelen precies voor je neus, zodat jij bijna je nek breekt.. En dat op sommige dagen om de 2 meter..

Ineens een sprintte trekken zodat mijn arm ineens een meter langer is..

Wanneer hij aan het snuffelen is en ik door wil lopen gewoon gaan liggen zodat het mij onmogelijk lukt hem mee te krijgen..

zo ook bij mensen of andere honden die naderen...

Maar dom? Nee ik vind het eigenlijk heel slim en moet er (soms achteraf pas) heel hard om lachen! 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hahaha oh wat erg 

Nee hier is het omgekeerde, ze is vaak slimmer dan goed voor haar is en dat levert nog steeds bijna iedere dag wel situaties op. Ik onderschat haar ook nog steeds.

 

Laatst lachte ik mijn moeder nog keihard uit nadat ze op had gepast, ze had hele verhalen over wat ze allemaal wel niet had uitgehaald. Ik zei nog tuurlijk mam, dat kunnen honden helemaal niet. Dat bestaat niet. Twee tellen later deed ze het gewoon weer.

 

*Bij mijn moeder voelt ze zich zo vrij als een vogel want die vind bijna alles grappig. Zo geeft ze altijd aan wanneer welke deur open moet, reageert mijn moeder even niet dan pakt ze zo haar arm en sleurt haar van de bank af richting deur.  Enzovoort enzovoort. Heel fijn 

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Haha wat een leuke verhalen allemaal!

 

Binny doet heel vaak van die dingen waarvan je denkt: 'huh hoe komt dit nou' en 'Madam is er weer hoor...' ect. Maar meestal vergeet ik dat .

 

Een ding dat er wel uit springt;

Mijn vader zit altijd met een zakdoekje in zijn hand of op de stoel. Binny weet dit en gaat altijd met haar schuine koppie en haar puppyoogjes kijken. Mijn vader laat haar dan even bij haar zitten en aait haar. Maar als mijn vader even niet oplet pakt ze het zakdoekje en scheurt weg, waarnaar ze hem verscheurt. 

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

Jazzy ligt altijd op zijn plekkie op de bank.en poppy op haar eigen plekkie op de andere bank.nou mooi dacht ik.nu heeft poppy ontdekt dat jazzy zijn plek eigenlijk ook wel lekker ligt.dus wat gebeurde er?poppy gaat liggen op jazzy zijn plek en jazzy kijkt haar aan en gaat zo op haar liggen zovan,neeeeeeeeee mevrouw dit is mijn plek.ik lach in een deuk.nu liggen ze samen op de bank.jazzy op zijn plek en poppy aan de andere kant.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup in utopia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^