Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mandy (Gast)

Hoi allen, wij zijn erg blij met onze 8 maanden jonge Luna een mooie OEB. Onze meid moet echt elke 2 uur nog naar buiten om te plassen, want ze vertikt het soms om het op te houden als ze wakker is. Als ze slaapt (op de bank) dan kan ze er uren liggen zonder naar buiten willen. Als ze dan van de bank afkomt en wij de jas aantrekken om naar buten te gaan dan springt ze soms weer op de bank met een kop van: geen zin om naar buiten te gaan. Maar als ze niet slaapt en we zijn even boven of 1 a 2 uurtjes weg dan doet ze een plasje in huis. 'S nachts in de bench is ze de hele nacht droog. Soms denken we dat ze gewoon te lui is om het te willen ophouden, want we gaan vaak naar buiten, belonen haar, en noem maar op. Mensen die hier ervaring mee hebben?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan zal je het toch echt anders moeten aanpakken, uren op de bank, en niet uit geweest ? aan jou om tijden dan aan te houden, niet wachten tot mevrouw wenst te plassen....

 

als ze niet echt zinderlijk is dan vaste tijden in gaan lassen, uren op de bank is taboe dan.....

 

je begint smorgens vroeg, in de ochtend na het eten plassen en poepen en dan naar huis, wanneer je het uitkomt in de ochtend een grote wandeling maken, naar huis, dan is ze in de ochtend twee x uitgeweest, dan voor de middag laat je haar nog een keer uit, plassen... na 12 uur ga je of nog 2 x met de wandelen of een x een grote wandeling, kijk of ze dan een paar x geplast heeft, een ritme moet je hond hebben, en dan savonds ook nog 2 x plassen, dan is het genoeg geweest. als ze snachts zinderlijk is, prima, maar je moet het ritme maar even aan pakken van uit gaan. het is toch te gek dat de hond de baas is bij jullie, hier wordt niet gevraagd moet je plassen, gaan en plassen, een ritme aanhouden.... uren op de bank slapen en zich dan nog eens om draaien, wat haar belieft zo werkt het niet, ritme aan gaan pakken, en wedden dat als je dit een week zo volhoudt dat er geen sprake meer is van onzinderlijkheid, het is aan jou, werk aan de winkel.

jitro (Gast)

Toen we nog in nederland verbleven en jitro nog een pup was had ik hem om de 2 uur mee naar buiten genomen. Gedragen tot we op de dijk waren en hem in het gras gezet. Dat hij wat groter werd had ik hem aan de riem meegenomen hij mocht pas zijn behoefte doen als we op een grasveld waren. Liet niet zijn poot optillen nooit sneuvelen aan muren bomen etc onderweg naar losloopgebieden. Gelukkig woonde we dicht bij losloop gebieden aan de rand van een klein stadje.

Ik denk en wat ik deed is het uitlaten leuk verrassend en spannend maken. Toen hij ouder werd en langs de fiets mee kon wisselde ik het uitlaten af met fietsen wandelen vrijlaten snuffelen bal gooien zwemmen en gehoorzaam oefeningen doen zoals voet naast blijf zit lig wachtvolg. Nam dagelijks verschillende routes. Uitlaten moetleuk zijn voor hond en baas. Spelen ravotten bossen strand door de wijk en centrum slenteren indrukken opdoen afwisseling. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^