Hond uit opvang locatie nemen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal. Een poosje zijn we op zoek naar een hondje. Via Via kwam ik bij de hondenopvang in prinsenbeek.  Nu had ik daar wel eea over gelezen en niet persé altijd positief. Uiteraard zijn we verliefd geworden op een hondje. aanbetaling gedaan.. en na oud en nieuw komt ze. Maar nu slaap ik een week bijzonder bijzonder slecht, echt er zelfs slecht van. En waarom?omdat er echt veel negativiteit rondom heen hangt. En nu ga ik deel uitmaken van de volgens andere "slechte"mensen die daar een hond haalt. En dat voelt onprettig En ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt vind meevallen.  Ja er lopen veel honden, ja er ligt wel eens een plasje en ja er gaat vast ook wel eens dingen fout.  Maar mijn aard is dat ik dan ga zoeken naar de waarheid maar ja die ga je gewoon nooit krijgen denk ik. En wat is goed en wat is fout.   Pfff mogelijk moeilijk.   Mvg peter

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik was naar een normaal asiel gegaan om een hond te adopteren. Er zit vast in jou regio/gemeente een asiel. Honden in een asiel lopen niet vrij rond in huis maar zitten in een kennel met buitenverblijf en gaan een aantal keer per dag op een losloopveld of worden door vrijwilligers meegenomen voor een wandeling. 

 

Vooraf veel onderzoek doen naar waar je je hond vandaan haalt is toch wel handig. Via internet op www.ikzoekbaas.nl staan veel honden op die in de 'normale' asiels worden opgevangen. 

 

Je kan altijd nog afzien van je aankoop. Weet niet of je je aanbetaling terug kan krijgen. Maar als je er geen goed gevoel van krijgt zou ik er van af zien.

 

Daarbij, als zoveel mensen al hebben gezegd dat het niet goed is daar, waarom ga je er dan heen?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Stichting poor animal?

Ik kan alleen maar goed spreken over deze stichting. Mijn eerste hond komt daarvandaan en dat is de beste keuze geweest die mijn vriend en ik gemaakt hebben de afgelopen 5 jaar.
Als je ze belt dan staan ze je te woord. Ik heb nog nooit het gevoel gekregen dat ik daar negeert werd na de aanschaf van Gruul. 
Ik kon met alle vragen bij hun terecht (ging vooral over de afkomst van Gruul) en ze stonden overal voor open. Soms hadden ze het druk, kan ieder mens overkomen. Maar altijd waren ze bereid om tijd om me te besteden. 
Ik heb hier totaal geen slecht gevoel bij. 
Ik weet dat er slechte verhalen over deze stichting te ronde doen, maar over welke stichting nu niet? Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Daarmee wil ik niks goedpraten alleen begrijpbaar maken waarom niet iedereen 100% tevreden zal zijn met een stichting. 
Wij kregen netjes wat voer, een riem en halsband, speeltje etc mee. Gruul heeft zijn knuffel nu nog steeds, een bruine beer.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Er gaan veel verhalen over Prinsenbeek ,wat is goed wat is slecht ,Kennissen van mij hebben er tot volle tevredenheid twee honden opgehaald .

Ja waar veel honden lopen zie je wel eens wat blubber of een plasje.

ik zie ze liever lopen zoals daar ,in vrijheid als in een hok met twee x per dag naar een veldje .

Er wordt ook verteld dat ze zelf met de kruisingen fokken ,wat daarvan waar is ? geen idee ,maar ze doen dit werk al vele jaren en naar wat ik van mijn kennissen hoorde staan ze je prima te woord.

Anders gewoon wat vragen op een lijst zetten ,waar komen de honden vandaan ,wordt er inderdaad gefokt of krijgen ze de teven drachtig binnen ,een slechte naam aan iemand is snel gegeven ,maar wat ik gezien heb van de honden die daar van daan kwamen ,die zagen er prima uit .

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb in mijn zoektocht ook naar hondjes gekeken die daar zaten en ook hele slechte recensies erover gelezen. Ook ergens zelfs antwoord op de recensies vanuit prinsenbeek zelf waarom ze goed praatte waarom ze fokte met deze honden. Sorry maar nee dat gaat mij echt te ver. Dan is het gewoon handel en ga je je doel voorbij om honden uit de erbarmelijke toestanden uit het buitenland te haken en iets te doen aan het overschot aan de zwerf honden daar. 

Dus nee dit ruikt naar mijn idee een beetje naar broodfok en handel. Dat ze onder een stichting werken en zwerf honden redden is voor mijn gevoel vooral om mensen te lokken en het zo goed te praten? Maar ik wil daar niet aan mee werken en zal nooit en hondje vandaan halen. Maar dat is mijn gevoel...

Anoniem (Gast)

uiteraard waren we al bij asiels geweest en ik ben normaal niet het type die afgaat wat er allemaal op internet staat. en heb ook echt niet perse slechte dingen gezien. een familie met liefde voor de dieren die misschien wat vergaat maar ala 

mijn ouders hebben ook twee honden gehad uit een nederlands asiel. nu was dat uiteindelijk helemaal geen succes maar dat wil niet gelijk zeggen dat alle asiels het niet goed doen.

 

Maar juist omdat ik altijd op mijn eigen gevoel af ga is het zo raar vanmezelf toch te twijfelen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Zodra iemand begint over een nestje fokken ligt het hele forum op zijn gat als je niet aan alle regels voldoet.
In hoeverre deze stichting daadwerkelijk gefokt heeft met honden weet ik niet. Wel vind ik dat het een keuze is van de mensen zelf. Zo lang ze op een goede manier fokken lijkt mij er niks aan de hand te zijn.
Laat die keuze gewoon bij die mensen. Ze houden met heel hun hart van honden, als ze graag willen opvangen en een keer een nestje willen maakt dat de stichting niet slecht.
Deze mensen doen alles zelf. Zoals al aangegeven is lopen de honden daar los rond. Ze kunnen met elkaar spelen of lekker in een mand gaan liggen. Er is genoeg plek voor de honden, ook kunnen ze naar buiten wanneer ze willen. De zieke honden en moederhonden zitten apart. Ja ook zwervers blijken wel eens zwanger te zijn.
In een asiel of broodfok zitten ze in hokken, worden ze ziek, ze mogen blij zijn als ze uitgelaten worden. Bij de stichting zijn alle honden vrolijk, je ziet het van ze afstralen als ze weer eens achter elkaar aan rennen. Ze hebben speelmaatjes ten over, dus alle honden zijn ook nog hondsociaal. 

Wij zijn ook bij asielen gaan kijken, daar zitten vooral de stoere honden. We zijn meerdere asielen af geweest maar nergens een hond die bij onze situatie paste. Bij stichting poor animal waren we binnen 5 minuten klaar. Het was duidelijk dat onze schat daar liep en vanaf dag 1 zijn we dikke maatjes. 

Je zal mij geen slecht woord over deze stichting horen zeggen. 
Ik heb gebeld met het asiel in Spanje waar Gruul vandaan komt, ze hebben met die info zonder enige moeite gegeven. Als ze zo slecht waren voor de honden zouden ze me die info ook niet geven natuurlijk.

En op dit forum komen de meeste stichtingen er niet goed vanaf. Op een gegeven moment werden topics meteen gesloten als het op een stichting aankwam omdat het alleen maar negatief was. De mensen wilde het vooral negatief zien.

Anoniem (Gast)

ben blij met je reactie eline. had net een hele mail gemaakt naar je maar dat ging uiteindelijk niet omdat hij volgens mij vast liep.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

@ Eline

 

Ik zeg ik niet dat deze stichting slecht is. Maar ik kreeg er gewoon een heel slecht gevoel bij. Ook omdat er in heel veel landen heel veel zwerfhonden zijn en dus ook heel veel pups daar al geboren worden en daar echt een slecht leven hebben.  Daarom wilde ik niet bij een stichting een hondje halen die ook nog eens kruisingen op de wereld helpt die ook al op straat moeten zien te overleven. 

Maar wat ik al zei dat is mijn gevoel... Ik had bij andere stichtingen een beter gevoel ook omdat ze heel duidelijk lieten zien wat ze in het land van herkomst deden met het geld van de geadopteerde honden. Dat vond ik erg fijn!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik begrijp je :).

Gruul komt van die stichting en dat is echt mijn maatje, dat helpt vast mee dat ik deze stichting snel wil verdedigen. 

 

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Zodra iemand begint over een nestje fokken ligt het hele forum op zijn gat als je niet aan alle regels voldoet.In hoeverre deze stichting daadwerkelijk gefokt heeft met honden weet ik niet. Wel vind ik dat het een keuze is van de mensen zelf. Zo lang ze op een goede manier fokken lijkt mij er niks aan de hand te zijn.Laat die keuze gewoon bij die mensen. Ze houden met heel hun hart van honden, als ze graag willen opvangen en een keer een nestje willen maakt dat de stichting niet slecht.Deze mensen doen alles zelf. Zoals al aangegeven is lopen de honden daar los rond. Ze kunnen met elkaar spelen of lekker in een mand gaan liggen. Er is genoeg plek voor de honden, ook kunnen ze naar buiten wanneer ze willen. De zieke honden en moederhonden zitten apart. Ja ook zwervers blijken wel eens zwanger te zijn.In een asiel of broodfok zitten ze in hokken, worden ze ziek, ze mogen blij zijn als ze uitgelaten worden. Bij de stichting zijn alle honden vrolijk, je ziet het van ze afstralen als ze weer eens achter elkaar aan rennen. Ze hebben speelmaatjes ten over, dus alle honden zijn ook nog hondsociaal. Wij zijn ook bij asielen gaan kijken, daar zitten vooral de stoere honden. We zijn meerdere asielen af geweest maar nergens een hond die bij onze situatie paste. Bij stichting poor animal waren we binnen 5 minuten klaar. Het was duidelijk dat onze schat daar liep en vanaf dag 1 zijn we dikke maatjes. Je zal mij geen slecht woord over deze stichting horen zeggen. Ik heb gebeld met het asiel in Spanje waar Gruul vandaan komt, ze hebben met die info zonder enige moeite gegeven. Als ze zo slecht waren voor de honden zouden ze me die info ook niet geven natuurlijk.En op dit forum komen de meeste stichtingen er niet goed vanaf. Op een gegeven moment werden topics meteen gesloten als het op een stichting aankwam omdat het alleen maar negatief was. De mensen wilde het vooral negatief zien. "

 @ Eline, mag ik vragen uit welk asiel in Spanje, Gruul vandaan komt?

En, misschien heb ik niet goed gelezen, maar welke info heeft dat Spaanse asiel jou gegeven?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De info die ik kreeg was over waar Gruul vandaan kwam/gevonden was. Ik heb daar inderdaad niet over uitgebreid omdat ik vind dat het telefoongesprek prive is.

het asiel heet a.m.p.e.r.e. Als ik het zo goed zeg uit mijn hoofd.

Ik zou het fijn vinden als je nu geen zoektocht start met wat er mis kan zijn met het asiel daar. Ik krijg namelijk sterk het gevoel dat je daarom die vragen stelt. Mijn excuses als dat niet het geval is.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" De info die ik kreeg was over waar Gruul vandaan kwam/gevonden was. Ik heb daar inderdaad niet over uitgebreid omdat ik vind dat het telefoongesprek prive is.
het asiel heet a.m.p.e.r.e. Als ik het zo goed zeg uit mijn hoofd.
Ik zou het fijn vinden als je nu geen zoektocht start met wat er mis kan zijn met het asiel daar. Ik krijg namelijk sterk het gevoel dat je daarom die vragen stelt. Mijn excuses als dat niet het geval is. "

 

Hopelijk is er helemaal niets mis met dat asiel genaamd "a.m.p.e.r.e.", maar als er wel iets mis mee is, dan mag dat toch aan het licht komen?
 
Wat is de vestigingsplaats van asiel a.m.p.e.r.e.?
 
Ik kan me herinneren dat Gruul een Nederlands paspoort heeft.
Het is heel opmerkelijk te noemen dat een hond uit een asiel in Spanje een Nederlands paspoort heeft.
Dat doet mij denken aan broodfok- en hondenhandelpraktijken.
Gruul zal hoogstwaarschijnlijk ook een in Nederland gekochte chip hebben, klopt dat?
 
Topicstarter Peter is op zoek naar de waarheid, daar is niets mis mee, integendeel ik kan dat alleen maar zeer waarderen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn ouders heb hun hond een jaar of acht, negen geleden bij Stichting Poor Animal opgehaald. Het is een leuke, gezonde hond die uit Griekenland zou komen. Hij heeft ook een Grieks paspoort.

Ikzelf ben niet echt fan van deze stichting. Om meerdere redenen.

- Ze adverteerden zeer actief op Marktplaats en verkochten hun honden met lokkertjes als "verhaard nauwelijks" en "leuk voor de kinderen".
- Ze lichten mensen zéér slecht voor, o.a. Podenco's (geen makkelijke honden) worden zonder enige vorm van controle of voorbereiding geplaatst.
- Ze fokken meerdere rassen, en rumour has it dat ze ook met de buitenlandertjes fokken (en dat de meesten dus eigenlijk geen buitenlandertjes zijn)

Toen ik met mijn ouders mee ging om een hond uit te zoeken, en ik liet vallen dat ik windhonden erg gaaf vond, werd ik mee naar achter in een paardenstal-achtig gebouw genomen, waar een prachtige spierwitte Galga lag met een nestje pups. Ik kreeg er meteen eentje in mijn handen geduwd. Ik was blij dat mijn ouders voor een hond kwamen en niet ik, want het voelde bijna alsof ze de pup aan me aan het opdringen was.

Verder was het er vies, liepen er honden te vechten, etc.

That said, mijn ouders zijn altijd netjes behandeld, hebben nooit problemen gehad, en zijn heel blij met hun Griek. Als je mijn eerlijke mening wil hebben, denk ik dat je daar een prima hond kunt halen. Maar verdient deze stichting een schoonheidsprijs? Nee, absoluut niet. Vind ik.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

@ Tineke,

je gaat nu aannames maken dat Gruul een nl paspoort heeft. Dat heeft hij niet, het adres van de da en het asiel staan allemaal netjes in zijn paspoort. En nee ik ga geen kopie hier neerzetten van zijn paspoort om jou te overtuigen. Evenals zijn chipmummer.

Ik ga hier verder ook niet op in met jou, puur om de reden dat jij je vooral bezig houd met het zwartmaken van stichtingen. Mijn gevoel was juist en ik ga daar niet aan mee helpen.

 

Zoals ik al vaker heb aangegeven zie ik liever een stichting (met hier en daar wellicht een fout) dan dat de honden niet geholpen worden en in brand gestoken worden, van daken worden gegooid etc. 

En het fokken met honden, zeker de buitenlanders, is  gebaseerd op roddels. Deze kot namelijk altijd als argument als het over deze stichting gaat. 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Dat ze zelf fokken geven ze open en bloot toe. Chihuahua's en Boomertjes of Mopsjes of zo als ik het me goed herinner.

Ik heb persoonlijk gewoon geen fijn gevoel bij de stichting. Andere stichtingen werken met gastgezinnen, vliegen een hond pas over als er een adres voor ze is, hebben zo nu en dan een gevonden nestje met pups, maar grotendeels volwassen honden. Daar lopen 20/30 (?) honden op een erf en in schuren/stallen, plassen en poepen overal, en er zijn altijd wel pups "op voorraad".

Ik weet het niet. Het klinkt voor mij gewoon niet jofel.. Maar nogmaals, dat wil niets zeggen over de hondjes die hier vandaan komen. Zowel de hond van mijn ouders als Eline's Gruul zijn super leuke en gezonde honden :)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik zit net even op marktplaats naar hun advertenties te kijken, en dan lees ik dingen waarvan ik denk.. meh..

Zoals,

"Als u de papieren heeft ingevuld, uw vragen heeft gesteld en verder alles is besproken, is de hond van u. Gemiddeld vragen wij van € 185,- tot € 295,- voor een pup, een jonge hond of een volwassen hond, behalve als de hond raszuiver is. Voor de raszuivere honden hebben wij een andere adoptieprijs."

Waarom is de ene hond duurder dan de andere? En wat is een "raszuivere" hond? Zit er dan een stamboom bij? En als ze uit het buitenland komen, hoe weet je dan dat ze raszuiver zijn? En waarom is de prijs dan anders dan van een andere hond?

"Als u een hond van ons adopteerd krijgt u een proeftijd van 14 dagen. Binnen die 14 dagen kunt u ervoor kiezen of u de hond terugbrengt en u het restant van het geld (aankoopbedrag min € 75,- plaatsingsgeld) terugkrijgt. Of u kunt nog eenmalig gaan kijken of u misschien een andere hond vindt die wel bij u past."

Niet goed, geld terug garantie? Of gewoon inwisselen voor en andere? Beetje raar..

"Zo zijn er weer een groot en gevarieerd aantal leuke honden beschikbaar. Rashonden en velen grappige kruisingen. Kleine honden, middelmaat honden en grote honden. Voorbeelden hiervan: Boomers, Spanielachtige honden, herders, Beagles, Griffon, Mopshonden, Teckels, Schnauzers, Berghonden, Bassets en Mix honden. Te veel leuke honden om op te noemen."

Hoeveel Beagles, Mopshonden, Teckels en Schnauzers kom je nu eenmaal tegen in Bulgarije, Portugal, Spanje?

De advertenties staan vol spellingfouten, in de advertentie van een reu wordt steeds over "haar" gesproken, en halverwege schakelen ze weer naar "hem". En dat gebeurd in meerdere advertenties.

"Liza is een middelmaat teefje dat rond de 18 A 20 kilo weegt, en rond de 50 cm groot zal worden. Dit vrolijke manneke kan geplaatst worden bij jonge ,,oudere mensen of een gezin met kinderen en natuurlijk ook een leuk hondje voor alleenstaande mensen."

Of ze veranderen spontaan van naam..

"Deze vrolijke Lesli kan geplaatst worden bij jonge ,,oudere mensen of een gezin met kinderen en natuurlijk ook en leuk gezeldschap voor alleenstaande mensen. Adoptie bedrag van Sandro is 185, incl. riem halsband ruim voer kluiven enz. Sandro is in bezit van een Hondenpaspoort inentingen gechipt ontwormd en ontvlooid enz enz"

En alles wordt aangeprezen als "gezinshond, kindvriendelijk, niet verharend". Ze beschrijven ruwharige honden als "ideaal voor kinderen met een allergie". Er komen termen voorbij als "type Corcy" (Corgi neem ik aan), "mini Husky", "type poolvosje".

Ze adverteren met een nieuwe "lading" van 50 tot 60 hondjes die op één dag binnen gaan komen.

Ik weet het niet.. Ik krijg er gewoon heel erg de kriebels van..

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" @ Tineke,
je gaat nu aannames maken dat Gruul een nl paspoort heeft. Dat heeft hij niet, het adres van de da en het asiel staan allemaal netjes in zijn paspoort. En nee ik ga geen kopie hier neerzetten van zijn paspoort om jou te overtuigen. Evenals zijn chipmummer.
Ik ga hier verder ook niet op in met jou, puur om de reden dat jij je vooral bezig houd met het zwartmaken van stichtingen. Mijn gevoel was juist en ik ga daar niet aan mee helpen.
 
Zoals ik al vaker heb aangegeven zie ik liever een stichting (met hier en daar wellicht een fout) dan dat de honden niet geholpen worden en in brand gestoken worden, van daken worden gegooid etc. 
En het fokken met honden, zeker de buitenlanders, is  gebaseerd op roddels. Deze kot namelijk altijd als argument als het over deze stichting gaat. 
  "

 http://www.hondenpage.com/hondenforum/172120/1/wie-heeft-een-ace-hond-met-een-nederlands-paspoort??.php

 

Citaat Eline 29-11-2013

"Ik heb even gekeken en Gruul heeft idd ook een Nederlands paspoort, terwijl hij toch echt uit Spanje zou moeten komen."

einde citaat

 

Eline, waarom lieg jij over het paspoort van Gruul?

 


Ik laat me niet onterecht beschuldigen, en zeker niet in het openbaar.

Eline, jij beschuldigt mij van het zwartmaken van stichtingen. Bedoel je daarmee dat ik leugens verteld zou hebben over stichtingen?

Als dat zo is, laat me dan weten waarover precies ik gelogen zou hebben volgens jou, zodat ik me kan verdedigen.

Ik heb veel geschreven over organisaties en stichtingen maar altijd de waarheid en nooit zonder dat ik er bewijzen van had.

Bovendien schrijf ik over organisaties die structureel niet deugen en niet over organisaties waar fouten gemaakt worden.

 

 

Anoniem (Gast)

Ik ben het er wel mee eens dat communicatie/ marketing niet de sterkste kant is. Zeker gezien de advertenties. Maar toch heb ik wel het gevoel dat ze het beste voor hebben met de honden. Wellicht in een wat basale vorm. Honden hier halen en een baasje zoeken. Dus zonder screening van adoptanten.

 

Maar zoals Ik al schreef weet ik ook een tweetal nl asiels waar ik niet zo over de spreken ben. Maar goed ik had misschien niet moeten schrijven opzoek te zijn naar de waarheid. Zoiets is gebaseerd op ervaringen, en welke gedachten men heeft over goed of fout.

Ik wens iederee. Fijne dagen 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nee ik bedoel niet dat je leugens verteld. Ik vind alleen dat je je heel snel stoot aan dingen die stichtingen doen. De meeste van die dingen kan ik me niet druk om maken. Je zoekt alles op, al is het van x jaar geleden en dan geef je dan als argument. Ook gewoon recente dingen maar die zien veel mensen met mij vaak niet als zo'n probleem. Eerder een schoonheids foutje.

daarmee zeg ik niet dat alles wat je zegt overdreven is. Soms ben ik het echt wel met je eens maar vaak ben ik van mening dat je een beetje kan overdrijven. 

 

Zo quote je mij nu ook van dik 2 jaar geleden. Ik had me beter moeten uitdrukken. In zijn paspoort staat duidelijk welke da in Spanje hem heeft nagekeken etc. Ik heb geen reden om hierover te twijfelen. Alle opvangers die ik heb gehad hebben hetzelfde paspoort als Gruul. Dus wellicht geven de stichtingen een nl paspoort mee zodat de mensen het kunnen lezen? Geen idee. Het is allemaal een Europese paspoort als ik het zo goed zeg. Alle honden van mijn ouders hadden ook dat type paspoort. Ik kan me er niet druk om maken.

 

@ts, jij ook fijne dagen!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ik ben het er wel mee eens dat communicatie/ marketing niet de sterkste kant is. Zeker gezien de advertenties. Maar toch heb ik wel het gevoel dat ze het beste voor hebben met de honden. Wellicht in een wat basale vorm. Honden hier halen en een baasje zoeken. Dus zonder screening van adoptanten.
 
Maar zoals Ik al schreef weet ik ook een tweetal nl asiels waar ik niet zo over de spreken ben. Maar goed ik had misschien niet moeten schrijven opzoek te zijn naar de waarheid. Zoiets is gebaseerd op ervaringen, en welke gedachten men heeft over goed of fout.
Ik wens iederee. Fijne dagen  "

 Dat is ook zo. Hopelijk heb je toch iets aan de informatie en ervaringen die je als antwoord op je vraag gekregen heb. Bovenal; volg je gevoel. Als het niet goed voelt, of je bent onzeker over de situatie, niet doen. Voel jij je prima bij de hond, de stichting en de mensen die deze stichting runnen, ga er dan vooral voor! Fijne dagen en succes met de beslissing, hou je ons op de hoogte? :)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, als ik naar het gemiddelde asiel kijk (en ik kijk al 6 jaar een aantal maal per jaar naar de honden in het lokale asiel), dan zijn het toch voornamelijk grote honden. Van de 15, zitten er vaak 10 stafford-achtigen in, een husky, een berghond-achtige en ook regelmatig een herder of rottweiler. Kleine hondjes is vaak 1-15. En dan vaak een Jack of hondjes boven de 7 wiens baas overleden is of naar een tehuis moet.


De keuze is extreem beperkt, als je een kleiner formaat hond wil. Dan blijft over: vér buiten je eigen stad zoeken, van een foto kiezen (zou ik nooit kunnen, al een keer een totale niet-klik gehad toen ik een hondje wou gaan halen), of van een stichting kiezen die honden in een opvanggezin hebben. Of natuurlijk een rashond. Maar om nou te zeggen dat "het asiel" tegenwoordig een waardige optie is voor de gemiddelde persoon... nee.


Er blijven eerlijk gezegd erg weinig "perfecte" opties over. Ik vind het bijna zo dat je voor jou moet beslissen of een bepaalde slechte kant van een optie voor jou acceptabel is. Zolang het geen pure broodfok met uitbuiting en/of verwaarlozing is, natuurlijk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

KNMvD

 

Koninklijke Maatschappij van Diergeneeskunde (de beroepsorganisatie van Nederlandse Dierenartsen

huidige wet- en regelgeving

citaat 

Een Nederlands EU-paspoort mag alleen binnen de Nederlandse landgrenzen worden uitgegeven.

 

De leveranciers mogen de Nederlandse EU-paspoorten alleen verstrekken aan dierenartsen die in Nederland geregistreerd staan in het Diergeneeskunderegister en dus een CIBG-nummer hebben. Daarom vragen wij bij bestelling van EU-paspoorten om uw CIBG-nummer.

 

Een EU-paspoort met een NL-nummer mag alleen binnen de grenzen van Nederland afgegeven worden door een dierenarts die in het Diergeneeskunderegister staat.

einde citaat

Bron https://www.knmvd.nl/actueel/nieuws/item/10854592/FAQs-Dierenpaspoort-vanaf-29-december-2014

 

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Nee ik bedoel niet dat je leugens verteld. Ik vind alleen dat je je heel snel stoot aan dingen die stichtingen doen. De meeste van die dingen kan ik me niet druk om maken. Je zoekt alles op, al is het van x jaar geleden en dan geef je dan als argument. Ook gewoon recente dingen maar die zien veel mensen met mij vaak niet als zo'n probleem. Eerder een schoonheids foutje.
daarmee zeg ik niet dat alles wat je zegt overdreven is. Soms ben ik het echt wel met je eens maar vaak ben ik van mening dat je een beetje kan overdrijven. 
 
Zo quote je mij nu ook van dik 2 jaar geleden. Ik had me beter moeten uitdrukken. In zijn paspoort staat duidelijk welke da in Spanje hem heeft nagekeken etc. Ik heb geen reden om hierover te twijfelen. Alle opvangers die ik heb gehad hebben hetzelfde paspoort als Gruul. Dus wellicht geven de stichtingen een nl paspoort mee zodat de mensen het kunnen lezen? Geen idee. Het is allemaal een Europese paspoort als ik het zo goed zeg. Alle honden van mijn ouders hadden ook dat type paspoort. Ik kan me er niet druk om maken.
 
@ts, jij ook fijne dagen! "

 


Ik heb het echt niet over "schoonheidsfoutjes" hoor. Ik heb het over organisaties die structureel niet deugen, het gaat dan vooral over hondenleed, gedupeerde mensen en het overtreden van wettelijke regels, met als enig doel geld verdienen aan buitenlandse honden.
 
Ja, ik quote jou van dik 2 jaar geleden, dat maakt toch niet uit?
Ik herinner me dat, omdat ik zelf de oproep gedaan had en jij als een van de weinige reageerde met dat jij een Spaanse hond hebt met een Nederlands paspoort.
 
Je zei toen dat Gruul een Nederlands paspoort heeft en nú zeg je dat Gruul géén Nederlands paspoort heeft........dat snap ik niet.
 
Je bedoelt dat al jouw buitenlandse opvangers een Nederlands paspoort hebben?
Je zegt dat alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, maar stichtingen hebben niets te zeggen over paspoorten.
Een stichting mag geen blanco Nederlandse paspoorten leveren aan een buitenlands asiel.
Paspoorten mogen alleen door dierenartsen worden verstrekt, ingevuld, afgestempeld en ondertekend.
Helaas wordt er veel gefraudeerd.
Ik vind dat zeer zorgelijk. Onterecht volgens jou?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" KNMvD
 
Koninklijke Maatschappij van Diergeneeskunde (de beroepsorganisatie van Nederlandse Dierenartsen
huidige wet- en regelgeving
citaat 
Een Nederlands EU-paspoort mag alleen binnen de Nederlandse landgrenzen worden uitgegeven.
 
De leveranciers mogen de Nederlandse EU-paspoorten alleen verstrekken aan dierenartsen die in Nederland geregistreerd staan in het Diergeneeskunderegister en dus een CIBG-nummer hebben. Daarom vragen wij bij bestelling van EU-paspoorten om uw CIBG-nummer.
 
Een EU-paspoort met een NL-nummer mag alleen binnen de grenzen van Nederland afgegeven worden door een dierenarts die in het Diergeneeskunderegister staat.
einde citaat
Bron https://www.knmvd.nl/actueel/nieuws/item/10854592/FAQs-Dierenpaspoort-vanaf-29-december-2014
  "

 

Ik krijg een steeds minder goed gevoel bij deze stichting. 

 

Edit; ik lees net in de andere topic die hier gedeeld werd over het paspoort dat je toen (in 2013) gewoon overal waar je wilde een Nederlands paspoort kon kopen. 

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Zodra iemand begint over een nestje fokken ligt het hele forum op zijn gat als je niet aan alle regels voldoet.In hoeverre deze stichting daadwerkelijk gefokt heeft met honden weet ik niet. Wel vind ik dat het een keuze is van de mensen zelf. Zo lang ze op een goede manier fokken lijkt mij er niks aan de hand te zijn.Laat die keuze gewoon bij die mensen. Ze houden met heel hun hart van honden, als ze graag willen opvangen en een keer een nestje willen maakt dat de stichting niet slecht.

 



Tuurlijk is fokken een keuze van de mensen zelf, echter,
de eigenaresse van Poor Animal heeft het over "overvolle asielen" en "zovele thuisloze honden", terwijl zij er nota bene zelf voor zorgt - door te fokken - dat er nog meer honden bijkomen....
Hoe oprecht en geloofwaardig zijn haar woorden dan nog?
 
Van de eig. van Poor Animal is bekend dat zij o.a. chihuahua's en naakthonden fokte, Ik weet niet of ze dat nu nog doet.
 
Volgens een kennis van de eig. van Poor Animal wordt er niet meer gefokt, maar gaat er - daar mevrouw zelf 30 á 40 honden heeft -  "per ongeluk wel eens wat mis."
 
Ook volgens de kennis is het voor SPA (Stichting Poor Animal) natuurlijk wel goed als
er zwangere honden binnenkomen....
 
Citaat van forumlid Hans Werner, kennis van de eig. van Poor Animal:
 
"Ben nog eens zaken aan het doorlezen en kwam de reactie van Tineke tegen.
Fokken is niet juist verwoord daar er wel een zwangere honden binnenkomen is dat natuurlijk wel goed voor SPA.
En fokken met eigen honden is ook niet juist, fokken doe je regelmatig, er zijn sporadisch een nestje van eigen honden, maar wat wil je Mevrouw heeft zelf 30 a 40 honden. Bestaande uit Chihuahua's en hondjes welke niet te plaatsen waren. Dan gaat er per ongeluk wel eens wat mis. maar dat is echt sporadisch. Misschien was het net op dat moment."
einde citaat
 
Ook worden er kruisingen gefokt, vorig jaar nog labrador x weimaraner.
Deze worden onder de naam van de stichting verkocht. 
 
Poor animal biedt ook pups aan die elders in Nederland geboren zouden zijn, maar door Poor animal zouden zijn opgevangen, daar de fokker "het teveel werk vond." 
Niet 1x, vele fokkers vinden een nest pups teveel werk en denken blijkbaar, laten we het hele nest maar naar Poor Animal brengen !!
Het gaat o.a. om whippet x jack russell, labrador x spaniel, Japanse spaniels, Tibetaanse terriers.
Ik vind dit niet geloofwaardig.
 
Doorlopend worden ongeveer 58 honden door Poor Animal aangeboden op Marktplaats.
 
29-11-2015 zijn er maar liefst 50 honden aangekomen bij Poor Animal.
 
 
Een tijd geleden heb ik aan de eigenaresse van Poor Animal gevraagd uit welke buitenlandse asielen zij de honden haalt.
Ik heb daarop geen antwoord gekregen. Waarom wordt daar geheimzinnig over gedaan?
 
Eline, ik begrijp dat je blij bent met Gruul, maar een goede hond betekent absoluut niet
dat dan ook de organisatie betrouwbaar is.
Broodfok en hondenhandel heeft vele gezichten.
 
Worden trouwens de honden van Poor Animal getest op Middellandse-zee ziektes? Ik lees daar niets over in de advertenties, ook geen informatie over de ziektes die buitenlandse honden bij zich kunnen dragen.
 
Eline, is Gruul getest op Middellandse Zee ziektes voordat hij naar Nederland kwam? En zoja, heb jij dan de bewijzen daarvan meegekregen, dwz de officiële bloeduitslagen van het laboratorium?
 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Is het niet zo dat bij heel veel asielen in het buitenland de honden daar al worden geholpen? Anders zou een asiel ook wel erg snel vol zitten natuurlijk.

 

Dus dat betekend dat een zwangere zwerfhond nooit een asiel heeft gezien daar in het buitenland en heel snel naar Nederland is gekomen. Ook is vliegen voor een zwangere hond niet toegestaan dus dan moet je echt heel in het begin zijn van de dracht, mocht dit over het hoofd worden gezien. Maar dan zit je met de quarantaine van je zwerfhond en de tijd die er tussen moet zitten van transport en de entdatum. 

De honden vliegen niet bij deze stichting maar gaan met een bus?! Dan heb je natuurlijk wel minder strenge controle dan bij vliegen...

 

Met andere woorden, per ongeluk een drachtige hond naar Nederland transporteren is eigenlijk onmogelijk.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Niet helemaal onmogelijk  ,ik hoorde dat haar man de honden meestal per auto op haalt ,

Overigens haalde mevrouw in vroegere jaren de totaal onplaatsbare honden uit het asiel in breda  en inplaats van dat ze als onplaatsbaar een spuitje kregen verzorgde zij ze tot het eind van hun leven ,denk hierbij aan waakhonden van garages  boerderijen e.d. 

Ook oude honden vonden bij haar een tehuis .

Hoe het reilen en zeilen nu is ,geen idee maar als ik eens in de buurt ben van prinsenbeek lijkt het me leuk om eens een kijkje te nemen .

Anoniem (Gast)

Zo zijn er met alles voor en tegens.

En net zoveel menen wat goed of fout is. Als dat al bestaat trouwens. Bij bv een goed aangeschreven stichting die ik ken lopen de honden ook los en gezamenlijk aldaar.

Op de meeste honden fora kun je ook bv slecht vertellen dat je je hond brokjes geeft ipv vers voer. Had bij onze vorige hond daar destijds een vraag over. Nou ik heb het geweten. Belachelijk dat ik brokken gaf. 

En het zelfde nu met dit. Maar ieder mag zijn menig geven uiteraard. 

Wat mij betreft moet iedereen Zelf maar ervaren wat kan en acceptabel is.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik volg meerdere stichtingen via Facebook enzo.

Maar deze stichtingen werken samen met een asiel in het land van herkomst. Of met meerdere asielen. Natuurlijk komen in deze asielen veel zwerfhonden binnen. Als ze hoog drachtig zijn dan krijgen ze hun jongen maar vaak worden ze geopereerd zodat er geen extra pups hoeven op te groeien in de asielen daar. Pups hebben ze genoeg, er leven zoveel pups op straat en er worden er zoveel gedumpt. 

 

Elke hond die bij zo'n asiel binnenkomt wordt nagekeken geënt en geholpen(mis het geen hele jonge pups zijn). Dan na een paar weken mogen ze op zijn vroegst de grens over.

Dus ik blijf er bij dat je niet per ongeluk een drachtige teef kan transporteren.  Of je neemt een hond mee wat helemaal geen dierenarts heeft gezien of je weet dat de hond drachtig is.

 

En wat ik zeg deze mensen proberen het wel goed te doen misschien, omdat ze misschien wel onplaatsbare honden houden ofzo. Maar dan nog vind ik dat ze zo vaak moeder met zogende pups hebben echt ruiken naar handel en makkelijk geld verdienen. 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Chipnummer 900
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^