verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kooiker (Gast)

Hallo, Ik heb een vraagje: ik heb een kooikerpup van bijna een half jaar. Hij is deels binnen en deels buiten. Als ik hem savonds na het uitlaten in de kennel doe begint hij na ongeveer tien minuten te blaffen, piepen, janken enz. Dit doet hij ook als ik bijv. Een boodschap ga doen. Zodra hij los in de tuin loopt is er niets aan de hand. Heeft hij verlatingsangst en wat kan ik er aan doen? Groeten,

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat bedoel je met deels binnen en deels buiten?

Bedoel je dat hij 's nachts in een kennel buiten slaapt?

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Beetje vreemd verhaal hoor...kooiker pup in kennel....is een gezelschap hondje...

Denk dat je verlatingsangst een beetje verkeerd inschat...

kooiker (Gast)

Ja Sylvia hij slaapt snachts in een verwarmde en geïsoleerde kennel .

Haarlemse: wat maakt het voor verschil of hij buiten alleen is of binnen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik vind een Kooikerhondje eigenlijk helemaal geen kennelhond.

Het zijn meer gezelschapshondjes en hij is nog maar zo jong.

Heb je hem vanaf het begin 's nachts in de buitenkennel gehad, of pas sinds kort?

Waarom wil je hem niet gewoon binnen houden?

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Hij zal het niet leuk vinden om in de kennel te moeten en uit dat in piepen en blaffen. Mijn advies is om dat te negeren, anders blaft hij straks alles aan elkaar zodra je m in de kennel stopt. Verlatingsangst zal het denk ik niet zijn als hij gewend is om ook regelmatig buiten te zijn. Maar Tsja, ik begrijp het beestje ook wel. Een hond is toch een gezelschapsdier en veel honden vinden het helemaal niet leuk om bij de roedel vandaan te zijn. Mijn hond is altijd buiten geweest, maar ik merk dat in periodes van vuurwerk en onweer, ze toch echt liever in huis is. Helaas woon ik nog thuis, dus kan ze niet binnen, maar als het aan haar lag... Dus ja, als je je hondje aan wilt leren om regelmatig buiten te zijn, zou ik daar nu al mee beginnen en dat ook opbouwen. Dus regelmatig in de kennel doen en ook weglopen en een aantal keren langer weg blijven. Vaak is een hond niet per se bang om alleen te zijn, maar zij hij gewoon bij de roedel blijven. Dus het feit dat hij niet altijd mee kan, zal toch aangeleerd moeten worden.

kooiker (Gast)

Ze is altijd al buiten geweest vanaf haar eerste levensdagen al. (fokker had kind met allergie) savonds piept ze een minuutje maar is dan tot de volgende morgen stil.

Bedankt voor jullie reacties

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat gebeurd er als je hem 's avonds in huis laat?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ze is altijd al buiten geweest vanaf haar eerste levensdagen al. (fokker had kind met allergie) savonds piept ze een minuutje maar is dan tot de volgende morgen stil.
Bedankt voor jullie reacties "

 Als een hond stil is, wil niet zeggen dat hij zich ook prettig voelt.

Er was een mooie documantaire over verlatings angst. Bazen werd gevraagd of hun hond goed alleen kon zijn. Volgens hun was dat geen probleem. De honden werden gefilmd als ze alleen waren en wat bleek, bijna alle honden hadden verlatings angst!

Baas was weg en sommige bleven al die uren heen en weer lopen, van de voor, naar de achter deur, anderen bleven uren naar de voordeur kijken. Toen ze de baas hoorde thuis komen, vielen ze dood moe in slaap. Baas komt thuis en ziet de „te vreden" hond lekker slapen.

 

 Ik geef als tip aan  mensen om je hond een keer te filmen als hij alleen is. Alleen zo krijg je een goed beeld van hoe hij zich voelt. 

Honden zijn en blijven sociaal levende dieren. Alleen zijn is zeer onnatuurlijk voor ze.

Volgende forumvraag: Pup weg doen? :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^