Rottweiler puppy 9 weken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KjellyKjelly

Ik ben al geruime tijd aan het lezen op dit forum. Uiteraard heb ik me goed ingelezen en voorbereid. Maar iedere pup is anders dus vragen kan geen kwaad he ;). Hierdoor heb ik nog enkele vraagjes:

Als ik Omer buitenlaat, eet hij toch veel kruid/trekt de bloemen van de takken. Zeer speels natuurlijk en dat moet ook als 9 weken oude pup.
Maar kan dit kwaad? Ik zeg dan neen, en geef hem een speeltje waar die wel mee kan ravotten. Hij is natuurlijk nog niet lang bij ons ook en moet dus iedere keer opnieuw op verkenning natuurlijk :D 

Volgende vraag is ivm zindelijkheid;

Omer gaat al naar buiten om te plassen en te poepen, maar het gebeurd toch veel dat hij in huis plast, en dan bedoel ik 4 keer in een kwartier tijd (terwijl hij daarvoor buiten plasje heeft gedaan)

Is dit normaal? Het is dan wel een pup natuurlijk :) 

Omer heeft hier een goed leven zou ik zo zeggen, enkel en alleen 's nachts slaapt ie in de bench (overdag staat die open en is dikwijls zijn plekje om te rusten). Had hem graag uit de bench gehouden maar ivm zindelijkheid en het nog overal aan bijten zie ik dit niet mogelijk (vinyl, boeken en cd's staan hapklaar ;);) )

Vanaf zondag starten we trouwens ook met de puppyschool.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Pupjes kunnen makkelijk een blaasontsteking hebben.

Zijn het allemaal kleine plasjes?  Dan kan je best naar de DA gaan.

Mijn pup had dit ook (ze plaste wel erg veel kleine beetjes) en het was blaasontsteking.

 

Veel plezier met Omer en ... foto's!!!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

4 maal in een kwartier is wel vrij veel. Zou je DA er toch even op aanspreken. Mijn pup plaSte op die leeftijd 1 x per 1 a 2 uur. 

Drinkt ie ook veel? 

 

Als je gaat wandelen altijd snoepjes meenemen en als ie iets vastpakt ruilen voor een snoepje. Terwijl ie het loslaat zeg je "los" en geef je het snoePje. 

honden page profiel KjellyKjelly

Foto's volgen hoor :)

 

Ja het zijn allemaal kleine beetjes. Het vreemde is wel dat hij gemakkelijk 3u in de bench kan zonder te plassen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

van harte gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje... ja joh, pups zijn echt lek... ze kunnen het even ophouden en dan opeens, raak... veel uitlaten, belonen en alert zijn als de pup binnen is, geef niet het hele huis als je er niet bij bent....en wat is 9 weken oud ? net in huis... heel normaal dat er alleen nog geplast en gepoept wordt als het zo uitkomt.

 

niet erg de bench, maar alleen als je even weg moet, of boodschap doet... dan kan je de bench gebruiken, zorg voor verantwoord speelgoed als die alleen is... maar als jij thuis bent is een bench niet nodig....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Foto's volgen hoor :-)
 
Ja het zijn allemaal kleine beetjes. Het vreemde is wel dat hij gemakkelijk 3u in de bench kan zonder te plassen.
 
  "

 dat is niet zo raar.... wanneer de pup speelt eet enz. dan gaat alles in werking, gaat de pup slapen en dat is toch in de bench lees ik, dan houdt de urine productie op, niet helemaal natuurlijk maar zo kan het dat de pup het een paar uurtjes op kan houden, zodra je pup weer wakker is gaat de produktie van urine voort en zeker als er weer beweging in je hond komt...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" 4 maal in een kwartier is wel vrij veel. Zou je DA er toch even op aanspreken. Mijn pup plaSte op die leeftijd 1 x per 1 a 2 uur. 
Drinkt ie ook veel? 
 
Als je gaat wandelen altijd snoepjes meenemen en als ie iets vastpakt ruilen voor een snoepje. Terwijl ie het loslaat zeg je "los" en geef je het snoePje.  "

 pup kan net gegeten gespeeld hebben, en gedronken, niets is raars op deze leeftijd.....

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Over 't plassen is voldoende gezegd, even over de plantjes.

Ik zou dit zelf verbieden, er kan ook een keer iets giftigs tussenzitten.

Gras eten doen ze soms ook, dat vind ik niet zo'n punt, mits het bij een paar sprieten blijft.

Pups eten van alles op als 't moet dus wees daar alert op.

(stenen, speeltjes, plastic etc.)

honden page profiel KjellyKjelly

Ik denk ook wel dat dit normaal is. Gaat voor grote boodschap al aan de deur gaan staan, voor kleine boodschap gaat ie soms voor de deur gaan staan, niet altijd :)

 

Pup drinkt vrij veel. Gaat zeer regelmatig naar zijn drinkbakje. Ligt te slapen, staat op, drinkt en slaapt terug verder.

honden page profiel KjellyKjelly

" van harte gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje... ja joh, pups zijn echt lek... ze kunnen het even ophouden en dan opeens, raak... veel uitlaten, belonen en alert zijn als de pup binnen is, geef niet het hele huis als je er niet bij bent....en wat is 9 weken oud ? net in huis... heel normaal dat er alleen nog geplast en gepoept wordt als het zo uitkomt.
 
niet erg de bench, maar alleen als je even weg moet, of boodschap doet... dan kan je de bench gebruiken, zorg voor verantwoord speelgoed als die alleen is... maar als jij thuis bent is een bench niet nodig.... "

 Wel. Overdag moet die er ook niet in. s' nachts wel omdat ik denk dat hij toch graag op ontdekkingstocht zou gaan. Hier binnen hebben we onze handen vol om hem niet in kabels, pantoffels of cd kastjes te laten bijten ;)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik denk ook wel dat dit normaal is. Gaat voor grote boodschap al aan de deur gaan staan, voor kleine boodschap gaat ie soms voor de deur gaan staan, niet altijd :-)
 
Pup drinkt vrij veel. Gaat zeer regelmatig naar zijn drinkbakje. Ligt te slapen, staat op, drinkt en slaapt terug verder. "

 Heb je het idee dat het teveel drinken is?

Anders meet je het een keer op een dag, dan heb je echt concreet material. Mijn hond dronk meer toen hij nog brok at.

Met kvv drinkt hij heel weinig uit zijn waterbak.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat is veel natuurlijk .. Als hij veel drinkt gaat hij ook meer plassen natuurlijk. Wat voor voer geef je ?

Volgende forumvraag: Kees sloopt alles
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^