My name is Bond... Puppy Bond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Gezien ik de aussie-pupjes van Sienna hier heel graag opvolg, dacht ik, misschien zijn er anderen die ook graag mijn Bondtastische Bordertjes willen volgen? :-) Heb er ook een verslagje bij gedaan, misschien interessant voor mensen die een eerste nestje gaan krijgen.

Even vermeld: alle pupjes hebben reeds een baasje, ze zijn allemaal besproken.

Het zijn echte Zwarte Pietjes, geboren op 6 december, en ze zijn allemaal besproken. Dit zijn de halfbroetjes en halfzusjes ( en ook neefjes en nichtjes, haha! ) van de pups die Shauni verwacht van Sky'tje :-)
Het was me er eentje, ons Aurora! Net zoals bij haar vorig nestje heeft ze een enorme temperatuurdaling ( van 38.1 naar 35.9 ) waar ongeveer 24 uur later haar water gebroken is. Het heeft deze keer wel erg lang geduurd voor onze eerste kleine man geboren werd.

De slijmprop, ter grote van mijn pink-coupje, was deze keer bij het buiten plassen meegekomen, ongeveer om middernacht. Haar water, wat vorige keer heel weinig was, brak om 1u40. Deze keer waren het echt plasjes die ze overal in de werpkist verspreidde. Daarna pas begon haar gehijg en gewerk, een teken dat ze deze keer goed wist wat er ging komen. Ze werkte voorbeeldig, krabte veel in de doeken, en was uiterst efficiënt in het verscheuren van haar vocht-opvang-doeken.

Die eerste kleine kanjer is er mij één.. om 3u24 geboren: I'Spy woog 385gram en kwam gelukkig in stuit-ligging. Waarom gelukkig? Tijdens het persen is zijn vruchtzakje gescheurd, waardor hij een tijdje klem zat met open vruchtzak.. voor een normaal-liggende pup kan dit dodelijk zijn, onze kleine meesterspion is echter een vechtertje en kwam spartelend en piepend bijna 20 minuten na het vruchtzakscheuren op de wereld, met enige hulp van mijn kant ;-) Toen we de gescheurde vruchtzak zagen besloten we om de hulp van onze DA in te roepen, zodat ze de kleine man snel kon controleren of helpen mocht er iets mis zijn, dit had deze kleine vechter echter helemaal niet nodig. Werd onmiddellijk gezond en wel verklaard, maar tante Dr. vond het veel te gezellig dus bleef ze nog even ;-)

Zusje Aivy had een heel gemakkelijke geboorte en dit om 4u16(. Met haar 352gram is ze de lichtste van de hoop, kwam netjes in kopligging ( overigens de eerste kopligging van Aurora.. en de enige.. ahum ;-) ). Deze keer had onze Diva geen enkele hulp nodig en handelde alles netjes af: Vruchtzakje scheuren, navelstreng afknabbelen, placenta opgegeten. Aivy is overigens vernoemd naar onze DA... die heet Evi ;-)

Snel opgevolgd werd ons prinsesje om 4u56 door haar zusje Gwen met een vechtersgewicht van 380 gram en een stuitligging dacht ze haar moeder te slim af te zijn, Aurora heeft echter heel rustig haar taak gedaan en alles netjes afgehandeld.

Daarna is ons moedertje even gaan rusten, ze genoot volop van haar kleintjes, haar ogen straalden, ze at eindelijk een paar hapjes gebakken kipfilet en nam grote teugen suikerwater tot zich. Goed wetende dat ze vanaf de temperatuurdaling niets meer had gegeten noch gedronken, stelde me dat wel gerust.

Ze had alle kracht ook wel nodig, want kleine Tiah ( 6u12 ) was met haar 385gram toch wel een hele brok voor ons Auroraatje. Ze had dan ook even hulp nodig om ze er uit te persen en kleine Tiah de perfecte start te geven, maar niet getreurd: de kleine meid was onmiddellijk vertrokken en zocht de dikste tepel op.

Daarna nam Aurora weer een ferme pauze. Wetende dat er 5 pups geboren moesten worden waren we toch nog erg alert. Omdat Aurora bij haar vorig nestje ook wat hulp nodig had om de laatste pup ter wereld te krijgen, besloten we om een spuit oxytocine te laten zetten. Kleine JB zat namelijk nog onder moeder's hartje en had nog een hele weg af te leggen. Een dik halfuur (10u22) a de spuit kwam echter ook deze kleine man ( 365 gram ) ter wereld, weer in stuit en in een vruchtzakje dat best stevig bleek, dus heb ik nog even moeten helpen met het openscheuren.

Alle placenta's werden opgegeten, het waren best nog grote placenta's wat me doet vermoeden dat ze nog een paar daagjes langer konden vertoeven in mama's buik.. Ben echter heel blij want zou niet graag gezien hebben dat ons Aurora aan +400gr pups moest werken.. :-)

's avonds kwam dr. Evi nog eens op controle, alle pupjes kerngezond en moeder doet het ook super. Nou, Sinterklaas en zwarte Piet, bedankt! :-)

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Poeh, mooi om te lezen. Zit hier met kippenvel.

 

GEFELICITEERD met zo'n moedertje en puppy's

 

Geniet van het kleine grut.........lijkt me heerlijk dat 8 weken te zien ontwikkelen.

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

1 nachtje verder zijn wel al en als ik de weegschaal bekijk dan kan ik mijn ogen niet geloven.

I-Spy is 46gram bij, Aivy 32gram, Gwen 30gram, Tiah 37gram en onze kleine JB is er 35gram bij. Vreetzakjes!!
Vandaag portretjes getrokken bij hun patroonheilige: de Sint! Heeft hij lekker 5 kleine zwarte Pietjes er bij :-)

Ik heb nog nooit zo'n rustig nest gehad, ze piepen amper, ze zijn enorm zelfstandig en vooral: die kinders staan al aan de melkbaar op hun voorpoten of zitten op hun achterwerk aan een tepel. Dat heb ik dus nog nooit meegemaakt. Ze zijn ook enorm samenhorig, liggen constant in elkaars armen wat heel vertederende foto's opleverd...

ik ben echt gezegend <3

I'Spy:


Aivy:


Gwen:


Tiah:


JB:

Nadine (Gast)

Leuk hoor mooie hondjes 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Gefeliciteerd met deze prachtige pups! Ik volg 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ahh wat lief! Ik volg!

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik volg natuurlijk ook hé!  Ze zijn echt prachtig en ik kijk al uit naar hun karaktertjes nu ze zo kalm zijn. Stilte voor de storm?? 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Oh wat een droppies! Goed gedaan van mama hoor  Ik volg mee

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

Wat een schatjes zijn het zeg IK volg mee

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Mama is een echte moederkloek.. en het is gewoon heel vertederend om te zien hoe ze bij ieder piepje naar haar kleintjes gaat kijken. Ieder mens is welkom om haar kindjes te bewonderen, maar weeh het gebeente van een viervoeter die HAAR kroost wil inspecteren, die heeft het geweten!

Ze is zo zorgzaam dat ze soms vergeet te eten of te drinken, waardoor we haar er echt af en toe van moeten weghalen, eens uit de kist eet ze met grote happen en drinkt met grote teugen.

De pupjes nemen heel goed gewicht op, gewoon verbazingswekkend:

I'Spy weegt ondertussen 495 ( +110 van geboorte )
Aivy weegt 443 ( +91 )
Gwen weegt 463 ( + 83
Tiah weegt 486 ( + 101
JB weegt er 462 ( + 97 )
en dat op 2 daagjes tijd :-) Tegen vanavond hebben we halve kilootjes in de kist liggen O-)

Heel belangrijk voor nieuwe fokkers: houdt ook de temperatuur van je teef na de geboorte bij! Zo kan je gemakkelijk zien hoe je de temperatuur moet regelen in je kraamomgeving, en ben je er heel snel bij als er iets met je meisje mis is! :-D

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Wat ziet ze er gelukkig uit 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

ik volg ook !

mooie pupjes en knappe mama !

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Leuk!! Ik volg

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

" ik volg ook !

mooie pupjes en knappe mama ! "

 Bedankt <3

De Mama, ons Aurora, is een geweldig meisje, heel actief buiten en rustig binnen!

Ze stamt af van grote kampioenen en staat zelf maar een kattensprong van haar eerste titels..

De Papa van dit nestje is onze eigen gefokte MJ, hij is Kampioen ( was zelfs Reserve Best in Show op een internationale tentoonstelling... once in a lifetime moment!! ) en moet nog maar 1 punt voor zijn internationale titel bemachtigen.naast het showen zijn ze beiden echte waterratten en speelvogels :-) Ik vond het geweldig om ze te combineren, omdat ze van bloedlijn mooi samenpassen, van bouw en omdat beiden uiteraard uitstekende gezondheidsresultaten hebben, iets wat heel erg belangrijk is!

Straks meer fotootjes :-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wauw! Prachtige combinatie en schitterende pupjes  Ik volg!

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Ik vind dat benchtraining niet vroeg genoeg kan starten...!

 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

zo knus dat ze daar liggen

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Hier zijn we dan weer.. de kleine Oh Oh Sevens!
Wat een rustige bende is me dit tot nu toe.. ik vrees voor een stilte voor de storm.. 1 week oud zijn ze nu <3 
Geboortegewicht hebben ze nu allemaal verdubbeld :-) Met geen 100gr verschil tussen de pups is dit echt een heel harmonisch nestje!

Mama Aurora doet het nog altijd fantastisch! Onder begeleiding zijn halfbroer Damon en papa MJ al eens op kraamvisite geweest. MJ weet heel goed dat het ZIJN kroost is, je zou het moeten zien hoe fier hij voor de kist gaat liggen en af en toe eens in de kist piept... bangelijk mooi.. <3 

Verder gaan we Aurora straks nog eens wassen... zoals gewoonlijk vloeit een teefje ook na de bevalling nog ( bij haar eerste nest wel 3 weken lang! ) en dat is ook goed zo, alle vuiligheid komt zo uit de baarmoeder uit, wat de kans op een infectie drastisch verkleind.

Haar temperatuur wordt nog steeds genomen, en nadat hij de eerste dagen best nog hoog was ( 38.9-39.2 ) is hij vandaag eindelijk naar 38.2 gezakt, joepie! :-)

Vandaag krijgt ons meisje ook haar laatste Wombyl, dat is een homeopathisch middeltje voor de baarmoeder verder te reinigen, heb er tot nu toe enkel positiefs van ondervonden dus ben heel blij dat het bestaat!

Morgen weer een fotoshooting houden... stay tuned voor de kiekjes! :-)


honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

super dat het zo goed gaat met mama & pups !

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Super dat het zo goed gaat  Ze zijn prachtig!

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala 3 doggies

honden foto van Nona & Nala

Om op te vreten... 

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel10 dagen oud zijn ze vandaag... en allen staan ze voor de kilo :-) ze groeien super hard... en zijn nog steeds uitermate rustig! Ze zoeken zich wel de raarste plaatsjes om te slapen.... <3

De eerste toekomstige baasjes zijn ondertussen al komen 'kijken' ( uiteraard zonder aanraken ) en zijn in de wolken met onze bondjes :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik volg, vind ze zulke schattige puppies.

zou ze willen knuffelen......

 

nu lees ik bij jou ook dat de toekomstige baasjes ze niet mochten aanraken ?

Was bij mijn kweekster ook zó, ik vond dat niet leuk bij mijn eerste bezoek.

Maar snap nu dat het nog wordt gevraagd. En misschien nodig is.

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

De eerste 15 levensdagen zijn van cruciaal belang. De eerste 48 uren krijgen ze de biestmelk binnen dus dan is bezoek uit ten boze. De eerste levensweek is de temperatuur van de mama nog heel onstabiel dus dan laat ik ook nooit bezoek toe. Vanaf ze 8 dagen zijn mogen de baasjes op bezoek komen indien ze zich rustig gedragen, mama went zo aan nieuwe gezichten en de kleintjes krijgen nieuwe geuren binnen. Bovendien zijn de baasjes zo ook tevreden.

Vanaf dag 15 is het bij ons Club White Socks :-)
Het is gewoon niet VEILIG om pupjes jonger dan die leeftijd aan te raken zonder correcte ontsmetting. Bovendien moet ik eerst uitleg geven hoe ze de pup moeten vastpakken.. aaien... wat ze mogen en wat niet... dat is te moeilijk en dan klink ik als een sergeant... oh wacht... dat doe ik al, hihi :-)

safety first! :-)

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala 3 doggies

honden foto van Nona & Nala

En terecht! Ook ik wist dit niet. Ik kan pas kijken naar onze toekomstige pup, als hij 22 dagen is... Vanwege onze vakantie, maar wat een geluk dat we dan wel kunnen knuffelen!

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Ze zijn 14 dagen oud, allemaal over de kilo en ze doen het zooo goed!

Nageltjes zijn geknipt en de ontworming is ook binnen... vonden ze wel niet lekker, die roze lipjes ;-)

Temperatuur mama is verder constant in een veilige zone, ze eet goed en drinkt goed :-) Nu wel buikje behandelen omdat ze een paar krabjes heeft... komt helemaal goed! <3

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nu snap ik waaróm 

heerlijke puppies hoor , gelijk heb je dat er niks mag mee gebeuren..

Volgende forumvraag: Pup valt af
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^