strijd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Djoeke (Gast)

Mijn Mechelseherder zoekt een rustige plaats als mijn man strijd maakt, hij komt dan een aantal uren niet te voor schijn, hij heeft op het moment vaak over de 40 graden koorst en de dierenarts weet niet waar dit vandaan komt. Nu weet ik dat dit ras heel gevoelig is, Maar kan dit ook van de stress kommen dat hij koorst heeft.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb geen idee of koorts van stress komt.

 

Maar met strijd maken bedoel je daarmee dat je man zijn gelijk wil halen bij de hond ofzo??

 

Je hond kruipt dan natuurlijk niet voor niks weg. Die is dan hartstikke bang voor je man. Hoop toch niet dat je man dat wil?

honden page profiel JessicaJessica

Zoals jij het beschrijft klinkt het alsof je hond gevoelig reageert op je man. Maar ik weet niet of ik je beschrijving juist interpreteer. Heb je als eens geprobeerd te overleggen met je man om een week geen strijd te maken (bijvoorbeeld) en dan te kijken hoe het met je hond gaat?

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik weet zeker dat je van stress ziek kan worden maar geen koorts zal krijgen, waarschijnlijk zit ergens iets niet goed en zou ik naar een andere dierenarts gaan.

daarbij hoop ik niet dat jouw man zo boos op de hond wordt dat deze zich genoodzaakt voelt om weg te kruipen, dit is echt heel zielig en nergens voor nodig.
elke hond luistert weleens niet of begrijpt het soms niet. dan help je ze en wordt je niet boos.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Naast dat je hond extreem bang wordt als jullie ruzie maken...

 

40 graden koorts is enorm gevaarlijk voor een hond! Ik zou een andere dierenarts regelen, die hond moet in de kliniek blijven ter observatie!
Wie weet wat het beestje onder de leden heeft, maar met 40 graden is er zeker iets aan de hand in het lichaam van die arme stakker..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het lijkt of je man een behoorlijke strijd maakt. Geef je hond gelijk dat hij weg vlucht.

 

Door stres kan je ziek worden, eigenlijk door chronische stres.

 

Hoe lang heeft je hond last van de koorts? 

Is er bloed af genomen?

honden page profiel ElianeEliane

" Mijn Mechelseherder zoekt een rustige plaats als mijn man strijd maakt, hij komt dan een aantal uren niet te voor schijn, hij heeft op het moment vaak over de 40 graden koorst en de dierenarts weet niet waar dit vandaan komt. Nu weet ik dat dit ras heel gevoelig is, Maar kan dit ook van de stress kommen dat hij koorst heeft. "

 Het lichaam reageert met koorts te maken op infectie/bacteriën omdat deze moeilijk tot niet kunnen overleven bij hogere temperaturen.

Aangezien een hond niet kan praten is het niet altijd voor de hand liggend om te weten wat de oorzaak is. Er is zoveel dat koorts kan veroorzaken.

Stress kan er wel voor zorgen dat het immuunsysteem verzwakt, met als gevolg men makkelijker ziek wordt.

 

Honden hebben een hekel aan conflicten, het ligt in hun natuur om dat te vermijden. Vandaar dat wanneer er ruzie gemaakt wordt, een deel honden hier liever niet bij in de buurt zijn.

Misschien is het handig te leren om op een rustigere manier te zeggen wat je dwars ligt. Het zal alvast aangenamer zijjn voor al de rest

 

 

 

 

 

 

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

Ik was pas bij de dierenarts omdat mijn hondje ziek was

Temperatuur gemeten en ook bijna 40 graden koorts...toen ik vroeg of het door de stress van het snel naar haar toe komen in metro etc kon komen zei ze gelijk nee.

Ze kunnen wel een verhoging hebben van stress maar geen 40 graden koorts.

Ga gauw naar een andere dierenarts want 40 graden is te veel en moet wat onderzocht worden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn Mechelseherder zoekt een rustige plaats als mijn man strijd maakt, hij komt dan een aantal uren niet te voor schijn, hij heeft op het moment vaak over de 40 graden koorst en de dierenarts weet niet waar dit vandaan komt. Nu weet ik dat dit ras heel gevoelig is, Maar kan dit ook van de stress kommen dat hij koorst heeft. "

 Over de 40 graden  koorts ? Is dat gemeten bij de dierenarts ? En je bent gewoon naar huis gestuurd ? Over de 40 graden koorts kan bij een hond tocht echt verkeerd gaan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Temperaturen die boven de 40 graden komen kan de organen gaan aantasten, zou als ik jou was dat met je dierenarts toch bespreken, en zeker als dat steeds gebeurt, even een hoge temperatuur kan maar toch niet steeds.......je arts zal de temperatuur met middelen moeten laten dalen, een gewone temperatuur is 38 39 graden, en boven de 40 graden wat je daar beschrijft is de hond doodziek.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik kan niet met zekerheid zeggen of het in jullie geval zo is.

 

Maar ons Sadi heeft een temperatuurprobleem. En bij haar hebben we heel duidelijk gezien dat niet alleen lichamelijke activiteit maar ook stress, angst, en opwinding zorgen voor een temperatuurstijging.

 

Daar vanuit gaand denk ik dat het kan.

Maar het is wel heel belangrijk dat alle andere medische mogelijke oorzaken worden uitgesloten.

Misschien persoonlijk, maar dit gebeurt naar wat ik begrijp als je man strijd maakt.

Je bedoelt ruzie? Verheven stem en dergelijke naar jou toe of naar de hond?

 

De hond is er in elk geval overduidelijk  zeer gevoelig voor en zou daar niet aan blootgesteld moeten worden.

Deze heeft rust en stabiliteit nodig en niet heftige emoties.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

stres angst en opwinding zorgen meestal voor een hoge hartslag.... en de ene hond heeft een hogere hartslag dan de andere hond....

dat kan je ook meten bij je hond .

Volgende forumvraag: Hele nacht blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^