Chip castratie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ik wilde het hier even vragen, ik heb maandag mijn dierenarts gebeld, ivm castratie van mijn pup, hij is nu bijna 7 maanden, en ik wilde weten vanaf welke leeftijd het kon, en vanaf welke leeftijd het aangeraden werd (en ja het is noodzakelijk).

Nu zei ze vanaf 6 maanden, maar ze wachten liever zolang mogelijk. Zodat het zo volgroeid mogelijk is. Logisch natuurlijk. Echter hij gaat steeds vaker zijn poot optillen in huis, word er echt een beetje gek van (hij is al een maandje of 3 volledig zindelijk) vooral als er een vrouwtje in huis is geweest. Plus dat hij graag wil rijden...

Nou zou dat opzich nog aanvaardbaar zijn om enkele maanden vol te houden, maar we hebben gister op het nippertje kunnen voorkomen dat hij op het teefje van mijn moeder dook (die ook graag wilde trouwens) het ging zo snel.

 

Dus eigenlijk, wil ik het toch snel gaan doen. Maar nu mijn vraag, de dierenarts had het over een chip, die hetzelfde doet als een castratie. Kent iemand dit? Het werkt 6 maanden, dan moet het opnieuw. Nu staat dat mij niet zo aan, dan heeft hij over 10 jaar 20 chippen in zijn lijfje.. Lijkt mij nou niet echt ideaal, en daarnaast vermoed ik dat het veel hormonen zal bevatten, ook dat vind ik persoonlijk niet heel wenselijk. Dierenarts zei dat ik het ook 1x kon doen, en dan na die 6 maanden de castratie..

 

Heeft iemand hier ervaring? Met die chip? Mijn gevoel zegt nee.. Maar misschien weet iemand er meer van.

 

Mijn andere zijn ook gecastreerd, de ene bij ongeveer 1 jaar oud, de ander al vroeg, ik dacht bij 6 maanden al, maar weet het niet zeker. Het valt mij wel op dat die 2e altijd gevoelig is gebleven voor loopse teefjes.. En nu op de pup wil rijden. Dus dan is mijn idee, dan is het misschien toch te vroeg?

 

Advies is welkom.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Vaak wordt een hormoon implantaat gezet om te kijken of een eventuele castratie het gedrag zal verbeteren en voldoet aan de verwachtingen. Mocht dit niet zo zijn, dan hoef je nl. niet te castreren.

 

http://www.virbac.nl/producten/hond/voortplanting/suprelorin

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik weet dat het geen antwoord op jouw vraag is, maar met zo'n jonge hond zou ik gewoon het gedrag aanpakken en indien nodig (bv bij een loopse hond) ze apart houden.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Castreren zal sowieso moeten gebeuren ivm teefjes. Dus daar kunnen we niet omheen.

Dierenarts zei inderdaad ook dat het gebruikt word om te kijken of een castratie zal helpen bij gedrag.

 

Enne wat kun je aan het gedrag doen? Hij zoekt zijn plekje in de groep, doe je niks aan. Blijft een hond, we kunnen ze niet geheel naar onze eisen kneden. (en er is trouwens ook weinig vervelend gedrag, op dat gepies na)

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ik weet dat veel mensen het proberen als ''test'' om te zien of er daadwerkelijk verandering in het gedrag komt. En ook als de reu nog aan de jonge kant is.

 

Op het asiel hebben we het ook wel eens gedaan bij sommige reuen omdat die er gewoon baat bij hebben en wij helaas niet het budget hebben om elke hond te castreren/steriliseren. Dan is de keus aan de nieuwe eigenaar om het definitief te doen, we raden het wel aan als ze het implantaat gehad hebben. En ik moet zeggen het werkt goed, kan natuurlijk verschillen per hond. Weet toevallig 1 hond (geen asielhond) die er totaal niet op gereageerd heeft, is echt gecastreerd en problemen zijn wel minder geworden in combinatie met training e.d.

 

Persoonlijk zou ik het 1 a 2 keer maximaal met implantaat doen en dan de definitieve castratie. Het constant inbrengen van hormonen lijkt me in heel leven niet goed en daarbij in verhouding denk ik ook een stuk duurder. Daarbij ben ik heel benieuwd of er al onderzoeken gedaan zijn naar het levenslang inbrengen van de chip wat daar eventuele gevolgen van zijn. Of dat eigenlijk iedereen zegt definitief castreren of stoppen met implantaat en het maar zo laten.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Castreren moet sowieso echt gebeuren. Het gaat dus niet echt om gedrag. Het enige is dat ik door dat gepies liever geen half jaar meer wacht.

 

Maar eigenlijk heeft het dus geen echte voordelen. Zeker omdat de castratie er sowieso zal komen.

 

1 van de teefjes word ong over 3 maanden loops. Dus ik denk dat ik het sowieso maar voor die tijd laat doen.

 

Nog iemand ervaring met vroeg tov laat castreren?

Volgende forumvraag: Problemen na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^