Zucht zucht de buurman

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nana (Gast)

Hi luitjes  Ik heb hier een pupke en deze is angstig naar andere honden.  Nu krijg ik continu advies van de buurman hij traint honden zegt hij...     Ik heb natuurlijk het eeb en andere aab tips gekregen op de honden school zo als,  je mag best de hond uit een vervelende situatie halen.  Dir deed ik dus toen mijn hond in paniek probeerde weg te komen inclusief proberen om te grommen naar de grote hond.    Buurman gaf aan dat dat niet mocht want ik zou hem juist vertellen dat angst goed is.  Ook zei hij laat ze elkaar gerust eeb knauw geven...  Mijn pup dus met een grote hond...  Hij wou eigenlijk blijven staan tot het goed zou gaan.  Dir is overigens niet voor het eerst dst hij tips geeft..  Zo zou ik een andere honden school moeten zoeken eb ze uit moeten laten blaffen zouden van zelf moe worden    Ik weet niet hoe ik nu netjes moet uitleggen dat ik een andere visie op dit gebied heb.  Valt dit wel uit. Te leggen?  Ik durf amper nog naar buiten met de hond want hij loopt ons gerust achter na 

Nana (Gast)

Sorry van de typ fouten ik heb pas een nieuwe telefoon en het voelt nog wat onwennig 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat een vervelende situatie! Ik ben het ook helemaal niet eens met zijn methoden... Ook apart dat hij jullie volgt!

 

Doe waar jij je goed bij voelt, laat je niets aanpraten door die man. Vertel hem rustig dat jij er anders over denkt. Het is jouw hond, jij beslist hoe jij jouw hond opvoed 

honden page profiel --

honden foto van -

Wat apart zeg! Ik denk niet dat netjes uitleggen bij dat soort mensen helpt, dan zwengel je alleen maar een discussie aan en dat moet je vermijden anders kom je er bijna niet meer uit weg. Ik zou gewoon heel duidelijk zeggen "u kunt nu een tip geven maar ik ga er toch niks mee doen. Ik waardeer uw zorgen maar het is mijn hond en die voed ik op mijn manier op, als u dat ook met de uwe doet." en eventueel nog zeggen dat je op andere vlakken contact met hem waardeert als je dat wil, maar dat je het niet met hem over honden wil hebben. Dat moet je natuurlijk zelf weten :) 

honden page profiel ~Spike~ de teckel~Spike~ de teckel

honden foto van ~Spike~ de teckel

ik kan mij voorstellen dat je de eerste keer overrompeld wordt door zo'n buurman, maar de volgende keer zou ik hem gelijk onderbreken en zeggen dat je doorloopt.en dat laatste ook gelijk doen. desnoods naar de overkant vd straat gaan. Netjes uitleggen etc heeft bij deze mensen vaak geen zin.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat irritant. 

Waar bemoeit hij zich mee, want ook al doe je het in zijn ogen fout, daar heeft hij toch nets mee te maken.  

Wat jij beschrijft wat je doet, is zoals het hoort in mijn ogen. Kom voor je hond op, bescherm heb, dat is jou taak als eigenaar.

 

Vervelend dat het je buurman is. Een vreemde kan je of niet op reageren, of bedanken voor de tips en gewoon weg lopen, maar je buurman, is lastig!

Je zou langs kunnen gaan en uitleggen dat je zo je eigen visie hebt over honden opvoeden. Dat hij dat wellicht verkeerd vind, maar dat jij achter jou methode staat en gewoon recht hebt om het op je eigen manier te doen. 

Je kan hem vriendelijk danken voor zijn advies. 

 

Laat je niet gek maken hoor, doe wat je zelf wilt! 

Nana (Gast)

Dank voor de tips

Inderdaad ik ben bang dat het een discussie gaat worden daarom vind ik het ook zo lastig.  Ik probeer hem altijd te ontlopen alleen dan zul je altijd zien... Kom je hem juist tegen.  Vind het een lastige situatie 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Idd gewoon duidelijk uitleggen aan de buurman dat jij andere methodes gebruikt. 

En waarschijnlijk houdt hij er dan wel mee op. 

Zo niet, dan kan je aangeven dat je er niet over in discussie wilt gaan. 

 

Maar er is niets mis mee om aan te geven dat jij een andere aanpak geschikter vindt. 

 

Hier loopt ook zo'n 'dog whisperer' rond. Eigenlijk heb ik daar altijd wel fijne gesprekken mee, want ondanks dat we het heel anders aanpakken, laten we elkaar wel in onze waarde.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Ik ben geen expert, maar als de buurman nou z'n eigen opvoeding bij zich eigen laat... Huis hiernaast staat trouwens te koop.. En deze buurman bemoeit niet haha 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik zou heel kort en duidelijk aan geven dat je en eigen visie hebt.

Je hebt je eigen school, eigen visie en trainingsmethode volgens de nieuwe positieve kennis omdat het dominantie en rangorde gedoe zwaar achterhaald is..

En dat als je toch advies van hem wilt je het hem wel vraagt. Maar hij niet met ongevraagd advies/commentaar steeds moet aankomen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zoek een stabiele rustige niet te grote hond op, heb je vrienden die een rustige hond hebben ? of een goede kennis waarvan je weet dat tie betrouwbaar is ?

 

ga samen een kleine wandeling maken, aan de lijn, jullie er tussen in, dus de hond allebei aan de buiten  kant..... niet los laten, al is het maar tien minuutjes, doe dat eens een week lang, daarna kan je zien of ze toenadering zoekt naar de grote hond... nog steeds aan de lijn houden, na een week als dat goed gaat naar een veilige plek, alleen jullie geen andere honden erbij, en laat ze maar eens los... kijk wat er dan gebeurt, grote kans dat de grote en andere hond niet meer zo eng is....

 

en wat de buurman betreft, wees rustig resoluut, jouw pup niet de zijne... doe zelf wat goed aanvoelt, als je pup bangig is van zijn hond ontwijk je die maar... zoek een stabiele hond van een vriend of vriendin en ga daar mee oefenen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank voor de tips
Inderdaad ik ben bang dat het een discussie gaat worden daarom vind ik het ook zo lastig.  Ik probeer hem altijd te ontlopen alleen dan zul je altijd zien... Kom je hem juist tegen.  Vind het een lastige situatie  "

 Zorgen dat het geen discussie wordt, alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Vriendelijk bedanken dat hij wilt helpen en gelijk je eigen ding doen.

Vraag hem of hij het een probleem vind, dat je een eigen leven hebt en hem daar verder niet bij nodig hebt. Zeker niet bij de opvoeding van je hond.

Als hij door gaat kan je zeggen: sorry, ik moet nu verder, zit in tijds druk.

Als hij je achter volgt, vraag hem vriendelijk dit te laten omdat je het nog al vreemd vind dat hij je in de gaten houd.

 

Begint hij een discussie: sorry, ik moet verder, anders kom ik in tijdnood. 

 

Maakt hij een opmerking over opvoeden zeg je: wat een geweldig advies, maar ik ga nu weer even door waar ik gebleven was met mijn eigen opvoeding. 

 

Gelijk afkappen, ga er niet op in. 

 

Goede tip, maar ik moe nu verder.

Fijn advies, maar ik loop nu even door.

Ga desnoods met een vriendin oefenen, of gewoon tegen de spiegel.

 

 

 

honden page profiel JessicaJessica

Zeggen dat je de politie gaat bellen wegens stalking als hij je nog een keer achterna loopt..?

 

Nee zonder gekheid. Bel eens bij je buurman aan (zonder pup!) en leg uit dat hij het vast goed bedoeld, maar dat je er liever je eigen weg in zoekt omdat je vind dat je daar meer van leert. Dan trap je hem niet op zijn teentjes denk ik.

honden page profiel ElianeEliane

Probeer op een vriendelijke manier te laten horen dat er het laatste decennia heel wat ontdekt is over de hond en dat het opvoeden ervan helemaal aangepast is.

En dat het juist goed is een hond die bang is steun te geven.

Als je doet wat hij zegt ga je een pup krijgen die bang blijft van andere honden.

Een pup moet vertrouwen krijgen en dat vraagt tijd maar nog meer om situaties die hem laten zien dat hij niet bang hoeft te zijn.

Vandaar dat je eerst op afstand laat wennen en alles rustig beetje bij beetje opbouwt

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Gewoon zeggen....wie weet komt ooit de dag dat ik denk .....had ik maar naar de buurman geluisterd

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^