Pup en laminaat-op welke manier oplossen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenfanHondenfan

We hopen binnen nu en een half jaar weg puppy te verwelkomen in ons gezin.

Ik ben me inmiddels behoorlijk aan het inlezen en las een tijdje geleden al dat laminaat funest is voor pups, en dan vooral voor snelgroeiende.

Ik heb al verschillende oplossingen gelezen zoals vloerbedekking of tapijttegels of grote kleden er overheen, maar het nadeel daarvan vind ik dat het lastig(er) schoon te maken is bij een plasongelukje of een om gestoten glas drinken bijvoorbeeld.

Nu las ik over stroef vinyl, maar waar vind je dat?  Het liefst zoek ik wel iets dat makkelijk schoon te houden is, als vinyl of wat lijkt op laminaat, liever geen stof. Plavuizen vinden we niks.

De 'stoffen oplossing'(vloerbedekking of tapijttegels) kan dus sowieso, maar ik hoop op nog wat andere ideeën!

 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Gewoon een paar goedkope kleden kopen bij de Leen Bakker of kringloop, of wat voor winkel dan ook.

En na een jaar gooi je die op de vuilnisbelt.

Dat is de makkelijkste oplossing.

 

Of wil je helemaal een andere vloer hebben?

honden page profiel HondenfanHondenfan

Kan iemand me meer vertellen over geschikt vinyl?

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Vinyl kan ook glad zijn voor een pup.
Heb zelf in de puptijd goedkope grote kleden aangeschaft.Of via vrienden en kennissen.... Kleuren op dat moment niet zo belangrijk vinden... ;-)

Vies? Huppakee...weg ermee...
Wat word het ras vd Pup?

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Je hebt ook wel wat stroever vinyl. 

Waarmee je bepaalde stukken en in elk geval vaste loopbanen kunt leggen afwerklijstje er omheen waar nodig (zodat je pup niet aan de randen kan zitten en t niet kan gaan.opstaan waardoor je zelf ten val kan komen). Vinyl is net zo goed schoon te maken als laminaat of parket. Al zal de gemiddelde levensduur van vinyl wat lager liggen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik had laminaat en heb het niet veranderd. Gewoon niet binnen spelen, ze is geen 1x uitgegleden of wat dan ook. Heb een Shih Tzu dus misschien zijn grotere meer ongecoördineerd? Maar echt, hier 0.0 probleem

honden page profiel HondenfanHondenfan

Waar kan ik dat stroever vinyl vinden of herkennen? 

Ik heb al wel op internet gezocht maar kom steeds alleen maar van dat standaard vinyl tegen of professioneel antislip vinyl voor de hoofdprijs en dat is niet helemaal de bedoeling ;-)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Destijds o.a leenbakker. Vinyl met een beetje een houtprofiel, nerven voelbaar en daardoor wat stroever. 

 

honden page profiel HondenfanHondenfan

Oke, dank je wel, ik zal eens gaan rondkijken!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Of je doet de pup antislip schoenen aan. Ons oudje had die ook... En dat hielp als een trein. Maar ook voor volwassenen honden is laminaat niet fijn hoor.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Mee eens als we op visite gaan ergens waar laminaat ligt en Sadi wel welkom is, gaan we toch zonder Sadi ( maar blijven dan niet zo lang maximaal 2 uur a 2 en half uur laat ik haar alleen inclusief reistijd en anders regelen we oppas.) omdat ze bij binnenkomst en weg gaan een niet in te dimmen stuiterbal is. Zowel de herrie zelf vind ik vreselijk, als ook t risico op blessures.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb stroef vinyl, waar je jaren mee kan doen, maar wat dacht je voor het eerste jaar grastapijt ? dat kan je over het laminaat leggen, ook heel mooi, en kan je schoonmaken buiten, want het zijn meestal rollen, of buiten kleden, die heb ik ook, ideaal die kan je gewoon dweilen.......

 

genoeg voorbeelden ? hahaha..... buitenkleden met een foam rug, ideaal om te dweilen, er dringt geen zand en water doorheen.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Ik had glad parket en met een jonge boxer was dat ook geen goed plan, wij hebben bij kwantum (oid) het allergoedkoopste tapijt gekocht en daar lopers van gemaakt voor de plaatsen waar je het meest loopt, was niet de mooiste oplossing maar het werkte wel supergoed.

honden page profiel HondenfanHondenfan

Dank jullie wel! Ja Willemijn, zeker genoeg foto´s, haha! Ik ga eerst eens even rondzoeken naar geschikt vinyl dat goedkoop is, anders toch maar voor stof als tapijttegels of goedkope vloerbedekking kijken. 

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Waarom doe je hem geen babysokjes aan, met van die antislip nopjes eronder. Bij Zeeman of Wibra 1 eurotje.

Ik gebruikte die voor mijn oude cocker toen ik parket had, werkte prima. Desnoods in het begin (dunne pootjes) ff met schildersstape aftapen zodat ze niet afglijden(niet op de vacht).

Volgende forumvraag: Gewoon omdat ik trots ben.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^